Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
-
Saurman
-
Kontakt:
Saurman je napisao/la:Ocekujem pobjedu Blaugrane sve ostalo je ravno izenađenju...2:1...
Bio sam skroman jbg

...Blaugrana silovala ckapi iz Madrida

1974---1975---1976---2001---2013---2020
-
Andres
-
Kontakt:
Reci jedan Argument po cemu ste vi 2gi najbolji tim sivjeta ja ti dam 10 km ! TO sto ste naguzili Racing ??? Sto ste cvrsti Milan gdje igraju Dede dobili 2:0 ???? Nebudi smijesan , otreslo bi vas podosta timova ko slinu , samo cekaj da vidis...Do sad niste imali jakog protivnika a evo dosao je najjaci moguci pa ste dobro prosli sa ovih 5komada.
-
nick
-
Kontakt:
barsu mozes pobjedit samo ako im prepustis sredinu i pokusas kontrama,ko celzi one godine kad je inijesta zabio u 90,svaki pokusaj presinga na sredini znaci ispadanje igraca,jedini nacin pustit ih na centru da se peljaju pa pokusat sa brzim igracem kontru,jbg real se ne zna branit ali poslije ovog ocigledno je da je trebo...
druga stvar murinjo je u 2 utakmice dosta srozo ugled reala poslije onih zutih u ligi prvaka,pa sad ove bruke ne zbog 5 komada nego zbog nemogucnosti da dotaknu loptu po 4 minute,igraci placeni milijardu nisu u stanju sastavit 2 pasa i opucat po golu 90 minuta stvarno bruka...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
-
Hare_BvB
-
Kontakt:
Kapa do poda za večerašnju partiju.
Očekivao sam de se Real može suprostaviti Barci, ali grdno se prevarih.
Prvi put sam gledao meč Barce ove godine i mogu komotno zaključiti da je ovo jedna od najboljih partija nekog tima koje sam ja ikad gledao.
Kakva lakoća u igri, nijedan igrač nije statičan tokom cijelih 90 minuta, uvijek su u pokretu, igra se na jedan dodir, svi su tehnički fantastični, nevjerovatna formacija. Pep je uveo nešto novo u moderni fudbal, i valja sada iznaći riješenje za ovo. Nema više klasičnog špica u igri.
Der Mann für die entscheidenden Tore.
-
Mandrak
-
Kontakt:
Hare_BvB je napisao/la:Kapa do poda za večerašnju partiju.
Prvi put sam gledao meč Barce ove godine i mogu komotno zaključiti da je ovo jedna od najboljih partija nekog tima koje je koje sam ja ikad gledao.
Kakva lakoća u igri, nijedan igrač nije statičan tokom cijelih 90 minuta, uvijek su u pokretu, igra se na jedan dodir, svi su tehnički fantastični, nevjerovatna formacija.
Pep je uveo nešto novo u moderni fudbal, i valja sada iznaći riješenje za ovo. Nema više klasičnog špica u igri.
upravo to...Zlatana su razriješili dužnosti i doveli Villu koji je dosta pokretljiviji i brži iako nema snage i visine kao Zlatan, cinjenica je da je Barsa još opasnija bez klasicnog špica a konstantno napada i to minimalno sa 5 igraca koji imaju kondicije da trce dvije tekme zaredom.
Gotivim Barsu i nadam se da ce uzeti još dosta dosta titula (a hoce sigurno sa ovakvim vanzemaljskim fudbalom) ali se sa razlogom postavlja pitanje i opravdan strah : Kako zaustaviti ovakvu igru?? ima li lijeka ovakvoj igri? može li se uopšte naci protu-otrov

za ovaj atomski 100% fudbal

valja to sve zaustaviti, a moraš imati nepogrijesive strojeve umjesto igraca za toga.
-
juznjak>
-
Kontakt:
Ovo je inace 4 put u historiji da Barca pocasti Reala peticom

Zadnja izmjena:
juznjak>, dana/u 30 nov 2010, 00:40, ukupno mijenjano 1 put.
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
-
hodža
-
Kontakt:
YaSSaL je napisao/la:Nema se ovdje sta komentarisati, jer za to je potreban ravnopravan protivnik. Barcelona je daleko ispred Reala, to nije isti nivo fudbala, vec nekih 4-5 nivoa iznad...
Rezultat ocekivan, cak je Barca nakon 4. gola smanjila gas i zabavljala publiku na stadionu i sirom svijeta. Inace bi bio dvocifren rezultat...
Nije toliko bitno ovih 5 golova u mrezi Reala, koliko igra i nacin na koji se odvijala situacija na terenu veceras. Reci da je ovo samo pobjeda je omalovazavanje Barcelonine igre. Ovo se zove ponizenje...
Procitah da neko od navijaca Reala napisa nesto u smislu, pa dobro, Barca je bolja za sada, tako nesto. E moj prijatelju, ne SADA, nego vec odavno je tako, a potrajace mnogo duze nego se nadas. I ne da je BOLJA, nego za ovoliku razliku ne postoji adekvatna rijec da bi se izvrsilo poredjenje...
A ko opet stavi C. Ronalda u rang s Messijem (sto je i od ranije bilo suludo, ali eto veceras je stavljen pecat), taj nek odmah prestane pratiti fudbal i nek se posveti nekom drugom sportu. Nije samo Messi za Ronalda Messi, vec pola Barcelonine ekipe su Messi za Ronalda...
Za kraj, neka nam je svima cast sto zivimo u vremenu ovakvog tima, ovakve Barcelone. Pamtimo svaki momenat, svaki potez i svaku caroliju, da bi smo kasnije djeci i unucima pripovijedali o najboljem timu svih vremena u fudbalu...
Zavjesa je spustena, sviraci laku noc...
Svaka čast
p.s. "Pokrenuta inicijativa da se Real preimenuje u Rekreativo."

FORZA MARŠAL !!!
-
Makaveli
-
Kontakt:
hvala puno ekipi barcelone

ovo je pobijeda ekipe real madrida,nikako poraz ! ako budemo znali prepoznati poklon barcelone,to ce nam se isplatiti !

HALA MADRID !
btw. interesuju me misljenja,koliko je igraca boljih od messija hodalo zemljom ? zidane,ronaldo,ronaldinho,maradona,pele..nisam siguran

-
Hare_BvB
-
Kontakt:
Mandrak je napisao/la:Hare_BvB je napisao/la:Kapa do poda za večerašnju partiju.
Prvi put sam gledao meč Barce ove godine i mogu komotno zaključiti da je ovo jedna od najboljih partija nekog tima koje je koje sam ja ikad gledao.
Kakva lakoća u igri, nijedan igrač nije statičan tokom cijelih 90 minuta, uvijek su u pokretu, igra se na jedan dodir, svi su tehnički fantastični, nevjerovatna formacija.
Pep je uveo nešto novo u moderni fudbal, i valja sada iznaći riješenje za ovo. Nema više klasičnog špica u igri.
upravo to...Zlatana su razriješili dužnosti i doveli Villu koji je dosta pokretljiviji i brži iako nema snage i visine kao Zlatan, cinjenica je da je Barsa još opasnija bez klasicnog špica a konstantno napada i to minimalno sa 5 igraca koji imaju kondicije da trce dvije tekme zaredom.
Gotivim Barsu i nadam se da ce uzeti još dosta dosta titula (a hoce sigurno sa ovakvim vanzemaljskim fudbalom) ali se sa razlogom postavlja pitanje i opravdan strah : Kako zaustaviti ovakvu igru?? ima li lijeka ovakvoj igri? može li se uopšte naci protu-otrov

valja to sve zaustaviti, a moraš imati nepogrijesive strojeve umjesto igraca za toga.
Druže, ono je strašno.

Ova formacija se više ne može ni definisati. Odjednom su ih po četvorica u napadu, svako na jednog defanzivca. Špic im ne treba, jer mora ići dublje prema protivničkom golu, a samim tim im se odbrana protivnika vraća nazad. Ibra je bio previše statičan, dok je Etoo mnogo izlazio po loptu i time vukao stopere za sobom i otvarao prostor veznjacima i krilima da eksploatišu taj prostor. Uporedi prošlu i pretprošlu sezonu. Ovom formacijom, protivnik ne može tek tako igrati bunker, jer igrači Barce su daleko od gola, i oni time vuku defanzivce za sobom što više, a prazan prostor ostaje, a vidjeli smo večeras kako to izgleda. Ruku na srce, Real je večeras imao 4 igrača koji ne znaju za defanzivu: CR, Ozil, Benz i Boto, ali opet ponavljam, teško će iko izaći na kraj sa ovim novim sistemom Barce.
Der Mann für die entscheidenden Tore.
-
bparena
-
Kontakt:
Ted Mosby je napisao/la:Unforgotten je napisao/la:Ja i zaboravio da samo childrenchad dolaze na ovaj forum sa određenim zajebancijama, dođe čovjek da pročita analizu tekme, pošto je nisam gledao, a vidim žešće gluposti.

Ma Barca dominirala, Real nije ni postojao na terenu. Nema se šta tu analizirati
1. oba tima igraju preko krila na pizdonju i na Villu. Kad krila zakazu Real nemate Messija da iz sredine zatresete mrezu protivnika. O Inijesti i Xaviju da i ne govorimo. Ne krivite Ikera za drugi gol jer je to taj visak na krilu - Villa postignut neumornom igrom i oodvlacenjem ovaca na aut liniju cime je Villa ostao sam i nakon toga desavaju se golovi kao na plekiju. Odbijena i to je to.
Brat me je prije tekme pitao kako bi postavio igru reala da sam Murinjo - ja sam samo slegnuo ramenima i rekao NEZNAM. Nemaju oni igrace da mogu parirati masini na sredini terena jer Real samo prebacuje lopte preko sredine i idu na trku. Slomice ih Barsa na sredini terena i ubijati pasovima a onda nezadrzivo ubacivvanjem lopte u prazan prostor ubit ce Real. To se i desilo - sad bez komentara jer nema opravdanja zaista da jedan Real izgubi ovoliko visoko. Masina ih je samljela. Ako nek misli da s ovom ekipom moze Real i nagodinu s Barsom - grdno se vara. Prvo treba posloziti karaktere kao sto ova djeca imaju a onda tek se dobro zapitat jeli ovh godina Barselona dostizna za Real. I ne samo Real. Svaka cst svim ekipama. Ali tesko ko moze dostic pobjede jedne ekipe nad Realom u Madridu 2:6 i ovo nocas u Barseloni 5:0. Realu to moze uciniti samo realno duplo bolja ekipa - a to je Barselona....
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
-
addebisi
-
Kontakt:
Hare_BvB je napisao/la:Mandrak je napisao/la:Hare_BvB je napisao/la:Kapa do poda za večerašnju partiju.

Druže, ono je strašno.

Ova formacija se više ne može ni definisati. Odjednom su ih po četvorica u napadu, svako na jednog defanzivca. Špic im ne treba, jer mora ići dublje prema protivničkom golu, a samim tim im se odbrana protivnika vraća nazad. Ibra je bio previše statičan, dok je Etoo mnogo izlazio po loptu i time vukao stopere za sobom i otvarao prostor veznjacima i krilima da eksploatišu taj prostor. Uporedi prošlu i pretprošlu sezonu. Ovom formacijom, protivnik ne može tek tako igrati bunker, jer igrači Barce su daleko od gola, i oni time vuku defanzivce za sobom što više, a prazan prostor ostaje, a vidjeli smo večeras kako to izgleda. Ruku na srce, Real je večeras imao 4 igrača koji ne znaju za defanzivu: CR, Ozil, Benz i Boto, ali opet ponavljam, teško će iko izaći na kraj sa ovim novim sistemom Barce.
upravo sve ovo sto si napisao, potpuno novi pristup igri i kako si ga nazvao moderni fudbal, i to je ejdini razlog zasto ibra nije mogao u barci ostat...
dobar si manager...

-
19TM87
-
Kontakt:
ja sam morao djete u drugu sobu odvest

ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
-
United Rule
-
Kontakt:
Postao/la United Rule » 30 nov 2010, 00:50
Cinjenica je da smo 2 sezone bili nedodirljivi, daleko najbolji i najjaci bez konkurencije 2007-2009...
United je tad igrao lijepo, bila ih je milina gledati. Ali ovo kako Barca igra je nedostizno, nikad nisam vidio nista slicno u zivotu, jedino mozda nizozemski "total football". Ovu preciznost pasova, brzinu i tehniku svih igraca pokazanu veceras protiv Reala nije imao nijedan klub u posljednih 20 godina sigurno
>--- There are hundreds of clubs in the world.....but One United....
<- KNVB -> World Cup 2010
-
sarajlija89
-
Kontakt:
Postao/la sarajlija89 » 30 nov 2010, 00:51
Kao sto sam prije tekme reko,ovo samo na socceru ima...najbolja ekipa svih vremena.
Iskrene cestitke i ja sam se radovao ko da Juve igra hehe
Inace prepun Sc u Zetri..od toga omjer 90%-10% u korist navijaca barcelone

...pa ja,niko pametan i ozbiljan za real ne navija osim ove djece koja vide CR
Cestitke stvarno..nema dalje...najljepsi rodjendanski poklon za Barcu

"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
-
Wolverine
-
Kontakt:
Makaveli je napisao/la:hvala puno ekipi barcelone

ovo je pobijeda ekipe real madrida,nikako poraz ! ako budemo znali prepoznati poklon barcelone,to ce nam se isplatiti !

HALA MADRID !
btw. interesuju me misljenja,koliko je igraca boljih od messija hodalo zemljom ? zidane,ronaldo,ronaldinho,maradona,pele..nisam siguran

xavi
-
mma_hz
-
Kontakt:
Kako djecu u Madridu uce brojat?- 1,2,3,4, BARCELONA, 6,7,8,9,10... (Y) hahaha
al stvarno ovo se ne vidja isto kao da su im bas zeljeli dokazati ko su facee u svijetu pa igraci reala su se morali dobro oznojiti da ih uspiju stici da ih obore ahahha
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
-
spielführer_21
-
Kontakt:
Postao/la spielführer_21 » 30 nov 2010, 00:55
Isto je barca igrala prošle sezone, samo je bila razlika ibra-villa, gdje barci mnogo više odgovara vilja, ali se opet našao ko će ih zaustaviti.. A prije 2 sezone su imali etoa koji je identičan vilji i bili su isto dominantni, ali su trebali ispasti od čelzija.. Tako da, ništa ne mora da znači.. Ali problem je što ove sezone ima premalo ekipa koje mogu odigrati kao čelzi sa hidinkom ili inter sa murinjom..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
-
Wolverine
-
Kontakt:
mma_hz je napisao/la:Kako djecu u Madridu uce brojat?- 1,2,3,4, BARCELONA, 6,7,8,9,10... (Y) hahaha
al stvarno ovo se ne vidja isto kao da su im bas zeljeli dokazati ko su facee u svijetu pa igraci reala su se morali dobro oznojiti da ih uspiju stici da ih obore ahahha
1,2,3,4,barcelona,barcelona,7,8,9,10...
-
legenda reala
-
Kontakt:
Postao/la legenda reala » 30 nov 2010, 00:57
sarajlija89 je napisao/la:Kao sto sam prije tekme reko,ovo samo na socceru ima...najbolja ekipa svih vremena.
Iskrene cestitke i ja sam se radovao ko da Juve igra hehe
Inace prepun Sc u Zetri..od toga omjer 90%-10% u korist navijaca barcelone

...
pa ja,niko pametan i ozbiljan za real ne navija osim ove djece koja vide CR :D
Cestite stvarno..nema dalje...najljepsi rodjendanski poklon za Barcu

stvarno si me razočaro ,ja navijam za Real i za mene sedmicu još uvijek nosi Raul ,kakav Ronaldo
pa mogu i ja reći ,koja budala navija za Juve ,ali znam šta je Juve nekad značio i tad je većina i počela navijati za Juve ,kao i ja za Real ,a ne zbog Ronalda
u vrijeme kad sam ja počeo pratiti Real on je tad bio najači ,isto kao i ti za Juve znamo šta je Juve bio na kraju devedeseti ,i onog finala 98,i final 96,97
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
-
vuvu_zzz
-
Kontakt:
spielführer_21 je napisao/la:Isto je barca igrala prošle sezone, samo je bila razlika ibra-villa, gdje barci mnogo više odgovara vilja, ali se opet našao ko će ih zaustaviti.. A prije 2 sezone su imali etoa koji je identičan vilji i bili su isto dominantni, ali su trebali ispasti od čelzija.. Tako da, ništa ne mora da znači.. Ali problem je što ove sezone ima premalo ekipa koje mogu odigrati kao čelzi sa hidinkom ili inter sa murinjom..
kaze Casillas prosle sezone drago mu je sto nema Etoo-a u Barci, a ono jos mu gore

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.