Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

AirRamiz
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la AirRamiz » 03 apr 2020, 20:22

Wandelanoite je napisao/la:
03 apr 2020, 15:36
HeraklitMracni je napisao/la:
03 apr 2020, 12:22
Vladavic je legenda po tim izjavama , Cak mu jednom i Susic rekao da se smiri sa izjavama :D A evo i ovih dana preko medija govori kako je rekao prodali ste Srebrenicu , kao i mene ce , koji je pakas onaj Vladavic :roll:
Vlada je lud, od njegovih prica se knjiga treba napisati.

Da je imao smireniji i normalniji nacin zivota mogao je jos bolju karijeru napraviti.
kakav intervju :rol: :rol:

https://sportsport.ba/fudbal/admir-vlad ... aju/301220

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 03 apr 2020, 20:26

U Salzburgu je najludji bio, Audi A7 i flasa Stocka u krilu, a za volanom ko Barrichello.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 06 apr 2020, 19:53

slika

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 06 apr 2020, 20:51

Moj klub :D i jedini koji imao 4 igraca iz BIH na terenu.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 07 apr 2020, 15:38

sportsport.ba/fudbal/dinamo-vec-odlucio ... cem/357540
Prema pisanju hrvatskih medija Dinamo je odlučio da se riješi Izeta Hajrovića. Krilnom fudbaleru ugovor s Modrim ističe na zimu i jedan je od najplaćenijih igrača HNL-a.

Hajrović u zagrebačkom klubu godišnje zarađuje 850.000 eura zato će Dinamo tražiti način da postigne sporazumni raskid saradnje s povremenim bh. reprezentativcem.

Sudbina Emira Dilavera zavisit će od one Nenada Bjelice. Svi Bjelicini pomoćnici su prošle sedmice dobili otkaze. Ukoliko Bjelica ode, vjerovatno isto čeka i odličnog štopera.

Dinamo je odlučio da za narednih šest mjeseci igračima prvog tima smanji platu za 66 posto te vrati 33 posto za isti period kada prvenstvo ponovo započne. Međutim, igrači i Bijelica su taj prijedlog odbili.

Prvotimci Dinama su dobili anekse ugovore sa smanjenjim primanjima. Rata s kraja marta im još nije uplaćena. Ukoliko potpišu aneks ugovora, onda će dobiti i novac.

Prema pisanju hrvatskih medija Dinamo je odlučio da se riješi Izeta Hajrovića. Krilnom fudbaleru ugovor s Modrim ističe na zimu i jedan je od najplaćenijih igrača HNL-a.

Hajrović u zagrebačkom klubu godišnje zarađuje 850.000 eura zato će Dinamo tražiti način da postigne sporazumni raskid saradnje s povremenim bh. reprezentativcem.

Sudbina Emira Dilavera zavisit će od one Nenada Bjelice. Svi Bjelicini pomoćnici su prošle sedmice dobili otkaze. Ukoliko Bjelica ode, vjerovatno isto čeka i odličnog štopera.

Dinamo je odlučio da za narednih šest mjeseci igračima prvog tima smanji platu za 66 posto te vrati 33 posto za isti period kada prvenstvo ponovo započne. Međutim, igrači i Bijelica su taj prijedlog odbili.

Prvotimci Dinama su dobili anekse ugovore sa smanjenjim primanjima. Rata s kraja marta im još nije uplaćena. Ukoliko potpišu aneks ugovora, onda će dobiti i novac.
Je li nam ovo i Dilaver menadžerski igrač. :think:

Arslanagiću ističe ugovor s Antwerpenom. Vidjećemo kako će se tu situacija odvijati.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 07 apr 2020, 23:42

2:45, ja poteza, ubitačan je u šesnaestercu.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Tili
Kontakt:

Post Postao/la Tili » 11 apr 2020, 10:34

Slovenci glasali: Senijad Ibričić najbolji igrač decenije

:kafa:

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 11 apr 2020, 10:54

DrFilgud je napisao/la:
03 apr 2020, 14:59
DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
03 apr 2020, 14:52
Ara Hodzić u Turski Sivasspor, Bošnjački fetiš se nastavlja.
Bajic, Mesanovic, Hodzic. :roll:
duplo bolja liga i klub od vidija u svakom slucaju , kad se tako stvari postave transfer je dobar .
obratite paznju da bajic ni tamo vise ne može igrati

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 11 apr 2020, 11:15

kako ne moze, riki zabio golcinu za pobjedu u zadnjoj tekmi :bih:
mozda je covjek samo izgubio samopuzdanje pa sad eksplodira poslije korone:-)

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 11 apr 2020, 13:36

babino je napisao/la:
11 apr 2020, 11:15
kako ne moze, riki zabio golcinu za pobjedu u zadnjoj tekmi :bih:
mozda je covjek samo izgubio samopuzdanje pa sad eksplodira poslije korone:-)
Vidjet cemo ko ce eksplodirati a ko splahnuti poslije korone, imat ce ovo i uticaj na vece igrace, nece se odma svi vratiti u formu.
⚜️~⚜️~⚜️

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 13 apr 2020, 09:53

E yebem ga ako nas Bećir odbije. Mada, prvo treba pitati, i to je pos'o za neke.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 13 apr 2020, 10:43

Sana brate imamo mi u svojim redovima vec Dedica i Gazibegovica koji su desni bekovi a nije im ni strano ljevog beka odigrati. Becir i Dennis nam trebaju za stopere. To su po mom misljenju najrealnije opcije koje ce zaigrati profesionalni fudbal. Dvojca su sigurno nasa a za ovu drugu dvojcu se barem nadam. Do naseg saveza je a bome i do njih dvojce je.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 13 apr 2020, 11:29

Šteta za Jusufa, tako mlad je dobio ozbiljnu povredu. Šta će se sa njim i Dedićem desiti niko ne zna, ali mogli bi izrasti u solidne bekove.
⚜️~⚜️~⚜️

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 13 apr 2020, 19:51

League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 13 apr 2020, 22:11

Mokes je napisao/la:
13 apr 2020, 19:51
https://sportsport.ba/fudbal/najbolji-t ... nje/358126

Fina ekipitza.
Odlicna, samo su pogrijesili u formaciji. Treba 4-3-3 sa Brazzom na beku i Misimovićem u sredini.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 14 apr 2020, 02:06

Maestro je napisao/la:
13 apr 2020, 10:43
Sana brate imamo mi u svojim redovima vec Dedica i Gazibegovica koji su desni bekovi a nije im ni strano ljevog beka odigrati. Becir i Dennis nam trebaju za stopere. To su po mom misljenju najrealnije opcije koje ce zaigrati profesionalni fudbal. Dvojca su sigurno nasa a za ovu drugu dvojcu se barem nadam. Do naseg saveza je a bome i do njih dvojce je.
Znam to druze, ja mislim kad bi Savez kontaktirao Becira i obecali mu mjesto u A selekciji ja mislim da bi prihvatio, ja licno mislim da je momak spreman da igra u prvi 11 posto toliko patimo za dobrog desnog beka dok se Gazibegovic i Dedic razviju trebali bi probati Omeragica na desnog beka.

Omeragic--Memisevic--Hadzikadunic--Kolasinac

Da li je iko imao priliku pogledati Silvije Begica? Znam da su neki rekli da je slaba verzija Sunjica.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 21 apr 2020, 17:47

Zaboravljeni
Igor Melher - Debitovao u 86. minuti u prijateljskoj protiv Luksemburga u gostima.

Scena za pamcenje, ulazi Igor a Farid se sa stangle dere "Hajmo sad svi, IGOR MELHEEEER"! Nije ni dovrsio misao a centarfor Luksemburga izadje sam ispred Igora i dade mu gol kroz noge.

Usuti Farid sekundu-dvije i onda ce "Hajmo sad sto glasnije, "IGORE ZAGRIJ SE!" Bile su to jedine minute Igora Melhera u nacionalnom dresu Bosne i Hercegovine..
Asmir Ikanovic - U nasem nogometu ostao upamcen tako sto je uspio iznenaditi Alaima sa 60 metara i dati mu gol.

U repki ostao upamcen kao igrac koji je igrao stopera protiv rumuna na Kosevu 2002. i koji je zamjenjen u 37. minuti. Tada je na semaforu vec pisalo 0-3 a rumunski selektor, siguran u pobjedu svog tima, vec u 33. minuti je zamjenio svog golmana.

To su bile Asmirove zadnje minute u reprezentativnom dresu..
Mirnel Sadovic - Debitovao u tadasnjem Bundesligasu Bielefeldu 2003. ali tu je bio vrhunac karijere.

Poslije toga potpisuje za FK Sarajevo gdje ostaje upamcen po jednoj ruznoj sceni iz Banjaluke kada ga je nokautirao navijac Borca.

Pet godina kasnije odnosno 2009. Ciro ga je pozvao pred tekmu sa Iranom, a dva dana poslije se izderao na njega za vrijeme treninga zavrsivsi monolog rijecima "Ko mi ovog posla, pa on pojma nema!"

Ipak se nasao na klupi protiv iranaca ali nije nikad debitovao jer je Iran uspio stici i prestici nasu prednost od dva gola.

Malo cudno da ga Ciro nije gurnuo u vatru ali s obzirom da je citava ta tekma bila sumnjivog karaktera, ne cudi potez starog varalice. Nakon toga, Sadovic vise nije bio ni na sirem spisku reprezentativaca.
Nedim Halilovic - Napadac Varteksa koji je, po nasim novinarima, prodavan u Lige petice ravnih pet godina i koji je na kraju zavrsio u Örebru gdje je, moram priznati, bio i vise nego solidan. Preko Rijeke i Dinama iz Tirane zavrsio u svedskom treceligasu Dalkurdu gdje i danas igra.

Reprezentacija? 16 nastupa, 0 golova. Ostace upamcen po situaciji na Mestalli protiv spanaca 2005 kada je, izasavsi sam pred Casillasa kod rezultata od 1-0 za nas, odlucio da odglumi penal. Sudija ga je "provalio", svirao indirekt za spance a Nedimu pokazao drugi zuti.

Nakon sto se prodao u Örebro, nije vise pozivan u nacionalnu vrstu.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 apr 2020, 19:14

Drape je napisao/la:
21 apr 2020, 17:47
Zaboravljeni
Igor Melher - Debitovao u 86. minuti u prijateljskoj protiv Luksemburga u gostima.

Scena za pamcenje, ulazi Igor a Farid se sa stangle dere "Hajmo sad svi, IGOR MELHEEEER"! Nije ni dovrsio misao a centarfor Luksemburga izadje sam ispred Igora i dade mu gol kroz noge.

Usuti Farid sekundu-dvije i onda ce "Hajmo sad sto glasnije, "IGORE ZAGRIJ SE!" Bile su to jedine minute Igora Melhera u nacionalnom dresu Bosne i Hercegovine..
Asmir Ikanovic - U nasem nogometu ostao upamcen tako sto je uspio iznenaditi Alaima sa 60 metara i dati mu gol.

U repki ostao upamcen kao igrac koji je igrao stopera protiv rumuna na Kosevu 2002. i koji je zamjenjen u 37. minuti. Tada je na semaforu vec pisalo 0-3 a rumunski selektor, siguran u pobjedu svog tima, vec u 33. minuti je zamjenio svog golmana.

Mirnel Sadovic - Debitovao u tadasnjem Bundesligasu Bielefeldu 2003. ali tu je bio vrhunac karijere.

Poslije toga potpisuje za FK Sarajevo gdje ostaje upamcen po jednoj ruznoj sceni iz Banjaluke kada ga je nokautirao navijac Borca.

Pet godina kasnije odnosno 2009. Ciro ga je pozvao pred tekmu sa Iranom, a dva dana poslije se izderao na njega za vrijeme treninga zavrsivsi monolog rijecima "Ko mi ovog posla, pa on pojma nema!"

Ipak se nasao na klupi protiv iranaca ali nije nikad debitovao jer je Iran uspio stici i prestici nasu prednost od dva gola.

Malo cudno da ga Ciro nije gurnuo u vatru ali s obzirom da je citava ta tekma bila sumnjivog karaktera, ne cudi potez starog varalice. Nakon toga, Sadovic vise nije bio ni na sirem spisku reprezentativaca.
Nedim Halilovic - Napadac Varteksa koji je, po nasim novinarima, prodavan u Lige petice ravnih pet godina i koji je na kraju zavrsio u Örebru gdje je, moram priznati, bio i vise nego solidan. Preko Rijeke i Dinama iz Tirane zavrsio u svedskom treceligasu Dalkurdu gdje i danas igra.

Reprezentacija? 16 nastupa, 0 golova. Ostace upamcen po situaciji na Mestalli protiv spanaca 2005 kada je, izasavsi sam pred Casillasa kod rezultata od 1-0 za nas, odlucio da odglumi penal. Sudija ga je "provalio", svirao indirekt za spance a Nedimu pokazao drugi zuti.

Halilovic car :urnebes: :urnebes:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 21 apr 2020, 19:22

Drape je napisao/la:
21 apr 2020, 17:47
Zaboravljeni

Igore zagrij se :tokralju: :rol:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, CAGarfia, Cwirek, Hansestadt, HariTz, Micron, zastitaIdentiteta i 61 gost.