Šta te briga, imaš posao, biće plata i u maju.

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Brate, ne znam da kod nas cijena taksija moze nize, jbg sramota
Na znam za cijene u Tuzli, ali recimo u u Podgorici je kilometar €0,55, nema starta i minimalna vožnja je €1. Smiješne cijene.Sviuodbranu je napisao/la: ↑10 apr 2020, 01:21Brate, ne znam da kod nas cijena taksija moze nize, jbg sramota(barem u tz ne znam za druge gradove).
3/4 KM po pozivu do 4 kmVirtu4l je napisao/la: ↑10 apr 2020, 07:15Na znam za cijene u Tuzli, ali recimo u u Podgorici je kilometar €0,55, nema starta i minimalna vožnja je €1. Smiješne cijene.Sviuodbranu je napisao/la: ↑10 apr 2020, 01:21Brate, ne znam da kod nas cijena taksija moze nize, jbg sramota(barem u tz ne znam za druge gradove).
Ma dobro, mislio sam na nivou cijele Federacije za prevoze. Sjexam se da je taxi kod nas podigao cijenu na 1,5KM kad je gorivo preslo 2,20 ili tako nekako, kao i gradski prevoz, mislim da je cak gradski i vratio autobus na 1KM kasnije.Sviuodbranu je napisao/la: ↑10 apr 2020, 01:21Brate, ne znam da kod nas cijena taksija moze nize, jbg sramota(barem u tz ne znam za druge gradove).
A cijene gradskog bi snizio samo penzionerima, dao popuste i td... Uz neku potvrdu sa biroa dao bi i nezaposlenim 10 posto nize cijene.
Konkurencija je ogromna veliki broj taksi vozila plus gradski prevoz, nikome nije bas sjajno.
Dje ba deru po pozivima, 4 KM dođe i odbaci te đe hoš. Još se nas 4 potrpa pa kod jarana na vikendicu za 4 KM . Mene bude sramota.Beduin je napisao/la: ↑10 apr 2020, 07:58Ma dobro, mislio sam na nivou cijele Federacije za prevoze. Sjexam se da je taxi kod nas podigao cijenu na 1,5KM kad je gorivo preslo 2,20 ili tako nekako, kao i gradski prevoz, mislim da je cak gradski i vratio autobus na 1KM kasnije.Sviuodbranu je napisao/la: ↑10 apr 2020, 01:21Brate, ne znam da kod nas cijena taksija moze nize, jbg sramota(barem u tz ne znam za druge gradove).
A cijene gradskog bi snizio samo penzionerima, dao popuste i td... Uz neku potvrdu sa biroa dao bi i nezaposlenim 10 posto nize cijene.
Konkurencija je ogromna veliki broj taksi vozila plus gradski prevoz, nikome nije bas sjajno.
Ali sad nasi taxisti deru cijenama po pozivu, narocito tu bi trebali malo korigovati cijenu, kao i da se zna generalno na kojoj distanci je koja cijena. Neko ti naplati 1,5KM od Brcanske do Moluha, neko uzme 2KM. Generalno kod jeste povoljan taxi, ali i neujednacen kriterij.
Zadnjih par puta neki gosti kod mene pozovu ih i uzmu izmedju 6-8 maraka, jos nije neka distanca da covjek kaze da vrijedi. Mislim da je poslije 23h skuplje.Heller je napisao/la: ↑10 apr 2020, 09:05Dje ba deru po pozivima, 4 KM dođe i odbaci te đe hoš. Još se nas 4 potrpa pa kod jarana na vikendicu za 4 KM . Mene bude sramota.Beduin je napisao/la: ↑10 apr 2020, 07:58Ma dobro, mislio sam na nivou cijele Federacije za prevoze. Sjexam se da je taxi kod nas podigao cijenu na 1,5KM kad je gorivo preslo 2,20 ili tako nekako, kao i gradski prevoz, mislim da je cak gradski i vratio autobus na 1KM kasnije.Sviuodbranu je napisao/la: ↑10 apr 2020, 01:21
Brate, ne znam da kod nas cijena taksija moze nize, jbg sramota(barem u tz ne znam za druge gradove).
Ali sad nasi taxisti deru cijenama po pozivu, narocito tu bi trebali malo korigovati cijenu, kao i da se zna generalno na kojoj distanci je koja cijena. Neko ti naplati 1,5KM od Brcanske do Moluha, neko uzme 2KM. Generalno kod jeste povoljan taxi, ali i neujednacen kriterij.![]()
Ja se raspem ko zvijer Brčanska-Tušanj u 2-3 ujutro 5 KM. Jašta neg vrijedi.Beduin je napisao/la: ↑10 apr 2020, 09:26Zadnjih par puta neki gosti kod mene pozovu ih i uzmu izmedju 6-8 maraka, jos nije neka distanca da covjek kaze da vrijedi. Mislim da je poslije 23h skuplje.Heller je napisao/la: ↑10 apr 2020, 09:05Dje ba deru po pozivima, 4 KM dođe i odbaci te đe hoš. Još se nas 4 potrpa pa kod jarana na vikendicu za 4 KM . Mene bude sramota.Beduin je napisao/la: ↑10 apr 2020, 07:58
Ma dobro, mislio sam na nivou cijele Federacije za prevoze. Sjexam se da je taxi kod nas podigao cijenu na 1,5KM kad je gorivo preslo 2,20 ili tako nekako, kao i gradski prevoz, mislim da je cak gradski i vratio autobus na 1KM kasnije.
Ali sad nasi taxisti deru cijenama po pozivu, narocito tu bi trebali malo korigovati cijenu, kao i da se zna generalno na kojoj distanci je koja cijena. Neko ti naplati 1,5KM od Brcanske do Moluha, neko uzme 2KM. Generalno kod jeste povoljan taxi, ali i neujednacen kriterij.![]()
Al generalno nas taxi je jeftin za razliku od taksimetra sarajevskog.
Mene u Dubaiju sto su znali oderati, to nije humano. Par puta sam se nalazio s jednom grkinjom i presjedne mi koliko se istrosim, mogo sam komotno i kurave po klubovima birati za istu cijenu.
Kasnije sam se pomirio sa metroom, uzeo karticu i za 7 dirhama odem u pi4ku materinu. Dok je start taxija im izmedju 5-12 dirhama, zavisno imaju li u tom terminu guzve po trznim centrima i cestama, a i ako uzmes neku kratku lokaciju npr. ispadne te 9 dirhama, opet moras platiti 12 jer je to minimalno za taxi.
Od tad sam poceo cijeniti nase cijene.![]()
Ne vozi se taksijem. Nego limuzina dođe po njega, šofer u odijelu s belim rukavicama. Šešir u drugo auto. Takav je gospodin leorey.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.