Najbolji BH fudbaler u Historiji (glasanje)

Unknown11
Kontakt:

Re: Najbolji BH fudbaler u Historiji (glasanje)

Post Postao/la Unknown11 » 05 apr 2020, 14:33

nekoIzMostara je napisao/la:
05 apr 2020, 12:28
VenamaHrabrih je napisao/la:
05 apr 2020, 11:57
Bez zelje svesti ovo na prepucavanje između Sarajeva i zeljeznicara, cinjenica jest da je Safet Susic, a govorim za prijeratni periof, ostvario najzapazeniji zransfer i odigrao najzapazeniju ulogu, ako ne i kljucnu, u stvaranju istorije jednog evropskog velikana. Nijedan igrac iz bivse Yuge nije utadio niti postigao ono sto je poslo za rukom, odnosno nogom, Papetu. Ja bih volio da mi se navede barem jedan igrac, bilo kojeg kluba, koji je to uspio? Dakle, za period do 1992. Cak je i tadasnji predsjednik PSG-a dao Papetu bjanko ček, nakon prve sezone, da sam upise iznos koji zeli. Bio je clanak u Oslobođenju o tome.
Znam da su kod nas poremecene vrijednosti, pa se osuđeni kriminalac navodi kao moralna vertikala, zato i jesmo među pet najjadnijih drzava na svijetu. Do 1992. Jugoslavija nije imala boljeg igraca od Papeta. Mozda je mogao bolje i vise, ali zahvaljujuci njemu Pariz je na fudbalskoj karti.
Neko u Grad Svjetlost, neko u bajbokanu, yebiga...
Saberi se kralju, ne pisi nebuloze. Ako vec nesto pokusavas dokazati, PSG ni tad a Bgm ni sada sa historijom nije najveci klub u historiji, svrstava se u sami vrh, ali nije najbolji. Bilo je igraca i iz Zelje, Veleza, koji su ostavili velike tragove u tadasnjim ligama, a ne samo Susic Susic Susic i Sarajevo. Saberi se!
Opet nisi odgovorio na pitanje; ko je taj igrac iz exYu koji je napravio transfer u Papetovom obimu, koji je proglasen za najboljeg igraca jednog evropskog fudbalskog velikana, o kojem su to igracu pisale evropske naslovnice itd. Koji je to igrač?
Vaha je top igrač, nesumnjivo, ali fudbal ne čine samo golovi. Makni golmana sa gola i dzaba svi golovi.
Btw, Salihamidzic je po mom misljenju najbolji bh igrac, ali govoriti da je Pape mit, jest zlonamjerno i jalno, bez ikakvog osnova.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 05 apr 2020, 15:01

Jugoslavija nije imala boljeg igraca od Papeta. Mozda je mogao bolje i vise, ali zahvaljujuci njemu Pariz je na fudbalskoj karti.
:rol: :rol:

Sigurno da je zbog teleceg pogleda iz Zavidovića PSG došao na nekakvu fudbalsku kartu, a ne zbog upumpanih milijardi arapskih petrodolara :lol:

Ja dobre emisije :kafa:

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 05 apr 2020, 15:06

Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 05 apr 2020, 15:26

Varupa Elvedin :tokralju:
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

Goodman
Kontakt:

Post Postao/la Goodman » 05 apr 2020, 15:27

Drape je napisao/la:
05 apr 2020, 15:14
slika
Što je i logično jer ne poznaje ni jednog drugog.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar.

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 05 apr 2020, 15:30

05 apr 2020, 14:33
Bez zelje svesti ovo na prepucavanje između Sarajeva i zeljeznicara, cinjenica jest da je Safet Susic, a govorim za prijeratni periof, ostvario najzapazeniji zransfer i odigrao najzapazeniju ulogu, ako ne i kljucnu, u stvaranju istorije jednog evropskog velikana. Nijedan igrac iz bivse Yuge nije utadio niti postigao ono sto je poslo za rukom, odnosno nogom, Papetu. Ja bih volio da mi se navede barem jedan igrac, bilo kojeg kluba, koji je to uspio? Dakle, za period do 1992. Cak je i tadasnji predsjednik PSG-a dao Papetu bjanko ček, nakon prve sezone, da sam upise iznos koji zeli. Bio je clanak u Oslobođenju o tome.
Znam da su kod nas poremecene vrijednosti, pa se osuđeni kriminalac navodi kao moralna vertikala, zato i jesmo među pet najjadnijih drzava na svijetu. Do 1992. Jugoslavija nije imala boljeg igraca od Papeta. Mozda je mogao bolje i vise, ali zahvaljujuci njemu Pariz je na fudbalskoj karti.
Saberi se kralju, ne pisi nebuloze. Ako vec nesto pokusavas dokazati, PSG ni tad a Bgm ni sada sa historijom nije najveci klub u historiji, svrstava se u sami vrh, ali nije najbolji. Bilo je igraca i iz Zelje, Veleza, koji su ostavili velike tragove u tadasnjim ligama, a ne samo Susic Susic Susic i Sarajevo. Saberi se!
Opet nisi odgovorio na pitanje; ko je taj igrac iz exYu koji je napravio transfer u Papetovom obimu, koji je proglasen za najboljeg igraca jednog evropskog fudbalskog velikana, o kojem su to igracu pisale evropske naslovnice itd. Koji je to igrač?
Vaha je top igrač, nesumnjivo, ali fudbal ne čine samo golovi. Makni golmana sa gola i dzaba svi golovi.
Btw, Salihamidzic je po mom misljenju najbolji bh igrac, ali govoriti da je Pape mit, jest zlonamjerno i jalno, bez ikakvog osnova.

Pa Nant je kad je doveo Vahu je bio puno veci klub od Psg kad je doveo Susica. Tek devedesetih Psg postaje veliki Europski klub.
Vaha je u tom Nantu bio 4 sezone najbolji strijelac zaredom. 2 puta je bio najbolji strijelac Francuske lige, uzeo titulu sa Nantom, dobio bronzanu kopacku Europe (najveci pojedinacni uspijeh jednog BH fudbalera) kao treci najbolji strijelac Europe. Jos jedne godine mu u 2 gola izmakla Bronzana kopacka Europe. Igrao 2 puta za tim Europe.
Da se razumijemo nimalo ne umanjujem velicinu Papeta. Nego lupas neke stvari.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 05 apr 2020, 15:36

Mala, imaš noge ko Safet Sušić!
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 05 apr 2020, 15:39

Drape je napisao/la:
slika
Kad smo kod Platinija, valja spomenuti i njegovog kapitena iz Sentetjena Mostarca Ivana Curkovica :bih:

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 05 apr 2020, 15:41

05 apr 2020, 14:33
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 05 apr 2020, 15:43

Goodman je napisao/la:
05 apr 2020, 15:27
Drape je napisao/la:
slika
Što je i logično jer ne poznaje ni jednog drugog.
Kako logično kad Platini i Sušić nikad nisu igrali u francuskoj ligi u isto vrijeme.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 05 apr 2020, 15:45

Rodjeni81 je napisao/la:
05 apr 2020, 15:30

Tek devedesetih Psg postaje veliki Europski klub.
Nije ni tada, al eto :mrgreen: 90-tih Marsej i Monaco dominirali u Francuskoj, 2000-tih Lyon se pišao po citavoj ligi, nizali titule.

Sve titule PSG: 1986, 1994... 2013, 2014, 2015, 2016, 2018, 2019
Dakle, bukvalno od dolaska arapa sa milijardama petrodolara Pariz je preko noći i vještačkim putem postao neki faktor u svijetu fudbala. Prije toga bili sprdnja od kluba koji je osnovan 1970.

Al eto, ovdje nas ovaj VenamaHrabrih ubjeđuje da je telac Safet doveo PSG na fudbalsku mapu :urnebes: :urnebes:
Zadnja izmjena: let3, dana/u 05 apr 2020, 15:49, ukupno mijenjano 2 puta.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 05 apr 2020, 15:47

Ne brukaj se vise, pa ni u svojoj generaciji nije bio najbolji igrac, a kamoli da je bolji od jednog Deje Savicevica.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

TheIvicnjak
Kontakt:

Post Postao/la TheIvicnjak » 05 apr 2020, 16:26

Dejan Savicevic: Najbolji od svih? Pa ne trebate me ni pitati. Safet Susic!

slika

Poyyy :salut:

MMM
Kontakt:

Post Postao/la MMM » 05 apr 2020, 16:31

Baader je napisao/la:
05 apr 2020, 12:05
MMM je napisao/la:
05 apr 2020, 11:53
MMM je napisao/la:
04 apr 2020, 22:41
Niko ne spomenu majstora sto je igro s Peleom i sto je kad izludi odbranbene igrace, pa sjedne na loptu, pa dobije crveni karton.
Sta je kvazimostarci, ne znate ko je igro s Peleom?
a nije neki Hadzihafizizmetmulabegovic
:rol:
Rekreativne lige se ne pikaju, tako sam i ja igrao sa Bakom.

Bio je dobar, odličan, ali ne toliko odličan. U Veležovih top 10 svih vremena može upasti i to je to, (a i to je li-la).
Tada je Cosmos dovodio ekstra igrace iz cjelog svijeta radi promocije sporta u SAD sto nije za podcjenjivanja
Nigdje glasnijih 2,5 % antifašista ko u Bosni!

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 05 apr 2020, 16:39

Nazalost, pokusavate svesti jednog Papeta na nivo koji je vama jedino dostupan i razumljiv. Yebiga, svako razumije onoliko koliki mu jest kapacitet.
Uz sva ogranicenja koja su imali ondasnji igraci, kvalitet neminovno izlazi na povrsinu. Cinjenica je da je Pape ostvario najveci transfer i produzenje ugivora od svih exYu fudbalera. Niko ne spori ni Vah, ni Bajevica, ni Mirzu Golubicu, ali je jednostavno je Pape tada bio YU brend. Sa njim je sve pocelo. Steklo se povjerenje u bh igrace. Njegove, pa i Vahine dobre igre u inostranstvu, otvorile su put bh igracima i bh strucnjacima u nacionalnoj selekciji. Papetov ugovor je prvi milionski ugovor jednog igraca sa ovih prostora. Siromasnom umu tesko je dokuciti implikacije koje je to imalo na cjelokupni razvoj bh igraca i fudbala uopste. Naravno da su poslije njega dosli bolji igraci. Salihamidzic, pa i Dzeko i Pjanic bir ce bolji kad zavrse karijere. Mozda i Begovic. Ali oni su svi uspjeli bas zato sto nisu igrali do 27 u BiH.
Susic je bio nesto kao pasos. Drugacije se gledalo na yu fudbalere zbog Susica, isto kao sto ce se gledati zbog Dzeke, Pjanica, Kolasinca i statijaznam.
Samo onaj koji veze nema o zivotu i socijalnim tokovima misli da Dzeko pada s neba, da je Pjanic sa Marsa, da Arapi jedva cekaju dati novac i da bi bez Indexa bilo Nadrealista.
Da konacno zakljucim na temu najboljeg fudbalera, trenutno:
Hasan Salihamidzic
Safet Susic
Vahidin Halilhodzic
Refik Sabanadzovic
Dusan Bajevic.

Kao sto vec rekoh, da se ovog momenta zavrse karijere:
Hasan Salihamidzic
Miralem Pjanic
Edin Dzeko
Vahidin Halilhodzic
Refik Sabanadzovic

Dosta od mene na ovu temu. Poseriga kad se pocnemo vrtiti ukrug.

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 05 apr 2020, 17:11

Igraca koji je otisao iz BiH sa nazivom sljivotres porediti sa najboljim igracem i trenerom sto je Bosna ikad imala je van svake pameti

TheIvicnjak
Kontakt:

Post Postao/la TheIvicnjak » 05 apr 2020, 17:20

samoposteno je napisao/la:
05 apr 2020, 17:11
Igraca koji je otisao iz BiH sa nazivom sljivotres porediti sa najboljim igracem i trenerom sto je Bosna ikad imala je van svake pameti
To su isti mozgovi kojima su najbolji i bakir, fadil, covic, dodick i slicni

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: delko, Giuseppe1, Google Adsense [Bot] i 18 gostiju.