Opet nisi odgovorio na pitanje; ko je taj igrac iz exYu koji je napravio transfer u Papetovom obimu, koji je proglasen za najboljeg igraca jednog evropskog fudbalskog velikana, o kojem su to igracu pisale evropske naslovnice itd. Koji je to igrač?nekoIzMostara je napisao/la: ↑05 apr 2020, 12:28Saberi se kralju, ne pisi nebuloze. Ako vec nesto pokusavas dokazati, PSG ni tad a Bgm ni sada sa historijom nije najveci klub u historiji, svrstava se u sami vrh, ali nije najbolji. Bilo je igraca i iz Zelje, Veleza, koji su ostavili velike tragove u tadasnjim ligama, a ne samo Susic Susic Susic i Sarajevo. Saberi se!VenamaHrabrih je napisao/la: ↑05 apr 2020, 11:57Bez zelje svesti ovo na prepucavanje između Sarajeva i zeljeznicara, cinjenica jest da je Safet Susic, a govorim za prijeratni periof, ostvario najzapazeniji zransfer i odigrao najzapazeniju ulogu, ako ne i kljucnu, u stvaranju istorije jednog evropskog velikana. Nijedan igrac iz bivse Yuge nije utadio niti postigao ono sto je poslo za rukom, odnosno nogom, Papetu. Ja bih volio da mi se navede barem jedan igrac, bilo kojeg kluba, koji je to uspio? Dakle, za period do 1992. Cak je i tadasnji predsjednik PSG-a dao Papetu bjanko ček, nakon prve sezone, da sam upise iznos koji zeli. Bio je clanak u Oslobođenju o tome.
Znam da su kod nas poremecene vrijednosti, pa se osuđeni kriminalac navodi kao moralna vertikala, zato i jesmo među pet najjadnijih drzava na svijetu. Do 1992. Jugoslavija nije imala boljeg igraca od Papeta. Mozda je mogao bolje i vise, ali zahvaljujuci njemu Pariz je na fudbalskoj karti.
Neko u Grad Svjetlost, neko u bajbokanu, yebiga...
Vaha je top igrač, nesumnjivo, ali fudbal ne čine samo golovi. Makni golmana sa gola i dzaba svi golovi.
Btw, Salihamidzic je po mom misljenju najbolji bh igrac, ali govoriti da je Pape mit, jest zlonamjerno i jalno, bez ikakvog osnova.