Pantelija je napisao/la: ↑04 apr 2020, 00:03
bordobijeli je napisao/la: ↑03 apr 2020, 23:48
Barcelona i Real su bolji od FKS pa mi opet navijamo za FK Sarajevo. Tako i sa ovim proizvodima, a ima i nasi proizvoda jako kvalitetni posebno prehranbeni.
Navedi nam 5 kvalitetnih proizvoda sem mlijeka hljeba i vode .
Mangupe (pozitivni)

evo ti cetiri proizvoda :
1. Violeta , 2. SFF , 3.
AKADEMIJA FKS , 4. Arix(tvrdo pakovanje (9,5KM/ 3 kg) vjerovatno ima nesto u RS , neka jos neko doda 1
Licno koristim Arix i 3D , Ditine proizvode , ja zadovoljan 3-4 god. (mozda na pocetku je bilo probl. , ali sad je ok. Licno koristim sve domace mlijecne proizvode Milkos , Megle , pavlaku "Smajic"-Celic (bez aditiva i konzervansa ? Kupujem samo u Bingu i Amku , a vodi me prvenstveno kvalitet , a potom i cijena . Nije mi problem kupiti strano , ali u Bingu ili Amku .
Imamo tri problema :1.Uredjenje drzave

2. Uvozni lobi (TI i @AN

) i 3. Zanemarivanje poljoprivrede i poljoprivrednika .
Imamo i sansu u sljedecim industrijama :
1.Namjenska . 2. Drvopreradjivacka . 3. Turizam . 4.Energetika .5 Metalopreradjivacka 6. Vodoprivreda i do ludila zanemarena poljoprivreda .
Bivsi ministar Sarovic izdejstvovao izvoz mlijeka i peradarstva u zahtjevnu Evropu . Za Turskou ne mozemo proizvest mesa koliko traze , pa poturamo srpsko i hravatsko i pravimo zajeb . Virus nije nimalo dobar (nazalost pojavljivace se i u buducnosti), ali ce nam pokazati manjkavosti .
Treba nam silaza(sta god to znacilo

), hrana za perad i nesto sto bi mogli sami proizvoditi AMBALAZA , da nas niko ne ucjenjuje i da nam mlijeko ne poskupi . Trebaju podsticaji u poljoprivredi , kao sto sad sa 0,5 skoci na 9 mil.KM . Malinarstvo i opcenito vocarsvo je takodje sansa .
SAMO PODSTICAJI , KAO STO RADE U HRVATSKOJ I EVROPI . KUPUJ (ako valja naravno , pa samo mlijeko i vodu ako nista) I KUPUJ U DOMACIM TRGOVINAMA(strane proizvode @AN) . KUPUJ AKO MISLIS DOBRO SVOJOJ DJECI .
Jos jednom sretan Ti put na Zapad , kad ovo zlo prodje . Volio bih da to bude Zapad na tribini Koseva

NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.