FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Lik
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lik » 03 apr 2020, 21:23

Samozdravlje je napisao/la:
03 apr 2020, 21:20
Lik je napisao/la:
03 apr 2020, 20:38
Najvažnija karika Fudbalskog kluba Sarajevo su navijači. Oni najstariji, sa najdužim stažom na tribini godinama su dokazivali ljubav i odanost Bordo klubu.

Tokom pandemije koronavirusa, Fudbalski klub Sarajevo ove sedmice obišao je sve aktivne članove kluba starije od 60 godina, koji predstavljaju najugroženiju skupinu.

Aktivne članove u protekla tri dana posjetili su uposlenici kluba podijeljeni u dvije grupe. Na kućne adrese dostavljen je mali znak pažnje formiran u saradnji sa prijateljima Kluba - kompanijama Franck, Duck i Orbico.

Ekipe su obišle preko stotinu članova, a pošiljke u udaljene dijelove Bosne i Heercegovine stići će naredne sedmice.

Fudbalski klub Sarajevo moli sve građane da se i u narednim danima ponašaju odgovorno i ne napuštaju domove bez prijeke potrebe.

slika

Izvor: https://www.fksarajevo.ba/bs/vijesti/up ... f8WXjD9E0M

KAKAV BOLAN MALI ZNAK PAZNJE , OBRADOVAO SE KAO KAD DJETETU DAS COKOLADU .
MA LUDO SE OBRADOVAO , JESAM PROSLIJEDIO DALJE , ALI ZASTAVA , NE SMIJEM JE ODPAKOVATI , KONTAM POVRIJEDIT CU JE .
JOS SAMO PITANJE , JE LI BR. 17007 , TAJ SAM KORISTIO ? NAJEZIM SE I DANAS , KAD POGLEDAM ZASTAVU . :ljepota:
:clap: :salut:
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 03 apr 2020, 21:37

AlfredNobel je napisao/la:
03 apr 2020, 13:48
Pantelija je napisao/la:
03 apr 2020, 12:45
Kako da ne. Samo domace, poveca proizvodnju i dobit , radnicima uzas plate i ukinuto pola radnih prava. Radis kod austrijanca, svabe, slovenca, imas sve zivo i veliku platu.
Još jedna u nizu glupih floskula bošnje. Uzimam šta je kvalitetnije, bila to Jana, Lejla, peto, deseto. Valjda ljudi kontaju da si veliki patriota ako uzmeš Bony Colu umjesto Coca Cole i slično. Nemamo ništa živo što je kvalitetno. Bilo je prije par godina ono smaranje oko Dite, narod uzeo, sve qarina deterdženti. Stipu tih šuplji, uzimam šta mi se sviđa i za šta mislim da je kvalitetnije, boli me da li je iz BiH, Hrvatske, Srbije, Konga itd.
Upravo je ovo glupa floskula koje Bosnje prodaju. Imas Tesanjski dijamant i Oazu koje su proglasavane za najbolje vode na svijetu, a Bosnjo rukom uhvati za Janu, jer misli da je kvalitetnije ako nije u Bosni proizvedeno i tako na desetine miliona spickaju na vodu. Mogu jos more artikli navesti koje su kvalitetnije od cak mnogih iz EU.

Drzava se gradi kupovinom domaceg proizvoda, a ko to ne shvata ima ozbiljnih problema.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 03 apr 2020, 22:08

Pantelija je napisao/la:
Kako da ne. Samo domace, poveca proizvodnju i dobit , radnicima uzas plate i ukinuto pola radnih prava. Radis kod austrijanca, svabe, slovenca, imas sve zivo i veliku platu.
Još jedna u nizu glupih floskula bošnje. Uzimam šta je kvalitetnije, bila to Jana, Lejla, peto, deseto. Valjda ljudi kontaju da si veliki patriota ako uzmeš Bony Colu umjesto Coca Cole i slično. Nemamo ništa živo što je kvalitetno. Bilo je prije par godina ono smaranje oko Dite, narod uzeo, sve qarina deterdženti. Stipu tih šuplji, uzimam šta mi se sviđa i za šta mislim da je kvalitetnije, boli me da li je iz BiH, Hrvatske, Srbije, Konga itd.
Uzmes Fery iste kolicine ko Ditin proizvod, fery ti bude 5x duze nego tuzlanski...

Generalno, kupi sve fals jer eto jeftinije je... Krenes od ovih stvari oko prehrane i ostalih potrebstina pa skontas fa se i u sportu isto moze reci...

To mi znamo...
Lakse je kupiti 4 igraca srednje vrijednosti, nego da odvalis pare(zbirno za ova 4) za nekog super kvslitetnog...
Jbga, takvi smo... Zato nam je i cudno sto nas je stranac uzeo, pa nam se ne svidja kako klub funkcionise

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 03 apr 2020, 23:48

Barcelona i Real su bolji od FKS pa mi opet navijamo za FK Sarajevo. Tako i sa ovim proizvodima, a ima i nasi proizvoda jako kvalitetni posebno prehranbeni.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 04 apr 2020, 00:03

bordobijeli je napisao/la:
03 apr 2020, 23:48
Barcelona i Real su bolji od FKS pa mi opet navijamo za FK Sarajevo. Tako i sa ovim proizvodima, a ima i nasi proizvoda jako kvalitetni posebno prehranbeni.
Navedi nam 5 kvalitetnih proizvoda sem mlijeka hljeba i vode .
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 04 apr 2020, 00:16

Pantelija je napisao/la:
04 apr 2020, 00:03
Pu sram te bilo nek ti je srpsko bolje.
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 04 apr 2020, 00:20

Yebo vas dan pa vi o deterdzentima raspravljate :eh:

Giljotina
Kontakt:

Post Postao/la Giljotina » 04 apr 2020, 00:21

I dalje smo prvi. Kakva forma!
SISAJ GA, ŽELJO!

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 04 apr 2020, 02:39

Zip je napisao/la:
03 apr 2020, 22:08
Pantelija je napisao/la:
Uzmes Fery iste kolicine ko Ditin proizvod, fery ti bude 5x duze nego tuzlanski...

Generalno, kupi sve fals jer eto jeftinije je... Krenes od ovih stvari oko prehrane i ostalih potrebstina pa skontas fa se i u sportu isto moze reci...

To mi znamo...
Lakse je kupiti 4 igraca srednje vrijednosti, nego da odvalis pare(zbirno za ova 4) za nekog super kvslitetnog...
Jbga, takvi smo... Zato nam je i cudno sto nas je stranac uzeo, pa nam se ne svidja kako klub funkcionise
Ma džaba pričati, valjda se ljudi tješe i osjećaju posebnim građaninom ove zemlje ako uzmu Ditu umjesto nekog stranog itd. Ništa živo nemamo da valja, osim te vode, mlijeka, sireva. Sve kvalitetno dolazi iz drugih zemalja.

Ebe mi se jel nešto naše, jel iz Srbije, Hrvatske, Mijanmara, znači zaboli me. Uzimaš ono što je kvalitetno i što ti godi, a ne gledaš da uzmeš neki otrov ili glupost samo eto jer je 'naše' i time jačaš našu ekonomiju i samim tim državu. Jest tako, ali u qurcu.

Sjećam se kad nafuraše narod za one Ditine proizvode, uzela stara nekoliko onih deterdženata, sve goli odron. Nije niko lud uzimati nešto što ne valja.

@emir
Haj navedi..
Ne gradi se tako država. Država se gradi normalnim stavovima, borbom, pameti, zajedništvom, ali to je druga tema. Taj segment se gradi tako što napraviš nešto što je kvalitetno, što vrijedi, pa onda očekuješ da će neko to kupovati i time ćeš jačati. Izmisle nekakve bony cole, dobiješ rakčinu nakon jedne čaše, šlagiraš se.

P. S. Ona Maza je dobra, najnoviji onaj eurokrem. Skuplji malo, ali dobar.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 04 apr 2020, 02:40

Pantelija je napisao/la:
Bimal ulje, Violeta tariguzi, Husref Musemic, Zlatna dzezva, Stranka Demokratske Akcije!
Bahati, bahati Željkan!
1946

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 04 apr 2020, 03:10

Uglavnom, kada nasim poslodavcima bude normalno da kada imaju 2 , 3 ili vise miliona dobiti da povecaju platu i poboljsaju uslove rada radnika, obucavaju ih, ulazu u kvalitet, umjesto da placaaju automobile po 300 000, kuce po 500 Ooo, rave, ljubavnice, e tada cu ganjati domace. Sve dok mogu zaobici cu bingo jer je robovlasnik a ici u konzum jer imaju radnici vece plate i veca prava i bolje uslove.

Mogu ja voljeti sarajevo vise nego sebe ali ja sam svjestan da je barsa bolja ...

E primjer kvaliteta je onaj evrokrem maza, bolji od nutele! Kvalitetni sastojci, u skladu sa tim i cijena

Sarajevo je moja bolest, navika, meni avejesno sastav igraci. Nekome nije. Vecini nije. Konzumirqju na tv englesku spansku talijansku... kvalitet. Kada mi budemo imali sta gledati umjesto 4000 bit ce 14 ooo prosjek. Naravno jos je tu faktora ali je stvar da mi ne mozes nesto prodati jer je nase i da ja to kupim jer je nase . Mora biti kvalitet i nase.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 04 apr 2020, 03:24

Kvalitet se kupuje, kvalitet se traži. Nema naše, patriotizam, peto, deseto. Samo kvalitet. Prošla su vremena Jugoslavije, kad se samo naše moglo i moralo kupovat. A kvalitet sumnjiv. Nije se moglo znati za bolje, pa je to automatski bilo najbolje.
Tržište danas je slobodno. Svako ima pravo da nudi i prodaje. Pa ako je bolje, on će bolje poslovati. Kakvi mi sa našim piljarskim mentalitetom. Smiješno je o tome pričati.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 04 apr 2020, 11:38

1 pojačanje za ljeto dogovoreno :bow:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 apr 2020, 11:57

Pantelija je napisao/la:
Kao najkompetentnija osoba na forumu za ovu oblast (preh. Industrija) i kao neko ko je obisao gotovo sve prehrambene pogone u BiH (a bgm i u Hrvatskoj), mogu reci da imamo neke zaista vrhunske proizvode. Spomenuo si vec Mazu, tu je onda Gazdina rakija, Vitaminkini zelirani proizvodi, konzervisane salate i gusti sokovi, Gazdina rakija, sarajevsko pivo (jedno vrijeme bilo tanko jer je stari tehnolog otisao u penziju a SDA ekipa onda zaposlila pjevaca koji uopce nije tehnolog), Vilinka vino, Klasovo brasno, Livanjski sir, Spectar drink sokovi itd. Sve su zaista top proizvodi za svoju bransu. Problem su slabiji marketing naravno i potrosacke navike naroda.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 04 apr 2020, 12:09

https://sportsport.ba/fudbal/hadzibegic ... ina/357234

Gledaj Mlace i teksta, yebem mu pomrle u porodici :urnebes:

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 04 apr 2020, 12:18

Sabinho je napisao/la:
04 apr 2020, 11:57
Pantelija je napisao/la:
Kao najkompetentnija osoba na forumu za ovu oblast (preh. Industrija) i kao neko ko je obisao gotovo sve prehrambene pogone u BiH (a bgm i u Hrvatskoj), mogu reci da imamo neke zaista vrhunske proizvode. Spomenuo si vec Mazu, tu je onda Gazdina rakija, Vitaminkini zelirani proizvodi, konzervisane salate i gusti sokovi, Gazdina rakija, sarajevsko pivo (jedno vrijeme bilo tanko jer je stari tehnolog otisao u penziju a SDA ekipa onda zaposlila pjevaca koji uopce nije tehnolog), Vilinka vino, Klasovo brasno, Livanjski sir, Spectar drink sokovi itd. Sve su zaista top proizvodi za svoju bransu. Problem su slabiji marketing naravno i potrosacke navike naroda.
Brate napisao aam, bez mlijecnih proizvoda , hljeba (brasna), vode.
Vino isto nije siroki potroaacki asortiman al kod nas raja i onako trpa smece u sebe od one zdrebceve krvi.
Jedina nepoznanica su mi spectar sokovi.
E sad,evo pasteta. Argeta ima strasnu kontrolu proizvoda,znaci dobavljacima vraca meso zbog male greske. Masine peru ko zna koliko puta dnevno itd.
Osoba je radila prije toga u drugoj mesnoj industriji koja proizvodi pastetu, solidno izreklamiranu koja nema ni pola kontrole ko ovi i kaze on da je ne bi jeo. Radnici imaju u prosjeku 30ak % manje plate u odnosu na ovve .

Dalje, da ne pricam o sredstvima za ciscenje, da ne pricamo o mnogim drugim potrepstinama.

Naa handri nedoattatak standarda i losa briga o radnicima. Los menadzerski odnos prema kupcima, losa drzava koja ne gura evo npr tu Mazu i kaze imate godinu dana reklamu od nas besplatno na javnom servisu i 50% placeno za trziste eu ili gdje vec. Ako imas konkurentan proizvod onda ga guras ko sivonja. Ljudi ne Znaju. Npr ta maze ne sadrzi u sebi palmino ulje. Ima oko 7% vise ljesnjaka na 100 grama od nutele. udri brate, guraj. Imas vodu sa najboljom ph vrijednosti, jana je npr bliza kiselosti nego neutrali, al jana napravila reklamu i dobre flase , ide ko luda.
Sve je do proizvodjaca i drzave i da iskren budem ovdje se ne isplati gurat kvalitet. Kvalitet se placa i nije jeftin za proizvesti. Da bi bio konkurentan moras imati drzavu iza sebe. Mi to nemamo i zato argeta ima ekstra uslove za radnike, ekstra kvalitet a nasi proizvodjaci nemaju nacin a bgm ni znanje da to dostignu

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 04 apr 2020, 12:21

Stroj1946 je napisao/la:
04 apr 2020, 12:09
https://sportsport.ba/fudbal/hadzibegic ... ina/357234

Gledaj Mlace i teksta, yebem mu pomrle u porodici :urnebes:
Sad fino gospodi iz ss.ba se zahvaliti na zajednickom radu i saradnji i ukinuti akreditacije u koliko ovaj i glavni urednik ne dobiju nogu. Kakva stoka jbt

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 apr 2020, 12:54

@pantelija dobro imamo i dosta stranih proizvodjaca koji imaju pogone kod nas. Zasto ne bih kupio Kolu kad zaposljava tonu nasih ljudi? Neka ih stotinu potrosi po 600KM od plate u recimo Sarajevu, pravi se obrt od 60.000KM u samom Kantonu. Sta se PDV-a nabere od prodaje njihovih proizvoda, dodju kao domaci proizvodjac. Isto vrijedi i za Ledo, Meggle itd. To podrzavam.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 04 apr 2020, 13:00

Pantelija je napisao/la:
Mangupe (pozitivni) :urnebes: evo ti cetiri proizvoda :
1. Violeta , 2. SFF , 3. AKADEMIJA FKS , 4. Arix(tvrdo pakovanje (9,5KM/ 3 kg) vjerovatno ima nesto u RS , neka jos neko doda 1
Licno koristim Arix i 3D , Ditine proizvode , ja zadovoljan 3-4 god. (mozda na pocetku je bilo probl. , ali sad je ok. Licno koristim sve domace mlijecne proizvode Milkos , Megle , pavlaku "Smajic"-Celic (bez aditiva i konzervansa ? Kupujem samo u Bingu i Amku , a vodi me prvenstveno kvalitet , a potom i cijena . Nije mi problem kupiti strano , ali u Bingu ili Amku .

Imamo tri problema :1.Uredjenje drzave :bih: 2. Uvozni lobi (TI i @AN :rol: ) i 3. Zanemarivanje poljoprivrede i poljoprivrednika .

Imamo i sansu u sljedecim industrijama :
1.Namjenska . 2. Drvopreradjivacka . 3. Turizam . 4.Energetika .5 Metalopreradjivacka 6. Vodoprivreda i do ludila zanemarena poljoprivreda .
Bivsi ministar Sarovic izdejstvovao izvoz mlijeka i peradarstva u zahtjevnu Evropu . Za Turskou ne mozemo proizvest mesa koliko traze , pa poturamo srpsko i hravatsko i pravimo zajeb . Virus nije nimalo dobar (nazalost pojavljivace se i u buducnosti), ali ce nam pokazati manjkavosti .
Treba nam silaza(sta god to znacilo :rol: ), hrana za perad i nesto sto bi mogli sami proizvoditi AMBALAZA , da nas niko ne ucjenjuje i da nam mlijeko ne poskupi . Trebaju podsticaji u poljoprivredi , kao sto sad sa 0,5 skoci na 9 mil.KM . Malinarstvo i opcenito vocarsvo je takodje sansa .
SAMO PODSTICAJI , KAO STO RADE U HRVATSKOJ I EVROPI . KUPUJ (ako valja naravno , pa samo mlijeko i vodu ako nista) I KUPUJ U DOMACIM TRGOVINAMA(strane proizvode @AN) . KUPUJ AKO MISLIS DOBRO SVOJOJ DJECI .
Jos jednom sretan Ti put na Zapad , kad ovo zlo prodje . Volio bih da to bude Zapad na tribini Koseva :urnebes:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 04 apr 2020, 13:04

Da li ima ljudi koji u 2020. godini misle da je Meggle bosanski brend? :D
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Fouzi1, mnon46, rimljanin90 i 48 gostiju.