nekoIzMostara je napisao/la: ↑31 mar 2020, 14:15
OdmutNicaze1988 je napisao/la: ↑31 mar 2020, 13:54
Ako ijedna navijacka grupa u BiH ima dobar broj navijaca kad im ne ide bas najbolje to su onda navijaci Veleza. Pamtim kad su prije par sezona ispali, prvi dio sezone veoma slaba posjecenost , drugi dio ljudima gori pod nogama, gotovo pa je sigurno da ce ispasti, raje na stadionu ima koda je svaka tekma derbi. Tako da ta prica da je posjecenost slaba u najtezim trenucima za klub je u najmanju ruku laz. Bar je meni to zapalo za oko, mozda grijesim.
Jest al to je opet brojka do 2500 ljudi a kad uzmeš ostale stadione koji su puno veći na izleg a dodje 3000 ljudi izgleda sablasno i prazno.
Jest to, upravu si. Ali vidi ovo. Zenica ima 110000 stanovnika, i samo jedan klub. Navijacka baza ide 100% Čeliku.
Banja Luka ima jedan klub, a grad od 200000 stanovnika. Navijacka baza ide 100% Borcu.
Sarajevo ima 400-450 hiljada i 2 kluba. Sarajevo i Zeljezničar dijele na 50-50%.
Tuzla ima 110000 ili koliko vec stanovnika, a 2 kluba. Sloboda ima 90-95% navijacku bazu, onaj TC ostatak.
Mostar ima 100000, a 2 kluba. Omjer je otprilike mozda 52%-47% na stranu onih tamo, ili 50%-50% ako cemo eto da gledamo omjer.
Nije isto racunati Zenicu sa Mostarom, ili Mostar sa Sarajevom, ili Tuzlu i Zenicu sa Sarajevom ili sta ja vec znam. Al i ovo sto svi imamo je solidno, s obzirom da imamo drugih svakodnevnih problema bitnijih od fudbala.
[/quote]
Nisi me skonto,veliki pad je dosao u našoj ligi i to jako veliki pad gledanosti,a isto tako liga mozda jest kvalitetnija ali ekipe nisu istorijske.
Imas Sarajevo zelju borac sa gledanosti ove godine u svim segmentima poprilicno dobro.
Sa druge strane imas Čelika Veleza slobodu Zrinjski Siroki sa prosjecnoscu gledanosti.
Klubovi poput Tuzle mladosti zvijezde radnika su tatalni promašaj i tu je taj pad veliki.
Klubovi poput Travnika budućnosti jedinstva orasija i jos nekih klubova fale ovoj ligi.
Liga je postala kao i vecina fudbala i sporta u svijetu,samo pare i biznis a to je pravo osjeti kod nas jer nismo mi burzujska drzava da zivimo od turizma mislite da real ima onoliko navijaca iz Madrida na stadionu ima al u k... Tu je samo 20%/ iz Madrida sve su to stranci,a tako i kod nas pada brojka.
Evo primjer cu to Zenicu dati,kod nas nema vise djece da se lozi na fudbal sport i te stvari,sve su to puni sisa barovi auta se vozaju dobra fura se neki drugi fazon.Nema onog fazona kad smo mi imali 16 godina kad si gledam filmove Navijacke lozio se na te stvari gledam klipve citao forume uzivao u clancima navijacki i emisijama a sad nemas ni 5% omladine u Zenici da se lozi da bude navijac.A nije to samo slucaj u Zenici to je opcenito sad postalo ko ce bolji stori imati na Instagramu ko ce bolje auto vozati ko ce vise uzivati u sisa barovima.
Proslo je vrijeme sporta u BiH i ovo sto sam ima je za pohvalu,jer sva ona generacija sto je trebala da furamo to sad uveliko a da mladi gledaju i lose se na njih se bori da ode iz drzave i povlači se u mali broj ljudi i drustva se ooredijeljuju za drugu sferu zivota.
Nasa realnost trenutna nazalost