NBA sezona 2010\2011

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

dema
Kontakt:

Re: NBA sezona 2010\2011

Post Postao/la dema » 28 nov 2010, 22:40

LBJ MVP je napisao/la:Kako nema igrače kojim će davati lopte Beasley po meni će možda već sljedeće sezone biti jedan od prvih 5 strijelaca lige i Love odličan šuter još obojica imaju dosta napredovat i nije mi jasno samo kako ga možete uporedit sa Nashom ili Rondom.Pa Nash je legenda NBA lige od Amarea allstara napravio,od Lopeza odličnog centra,pravi od Waricka dobrog igrača,pa i ponajbolji primjer je Marion sa njim i Marion bez njega dok Rondo je trenutno najbolji košarkaš na svijetu 14 asista po tekmi :lol:
Ne poredimo vec govorimo o potencijalu kolike su mogucnosti da bude slican igrac Nashu,iako mislim da ce Rubio u NBA unjet i nesto novo na poziciji play-a.Sigurno da ce tesko biti ko Nash ili bolji,a za Ronda se salis.

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 28 nov 2010, 23:46

dema je napisao/la:
Wolverine je napisao/la:zato sto kidd ima mnogo bolji tim nego sto ga je tad imao nash.

rubio ce mozda dostici nivo nasha iz 2003/04 sezone minus dobar sut. nikad on nece imati ni priblizno asistencija kao nash u sunsima, cak ni poena. preslab je za ulaz a ima prelos sut da bi pogadjao sa distance. moze uspjet jedino ako u ekipi bude imao igrace pored kojih uopste nece morati pogadjati, nesto kao rondo sad. sudeci po timu kojeg minesota sad ima to nece biti slucaj. da ima dobru odbranu i nekako, ali ovako ispada da je on samo verzija ronda koja ne igra odbranu, i ima malcice bolji sut. a stara verzija ronda koja igra odbranu a ima katastrofican sut je imala mnogo srece da se u ekipi nadje sam tri HoF-a.
mnogo bolji timm reci mi jeli ono i Finley tad bio s njima,mislim da jest nije to bila uopste losa ekipa.A vidjecemo ja bi volio da on dode jer jedan Gasol je rekao da je on puno bolji igrac nego sto je on bio u njegovim godinama.Nisam rekao da bude bolji od Nasha vec njegov nasljednik najbolji bijeli play lige dugi niz godina a nekad i ponajbolji u ligi.
nije to bila losa ekipa, ali je sad kiddova bolja.
LBJ MVP je napisao/la:Kako nema igrače kojim će davati lopte Beasley po meni će možda već sljedeće sezone biti jedan od prvih 5 strijelaca lige i Love odličan šuter još obojica imaju dosta napredovat i nije mi jasno samo kako ga možete uporedit sa Nashom ili Rondom.Pa Nash je legenda NBA lige od Amarea allstara napravio,od Lopeza odličnog centra,pravi od Waricka dobrog igrača,pa i ponajbolji primjer je Marion sa njim i Marion bez njega dok Rondo je trenutno najbolji košarkaš na svijetu 14 asista po tekmi :lol:
beasley, love,.... dalje?

i rondo trenutno nije ni u 5 najboljih playeva liga, kamoli najbolji igrac. da je najbolji igrac nba lige onaj kojeg trener izvede minutu prije kraja kad se utakmica lomi, da slucajo ne bi on moro sutat, liga bi propala.
dema je napisao/la: Ne poredimo vec govorimo o potencijalu kolike su mogucnosti da bude slican igrac Nashu,iako mislim da ce Rubio u NBA unjet i nesto novo na poziciji play-a.Sigurno da ce tesko biti ko Nash ili bolji,a za Ronda se salis.
sta to on moze novo unijet? :roll:

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 28 nov 2010, 23:54

Wolverine je napisao/la:dragic nije ni blizu maksimuma, vidjet ces to za jedno 3-4 godine kad bude top10 (u najmanju ruku) play lige, i ozbiljan sam kad ovo govorim ;)

sto se nasha tice, nash je imao sut i na pocetku karijere, samo sto se nije odmah nametnuo na pocetku, a jedan od razloga je sto je bio u ekipi sa jasonom kiddom. i kakvih 8 sezona ba :roll: ? prve 4 sezone su mu bile lose, a poslije toga je bio medju boljim playevima lige, a 2002 je vec bio all star. razlog sto je u dallasu imo manje asista nego u sunsima je zato sto je dirk vecinu poena postizao nakon sto sam sebi iskreira sut, sto ustvari i sad radi. a sto se poena tice vec je 2005 bio na svom prosjeku.

a rubio nikad nece uspjet u nba, odbrane nema, los sut. to je dovoljno da mislim da nece nikad uspjet tamo.

a rondo je izuzetno inteligentan igrac, sto dokazuje na terenu. a kad vec govoris o tome da treneri gledaju da poboljsaju nedostatke pojedinih igraca, zasto rondo nije poboljsao svoj sut ni mrvice u ovih par godina. a rubio bi to uspio 100% sa strucnjacima u minesoti :roll:
Ha Ha Ha
ako Rubio ista ima,onda je to sjajna igra u odbrani :lol:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 28 nov 2010, 23:57

Za Ronda si do prije neki dan drukcije govorio ali ok ne mora znacit da ce Rubio biti kao on,a sad posteno Rondo jest medu 5 playeva lige i s tako groznim sutem.
Kazes nije ona Dallasova ekipa bila losa,sto znaci da je u njoj Nash ipak morao imat vise asista,ne kao sad Kidd s 37 ali vise je trebao imat.
Love,Beasley,Flynn koji se moze trade za nekog sutera i jos novi pickovi,pa imaju prostora i pod salary cap-om i nebi odmah bili ekipa ali bi se imalo od cega napravit dobra ekipa.
Novo pa iskreno mislim da ce sto se tice odbrane,ukradenih lopti bit jedan od najboljih,po meni ce cesto bit u prilici za triple double e sad kad ovo napisa pa on ce onda prije podsjecat na Kidda,hehe upravu si prije ce bit novi Kidd nego Nash.
Nema on toliko los ulaz pod kos,vidjeces da ce bit bolji nego sto ga opisujes

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 29 nov 2010, 00:03

B. Griffin 35 Pts, 14 Reb, 7 Ast.Monstrum iz Cllipersa kako je krenuo obarat ce rekorde u Rookie sezoni.Samo da bude zdrav i da Cllipersi sloze oko njeg ekipu imaju priliku za velike stvari.Aminu 12 poena 4-4 za tri poena.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 29 nov 2010, 00:04

dema je napisao/la:B. Griffin 35 Pts, 14 Reb, 7 Ast.Monstrum iz Cllipersa kako je krenuo obarat ce rekorde u Rookie sezoni.Samo da bude zdrav i da Cllipersi sloze oko njeg ekipu imaju priliku za velike stvari.Aminu 12 poena 4-4 za tri poena.
Blake novi Karl Malone kako igra jbt 8-)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 29 nov 2010, 00:05

LBJ MVP je napisao/la:
dema je napisao/la:B. Griffin 35 Pts, 14 Reb, 7 Ast.Monstrum iz Cllipersa kako je krenuo obarat ce rekorde u Rookie sezoni.Samo da bude zdrav i da Cllipersi sloze oko njeg ekipu imaju priliku za velike stvari.Aminu 12 poena 4-4 za tri poena.
Blake novi Karl Malone kako igra jbt 8-)

jbg kad igra u takvoj ekipi koja ne moze ni meda, dzaba im njegovi poeni i ostalo :D :D
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 29 nov 2010, 00:14

dema je napisao/la:Za Ronda si do prije neki dan drukcije govorio ali ok ne mora znacit da ce Rubio biti kao on,a sad posteno Rondo jest medu 5 playeva lige i s tako groznim sutem.
Kazes nije ona Dallasova ekipa bila losa,sto znaci da je u njoj Nash ipak morao imat vise asista,ne kao sad Kidd s 37 ali vise je trebao imat.
Love,Beasley,Flynn koji se moze trade za nekog sutera i jos novi pickovi,pa imaju prostora i pod salary cap-om i nebi odmah bili ekipa ali bi se imalo od cega napravit dobra ekipa.
Novo pa iskreno mislim da ce sto se tice odbrane,ukradenih lopti bit jedan od najboljih,po meni ce cesto bit u prilici za triple double e sad kad ovo napisa pa on ce onda prije podsjecat na Kidda,hehe upravu si prije ce bit novi Kidd nego Nash.
Nema on toliko los ulaz pod kos,vidjeces da ce bit bolji nego sto ga opisujes
nash je u dallasu bio vecinom druga opcija u napadu (kasnijih godina), dok je kidd tek mozda cetvrta sad u dallasu.

sto se odbrane tice nece, sto se ukradenih tice veoma moguce. rubio nije veoma dobar odbrambeni igrac 1 na 1, to ce posebno doci do izrazaja u nba gdje ima dosta playova jacih i brzih od njega. drugo lose brani pick'n'roll, tu ce ga playevi koji prakticiraju takvu igru (nash, williams moguce i rose) unistavat. ne kazem ja da ce on biti flop, jednostavno opovrgavam da ce biti medju najboljim playevima lige.

dobro si ga usporedio sa kiddom, samo sto je kidd mnogo jaci od njega. mozda ce i ovaj nabit jos mase, vidit cemo.

ja licno ne mislim da je on uopste pozeljan u minesoti, te da ce ga se rijesit prvom prilikom. covjece kako im je zabio noz u ledja.

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 29 nov 2010, 00:22

zaboravih ovo za ronda. po meni su trenutno u boljoj formi od njega williams, rose, paul, westbrook i nash. on je tu na sestom mjestu, mozda ponajvise zahvaljujuci povredi. povukao sam vec sve one hvale sto sam davo za njega prije par sedmica.

stavi nasha u ekipu sa allenom, piercom, garnetom i shaqom, imo bi preko 15 asista. samo sto bi celticsi bili mnogo propustljiviji u odbrani 8-)

lik je inteligentan, svaka cast, brz je, odlican u odbrani, dobar asistent, ali bas bih volio vidjet koliko bi asistencija imao u pocetnoj petorci sa richardsonom, hillom, turkogluom i lopezom, ili jos bolje, sa fryeom i warrickom :roll:

mislim ovo je subjektivno, i ne ocekujem da se slozite samnom.

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 29 nov 2010, 00:26

Vidjecemo,moja prognoza je da ce bit jedan od boljih odbrambenih bekova u ligi i da ce medu playevima bit u vrhu.On ce nabit mase i snage svi rade na tome pa i ovi sto s NCAA dodu tj vecina njih.Ni Kidd nije imao sut pa napravi veliku karijeru.
Mislim da njeg zele u Minnesoti jer sam gledao intervju s njim gdje kaze da je u kontaktu s njima dolaze,prate ga i ako on sta ne poremeti doci ce on tamo.
Ok ali slozit ces se da je ovaj Ronda ovakav prgav i dobar u odbrani idealan za Celticse.
Ma i ne trebamo se slozit svako ima svoje misljenje ,videnje itd,u tome i jest ljepota a ne da svi isto mislimo.

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 29 nov 2010, 00:28

slazem se sa tim za ronda, to sam i pisao onda kad sam ga velicao.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 29 nov 2010, 12:30

Ko ono sinoc protutnja Los Angelesom? :roll: :D
nema potpisa

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 29 nov 2010, 12:33

Admir_Sa je napisao/la:Ko ono sinoc protutnja Los Angelesom? :roll: :D
Pacersi ludi Roy ubio Gasola,drago mi je da se vracaju ,oni su mi najvece iznenadenje dosad

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 29 nov 2010, 12:53

Indiana u gostima pobijedila i Miami i lakerse. Kakva utakmica u Denveru
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Mačor
Kontakt:

Post Postao/la Mačor » 29 nov 2010, 14:04

Ja sto Pacersi vole da dere levate koji su se nesto uzdigli :mrgreen:
Ko su Lakersi, Miami :?: :!: :lol:
Karaj ih Indiana sve redom 8-)
Sunderland F.C. - "The Black Cats"
Indiana Pacers
GGMU

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 29 nov 2010, 19:31

Dylan Dog je napisao/la:
Wolverine je napisao/la:dragic nije ni blizu maksimuma, vidjet ces to za jedno 3-4 godine kad bude top10 (u najmanju ruku) play lige, i ozbiljan sam kad ovo govorim ;)

sto se nasha tice, nash je imao sut i na pocetku karijere, samo sto se nije odmah nametnuo na pocetku, a jedan od razloga je sto je bio u ekipi sa jasonom kiddom. i kakvih 8 sezona ba :roll: ? prve 4 sezone su mu bile lose, a poslije toga je bio medju boljim playevima lige, a 2002 je vec bio all star. razlog sto je u dallasu imo manje asista nego u sunsima je zato sto je dirk vecinu poena postizao nakon sto sam sebi iskreira sut, sto ustvari i sad radi. a sto se poena tice vec je 2005 bio na svom prosjeku.

a rubio nikad nece uspjet u nba, odbrane nema, los sut. to je dovoljno da mislim da nece nikad uspjet tamo.

a rondo je izuzetno inteligentan igrac, sto dokazuje na terenu. a kad vec govoris o tome da treneri gledaju da poboljsaju nedostatke pojedinih igraca, zasto rondo nije poboljsao svoj sut ni mrvice u ovih par godina. a rubio bi to uspio 100% sa strucnjacima u minesoti :roll:
Ha Ha Ha
ako Rubio ista ima,onda je to sjajna igra u odbrani :lol:

tačno

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 01 dec 2010, 03:30

Ne mogu da vjerujem kako sam pare zijanio sad, cekao samo protlanda dvicu protiv sixersa i sve dobro islo do pred kraj 3/4. Vodili u trecoj po 8 razlike +napadi za vishe razlike i sve to prokockaju zahvaljujuci nekakvom playu
johnsonu ebo sve svoje retardirano kakav panj, umalo nisam monitor razbio zbog debila. Jos nekakav isto caninghem, pa taj bazen sa 2 metra ne moze pogoditi. U 4/4 portland nije 10 kosheva dao, a ovi sixersi loshi do bola, veze zive nemaju. Nikad vishe necu gledat nba utakmicu kada se kladim, pa samo sam se iznervirao uzasno :evil: :evil: :evil: :evil:

isto majke mi kao da je u 4/4 umjesto protlanda dosla bosna asa bh telekom, pa i oni bi vishe ubacili kosheva :roll: :roll:

ma nidje veze
nema potpisa

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 01 dec 2010, 10:35

Lakersi popusise i od Memphisa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 dec 2010, 14:28

Imam jedno pitanje za ove koje malo duze prate NBA ligu od mene. Kojoj ekipi je trebali najmanje utakmica u PO da dodje do titule i ko drzi taj rekord i koja je sezona bila - ne uzimajuci u obzir utakmice u regularnom dijelu sezone. Hvala unaprijed na odgovoru.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 01 dec 2010, 14:48

amerosm je napisao/la:Imam jedno pitanje za ove koje malo duze prate NBA ligu od mene. Kojoj ekipi je trebali najmanje utakmica u PO da dodje do titule i ko drzi taj rekord i koja je sezona bila - ne uzimajuci u obzir utakmice u regularnom dijelu sezone. Hvala unaprijed na odgovoru.
15-1 ,2001 LAL jesi na to mislio.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.