FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

nick
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la nick » 28 nov 2010, 21:26

Seyo_TM je napisao/la:Ne znam odakle sada prica o rekonstrukciji (bio je plan da se spusti jug, ali zbog nastavka pregovora sa svabama se odustalo od toga)...pregovori su iskljucivo o novom stadionu, prvo sa svabama (propalo) i sada sa slovencima...postoji cak mogucnost da mi sami pravimo, ali to je kada se svi i sve druge opcije pregovori propadnu...tribinu po tribinu, ali to je tema za neka druga vremena :D
rekonstrukcija = skalamerija :mrgreen:

ps ne zaboravljamo gdje zivimo, ovdje se obicno uzimaju najgluplja rjesenja, u ovom slucaju je to rekonstrukcija...samo sto niko ne planira rekonstrukciju, barem ne trenutno ;)
iskreno bilo me je strah te rekonstrukcije,nista se ne bi postiglo sa tim,jedino eto malo usminko sjever i jug i minder prelakiro,bitno je da se prica i uz sva ova imena ovo izgleda puno ozbiljnije ali hajde znat cemo bar traceve za par dana...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 28 nov 2010, 21:44

nick je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:Ne znam odakle sada prica o rekonstrukciji (bio je plan da se spusti jug, ali zbog nastavka pregovora sa svabama se odustalo od toga)...pregovori su iskljucivo o novom stadionu, prvo sa svabama (propalo) i sada sa slovencima...postoji cak mogucnost da mi sami pravimo, ali to je kada se svi i sve druge opcije pregovori propadnu...tribinu po tribinu, ali to je tema za neka druga vremena :D
rekonstrukcija = skalamerija :mrgreen:

ps ne zaboravljamo gdje zivimo, ovdje se obicno uzimaju najgluplja rjesenja, u ovom slucaju je to rekonstrukcija...samo sto niko ne planira rekonstrukciju, barem ne trenutno ;)
iskreno bilo me je strah te rekonstrukcije,nista se ne bi postiglo sa tim,jedino eto malo usminko sjever i jug i minder prelakiro,bitno je da se prica i uz sva ova imena ovo izgleda puno ozbiljnije ali hajde znat cemo bar traceve za par dana...
Kako vas nije stid razmisljati o gradnji novog stadiona!? Kako boni mozete lupetati toliko,taman ste ko neka djeca! pa Dinamo i Partizan se nisu usudili graditi nove stadione,a zive u mnogo razvijenijim gradovima i drzavama,da ne govorim o njihovim rezultatima,sam Dinamo ima budzet od 15 miliona eura! i sta ovi pametnjakovici misle da jedan Zeljo moze izgraditi Arenu na Grbavici,zaista pricate kao neka djeca,dajte malo realnosti!!! Ako se sa Slovencima uspije dogovoriti da nam oni izgrade istok i jug i natkriju te tribine,a zauzvrat bi dobili besplatno koristenje poslovnih prostora ispod novoizgradjene tribine istok na nekih 15-20 godina,to bi bilo odlicno,jer bi i ta rekonstrukcija kostala oko 10 miliona KM! i za uslove u regionu Zeljo bi imao jedan od boljih stadiona!

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 28 nov 2010, 21:52

@bosnas_

hajde ne lupaj zivota ti,pogledaj koliko je dinamo ulozio u maksimir tj zagreb njegovo renoviranje je kostalo bruka para i sad traze lokaciju za novi stadion,partizan ima svoj kamp veci od pola gradova u bih ne znam zasto ti ovo objasnjavam ali eto,hocemo dalje? niko ne ocekuje da se napravi nesto aman zaman nego da se uradi toliko da se moze evropa igrat na grbavici ako su to mogle 10 puta manje sredine od sarajeva ne vidim razlog zasto ovo ne bi moglo ali hajde ti si se naso da nam drzis lekcije zato sto se neko nada necemu...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Mandžaroš '87
Kontakt:

Post Postao/la Mandžaroš '87 » 28 nov 2010, 21:55

nick je napisao/la:@bosnas_

hajde ne lupaj zivota ti,pogledaj koliko je dinamo ulozio u maksimir tj zagreb njegovo renoviranje je kostalo bruka para i sad traze lokaciju za novi stadion,partizan ima svoj kamp veci od pola gradova u bih ne znam zasto ti ovo objasnjavam ali eto,hocemo dalje? niko ne ocekuje da se napravi nesto aman zaman nego da se uradi toliko da se moze evropa igrat na grbavici ako su to mogle 10 puta manje sredine od sarajeva ne vidim razlog zasto ovo ne bi moglo ali hajde ti si se naso da nam drzis lekcije zato sto se neko nada necemu...
dinamo bi već odavno imao novi stadion ali su se prvo nadali da će se maksimir rekonstruisati a i BBB nisu htjeli drugi stadion !

tuborg_na_mozgu
Kontakt:

Post Postao/la tuborg_na_mozgu » 28 nov 2010, 21:57

FCS-FCS je napisao/la:Imam snage da se raspravljam..a sto ne bi imo. Nalazimo se u situaciji ala zeljo kad Dijaliba izjavi u novinama a novinar stavi u naslov.."od gladi nismo mogli trenirati..." i jos jedna njegova izjava..."Starovlah mi je dao pare da odem kuci".
Jos nesto, prvi rodjak mi je vas...eh da mogu reci ...al ne gumo. Al znam tacno koliko nije plata dobio i kolko cesto dodje do mene da posudi !!! Prema tome ne podhebavam sekunde ali isto tako znam koliko cesto vasa uprava dobije po pola plate ...rijetko , pravo rijetko. Al eto , sve je too laz i urota pitarska...vi vrtite milione i sve je OK kod vas. Samo sanjaj djecace plavi !!!
samo me zanima koliko vasi igraci redovno dobivaju platu.tako redovno da kiriju i struju platiti ne mogu.suocite se sa cinjenicom,da odavno losiji niste bili.mislis da bi igraci kao zeba,culum,sehic igrali dzabe. izgleda da vas je "veliki gospodin" ostavio kad vam je najteze,a kleli ste se u njega.ccc
SARAJEVO JADNA LI VAM SUDBA, JADNE VAS STVORI UDBA!

Mandžaroš '87
Kontakt:

Post Postao/la Mandžaroš '87 » 28 nov 2010, 22:01

Dove87 je napisao/la:
Mandžaroš '87 je napisao/la:Ako će se već graditi stadion, onda je bolje da se napravi da odgovara svim kriterijima, i ne mora biti ogromnog kapaciteta.Pa evo ovaj Olimpijin stadion ima čini mi se 16 hiljada sjedećih mjesta.Nek' naš budući stadion ima do 20 hiljada sjedećih mjesta to je dovoljno i nama i reprezentaciji.Sviđa mi se sva ova atmosfera u i oko kluba, i svim navijačima i simpatizerima fudbalskog kluba Željezničar poručujem da se samo opuste, jer naš Željo se bočeo polahko buditi i vraćati na nivo najbolje i najorganizovanije ekipe u državi ! ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !
pa eto, vidi koliko sjever prima, istok je kao 2 x sjever a tako i zapad 2 x sjever a mozda i malo manje kad se napravi stadion. jer sjever je napravljen da se spoji sa istokom i zapadom. jug je ostao u polukrugu jer je nekad davno bila atleticarska staza pa zato, a kad se spoji sve to sa jugom, jug bi trebao izgledati manji i isto kao i sjever.

koliko sad prima sjever toliko bi primao i jug, sa tim da zapad i istok bi trebali malo vise od tog primat pa izracunajte
da su sve tribine sastavljene kao sjever grbavica bi bila "ko bombon" stim da se sjever mora rekonstruisati a sve ostale tribine ponovo izgraditi.Ovo sa slovencima je sigurno ozbiljna stvar, jer do sad niko nije pričao o stadionu, prije i kad se pričalo bilo je to šturo, onako bezvoljno, jedva ! a sad je druga priča ... Hvala GOSPODARU FAMILIJE

TheDinoRules
Kontakt:

Post Postao/la TheDinoRules » 28 nov 2010, 22:16

Mandžaroš '87 je napisao/la:
Dove87 je napisao/la:
Mandžaroš '87 je napisao/la:Ako će se već graditi stadion, onda je bolje da se napravi da odgovara svim kriterijima, i ne mora biti ogromnog kapaciteta.Pa evo ovaj Olimpijin stadion ima čini mi se 16 hiljada sjedećih mjesta.Nek' naš budući stadion ima do 20 hiljada sjedećih mjesta to je dovoljno i nama i reprezentaciji.Sviđa mi se sva ova atmosfera u i oko kluba, i svim navijačima i simpatizerima fudbalskog kluba Željezničar poručujem da se samo opuste, jer naš Željo se bočeo polahko buditi i vraćati na nivo najbolje i najorganizovanije ekipe u državi ! ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !
pa eto, vidi koliko sjever prima, istok je kao 2 x sjever a tako i zapad 2 x sjever a mozda i malo manje kad se napravi stadion. jer sjever je napravljen da se spoji sa istokom i zapadom. jug je ostao u polukrugu jer je nekad davno bila atleticarska staza pa zato, a kad se spoji sve to sa jugom, jug bi trebao izgledati manji i isto kao i sjever.

koliko sad prima sjever toliko bi primao i jug, sa tim da zapad i istok bi trebali malo vise od tog primat pa izracunajte
da su sve tribine sastavljene kao sjever grbavica bi bila "ko bombon" stim da se sjever mora rekonstruisati a sve ostale tribine ponovo izgraditi.Ovo sa slovencima je sigurno ozbiljna stvar, jer do sad niko nije pričao o stadionu, prije i kad se pričalo bilo je to šturo, onako bezvoljno, jedva ! a sad je druga priča ... Hvala GOSPODARU FAMILIJE

Ako ćemo realno rekonstrukcija nam ne treba. Evo npr. nek' se kvalitet stadiona mjeri skalom 1-100. Za Evropu neka treba 80. Mi SAD imamo 15. Stadion nam je katastrofa. Volim ga više nego išta, kao i svi mi. Uspomene me vežu lijepe za njega. Ali vrijeme je za novi stadion. Trenutno nema ništa na njemu. Nijedna tribina ne ispunjava kriterij za Evropu. Evo tribine posebno:
Sjever - baša najbolja tribina, ali je treba dotjerati i to dobro. U fazi raspada je. Treba malo poraditi
Istok i Zapad - Treba dići kao sjever, jer ono je fuj.
Jug - S ovom tribinom imamo dosta problema. Mislim prvenstveno na ulaz na tribinu (ako bi se napravio stadion kao sjever). Moglo bi se nešto uraditi da se ulazi preko istoka ili zapad al' haj.
Travnjak - mijenjati pod hitno. Podno grijanje ili po ugledu na austrijske timove plastična trava.
Reflektori - dobro je samo treba prefarbati

Ja znam da je ovo nerealno, ali jedini način da ispunimo UEFA-ine kriterije. Svi želimo EVROPSKOG ŽELJU, a pričamo o neki bezazlenim rekonstrukcijama. Nema logike nikakve. Nama trebaju neke investicije na stadion ili koncesija jer realno ako nam neko napravi stadion nek nam stave koncesiju na ako treba 50 godina jer nama je svejedno. Mi nismo imali te prostore, ljudi nam naprave mi imamo stadion, a oni nek' koriste. Treba nam taj stadion, koliko god nerealno zvučalo.. :!:
U mom svijetu važe moja pravila

Dove87

Post Postao/la Dove87 » 28 nov 2010, 22:29

TheDinoRules je napisao/la: Ako ćemo realno rekonstrukcija nam ne treba. Evo npr. nek' se kvalitet stadiona mjeri skalom 1-100. Za Evropu neka treba 80. Mi SAD imamo 15. Stadion nam je katastrofa. Volim ga više nego išta, kao i svi mi. Uspomene me vežu lijepe za njega. Ali vrijeme je za novi stadion. Trenutno nema ništa na njemu. Nijedna tribina ne ispunjava kriterij za Evropu. Evo tribine posebno:
Sjever - baša najbolja tribina, ali je treba dotjerati i to dobro. U fazi raspada je. Treba malo poraditi
Istok i Zapad - Treba dići kao sjever, jer ono je fuj.
Jug - S ovom tribinom imamo dosta problema. Mislim prvenstveno na ulaz na tribinu (ako bi se napravio stadion kao sjever). Moglo bi se nešto uraditi da se ulazi preko istoka ili zapad al' haj.
Travnjak - mijenjati pod hitno. Podno grijanje ili po ugledu na austrijske timove plastična trava.
Reflektori - dobro je samo treba prefarbati

Ja znam da je ovo nerealno, ali jedini način da ispunimo UEFA-ine kriterije. Svi želimo EVROPSKOG ŽELJU, a pričamo o neki bezazlenim rekonstrukcijama. Nema logike nikakve. Nama trebaju neke investicije na stadion ili koncesija jer realno ako nam neko napravi stadion nek nam stave koncesiju na ako treba 50 godina jer nama je svejedno. Mi nismo imali te prostore, ljudi nam naprave mi imamo stadion, a oni nek' koriste. Treba nam taj stadion, koliko god nerealno zvučalo.. :!:
ako cemo realno, nas ovaj stadion zivi od radnjica tipa burek, kladionica, cevabdzinica, mesara. Nas stadion bi trebao da bude vani da bude u staklu ili nekoj finoj fasadi i da zivi od biznisa ljepsih pa nek to bilo i osiguranja, consultang firme, borokeri itd. mi trebamo napravit veliki zapad u sklopu da sjeverom gdje ce biti svecane loze u staklu i u sklopu zapada trebaju prostorije iz kojih se dolazi do loza kao i muzej (jer zeljo ima dosta historije) i ostale sale potrebne kao i teretanu mozda.
Sjever meni ne lici ni nasta. Kao prvo kad dodjem uvijek je nekakvo prljavo i u raspadnom stanju s tim da moras odabrat bas neko mjesto da nebi mogao gledat u stubove. Zar nebi bilo ljepo imat sjevernu tribinu gdje mozes fino sjesti i gledat tekmu a na pauzi izaci i uzeti pivu u plasticnoj casi iza stribine. Znaci ono tamo gdje su grafiti cim se popenjes uz stepenice na sjeveru treba biti prostora za sankove gdje ce biti hrana i pice. Znate li koliko moze klub na procent od toga zaradit da angazuje KLAS ili nekog...

Jug da se uradi kao i sjever, bio bi puno blizi igralistu a sa tim bi bilo i ulaza sa Tranzit strane, pa se nebi moralo sa zapada ili istoka ulazit. takodjer bi bili tuneli i wc

Tarantino
Kontakt:

Post Postao/la Tarantino » 28 nov 2010, 22:45

to ti je ono "daj čovjeku prst on će pokušati uzeti cijelu ruku",kako vas nije stid da serendate kako nam rekonstrukcija ne odgovara,a do jučer smo se svi molili da nam bar istok izgrade,koja nezahvalnost. :roll: mislim da je za to najzaslužnija "mercedes arena" propaganda.da ste imalo realni,bili bi presretni da se izvrši rekonstrukcija i sve bi se u šupak nogom udarali,ali ne gospoda nije zadovoljna time,oni hoće novi old traford,ko da smo mi real u najmanju ruku. :roll: hoću i ja janjetine svaki dan,al nema buraz,nema.vi bi dakle radije pristali da budemo robovi na novom stadionu narednih 50-100 godina,nego da damo poslovne prostore na korištenje 10-15 godina i to je to. :roll: čudna neka logika.druga stvar je što je meni grbavica svetinja,i ako postoji i promil šanse da se izvrši rekonstrukcija bio bih presretan i prezahvalan na tome...
ali nema para,sve se rastalilo....

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 28 nov 2010, 22:58

Hajmo djeco na spavanje,valja u skolu sutra............................... :lol: :lol:

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 28 nov 2010, 23:02

Tarantino je napisao/la:to ti je ono "daj čovjeku prst on će pokušati uzeti cijelu ruku",kako vas nije stid da serendate kako nam rekonstrukcija ne odgovara,a do jučer smo se svi molili da nam bar istok izgrade,koja nezahvalnost. :roll: mislim da je za to najzaslužnija "mercedes arena" propaganda.da ste imalo realni,bili bi presretni da se izvrši rekonstrukcija i sve bi se u šupak nogom udarali,ali ne gospoda nije zadovoljna time,oni hoće novi old traford,ko da smo mi real u najmanju ruku. :roll: hoću i ja janjetine svaki dan,al nema buraz,nema.vi bi dakle radije pristali da budemo robovi na novom stadionu narednih 50-100 godina,nego da damo poslovne prostore na korištenje 10-15 godina i to je to. :roll: čudna neka logika.druga stvar je što je meni grbavica svetinja,i ako postoji i promil šanse da se izvrši rekonstrukcija bio bih presretan i prezahvalan na tome...
E ova ti je dobra :D
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

materazzi
Kontakt:

Post Postao/la materazzi » 28 nov 2010, 23:09

Tarantino je napisao/la:to ti je ono "daj čovjeku prst on će pokušati uzeti cijelu ruku",kako vas nije stid da serendate kako nam rekonstrukcija ne odgovara,a do jučer smo se svi molili da nam bar istok izgrade,koja nezahvalnost. :roll: mislim da je za to najzaslužnija "mercedes arena" propaganda.da ste imalo realni,bili bi presretni da se izvrši rekonstrukcija i sve bi se u šupak nogom udarali,ali ne gospoda nije zadovoljna time,oni hoće novi old traford,ko da smo mi real u najmanju ruku. :roll: hoću i ja janjetine svaki dan,al nema buraz,nema.vi bi dakle radije pristali da budemo robovi na novom stadionu narednih 50-100 godina,nego da damo poslovne prostore na korištenje 10-15 godina i to je to. :roll: čudna neka logika.druga stvar je što je meni grbavica svetinja,i ako postoji i promil šanse da se izvrši rekonstrukcija bio bih presretan i prezahvalan na tome...
znao sam da ce biti ovakvih komentara i pokausao sam objasniti neke razloge za izgradnju novog multi funkcionalnog stadiona , a ne da iznosim nezadovoljstvo rekonstrukcijom , jer ukoliko je to jedina mogucnost onda je naravno prihvatiti , ali se nadam da ce se graditi novi stadion na kojem ce svi koji budu imali mogucnost provoditi puno vise vremena nego ovako jednom u 14 dana, tako bi se napravio HRAM za sve navijace i simpatizere kluba , mamac za turiste , mamac za sve potencijalne ulagace i oglasivace, sa kvalitetnim sistemom klub moze obezbijediti prednost u odnosu na sve klubove u regionu a za to mu je neophodan kvaltetan nov i moderan stadio i nadam se da je ova garnitura ljudi koji ide na pregovore prepoznala tu mogucnost i da nece napraviti gresku i takvu mogucnost odbaciti , a buducnost ce pokazati da smo tim izborom napravili sjajan ekonomski , marketinski , sportski potez koji ce nam donijeti mnogo lijepih trenutaka

Tarantino
Kontakt:

Post Postao/la Tarantino » 28 nov 2010, 23:18

materazzi je napisao/la:
znao sam da ce biti ovakvih komentara i pokausao sam objasniti neke razloge za izgradnju novog multi funkcionalnog stadiona , a ne da iznosim nezadovoljstvo rekonstrukcijom , jer ukoliko je to jedina mogucnost onda je naravno prihvatiti , ali se nadam da ce se graditi novi stadion na kojem ce svi koji budu imali mogucnost provoditi puno vise vremena nego ovako jednom u 14 dana, tako bi se napravio HRAM za sve navijace i simpatizere kluba , mamac za turiste , mamac za sve potencijalne ulagace i oglasivace, sa kvalitetnim sistemom klub moze obezbijediti prednost u odnosu na sve klubove u regionu a za to mu je neophodan kvaltetan nov i moderan stadio i nadam se da je ova garnitura ljudi koji ide na pregovore prepoznala tu mogucnost i da nece napraviti gresku i takvu mogucnost odbaciti , a buducnost ce pokazati da smo tim izborom napravili sjajan ekonomski , marketinski , sportski potez koji ce nam donijeti mnogo lijepih trenutaka
Hajde kad si to sve lijepo sročio,odgovori mi na par stvari,gdje bi ta nova lokacija mogla biti po tebi,a da je atraktivna u užem centru grada?ja vidim da bi lokaciju mogli naći negdje u pripizdićima,jer ovdje u sarajevu,a da je blizu centra,nema komada zemlje a da već nije zauzet.a to već ne bi išlo na ruku ni navijačima,samim tim ni sponzorima,a pogotovo ne turistima.osim ako ne misliš da se ruši grbavica i da se na istom mjestu pravi neka "mercedes arena",što je svakako puno skuplji i zahtjevniji projekat od same gradnje novog stadiona na drugoj lokaciji.
ali nema para,sve se rastalilo....

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 28 nov 2010, 23:22

Ukoliko ćemo mi sami ode sebe ulagati onda će to biti rekonstrukcija, tj. zakrpavanje onoh minimalno potrebnog. Ukoliko se nađu stranci koji će investirati onda je sve sem izgradnje novog stadiona promašena investicija.

I ne znam o kakvoj novoj lokaciji pričate, pobogu. Ruši se Grbavica i tu se pravi novi stadion.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 28 nov 2010, 23:23

http://www.nkolimpija.com/?page=news&id=1678

Tekma 19. kroga Olimpija - Rudar Velenje je preložena zaradi poledenelega igrišča (okvara naprave za ogrevanje terena) na štadionu v Stožicah. Nov termin tekme sledi

Možda i nas odgode?
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

sandokan_TM87
Kontakt:

Post Postao/la sandokan_TM87 » 29 nov 2010, 00:04

zanima me sta je sa Gredićem jer je on vise puta izjavljivao jos kao igrac da bi volio napraviti plan ekonomske stabilnosti kluba koja je moguca u nasim uslovima a cuo sam i da se dobro snalazi u bankarskim poslovima, znam da je tu blizu kluba ali mi nije poznato u kojoj funkciji, trebalo bi i njegovo znanje iskoristiti nije na odmet....
a sto se tice price rekonstrukcija ili gradnja novog stadiona, ja sam za gradnju novog na temeljima sadasnjeg, jer iz licnog iskustva znam da je mnogo teze nesto rekonstruisati nego praviti novo, bez obzira na cijenu, na kraju te ono sto rekonstruises toliko unazadi da bi volio da si na vrijeme rusio i pravio novo
26.05.2010-TITULA

LFC_LAVOV
Kontakt:

Post Postao/la LFC_LAVOV » 29 nov 2010, 00:18

E ovako, imam potrebu da napisem neke stvari, odnosno da izkritikujem pojedine momke ( citaj forumase ). Pricate o (kako, sta, ko ?) stadionu, kako treba biti, razlozi, nebuloze pisete,a u stvari nista ne znate. Vjerujem u Amara i naravno znam da njegova odluka nikada nece nastetit navijacima, igracima, ni buducnosti kluba. Uvijek ce biti u korist nas, naseg voljenog kluba. Zbog povjerenja u Amara ne bih imao nista protiv da se vrate sa negativnim vjestima, jer i to je opcija, naravno, uglavnom znam da nije na stetu kluba. Nemojte ocekivati mnogo, jer imamo posla sa "Slovancima" :mrgreen: Pozdrav plavoj naciji :D
TM '87
Zeljeznicar za zivot cijeli

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 29 nov 2010, 00:19

sandokan_TM87 je napisao/la:zanima me sta je sa Gredićem jer je on vise puta izjavljivao jos kao igrac da bi volio napraviti plan ekonomske stabilnosti kluba koja je moguca u nasim uslovima a cuo sam i da se dobro snalazi u bankarskim poslovima, znam da je tu blizu kluba ali mi nije poznato u kojoj funkciji, trebalo bi i njegovo znanje iskoristiti nije na odmet....
a sto se tice price rekonstrukcija ili gradnja novog stadiona, ja sam za gradnju novog na temeljima sadasnjeg, jer iz licnog iskustva znam da je mnogo teze nesto rekonstruisati nego praviti novo, bez obzira na cijenu, na kraju te ono sto rekonstruises toliko unazadi da bi volio da si na vrijeme rusio i pravio novo
Prvom meni a vjeruj ima ih na hiljade kojima nebi bilo svejedno da se gradi novi stadion, odnosno da se sadasnji sravni sa zemljom i da se pocne iz pocetka! Taj stadion je prezivio sve i svasta i mislim da bi i jeftinije a i ukusnije bilo malo ga srediti, odnosno dovesti neke stvari u red oko istocne tribine, juga i mislim da bi to bilo i vise nego dovoljno. Za izgradnju stadiona ti treba nekih 50 do 80 miliona ako ces krenuti od nule, a ovako za rekonstruckiju drasticno nize ali je i ta cifra za nase uslove nevjerovatno velika. Vidjet cemo sta ce od sve toga biti.

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 29 nov 2010, 01:05

Sta god da se dogovore bice bolje nego sad stanje kakvo je.A opet da se ne dogovorimo nista nismo izgubili i dalje cemo imati nasu Grbavicu kakva god da je..svetinja je 8-)
1921-2011

Dove87

Post Postao/la Dove87 » 29 nov 2010, 03:00

Ma nemojte ni ocekivat neki sad ogroman stadion i sve hopala...
Bit ce Grbavica slicna samo sa tribinama ako i urade novo.
Realno nema se sta rekonstruisat, Sjevernu tribinu jedino i imamo a ona propada i nije bas u najboljem stanju. Krov po mojoj procjeni bi se trebao promjeniti i poravnati sa ostalim tribinama.
Koliko znam pozivali su i ostale ulagace iz nase zemlje i politicare da pomognu, pa recimo da se skupi 10-15 miliona od nasih i jos toliko od stranih, moglo bi se dosta uradit na stadionu...
Ne mora ta cifra biti bas toliko miliona al kad vidim da je oko 7 miliona opstina dala za sportski centar pored stadiona, onda mi je to i realno. Vjerovatno ce zatim doci i neke promjene o tome ko ce biti blizak klubu ili imat udio u njemu, pa mozda se nesto i promjeni u nasoj drzavi kao dionicarsko druustvo u Zelji gdje ce neki ljudi imat udio.

Po meni to nije lose. Makar ce ga drzat ljudi koji vole klub i sto su ulagali u nesto profitabilno u buducnosti

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, Lokomotifa, mavi, Orvel, Vanja8 i 47 gostiju.