Postao/la AlfredNobel » 12 mar 2020, 01:01
Ne stvarno, sad ozbiljno. Prvi meč je bila majstorija Simeonea, kako on to zna, Liverpool nije prismrdio golu. Večeras je to bilo dobro malo na početku, onda Liverpool uzeo da niza šanse i da nije bilo strašnog Oblaka, napunili bi ih. Meni je i večeras Liverpool igrao lijepo i atraktivno, dosta šansi i dobrih stvari je tu bilo. Nisu iskoristili svoje šanse, isfulali su se dosta, preglupa greška Adriana ih je koštala, a kasnije i greška Gomeza za završetak sezone u LP. Bit svega je da je po mom mišljenju Liverpool večeras opet pokazao da su dobra ekipa, dosta dobrih šansi i akcija, ali tako je, kako je.
Također, Simeone i ekipa su večeras imali strašno strašno veliku sreću, najviše u vidu Oblaka. Bili su standardno dobri na početku, tradicionalna njihova agresivnost, borba i trčanje do zadnje sekunde, na čemu im skidam kapu. Pored svega toga, imaju yeben yeben pobjednički i fajterski mentalitet da je to nenormalno, a sve zahvaljujući Cholu. Skoro sve ekipe na svijetu bi se raspale nakon drugog gola i pomirile se s ispadanjem, oni do kraja samog u punom gasu i to im se isplatilo.
Pored toga, Simeone pogodio s Llorenteom i Moratom, to je činjenica i tu mu svaka čast.
Suma sumarum, imali su strašne sreće večeras, maestralnog Oblaka, standardnu svoju filozofiju s svim gore pobrojanim elementima. Da je to neka taktika bila većinom utakmice, nije i to je tako, jer su im ljudi stvarali šanse kao na traci.
Sve ove gluposti koje čitam po portalima i forumu kako je Atletico ljigav, odvratan, kako ih neko mrzi, kako im treba zabraniti da igraju i ostale stvari su nigdje veze. Oni tako igraju, ultra mega giga bunker i nebitno da li je to Liverpool ili Valladolid na drugoj strani. Ne znaju ništa drugo i to je tako. Ne treba ni tu pretjerivati, prošli ljudi regularno, ništa sumnjivo, sve korektno i fair-play i čestitati im. Niko Liverpoolu nije kriv na ispadanju, ni odvratna igra Atletica, Simeone, navijači, vjetar i slično, ispali i gotovo.
Ni ja nisam neka pristalica ovog anti-fudbala, ali nemam ništa protiv njih, čak šta više simpatično mi je nekad gledati kako to sve rade, kako se organizovano brane, kako ginu na svaku loptu, koliko mogu trčati, odraditi kontri itd. I to treba znati i zato mi se sviđa Simeone, strašan psiholog i pedagog.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka