FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

hule_barca
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la hule_barca » 09 mar 2020, 17:11

Musemićeva izjava od 5. 3. 2020.:
Doskorašnji trener Sarajeva, Husref Musemić, rekao je večeras u razgovoru da se nada da će ubrzo imati novi trenerski posao, jer to najviše voli raditi.
"Ako me zdravlje posluži. Valjda će biti uskoro. Nikada ne znate, znate kako je u ovom našem poslu, ne samo meni, tako i svima. I meni fali, ja najviše volim da radim ono za šta sam se opredijelio", rekao je Husref Musemić.

Musemićeva izjava danas nakon povezivanja s klupom Tuzla Cityja:
"Čuo sam za te priče oko angažmana u Tuzla Cityju, ali nikakvih razgovora na tu temu nije bilo. U ovom trenutku, nemam namjeru prihvatati neki angažman sa obzirom na to da je prvenstvo počelo, i ekipe su završile pripreme, te kompletirale svoje rostere, što dodatno otežava rad. U svakom slučaju, o odlasku u Tuzlu nije bilo govora, niti može doći do angažmana u ovom trenutku", kazao je Husref Musemić.

Ako je Azmir u ovoj sedmici postavio ultimatum Baljiću, onda logika nalaže da je već trebao barem suziti potencijalni broj kandidata koji bi zamijenili Baljića, jer vremena za imenovanje novog trenera nema mnogo, s obzirom da Velež već za vikend stiže na Tušanj. Ako se Husref bude držao ove priče, onda ga nećemo vidjeti na klupi barem do ljeta, mada mi ovo dosta liči na smanjenje pritiska ako bi preuzeo klupu te dobivanje odriješenih ruku oko transfer politike. Znamo iz iskustva da Azmir zna preko noći promijeniti mišljenje sagovornika, tako da su sve karte otvorene.
Mes Que Un Club

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 09 mar 2020, 17:11

Baljić više nije trener Tuzla Cityja!

Sporazumni raskid
Elvir Baljić više nije trener Tuzla Cityja, potvrdio je tuzlanski premijerligaš.

09.03.20. 15:24
A. Čaušević
slika

Baljić je sporazumno raskinuo saradanju sa Tuzla Cityjem dan nakon minimalnog poraza na Grbavici od Željezničara.

"Nakon slabog starta u proljeće i ispadanja iz Kupa, osjećam se djelimično odgovorno. Mislim da je lakše promijeniti trenera nego 10 igrača. Klubu hvala na povjerenju i želim im sve najbolje. Ovoj ekipi treba svježa krv, neka nova energija i vjerujem da ekipa može ostati u vrhu", kazao je Baljić.

Tuzla City je slabo otvorila drugi dio sezone. Upisani su ligaški porazi od Željezničara i Sarajeva, dok je zabilježeno i ispadanje iz Kupa BiH protiv Zrinjskog. Jedino je protiv Veleža upisan remi (0:0).

Iz tuzlanskog kluba su poručili kako će uskoro biti poznato ko će slijediti na klupi protiv Veleža u meču 23. kola koji se predstojećeg vikenda igra na Tušnju.

Baljić je kao trener Tuzla City vodio na 12 mečeva uz učinak od četiri pobjede, dva remija i šest poraza.

Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 09 mar 2020, 18:47, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 09 mar 2020, 17:20

hule_barca je napisao/la:
09 mar 2020, 17:11
Musemićeva izjava od 5. 3. 2020.:
Doskorašnji trener Sarajeva, Husref Musemić, rekao je večeras u razgovoru da se nada da će ubrzo imati novi trenerski posao, jer to najviše voli raditi.
"Ako me zdravlje posluži. Valjda će biti uskoro. Nikada ne znate, znate kako je u ovom našem poslu, ne samo meni, tako i svima. I meni fali, ja najviše volim da radim ono za šta sam se opredijelio", rekao je Husref Musemić.

Musemićeva izjava danas nakon povezivanja s klupom Tuzla Cityja:
"Čuo sam za te priče oko angažmana u Tuzla Cityju, ali nikakvih razgovora na tu temu nije bilo. U ovom trenutku, nemam namjeru prihvatati neki angažman sa obzirom na to da je prvenstvo počelo, i ekipe su završile pripreme, te kompletirale svoje rostere, što dodatno otežava rad. U svakom slučaju, o odlasku u Tuzlu nije bilo govora, niti može doći do angažmana u ovom trenutku", kazao je Husref Musemić.

Ako je Azmir u ovoj sedmici postavio ultimatum Baljiću, onda logika nalaže da je već trebao barem suziti potencijalni broj kandidata koji bi zamijenili Baljića, jer vremena za imenovanje novog trenera nema mnogo, s obzirom da Velež već za vikend stiže na Tušanj. Ako se Husref bude držao ove priče, onda ga nećemo vidjeti na klupi barem do ljeta, mada mi ovo dosta liči na smanjenje pritiska ako bi preuzeo klupu te dobivanje odriješenih ruku oko transfer politike. Znamo iz iskustva da Azmir zna preko noći promijeniti mišljenje sagovornika, tako da su sve karte otvorene.
Ma ovo što si na kraju rekao, to je to.Pa naravno da čovjek mora podvući da preuzima "mačka u vreći" kad je stanje ekipe u pitanju.Onda malo mora ,kolegijalo da ne ispadne eto čeko pred vratima samo da uleti i slično.Najbolji Predsjednik Husić mora itreba imati najboljeg tenera a to je Musemić.Prema tome, jasno je nama i sa navijačkog gledišta da nije situacija dobra i da Musemić nema čarobni niti može obećati momentalnu rekuperaciju.Ali razum kaže, što je zijana bilo bilo ,nećemo dalje zijaniti to je sigurno.A poznavajući ga ,okrenuće stvari do reprezentativne pauze.23,marta poslije Gorkog.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 09 mar 2020, 17:28

Baljicu hvala ti....nizašta :urnebes: :urnebes:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 09 mar 2020, 18:05

staragarda je napisao/la:
09 mar 2020, 17:28
Baljicu hvala ti....nizašta :urnebes: :urnebes:
Allah mubarećola braćo.Hvala ti Husiću iz dna duše.Vidjet ćeš kao će ovi momci izgarati i kako će dotjerat igru u rukama pravog majstora.Samo Husref-beg.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 09 mar 2020, 18:07

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 09 mar 2020, 18:10

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 09 mar 2020, 18:12

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 09 mar 2020, 18:17

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 09 mar 2020, 18:17

Ipak Nala novi šef struke. Čestitam i dobro došao u svoju čaršiju.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 09 mar 2020, 18:27

tuzla1983 je napisao/la:
09 mar 2020, 18:17
Nije vjerovao ,, tuzlac,, kad sam rekao da janjarca nema ni na mapi!
Tuzla City / Sloga Simin Han

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 09 mar 2020, 18:30

elvirbaljic je napisao/la:
09 mar 2020, 18:27
tuzla1983 je napisao/la:
09 mar 2020, 18:17
Nije vjerovao ,, tuzlac,, kad sam rekao da janjarca nema ni na mapi!
Morat će na nega čekat do ljeta ako se Nala ne afirmiše.

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 09 mar 2020, 18:49

Pozdravljam sporazumni raskid sa Baljicem, hvala mu bar sto ovo nije zatezao i pravio problem...

Takodje pozdravljam imenovanje Nalica..

Nalic je bar pravi trener koji hoce da se stvarno bavi tim poslom... Za Baljica nisam siguran da on poslije Reala ima vise volje i za sta...

Sloboda je imala preslab tim i generalno losu atmosferu oko kluba da bi s njima uspio napravit neki rezultat.

Ako je pravi trener sa City-jem stvarno moze nesto i napravit.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 09 mar 2020, 18:59

Husić već pronašao zamjenu za Baljića: "Mislim da je dobar izbor, imamo i neki plan..."

Nalić umjesto Baljića
Elvir Baljić danas je napustio FK Tuzla City, a klub bi ubrzo trebao da imenuje njegovu zamjenu.

09.03.20. 18:08
E. Škorić

Husić već pronašao zamjenu za Baljića: "Mislim da je dobar izbor, imamo i neki plan..."
Zlatan Nalić, bivši trener tuzlanske Slobode, prema svim informacijama postat će novi šef struke Tuzla Cityja.

Iako su se sa Tuzlom povezivali i Husref Musemić, Branislav Krunić i još neki treneri, na kraju je očigledno izbor pao na Nalića.

"Možda vam direktor Samir Muratoivć može detaljnije reći i potvrditi, ali načelno smo postigli dogovor i Nalić bi u srijedu trebao doputovati ovdje. Neki plan je da radi do ljeta, pa ako se izbori Evropa, automatski da se produži ugovor na godinu dana", rekao je predsjednik Tuzle Cityja Azmir Husić u telefonskom razgovoru za SportSport.ba.

Da li ste imali još nekih želja?

"Pa bilo je nekoliko trenera u opticaju, ali na kraju mi je Muratović predložio Nalića i mislim da je to dobar izbor. Radio je ovdje u Tuzli, dobro poznaje situaciju u našem fudbalu, tako da mislim da je to dobro rješenje", dodaje Husić.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 09 mar 2020, 19:12, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 09 mar 2020, 19:04

Muratović sad našo Nalića , samo da ne dođe Musemić.Jer kad doće Husref i on se može pokupit.
Da je bio fer sad bi se povukao ,zajedno sa pulenom Baljićem i Hasagičem.
On je doveo Baljića i on je direktno odgovoran za ovaj strmoglav ekipe.

plavac150
Kontakt:

Post Postao/la plavac150 » 09 mar 2020, 19:26

Kao prvo, hvala Baljiću i sretno mu dalje :salut:

Po meni odličan izbor trenera, mlad, školovan, nije istrošen i sve u svemu Sloboda je sa slabim rosterom odlično igrala pod njegovim vodstvom ... sretno mu i da nam izbori Europu

I bilo je kontakta sa Musemićem, bio je želja uprave, ali je odbio, a kao razlog naveo je da želi odmor i da trenutno nije spreman za nove izazove

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 09 mar 2020, 19:34

Husref dolazi na ljeto akoBogda .Nije on čovjek da ga danas nazoveš a on sutra već trener.I u pravu je kad kaže da je tu ekipu selektirao(upropastio )neko drugi, te da je sad za njega to nepoznanica.On nije šeprtlja on je principijelan i karakteran čovjek.
Živio HUSREF MUSEMIĆ.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 09 mar 2020, 19:40

Kao prvo očekivano je otišao Baljić zbog neočekivano slabih rezultata i neefikasne igre tima još od jesenas pa sve do danas.Mršave rijetke pobjede i dosta poraza te na kraju veoma slaba igra svih igrača su kumovali takvom ishodu.Također treba posebno istaknuti da objektivno nije imao ni mnogo sreće jer u njegovom periodu su se desili strašni,dosad neviđeni problemi sa suđenjem protiv jednog kluba i velike nepravde i krađe koje su takođe uticale i na igru ekipe i stvorile klimu da on ranije napusti svoju poziciju.
Ako dođe Nalić a izgleda da su sve šanse za to,onda je to po meni u ovom trenutku pravi potez.Radi se o našem čovjeku iz Tuzle,relativno mladom stručnjaku,pametnom i civilizovanom čovjeku.On zna da organizuje igru,nije loš ni taktičar,njegova Sloboda je bila ekipa koja trči i koja se bori pa se nadam da će tako biti i sa Cityjem.Drago mi je da nismo angažovali Musemića iz razloga koji su više puta rečeni.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 09 mar 2020, 19:51

ZLATANE NALIĆU DOBRO DOŠAO U TUZLA CITY
slika

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 09 mar 2020, 19:53

CityCity je napisao/la:
09 mar 2020, 19:40
Kao prvo očekivano je otišao Baljić zbog neočekivano slabih rezultata i neefikasne igre tima još od jesenas pa sve do danas.Mršave rijetke pobjede i dosta poraza te na kraju veoma slaba igra svih igrača su kumovali takvom ishodu.Također treba posebno istaknuti da objektivno nije imao ni mnogo sreće jer u njegovom periodu su se desili strašni,dosad neviđeni problemi sa suđenjem protiv jednog kluba i velike nepravde i krađe koje su takođe uticale i na igru ekipe i stvorile klimu da on ranije napusti svoju poziciju.
Ako dođe Nalić a izgleda da su sve šanse za to,onda je to po meni u ovom trenutku pravi potez.Radi se o našem čovjeku iz Tuzle,relativno mladom stručnjaku,pametnom i civilizovanom čovjeku.On zna da organizuje igru,nije loš ni taktičar,njegova Sloboda je bila ekipa koja trči i koja se bori pa se nadam da će tako biti i sa Cityjem.Drago mi je da nismo angažovali Musemića iz razloga koji su više puta rečeni.
MUSEMIĆ AKOBOGDA DOLAZI NA LJETO.100%

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.