ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
Ja mislim da ce se Federer vratiti u top formu. Rodjenje djeteta bi mozda mogeao biti jos vec motiv za uspjehe. I uzeo je sebi novog trenera. Neznam kako se zove,al on je trenirao Hewitta.
Početkom 2009 je promijenjena klasifikacija turnira pa sada imaju turniri iz serija 1000, 500, 250 ...obannon je napisao/la:Nisam siguran da brani 1000, jer ako ne grijesim turniri iz masters serije tek od ove godine nose po 1000 poene, a prosle godine je bilo manjeMister No je napisao/la:Top Eight Pts
1 Rafael Nadal 15390
2 Roger Federer 10760
3 Novak Djokovic 9520
4 Andy Murray 8950
5 Juan Martin Del Potro 4580
6 Andy Roddick 4340
7 Fernando Verdasco 3790
8 Nikolay Davydenko 3675
Jutrošnja ATP lista prvih 8 igrača sa ATP Toura.
Doduše lista nije kompletna jer nisu oduzeti bodovi sa prošlogodišnjeg turnira u Monte Carlu ( u idući ponedjeljak ) pa lista za prvih 4 izgleda ovako:
1.Nadal 14390
2.Federer 10060
3.Đoković 9070
4.Murray 8800
Imajući u vidu da u Rimu Đoković brani 1000 , Federer 250 a Murray svega 70 poena , uz dobar rezultat Murraya ( prolaz u finale ) , da iz Hamburga ( sada se igra u Madridu ) Federer brani 700, Đoković 450 a Murray 150 poena , biće zanimljiva borba za 2 mjesto na ATP-u koje opet omogućuje izbjegavanje Nadala na sljedeća 2 GS barem do finala.
Gledajući trenutnu formu i bodove koje trebaju braniti sva trojica mislim da je 2-oj poziciji najbliži A. Murray
Mozda grijesim, neznam
Također je promijenjen i prilagođen sistem bodovanja , tako da pobjednici prošlogodišnjih mastersa brane 1000 poena.
Ako želiš više, idi na
http://www.atpworldtour.com/tennis/3/en ... efault.asp
Svaki zaljubljenik tenisa želi da, bez obzira volio ili ne Fedexa, se on vrati na stare staze.On nije star, tek mu je 28-a , Agassi je najbolji tenis igrao u 30-im , no on više ne gubi samo od Nadala sada ga pobjeđuju čak i igrači kao Wawrinka ( što je bilo nezasmislivo do prošle godine ).On dobre igre pruža još samo na GS ( ganja rekord Samprasa ), ostale igre nisu na njegovom nivou ( zadnji turnir iz masters serije je osvojio u Kanadi još tamo sredinom 2007 ).Pored Nadala, sada su tu i Đoković i Murray , vidjećemo šta će biti na kraju...majestic je napisao/la:Ja mislim da ce se Federer vratiti u top formu. Rodjenje djeteta bi mozda mogeao biti jos vec motiv za uspjehe. I uzeo je sebi novog trenera. Neznam kako se zove,al on je trenirao Hewitta.
- el-fighter
- Kontakt:
Zaista niko se nije nadao padu karijere Federera. Iako nije totalno potonuo, porazi od igrača kao što je Wawrinka za do skoro prvog reketa svijeta su zaista razočaravajući.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Gotovo je s kišnim prekidima u Wimbledonu!
Novi pomični krov nad središnjim teniskim terenom u slavnom Wimbledonu konačno je gotov, što znači da, barem na njemu, više neće biti čestih prekida mečeva, razmatanja zaštitnih cerada i pjevačkih nastupa u stankama.
Organizatori kažu da će se krov površine 5.200 četvornih metara prvi put moći koristiti već za turnir od 22. lipnja do 5 srpnja. Težak je 3000 tona, a koštao je 20 milijuna funti. Opremljen je i sa 118 svjetiljki tako da će se okršaji moći nastaviti i dugo nakon zalaska sunca. Prošlogodišnje finale između Nadala i Federera završeno je u sumrak u 21 sat i 15 minuta.
Predsjednika All England Cluba, Tim Phillips, rekao je da će se ubuduće svi započeti mečevi moći dovršiti, međutim, istaknuo je kako ne namjeravaju organizirati noćne okršaje poput US Opena ili Australian Opena.
Mečevi koji se održavaju na drugim terenima prebacivat će se na središnji samo u slučaju da loše vrijeme zaprijeti produženjem turnira u sljedeći tjedan.
Za razvlačenje krova trebat će između osam i deset minuta, a potom još pola sata da cirkulacija zraka osuši teren.
Za sljedeći Wimbledon bit će spreman i prošireni teren broj dva čije će tribine moći primiti 4000 gledatelja. Time će se ukupni kapacitet turnira povećati na 40.000. (njd)
Središnji teren u brojevima
8 - litara svježeg zraka u sekundi po osobi upuhuje se pri zatvorenom krovu da bi se održala atmosfera koja neće naštetiti travi
10 - minuta je maksimalno potrebno vrijeme za zatvaranje krova
16 - metara iznad terena visina je na kojoj se krov nalazi
77 - metara širina je pokretnih dijelova krova
214 - milimetara u sekundi maksimalna je brzina zatvaranja krova
3000 - tona težina je pokretnih i fiksnih dijelova krovne konstrukcije
5200 - metara kvadratnih površina je krova
290,000.000 - teniskih lopti potrebno je za ispuniti središnji teren sa zatvorenim krovom
Novi pomični krov nad središnjim teniskim terenom u slavnom Wimbledonu konačno je gotov, što znači da, barem na njemu, više neće biti čestih prekida mečeva, razmatanja zaštitnih cerada i pjevačkih nastupa u stankama.
Organizatori kažu da će se krov površine 5.200 četvornih metara prvi put moći koristiti već za turnir od 22. lipnja do 5 srpnja. Težak je 3000 tona, a koštao je 20 milijuna funti. Opremljen je i sa 118 svjetiljki tako da će se okršaji moći nastaviti i dugo nakon zalaska sunca. Prošlogodišnje finale između Nadala i Federera završeno je u sumrak u 21 sat i 15 minuta.
Predsjednika All England Cluba, Tim Phillips, rekao je da će se ubuduće svi započeti mečevi moći dovršiti, međutim, istaknuo je kako ne namjeravaju organizirati noćne okršaje poput US Opena ili Australian Opena.
Mečevi koji se održavaju na drugim terenima prebacivat će se na središnji samo u slučaju da loše vrijeme zaprijeti produženjem turnira u sljedeći tjedan.
Za razvlačenje krova trebat će između osam i deset minuta, a potom još pola sata da cirkulacija zraka osuši teren.
Za sljedeći Wimbledon bit će spreman i prošireni teren broj dva čije će tribine moći primiti 4000 gledatelja. Time će se ukupni kapacitet turnira povećati na 40.000. (njd)
Središnji teren u brojevima
8 - litara svježeg zraka u sekundi po osobi upuhuje se pri zatvorenom krovu da bi se održala atmosfera koja neće naštetiti travi
10 - minuta je maksimalno potrebno vrijeme za zatvaranje krova
16 - metara iznad terena visina je na kojoj se krov nalazi
77 - metara širina je pokretnih dijelova krova
214 - milimetara u sekundi maksimalna je brzina zatvaranja krova
3000 - tona težina je pokretnih i fiksnih dijelova krovne konstrukcije
5200 - metara kvadratnih površina je krova
290,000.000 - teniskih lopti potrebno je za ispuniti središnji teren sa zatvorenim krovom
Rafael Nadal se bez borbe plasirao u polufinale turnira u Barceloni.
Rafa se trebao susresti u četvrtfinalu ATP 500 Barcelona, no njegov protivnik Nalbandian je predao meč zbog problema se desnim kukom jer je smatrao da bi svoje tijelo izložio velikim naporima a vjerovatan je ishod tog meča poraz, pa je bolje predati bez borbe i zadržati povoljan omjer koji ima sa Nadalom ( Nalbandian je jedan od rijetkih koji u dueilma sa Nadalom ima pozitivan omjer , 2:1 za Argentinca )..Rafa u polufinalu čeka boljeg iz duela Davidenko-Stepanek ( trenutno je 1:1 u setovima ).
Rafa se trebao susresti u četvrtfinalu ATP 500 Barcelona, no njegov protivnik Nalbandian je predao meč zbog problema se desnim kukom jer je smatrao da bi svoje tijelo izložio velikim naporima a vjerovatan je ishod tog meča poraz, pa je bolje predati bez borbe i zadržati povoljan omjer koji ima sa Nadalom ( Nalbandian je jedan od rijetkih koji u dueilma sa Nadalom ima pozitivan omjer , 2:1 za Argentinca )..Rafa u polufinalu čeka boljeg iz duela Davidenko-Stepanek ( trenutno je 1:1 u setovima ).
Nadal osvojio po peti put turnir u Barceloni.
Bez neke velike muke i velike igre ( nije mu ni bila potrebna ) Nadal je osvojio Barcelonu.Ponovno je imao malih problema sa servisom ( iako je bio na većem nivou nego li u Monte Carlu ) , u finalu je Ferer osvojio 3 breaka.U drugom setu je Nadal srednju dionicu odigrao osrednje i bez velikog truda no kod rezultata 5:5 je pojačao ritam, osvjio BP i lagano uzeo svoj servis za konačnih 7:5 i pobjedu u Barceloni.
Danas počinje 4-i turnir iz serije Masters 1000 koji se održava u Rimu.
Nadal i Murray su u istom dijelu žrijeba, Nadal od ozbiljnijih protivnika ima Verdasca u četvrtfinalu dok je kod Murraya mogući protivnik u četvrtfinalu Davidenko.
Federer i Đoković su u drugom dijelu žrijeba, u Fedexovom dijelu je Ferer kao najopasniji mogući protivnik dok Đoković ima lagani žrijeb do polufinala bez nekih opasnih mogućih prepreka.
Inače je veliko pitanje , s obzirom da igra treću sedmicu zaredom , koliko može Nadal u Rimu.On sam je sinoć izjavio da se nikad nije osjećao bolje u životu ( i na terenu izgleda tako jer je turnir u Barceloni dozirao i igrao taman toliko koliko treba da pobijedi ) a također valja napomenuti činjenicu da je ovo jedan od rijetkih turnira na zemlji u zadnjih nekoliko godina na kome on ne brani titulu , pa je samim time i veća njegova želja za uspjehom.
Također je ovaj turnir bitan i zbog velike borbe za 2 i 3 mjesto na ATP-u pa je pred nama cijela sedmica dobrog tenisa
Bez neke velike muke i velike igre ( nije mu ni bila potrebna ) Nadal je osvojio Barcelonu.Ponovno je imao malih problema sa servisom ( iako je bio na većem nivou nego li u Monte Carlu ) , u finalu je Ferer osvojio 3 breaka.U drugom setu je Nadal srednju dionicu odigrao osrednje i bez velikog truda no kod rezultata 5:5 je pojačao ritam, osvjio BP i lagano uzeo svoj servis za konačnih 7:5 i pobjedu u Barceloni.
Danas počinje 4-i turnir iz serije Masters 1000 koji se održava u Rimu.
Nadal i Murray su u istom dijelu žrijeba, Nadal od ozbiljnijih protivnika ima Verdasca u četvrtfinalu dok je kod Murraya mogući protivnik u četvrtfinalu Davidenko.
Federer i Đoković su u drugom dijelu žrijeba, u Fedexovom dijelu je Ferer kao najopasniji mogući protivnik dok Đoković ima lagani žrijeb do polufinala bez nekih opasnih mogućih prepreka.
Inače je veliko pitanje , s obzirom da igra treću sedmicu zaredom , koliko može Nadal u Rimu.On sam je sinoć izjavio da se nikad nije osjećao bolje u životu ( i na terenu izgleda tako jer je turnir u Barceloni dozirao i igrao taman toliko koliko treba da pobijedi ) a također valja napomenuti činjenicu da je ovo jedan od rijetkih turnira na zemlji u zadnjih nekoliko godina na kome on ne brani titulu , pa je samim time i veća njegova želja za uspjehom.
Također je ovaj turnir bitan i zbog velike borbe za 2 i 3 mjesto na ATP-u pa je pred nama cijela sedmica dobrog tenisa
- el-fighter
- Kontakt:
Ma ovaj Nadal igra kao nabaterije. Ovaj turnir u Barceloni je za njega bio lakši trening. Kako samo momak sa lakoćom uzima sve ove mečeve.
"Nakon Rima skidam Đokovića s 3. mjesta"
Britanac Andy Murray, trenutno četvrti teniser svijeta, prilično je siguran da će za sedam dana njegova pozicija na ATP ljestvici biti za jedno mjesto bolja.
Murray trenutno za Srbinom Novakom Đokovićem na trećem mjestu zaostaje samo 110 bodova. Do Švicarca Rogera Federera na drugom mjestu dijeli ga 1010 bodova, a Rafael Nadal je zasad nedostižan za cijelu tenisku karavanu. Đoković ove sedmice na turniru u Rimu brani naslov pobjednika, odnosno 1000 bodova. Murray je, pak, lani ispao u 3. kolu, pa se njegova računica doista čini logičnom.
- Prilično sam siguran da ću za sedam dana biti treći igrač svijeta. Novak bi, čini mi se, za ostanak na trećem mjestu, morao odbraniti naslov u Rimu. Što se tiče Federera, za njim još uvijek puno zaostajem i morat ću dobiti puno mečeva da bih ga skinuo s drugog mjesta – izjavio je Murray, koji će svoj prvi nastup u Rimu, u sklopu 2. kola, imati protiv Argentinca Juana Monaca.
- Osjećam da sam ove godine bolji na zemlji nego lani – dodao je škotski teniser.
Britanac Andy Murray, trenutno četvrti teniser svijeta, prilično je siguran da će za sedam dana njegova pozicija na ATP ljestvici biti za jedno mjesto bolja.
Murray trenutno za Srbinom Novakom Đokovićem na trećem mjestu zaostaje samo 110 bodova. Do Švicarca Rogera Federera na drugom mjestu dijeli ga 1010 bodova, a Rafael Nadal je zasad nedostižan za cijelu tenisku karavanu. Đoković ove sedmice na turniru u Rimu brani naslov pobjednika, odnosno 1000 bodova. Murray je, pak, lani ispao u 3. kolu, pa se njegova računica doista čini logičnom.
- Prilično sam siguran da ću za sedam dana biti treći igrač svijeta. Novak bi, čini mi se, za ostanak na trećem mjestu, morao odbraniti naslov u Rimu. Što se tiče Federera, za njim još uvijek puno zaostajem i morat ću dobiti puno mečeva da bih ga skinuo s drugog mjesta – izjavio je Murray, koji će svoj prvi nastup u Rimu, u sklopu 2. kola, imati protiv Argentinca Juana Monaca.
- Osjećam da sam ove godine bolji na zemlji nego lani – dodao je škotski teniser.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.

RIM 2009
Nova Novakova lekcija Federeru
Đoković - Federer 2:1(4:6, 6:3, 6:3)
U finalu najvjerovatinije protiv Nadala Silog , muški pa šta bude.
Nadal je u ovom trenutku bolji od Noleta kao što je i ovaj od Federera
Nole će u slučaju poraza(što je realno) izgubiti 3 poziciju ali nema veze, pokazao je da ga to ne opterečuje jer će je vratiti veoma brzo
AJMO NOLE
.
..

Danasu su počele kvalifikacije za prvi SERBIA OPEN
Nole se priključuje u drugom kolu
FOTO sa terena u Beogradu(Teniski kompleks za prvi "Serbia Open")
http://www.mtsmondo.com/gallery/index.php?id=2238
- " $...
Jos jedan odlican turnir je iza nas. Mislim da Nole nije pruzio svoj maksimum u finalu, olako je gubio svoj servis i cini mi se da iz meca u mec Djokovic pocinje stvarati kompleks zvani "Rafael Nadal", nesto sto se Federeru desilo prosle godine. Puno bolje je djelovao u Monte Carlu, a ovdje kao da se pomirio sa sudbinom nakon prvog seta. Sve u svemu, veoma dobar turnir, dobra igra Fernanda Gonzaleza, Juana Monaca. Verdasco se polako vraca u formu i stvari se zahuktavaju pred drugi GS. Igraci su pokazali ogroman respekt jedni prema drugima, vecinu sudijskih pogresaka su sami ispravljali, bez ucesca glavnog sudije, posebno Nadal, Federer i Djokovic.
Zemlja opet pokazuje da je najzanimljivija podloga, sa najvise lijepih i egzibicionih poteza.
Zemlja opet pokazuje da je najzanimljivija podloga, sa najvise lijepih i egzibicionih poteza.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- el-fighter
- Kontakt:
Đoković nije htio da se bezveze bori i izlaže naporu. Dosta je njemu i ovo para što je dobio. Ali, pokazao je Federeru kako se igra tenis. BRAVO MAJSTORE.
Nadal osvojio 15 masters turnir i tako se je pretekao Federera i sada zauzima 2 mjesto ( jedino je bolji od njega Agassi koji je osvojio 17 naslova ).
Sam finalni jučerašnji meč nije donio ništa spektakularno, izuzev u par navrata .Bio je to meč u kome se mnogo griješilo pa je na kraju pobijedio onaj sa manje neforsiranih pogreški( Nadal ih je imao 22 a Đoković 40 ).Novak jučer nije iskoristio Nadalov umor ( Nadal je igrao u posljednje tri sedmice odnosno odigrao je 14 mečeva u 19 dana ) , suviše je pokušavao njegov famozni drop shot , bekend je također bio dosta loš, servis je većim dijelom meča bio dosta dobar , no za pobjedu protiv Nadala (čak i kad je onako prosječan kao jučer) treba puno više.
Kod Nadala je bio primjetan umor , lopte su mu bile dosta kratke, puno je griješio ( pogotovo krajem prvog seta ), no i takav Nadal je nedodirljiv na zemlji.
Poredak na ATP
1.Nadal 15.290
2.Federer 10.420.
3.Đoković 9.670
4.Murray 8.810
no poredak nije korektan jer nisu odbijeni bodovi sa prošlog mastersa iz Rima, pa s obzirom na Đoković igra u Beogradu na turniru ATP 250 a Murray preskače ovu sedmicu i sprema se za masters u Madridu mogućnost da Murray bude 3 na ATP-u već sljedeće sedmice je mala.
Sam finalni jučerašnji meč nije donio ništa spektakularno, izuzev u par navrata .Bio je to meč u kome se mnogo griješilo pa je na kraju pobijedio onaj sa manje neforsiranih pogreški( Nadal ih je imao 22 a Đoković 40 ).Novak jučer nije iskoristio Nadalov umor ( Nadal je igrao u posljednje tri sedmice odnosno odigrao je 14 mečeva u 19 dana ) , suviše je pokušavao njegov famozni drop shot , bekend je također bio dosta loš, servis je većim dijelom meča bio dosta dobar , no za pobjedu protiv Nadala (čak i kad je onako prosječan kao jučer) treba puno više.
Kod Nadala je bio primjetan umor , lopte su mu bile dosta kratke, puno je griješio ( pogotovo krajem prvog seta ), no i takav Nadal je nedodirljiv na zemlji.
Poredak na ATP
1.Nadal 15.290
2.Federer 10.420.
3.Đoković 9.670
4.Murray 8.810
no poredak nije korektan jer nisu odbijeni bodovi sa prošlog mastersa iz Rima, pa s obzirom na Đoković igra u Beogradu na turniru ATP 250 a Murray preskače ovu sedmicu i sprema se za masters u Madridu mogućnost da Murray bude 3 na ATP-u već sljedeće sedmice je mala.
Nole ako osvoji Beograd mislim da vraca 3-ce mjesto.
Pokazao je da ga to ne opterecuje i neka nastavi sa ovom igrom
Jednostavno protiv Rafe se ne moze.Bolji je nema sta
- " $...
- el-fighter
- Kontakt:
Zna Nole da je Nadal bolji. Zato je onako slabo igrao u finalu protiv njega. Odigrao lagan meč bez napora i želje.
Ako Đoković osvoji Beograd ( jer pobjednik osvaja 250 ATP poena ) Murray ne može biti treći, on je svoju veliku šansu za treće njesto prokockao u Rimu.obannon je napisao/la:Nole ako osvoji Beograd mislim da vraca 3-ce mjesto.
Mišljenja sam da nekih velikih promjena na ATP-u ( pozicije 2, 3 i 4 ) neće biti do Rolland Garrosa a onda slijedi bitka za poziciju 2 i izbjegavanje Nadala u do finala Wimbledona.
Ispravka mog prethodnoga posta.Našravio sam previd oko dodanih bodova.
Nakon preračunavanja izgubljenih i dodanih bodova, situacija bi trebala biti ovakva.
ATP lista 4. maja
1.Nadal 15290 (14890+1000-600)
2.Federer 10420 (1060+360)
3.Đoković 9670(9160+600-90)
4.Murray 8810(9050+10-250)
Nadalu se skida 600 bodova za prošlogodišnju Barcelonu.
Djokovicu se privremeno skida 90 bodova iz Sidneya.
Murray privremeno gubi 250 bodova iz Dohe.
Federeru se ništa ne skida jer mu je ovo bio tek 19. turnir a s obzirom da je igrao prošle godine i završni turnir ima pravo na taj 19. upis.
11. maja se oduzimaju bodovi iz prošlogodišnjeg Rima.
Lista ce biti sljedeća:
1.Nadal 15360(15290-10+80)
2.Federer 10170 (10420-250)
3.Murray 8990 (8810-70+250)
4.Đoković 8670 + od 90 do 250
Pošto se brišu bodovi iz prošlogodišnjeg Rima, Nadalu ce biti upisano 80 bodova iz DC jer mu je to najbolji neračunajući rezultat.
Federeru nece nista biti upisano jer će opet imati samo 18 turnira.
Murray vraća ovih 250 bodova iz Dohe.
A Novaku se vraća ili ovih 90 bodova iz Sidneya ili mu se upisuju bodovi iz Beograda, ako osvoji više od 90.
Sa titulom u Beogradu bi imao ukupno na listi 11.5. 8920 bodova, što je opet za 70 bodova manje od Murraya.
U svakom slučaju iduće sedmice ćemo vidjeti rasplet situacije oko pozicije 3 i 4 na ATP-u.
Nakon preračunavanja izgubljenih i dodanih bodova, situacija bi trebala biti ovakva.
ATP lista 4. maja
1.Nadal 15290 (14890+1000-600)
2.Federer 10420 (1060+360)
3.Đoković 9670(9160+600-90)
4.Murray 8810(9050+10-250)
Nadalu se skida 600 bodova za prošlogodišnju Barcelonu.
Djokovicu se privremeno skida 90 bodova iz Sidneya.
Murray privremeno gubi 250 bodova iz Dohe.
Federeru se ništa ne skida jer mu je ovo bio tek 19. turnir a s obzirom da je igrao prošle godine i završni turnir ima pravo na taj 19. upis.
11. maja se oduzimaju bodovi iz prošlogodišnjeg Rima.
Lista ce biti sljedeća:
1.Nadal 15360(15290-10+80)
2.Federer 10170 (10420-250)
3.Murray 8990 (8810-70+250)
4.Đoković 8670 + od 90 do 250
Pošto se brišu bodovi iz prošlogodišnjeg Rima, Nadalu ce biti upisano 80 bodova iz DC jer mu je to najbolji neračunajući rezultat.
Federeru nece nista biti upisano jer će opet imati samo 18 turnira.
Murray vraća ovih 250 bodova iz Dohe.
A Novaku se vraća ili ovih 90 bodova iz Sidneya ili mu se upisuju bodovi iz Beograda, ako osvoji više od 90.
Sa titulom u Beogradu bi imao ukupno na listi 11.5. 8920 bodova, što je opet za 70 bodova manje od Murraya.
U svakom slučaju iduće sedmice ćemo vidjeti rasplet situacije oko pozicije 3 i 4 na ATP-u.
Nevjerujem da nije imao zelje, ipak je prvi set bio zanimljiv, a da je nije imao nebi onako slupao reketel-fighter je napisao/la:Zna Nole da je Nadal bolji. Zato je onako slabo igrao u finalu protiv njega. Odigrao lagan meč bez napora i želje.

★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Novi poredak na ATP-u
1.Rafael Nadal 15.360
2.Roger Federer 10.170
3.Andy Murray 8.890
4.Novak Đoković 8.870
Sada slijedi borba za ATP poredak na turniru u Madridu a poništavaju se poeni osvojeni prošle godine u Hamburgu ( Madrid je zamijenio Hamburg ).Federer brani 600 poena, Đoković 450 a Murray 150 poena tako da s obzirom na žrijeb u Madridu( Đoković ide na Nadala u polufinalu ), Murray ima lijepu šansu da odmakne Novaku ali mora biti u boljem izdanju nego je to bio slučaj u Rimu.
Jučer je počeo peti turnir iz serije masters 1000, Madrid.Ovaj turnir se nekada igrao na tvrdoj podlozi no sada je napravljen novi teniski kompleks u Madridu ( zemljani tereni) pa se održava u terminu kada je igran masters u Hamburgu (igra se u julu i sada je turnir iz serije ATP 500 )
U istom dijelu žrijeba su Nadal i Đoković.Đoković ne bi trebao imati problema do polufinala , no pitanje je koliko ima snage imajući u vidu njegovo igranje treću sedmicu zaredom( jučer su bili vidljivi znaci umora tokom finala u Beogradu ).
1.Rafael Nadal 15.360
2.Roger Federer 10.170
3.Andy Murray 8.890
4.Novak Đoković 8.870
Sada slijedi borba za ATP poredak na turniru u Madridu a poništavaju se poeni osvojeni prošle godine u Hamburgu ( Madrid je zamijenio Hamburg ).Federer brani 600 poena, Đoković 450 a Murray 150 poena tako da s obzirom na žrijeb u Madridu( Đoković ide na Nadala u polufinalu ), Murray ima lijepu šansu da odmakne Novaku ali mora biti u boljem izdanju nego je to bio slučaj u Rimu.
Jučer je počeo peti turnir iz serije masters 1000, Madrid.Ovaj turnir se nekada igrao na tvrdoj podlozi no sada je napravljen novi teniski kompleks u Madridu ( zemljani tereni) pa se održava u terminu kada je igran masters u Hamburgu (igra se u julu i sada je turnir iz serije ATP 500 )
U istom dijelu žrijeba su Nadal i Đoković.Đoković ne bi trebao imati problema do polufinala , no pitanje je koliko ima snage imajući u vidu njegovo igranje treću sedmicu zaredom( jučer su bili vidljivi znaci umora tokom finala u Beogradu ).
SERBIA OPEN
FINALE
Novak Đoković - Lukaš Kubot 2:0 (6:3, 7:6(7:0))
Goran Đoković:
"Predsednik ATP organizacije Adam Helfant rekao nam je da je naš turnir postavio nove standarde za Seriju 250 . To je odlična stvar, ali može da donese probleme ostalim turnirima, jer smo organizovali nešto što ih je prevazišlo. Helfant je bio oduševljen onime što je video i rekao nam je da imamo uslove da pređemo u Seriju 500, tako da je sada samo pitanje da li ćemo moći da sakupimo dovoljno novca za nagradni fond koji odgovara tom nivou", rekao je Goran Đoković.
"Nešto ćemo morati da uradimo... Mogu da kažem da ćemo dati sve od sebe da to i uspemo".

FINALE
Novak Đoković - Lukaš Kubot 2:0 (6:3, 7:6(7:0))
Goran Đoković:
"Predsednik ATP organizacije Adam Helfant rekao nam je da je naš turnir postavio nove standarde za Seriju 250 . To je odlična stvar, ali može da donese probleme ostalim turnirima, jer smo organizovali nešto što ih je prevazišlo. Helfant je bio oduševljen onime što je video i rekao nam je da imamo uslove da pređemo u Seriju 500, tako da je sada samo pitanje da li ćemo moći da sakupimo dovoljno novca za nagradni fond koji odgovara tom nivou", rekao je Goran Đoković.
"Nešto ćemo morati da uradimo... Mogu da kažem da ćemo dati sve od sebe da to i uspemo".

- " $...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.