Oprostit ces mi al mislim da sam ipak ja koji 5 i po godina zivim u Grazu puno bolje upucen u to koliko ti para treba da bi zivio normalno u tom gradu. Sa 2000 eura i stanom od nekih 600-650 eura sto je dobar dvosoban stan na dobroj lokaciji ti ostane 300 eura mjesecno ako se svaki vikend unistavas po klubovima.leorey je napisao/la: ↑06 mar 2020, 16:29Pa nije niko napisao da je 2000 eura ko 500 KM ovdje. S 2000 eura mozes zivjeti normalno, ali ako nemas velike zahtjeve. Da kirije nisu tolike i da se ne salje u Bosnu, naravno da bi se bolje zivjelo. Poenta je sta uradis s tim parama, ostane ti nekih 300 eura i to maksimalno? To je sica ako imas velike apetite, nesto zelis otvoriti, ili opremati stan. 20 eura ako se hranis po yebenim fast foodovima. Odi normalno u restoran pa ces da vidis koliko ce ti ostat paraEpidaurus je napisao/la: ↑06 mar 2020, 15:56Cuj 2000 eura vani ko 500 maraka u BiH![]()
S 2000 eura se moze vani itekako fino zivjet. Normalno neces sad porodicu neku osnivat il nesto s tim parama al za samca te pare su da zivi samo tako. U Grazu s tim parama bi zivio ko gospodin. Dvosoban stan, novogradnja, u centru grada je oko 600 eura sa svim. Da se hranis vani stalno treba ti nekih 20 eura dnevno, a po marketima je vecina namirnica sem mesa jeftinija nego kod nas. Smijesno i poredit jbt. Jos imas u Austriji 14 plata godisnje.![]()
Pa u Austriji odselis i treba ti 1800 eura kaucije da bi preselio yebo te. Jedno je biti zubar tamo, a sasvim drugo prat guz.ice.
Po meni se bolje zivi u Bosni za 2000 KM nego u Njemackoj sa 2000 eura i to je sva poenta.
Ali ako zanemarimo sad te pare, naravno da je Austrija miljama daleko od nas po svemu. I slazem se da je priroda u Bosni najveci sterotip, odes u Pariz recimo, grad 90 % parkovi, ali sta zna bosnjo, kod nas najbolja priroda.
20 eura dnevno da vani jedes uopce nije po fast foodovima. Vec sam ranije napisao sta i kako. Noramlno neces ici po elitnim restoranima al ni sa 2 milje maraka u Sarajevu neces ici jest svaki obrok po elitnim restoranima.
Onda imas taj faktor 13. i 14. plate koje su inace vece nego ostalih 12 plata. Dvije hiljade Eura u Grazu je po mom misljenju vece nego dvije hiljade maraka u Sarajevu. To sam apsolutnom sigurnoscu tvrdim.