To Sto si ti pobjegao da se skolujes,to je prednost

Mi ovdje pricamo o 3000 vs 3000 .Minhen VS Sarajevo.
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
jasmin10 je napisao/la: ↑04 mar 2020, 18:19Pa stan u Sarajevu , porodicni, nije ispod 500 maraka.
Pusti Seju Brajlovica. Cijene namjernica su tu negdje, cijene auta su daleko manje u Njemačkoj, gorivo je tu negdje.
Na kraju kada pretvoris u marke, vise ce ti ostati tamo nego ovdje.
Stavi sve na papir pa ces vidjeti.
Plus sto rade i on i cura tako da je to neuporedivo.
Bukvalno jedino sto je na strani Sarajeva to sto si navikao tu, sto to je cijeli život tu.
Možda, ali veliko možda da tu platu imaju direktori pogona, mada smijem ruku u vatru stavit da nemaju.
Mislio sam na direktore pogona, lose sam se izrazio. Jaran od starog mi je sad sef ove toplane nove, ne znam tacno iz kojeg je pogona presao i kaze stari da on ima preko 3 milje platu. Direktor IT departmenta je oko 2 i 200, to znam sigurno.
Ma jok to, biznis je biznis.
Toplana je neovisna od Mittala.Epidaurus je napisao/la: ↑04 mar 2020, 18:49Mislio sam na direktore pogona, lose sam se izrazio. Jaran od starog mi je sad sef ove toplane nove, ne znam tacno iz kojeg je pogona presao i kaze stari da on ima preko 3 milje platu. Direktor IT departmenta je oko 2 i 200, to znam sigurno.
Ne znam ima li razlika u platama doduse. Jaran mi radi kao elektroinzinjer u Mittalu vec 3 godine (poceo kao pripravnik), sad je presao u toplanu i plata mu je ostala ista. Kaze jedina prednost u odnosu na pogone dole sto ne mora biti u opremi kao prije i sto radno vrijeme nije tolika je.bada. Ovaj lik je kako mi stari rece imao 3 milje i prije prelaska. Oni generalni Indijci imaju isto j.ebene plate plus placen stan i auto sa soferom od firme.
Da, plate su iste ali oni su dosta nezavisniji i komforniji od ostatka firme. Ja ganjam štelu da pređem u ToplanuEpidaurus je napisao/la: ↑04 mar 2020, 19:06Ne znam ima li razlika u platama doduse. Jaran mi radi kao elektroinzinjer u Mittalu vec 3 godine (poceo kao pripravnik), sad je presao u toplanu i plata mu je ostala ista. Kaze jedina prednost u odnosu na pogone dole sto ne mora biti u opremi kao prije i sto radno vrijeme nije tolika je.bada. Ovaj lik je kako mi stari rece imao 3 milje i prije prelaska. Oni generalni Indijci imaju isto j.ebene plate plus placen stan i auto sa soferom od firme.
Jbg covjek dipl. ing. masinstva sa je.benim iskustvom. Sad nedavno otvorio kafanu negdje u Raspotocju samo za svoju dusu.Marsal je napisao/la: ↑04 mar 2020, 19:14
Da, plate su iste ali oni su dosta nezavisniji i komforniji od ostatka firme. Ja ganjam štelu da pređem u Toplanu![]()
Taj njegov stari je ozbiljna čivija. U firmi od 2500 ljudi tu platu ima maksimalno 10 osoba. Svaka njemu čast.
Indijce ne računaj, oni imaju bogovske plate.
Jel ides u Belgiju u namirnicu?redbull93 je napisao/la: ↑04 mar 2020, 21:52Nije Minhen citava njemacka, ja kakav stan placam 460e, u Minhenu sa ovakvom lokacijom, nova zgrada ja prvi se uselio, mislim da bi minimalno duplo skuplje bilo, ako ne i 3x. U stanu bez problema dvoje moze zivjeti, idealno za par.
Bosnjo zna samo za Minhen i Frankfurt![]()
Oni dolaze nama, al ozb. Al idem stalno belgija-holandija za ostale stvari, ima povoljnije dosta.Kaunas je napisao/la: ↑04 mar 2020, 22:06Jel ides u Belgiju u namirnicu?redbull93 je napisao/la: ↑04 mar 2020, 21:52Nije Minhen citava njemacka, ja kakav stan placam 460e, u Minhenu sa ovakvom lokacijom, nova zgrada ja prvi se uselio, mislim da bi minimalno duplo skuplje bilo, ako ne i 3x. U stanu bez problema dvoje moze zivjeti, idealno za par.
![]()
Nego kako tebi tako brzo dobar povoljan stan izleti, dosao si poslije mene cini mi se. Ja se slomio trazeci al slabo nesto, il je preskup ili ne valja nikako.redbull93 je napisao/la: ↑04 mar 2020, 22:08Oni dolaze nama, al ozb. Al idem stalno belgija-holandija za ostale stvari, ima povoljnije dosta.Kaunas je napisao/la: ↑04 mar 2020, 22:06Jel ides u Belgiju u namirnicu?redbull93 je napisao/la: ↑04 mar 2020, 21:52Nije Minhen citava njemacka, ja kakav stan placam 460e, u Minhenu sa ovakvom lokacijom, nova zgrada ja prvi se uselio, mislim da bi minimalno duplo skuplje bilo, ako ne i 3x. U stanu bez problema dvoje moze zivjeti, idealno za par.
![]()
Ovo je nafaka bila haha, al ozb. Zgrada se tek napravila, ovakvi stanovi se i ne daju u oglas vjeruj. Slucajno sef naletio na ovog svog prijatelja i preko njega da sam uletio. Nije mi ni kauciju uzeo, 10 min pjeske centar grada, sve ostalo sto mi treba max 5 min pjeske, mirno je naselje.
Znam ja momka što ima u Bosni 10 milja mjesečno. Doduše, strana firma je u pitanju.tuzlak1987 je napisao/la: ↑04 mar 2020, 17:46Hahah jest bas tacno. Covjek ima jednu od boljih plata u drzavi ocito. Nisam nikad poznavao nekog da mi kaze kako ima 3k.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.