3000 netto ok zivot ? 3000 netto u Njemačkoj je zivot perverzija. I sigurno puno bolji nego kod nas 3000 maraka.
Odlazak u inostranstvo
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Odlazak u inostranstvo
Ovo pitam. Ja praktično imam priliku pretvoriti marke u eure ali u Minhenu. Zbog čega je bolji nego ovdje s 3000 maraka?
Kolumna: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=35&t=6347
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Odakle ti je jaran? Ovo jedino može biti prihvatljivo ako je iz nekog sela gdje nisu čuli za riječ civilizacija pa da se bukvalno nema gdje zaposliti ili da ti je radno mjesto 50 km udaljeno.HeraklitMracni je napisao/la: ↑04 mar 2020, 11:58Jaran mi treba u Hrvatsku tečnije u Bjelovar Plata 500 eura mora raditi 40 sati sedmicno bez subota i nedjelje , plus ima spavanje i jedan obrok , jel malo ili mozel se preživit ?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Bolje je imati 3.000 eura u Minhenu ali pretpostavljam da bi plaćao stan tamo? Onda i ne izgleda više toliko sjajno iako bi generalno pristojno živio.
Plaćao bi s djevojkom popola. Ko što i ovdje plaćam s djevojkom popola. Dakle sve isto samo valuta i država drugo 

Zivio bi i vise nego pristojno i da placa stan.
Druga je stvar ako ovdje ima stan i platu od 3000. Sumnjam da bi iko i pomislio da odlazak da ima te uslove.
Druga je stvar ako ovdje ima stan i platu od 3000. Sumnjam da bi iko i pomislio da odlazak da ima te uslove.
Ma druze dvije plate po 3000e, nema se tu sta puno razmisljat da li ici ili ostati. Sa 3000 KM ovdje bi bio imucniji nego s 3000e u Minhenu ali to se i vise nego kompenzuje time sto zivis u uredjenoj drzavi i ne moras svaki dan gledati nas reality show.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Znači 6K eura bi imali vas dvoje? Halali ako te nisam dobro shvatio, tek sad čitam postove od prije.
Oko 5-6 ne znam tačno, dobio sam samo poziv na intervju i informacije od kolege koji se tu zaposlio a radio je sa mnom skupa. A ovdje, u Sarajevu isto tako u markama imamo. Šta je bolje?
Nemas tu sta puno razmisljat. Ako nisi previse vezan za Sarajevo, prijatelje i ostalo, onda pravac Minhen.
Ti piči za "Minken", a mene preporuči ovde kao tvoju zamjenu.

® GONGASHI POWERHOUSE ®
Pa eto što više razmišljam sve više kontam da pare i nisu bitne, svede se na slično. I tamo i vamo ništa mi ne fali. A s jedne strane ovde me fakat nervira država i neozbiljnost, divljaštvo, seljakluk. A s druge tamo nemam nikog jbg, ovdje mi je familija i jedino kako bi sebi mogo oprostit da ih ostavim je da im šaljem milju maraka mjesečno pa da i njima bude bolje. Prijatelji su nebitni al familija...
Ček na koju zamjenu misliš, da mi djevojku pripaziš ili...

- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Sa finansijske strane to nije ogromna razlika ali jeste u svakom drugom parametru gdje je Njemačka daleko bolja.
Ako nisi previše vezan i ako nemaš problem u svojoj glavi da živiš u inostranstvu onda bi ti preporučio da ideš.
Navikavanje na sve novo (sistem, zivot, nacin funkcionisanja), iako (po pricama) bolje i uredjenije i sigurno nizi rang u stalezu (s obzirom da si s tim primanjima neki prosjek u Njemackoj) u odnosu na primanja koja u BiH nema ni 10% ljudi, plus roditelji, rodbina i ono u cemu si proveo 20, 30 godina - iskreno ja bih vjerovatno ostao ovdje.
Minhen je bolji, bježi dok imaš priliku.
Ne možeš.
U BiH uživaju samo političari i privatnici koji imaju milione na računima i slobodu u svemu. Niko drugi, pa ni radnici s primanjima od dvije ili tri hiljade.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Sta ne mozes sa 3000..Mozes kupiti nesto i otplaiti,u Minhenu tesko da ce naci Stan ispod pola miliona da Ista valja . Kafa Dole 1 km ovamo 3 eura ,da ne idemo dalje..3000 km u BIH je vrh,em si kuci ,em imas ekstra zaradu.ja pricam iz iskustva ,em sam bio u Kanadi/Americi pa Njemacka ...
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 04 mar 2020, 16:32, ukupno mijenjano 1 put.
- Marsal
- Kontakt:
Da mi je samo znat čime se frajer bavi pa ima 3 milje maraka.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Al si jos uvijek u septickoj jami Evrope
Programer, inžinjer, farmaceut
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
- Barbarossa
- Kontakt:
ja ih znam par osobno , sto su obicni radnici maljugasi kao i svi , imaju od 2300 do 2500 kako kad , od 3k jos nikog nisan upozno
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 152 gosta.