Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Addict
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Addict » 03 mar 2020, 00:51

Beduin je napisao/la:
03 mar 2020, 00:43
Hans je napisao/la:
03 mar 2020, 00:35
Beduin je napisao/la:
02 mar 2020, 22:17
Dajte video ovdje da strucni forumski konsultanti dadnu objektivan sud i da zatvorimo i tu pricu.
Da još jednom demonstriramo bratstvo i jedinstvo. Ko kaže da nema Bosne?!

Šteta što je Mladost u pitanju, da je neki klub sa više navijača u pitanju moglo bi se komotno uzet kokice i promatrati okršaj.
Pojeo sam 250g kospa, usne otekle od soli, a jos ni videa niti kakve simpa rasprave. Valjda slave forumasi 2. dan nezavisnosti drzave pa cekajmo bolje dane.
Pa evo ti stranica prije ja stavio obje situacije, još prije situacije iste kao kod druge naše gdje su protiv nas suđeni penali, a za nas neće...

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 03 mar 2020, 00:58

Slaba je rezolucija, ali se i iz aviona vidi da je penal! :oops:

#samoRudar #zauvijek

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 03 mar 2020, 01:02

Addict je napisao/la:
03 mar 2020, 00:51

Pa evo ti stranica prije ja stavio obje situacije, još prije situacije iste kao kod druge naše gdje su protiv nas suđeni penali, a za nas neće...
Nisam vidio odmah. Jesu diskutabilne situacije, ali iskreno su se i mogle svirati, a i nisu morale. Pogotovo ova 1. situacija, gdje je jos i sansa vam se stvorila.

Ovakvih stvari ce uvijek biti, protiv Zelje i Celika pogledaj kakvi su ofsajdi svirani Slobodi, za cistu gol situaciju, ali Boze moj. To je nasa liga, pola timova je drasticno zakinuto, da je postojao VAR sigurno bi i stanje na tabeli dosta drugacije izgledalo.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

TheIvicnjak
Kontakt:

Post Postao/la TheIvicnjak » 03 mar 2020, 01:12

L' Imperator je napisao/la:
03 mar 2020, 00:58
Slaba je rezolucija, ali se i iz aviona vidi da je penal! :oops:

Start jednom rukom nije penal :mrgreen:
Ili sto bi nasi ''strucnjaci'' rekli: ''Isao je na loptu'' :rol:

Addict
Kontakt:

Post Postao/la Addict » 03 mar 2020, 01:15

:bih:
Beduin je napisao/la:
03 mar 2020, 01:02
Addict je napisao/la:

Nisam vidio odmah. Jesu diskutabilne situacije, ali iskreno su se i mogle svirati, a i nisu morale. Pogotovo ova 1. situacija, gdje je jos i sansa vam se stvorila.

Ovakvih stvari ce uvijek biti, protiv Zelje i Celika pogledaj kakvi su ofsajdi svirani Slobodi, za cistu gol situaciju, ali Boze moj. To je nasa liga, pola timova je drasticno zakinuto, da je postojao VAR sigurno bi i stanje na tabeli dosta drugacije izgledalo.
OK, slažem se. Slažem se da veliki uvijek i pogura, ima toga svuda. Sve je to ok. Ali evo ti na stranici ispred isto ja stavio situacije gdje protiv nas u istim slučajevima svira penal. Isto, identično.

Pa u ovoj našoj protiv Širokog, ima je situaciju prije, jest nije, hajde nije, ali kad je druga sudi se ba. 85 minuta, 2:2, za domaćina, odmah se sudi. Da je protiv nas svirnuo bi ga hladno. Zar nije po novim pravilima svaka ruka u 16 penal? Ovo ubija fudbal u našoj ligi. Ubija, raja odlazi, posjeta 0, čemu vodi ovo sve???

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 03 mar 2020, 01:19

Kad je Mladost u pitanju, penal se svira samo ako u igrača, koji igra rukom, lopta ostane u rukama! Ako mu se samo odbije od ruke, onda tu nema dovoljno elemenata za najstrožiju kaznu!
#samoRudar #zauvijek

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 03 mar 2020, 01:22

Addict je napisao/la:
03 mar 2020, 01:15
Beduin je napisao/la:
Addict je napisao/la:

OK, slažem se. Slažem se da veliki uvijek i pogura, ima toga svuda. Sve je to ok. Ali evo ti na stranici ispred isto ja stavio situacije gdje protiv nas u istim slučajevima svira penal. Isto, identično.

Pa u ovoj našoj protiv Širokog, ima je situaciju prije, jest nije, hajde nije, ali kad je druga sudi se ba. 85 minuta, 2:2, za domaćina, odmah se sudi. Da je protiv nas svirnuo bi ga hladno. Zar nije po novim pravilima svaka ruka u 16 penal? Ovo ubija fudbal u našoj ligi. Ubija, raja odlazi, posjeta 0, čemu vodi ovo sve???
Nije svaka ruka penal. Ako pogađa igrača u tijelo prije ruke nema penala. To je novo pravilo. Ili nemoze sam sebe glavom tj loptom u ruku da bude penal. A fino ti kaze i vidi se na snimci da igrača Širokog pogađa u tijelo i čak lopta nije ni zaustavljena nego dolazi do igrača Mladosti koji je u odlicnoj sansi ali mu je reakcija loša bila.

Addict
Kontakt:

Post Postao/la Addict » 03 mar 2020, 01:34

Nemoj ba sa ser.eš ti brig.
Ne jedi vanago hajde, vratili su vam ono što su vas oštetili prošlo kolo protiv Borca i ne melji.
Ne izmišljaj mi bez veze razloge, bili ste bolji, mogli ste dobiti utakmicu prije ali ovo je penal svuda osim kod nas.
Čuj rekao mi čovjek. Rekao čovjek koji je doveden da opere onog koji je poslan da od svira kako mu je rečeno.
To znamo svi I ono što kažu na BHT pregledu ako ti u imaš kao mjerodavno ti ili si lud ili se praviš lud.
P. S. Samo mi je žao što murija ne polomi one vaše ustaše kad su počeli da seru na kraju utakmice.

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 03 mar 2020, 07:43

Addict je napisao/la:
03 mar 2020, 01:34
Ne jedi vanago hajde, vratili su vam ono što su vas oštetili prošlo kolo protiv Borca i ne melji.
Ne izmišljaj mi bez veze razloge, bili ste bolji, mogli ste dobiti utakmicu prije ali ovo je penal svuda osim kod nas.
Čuj rekao mi čovjek. Rekao čovjek koji je doveden da opere onog koji je poslan da od svira kako mu je rečeno.
To znamo svi I ono što kažu na BHT pregledu ako ti u imaš kao mjerodavno ti ili si lud ili se praviš lud.
P. S. Samo mi je žao što murija ne polomi one vaše ustaše kad su počeli da seru na kraju utakmice.
Šta su počeli da seru? Pa jesi i ti jedan od onih iz bivše države pa bi slao ljude na robiju zbog verbalnog delikta? Murija kako ti kažeš nigdje u Europi nema pravo da sprovodi silu bez razloga! Ako neko priča nešto neprihvatljivo ljepo ga privedeš i to je to! Očito ta tvoja murija nema zakonsku osnovu da nekog privede neke sprovodi silu tako što udara ljude bez valjanih razloga i to je veliki problem! Već smo vidali takve situacije od Grbavice, preko Zenice itd.
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

Dulce et decorum est pro patria mori.

HKK Široki
Prvenstva: 10 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

MMM
Kontakt:

Post Postao/la MMM » 03 mar 2020, 08:18

:rol: :rol: Al dobar je ovaj kakanjac. Hladno izjavi, griješili su na našu štetu, pa mogu i u našu korist.
Nigdje glasnijih 2,5 % antifašista ko u Bosni!

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 03 mar 2020, 08:50

Addict je napisao/la:
03 mar 2020, 01:34
Ne izmišljaj mi bez veze razloge, bili s mite bolji, mogli ste dobiti utakmicu prije ali ovo je penal svuda osim kod nas.
Čovječe pa ti ni pravila ne znaš a raspravljaš se. Ajd zivio

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 03 mar 2020, 09:33

Sta ustvari predstavlja problem kod registracije stranaca u Celiku? Ne mogu dobiti radnu dozvolu zbog dugovanja ili je kocnica cisto politicka?
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 03 mar 2020, 09:46

Napapijri je napisao/la:
03 mar 2020, 09:33
Sta ustvari predstavlja problem kod registracije stranaca u Celiku? Ne mogu dobiti radnu dozvolu zbog dugovanja ili je kocnica cisto politicka?
Zenicani ce reci mrze nas, a realan svijet da ih dugovi "ubise " :mrgreen:
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 03 mar 2020, 09:52

Sviuodbranu je napisao/la:
03 mar 2020, 09:46
Napapijri je napisao/la:
Ima oboje utjecaja.

Prvo to sto registracija ne ide preko Celika radi dugova.
Al ne mozes odbiti dozvolu za neku drugu firmu, regularnu za registraciju. Onda niko ne bi trebao registrovati nijednog stranca, nijedna firma. Eh to je cista politika.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 03 mar 2020, 09:58

prisonbreak je napisao/la:
03 mar 2020, 09:52
Sviuodbranu je napisao/la:
03 mar 2020, 09:46
Napapijri je napisao/la:
Ima oboje utjecaja.

Prvo to sto registracija ne ide preko Celika radi dugova.
Al ne mozes odbiti dozvolu za neku drugu firmu, regularnu za registraciju. Onda niko ne bi trebao registrovati nijednog stranca, nijedna firma. Eh to je cista politika.
Ne znam kako ti sa pravom, ali to sto Sloboda radila godinama, a sada Celik sa tim registracijama takodjer nisu bas cista posla.. :mrgreen:
I mi smo tako pa znali cekati po 4-5 kola da im odobre. Jbg
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 03 mar 2020, 10:58

Ma to je seljakluk klasični nažalost. Ako si imao pare da dovedeš 9 stranaca, onda bi bolje bilo da je doveo 9 domaćih igrača s pravom nastupa. Ovako, ni na nebu, ni na zemlji. Kakve se tu igre igraju, samo turci znaju. Sve da dobiju svi radnu dozvolu, jedino 4/9 imaju pravo nastupa svako kolo, 5 ih visi. Nema svrhe uopšte.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 03 mar 2020, 11:09

Ovi stariji ce se sjetiti kako je ranije, dok nije bio potreban profi ugovor u PLBIH, pola stranaca (a i domacih, haha) bilo angazovano po lokalnim firmama, tj.bili su prijavljivani kao radnici kod poslodavaca, a ovamo se bavili fudbalom. Doduse, nije to ni davno, ne znam ima li 10 godina kako treba.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 03 mar 2020, 11:13

Addict je napisao/la:
03 mar 2020, 01:15
Beduin je napisao/la:
Addict je napisao/la:

Pogledaj 1:56
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

SaMoVelez
Kontakt:

Post Postao/la SaMoVelez » 03 mar 2020, 13:31

Napapijri je napisao/la:
03 mar 2020, 11:09
Ovi stariji ce se sjetiti kako je ranije, dok nije bio potreban profi ugovor u PLBIH, pola stranaca (a i domacih, haha) bilo angazovano po lokalnim firmama, tj.bili su prijavljivani kao radnici kod poslodavaca, a ovamo se bavili fudbalom. Doduse, nije to ni davno, ne znam ima li 10 godina kako treba.

Eh ovdje se otprilike krije problem Čelika zašto ne može registrovati strance. Danas oni moraju imati profi ugovor sa klubom, a ne da ih se prijavi da rade po benziskim pumpama ili kakvim restoranima a onda amaterski se bave igranjem lopte u Čeliku. Ovo pravilo je savez tek uveo od ove godine ja mislim.
Fudbal je više od igre a Velež je više od kluba - Zdravko Grebo

ZaNjuBoriSe
Kontakt:

Post Postao/la ZaNjuBoriSe » 03 mar 2020, 13:43

Borac potpisao Ugovore za dva velika posla na stadionu:

- 500 000 za nove instalacije i novo jače osvjetljenje terena,

- 1.200.000 KM za mijenjanje kompletnog travnjaka i ugradnja grijača terena.
Kad sam bio mali,
Poklone mi slali...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.