Odlazak u inostranstvo
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Odlazak u inostranstvo
Smije li se znati, vi što ste vani, radi li ko komercijalu, dostavu i nešto na taj način, i kakve su plate?
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Ma kakvi, zamijeni kad hoces, al ne smijes vozati vise. Jbt ja svaki dan auto vozim i vidi sranja, a sve ono nase danas cu, sutra cu, kako mi rece drug po pola godine se ceka na to.
Da su bar kazne manje pa i rizikovati. Ovako ne znam eto.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
- JarnoTrulli
Rjesenje je da ne nosis vozacku sa sobom, kazna je samo 10€. Reci zaboravio novcanik.

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Ne vjerujem da ce popusit to hahaJarnoTrulli je napisao/la: ↑02 mar 2020, 23:15Rjesenje je da ne nosis vozacku sa sobom, kazna je samo 10€. Reci zaboravio novcanik.![]()
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Kod mene drug prije par mj prevodio, kaze oko mjesec dana cekao.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Daj pomozite, gdje mogu prevod najbrze vozacke uraditi. Ako nema vec negdje agencija u njemackoj ili ne znate, hoce li vrijediti prevod ako nadjem sudskog tumaca u BiH i da mi to prevede.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
To bar znam da moze 100%. Prevedes kod stalnog sudskog tumaca i vrijedi sigurno. A ako hoces u Njemackoj ima garant negdje neki nas prevoditelj, nemoguce da nema.

15.10.2013.
-
- Kontakt:
Kad smo već kod vozačke. I ja sam zakasnio da predam za njemačku vozačku u roku od šest mjeseci. Čak sam i vozio sedam mjeseci na našim tablicama sa našom vozačkom i kad sam vidio kakve su kazne predao sam za njemačku (nisam znao da ne mogu voziti nikako nakon šest mjeseci).
Rečeno mi da se čeka i do tri mjeseca da dobiješ njihovu vozačku...prošlo evo tri sedmice, a još se nadam da bi to moglo malo brze biti zavrseno. Ima li još neko kakva iskustva sa čekanjem i koliko to traje u većini slučajeva?
Rečeno mi da se čeka i do tri mjeseca da dobiješ njihovu vozačku...prošlo evo tri sedmice, a još se nadam da bi to moglo malo brze biti zavrseno. Ima li još neko kakva iskustva sa čekanjem i koliko to traje u većini slučajeva?
- JarnoTrulli
Evo Svabe hoce da ukinu, odnosno da ne produze zapadnobalkansku odredbu, tj. trenutni ili, kako neki zovu, stari zakon, koji vrijedi do 31.12.2020.
Ide rasprava do kraja ovog mjeseca, ali su kazu velike sanse da nece produziti.
Znaci, od 01.01.2021. ostaje samo novi zakon, tj. primaju samo kvalifikovane radnike (samo na srodne poslove), sa nostrifikovanom diplomom i poznavanjem jezika >=B1.
Znaci, od 01.01.2021. ostaje samo novi zakon, tj. primaju samo kvalifikovane radnike (samo na srodne poslove), sa nostrifikovanom diplomom i poznavanjem jezika >=B1.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Šta je kvalifikocan radnik? Jel tehničar mehatronike kvalifikovan?JarnoTrulli je napisao/la: ↑03 mar 2020, 16:31Evo Svabe hoce da ukinu, odnosno da ne produze zapadnobalkansku odredbu, tj. trenutni ili, kako neki zovu, stari zakon, koji vrijedi do 31.12.2020.
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Ko i gdje to pise ili kaze?JarnoTrulli je napisao/la: ↑03 mar 2020, 16:31Evo Svabe hoce da ukinu, odnosno da ne produze zapadnobalkansku odredbu, tj. trenutni ili, kako neki zovu, stari zakon, koji vrijedi do 31.12.2020.
Da li to znaci da se moze aplicirati za termin do 31.12. ili si popusio ako si aplicirao u ovoj godini? Jer ga neces docekati do nove godine.JarnoTrulli je napisao/la: ↑03 mar 2020, 16:31Evo Svabe hoce da ukinu, odnosno da ne produze zapadnobalkansku odredbu, tj. trenutni ili, kako neki zovu, stari zakon, koji vrijedi do 31.12.2020.
- Fantasista
- Kontakt:
Neka ne seru. Raznijet ću se pred ambasadom.
- JarnoTrulli
Ja u svemu vidim jedan veci problem :/
Nigdje nisam nasao ovo sto Truli govori da se nece produziti ali sam nasao ovo
Westbalkanregelung muss verlängert werden
Denn auf die Baubranche kommt noch ein anderes Problem zu: Die sogenannte Westbalkanregelung läuft Ende des Jahres aus (siehe Infokasten). "50.000 Mitarbeiter aus Westbalkanländern sind im Moment bei uns. Die müssten Ende des Jahres zurück in ihre Heimatländer, wenn die Regelung nicht verlängert wird", so Rittmann. Der ZDH bemüht sich derzeit um eine Fortführung der Westbalkanregelung, denn das Bauhandwerk braucht auch weniger qualifizierte Helfer. Die sind mit dem Fachkräfteeinwanderungsgesetz aber nicht zu bekommen.
Ukratko ukoliko ga ne produze,svi koji su dosli po zakonu o zapadnom balkanu a nisu jos stekli uslove za trajnu boravisnu dozvolu morali bi napustiti Njemacku
Nigdje nisam nasao ovo sto Truli govori da se nece produziti ali sam nasao ovo
Westbalkanregelung muss verlängert werden
Denn auf die Baubranche kommt noch ein anderes Problem zu: Die sogenannte Westbalkanregelung läuft Ende des Jahres aus (siehe Infokasten). "50.000 Mitarbeiter aus Westbalkanländern sind im Moment bei uns. Die müssten Ende des Jahres zurück in ihre Heimatländer, wenn die Regelung nicht verlängert wird", so Rittmann. Der ZDH bemüht sich derzeit um eine Fortführung der Westbalkanregelung, denn das Bauhandwerk braucht auch weniger qualifizierte Helfer. Die sind mit dem Fachkräfteeinwanderungsgesetz aber nicht zu bekommen.
Ukratko ukoliko ga ne produze,svi koji su dosli po zakonu o zapadnom balkanu a nisu jos stekli uslove za trajnu boravisnu dozvolu morali bi napustiti Njemacku
- JarnoTrulli
- AshburtonG
- Kontakt:
Ma no sikiriki. Drazi su njima Balkanci, nego Indijci, Pakistanci i arapski hostapleri. Nabrojani zive po par generacija, i opet nemaju ni trunku asimilacije, a kod nas je totalno obrnuto.
- Marsal
- Kontakt:
Mi poslije 10 godina spremni osnovat novi Wehrmacht da branimo novu domovinu 

Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Pa brat bratu bolje se asimilirati ako primjetiš da je ono čemu se asimiliraš bolje, nego forsirat tradiciju, običaje i razmišljanje koje je van pameti i koje te otjeralo iz matične zemlje samo zato što je eto tvoje.
Mada ne vidim kako je baš tvoje kad ga niti biraš niti mu pridonosiš, već ga samo naslijediš
Zadnja izmjena: Blejzer10, dana/u 03 mar 2020, 20:43, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 8 gostiju.