Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Beduin
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Beduin » 02 mar 2020, 00:50

Raonffa je napisao/la:
02 mar 2020, 00:13
Beduin je napisao/la:
02 mar 2020, 00:03
Raonffa je napisao/la:
01 mar 2020, 23:38

Pa borba za trofeje, izlazak na Euro scenu, eventualni uspjeh u Europi koji će nekada doći. Govorimo o klubovima koji imaju tu neku tradiciju i/ili nekakvu bazu navijača.

A Čelik i Sloboda spadaju u grupu klubova koji imaju i jedno i drugo (i bazu i tradiciju), te je valjda cilj da se kao takav boriš za nešto, jer u konkurenciji imaš još maksimalno pet klubova (Željo, Sarajevo, Velež, Zrinjski i Borac) sa takvim pedigreom, ostalo su klubovi lokalnog nivoa koji imaju male šanse da nekada postanu "veliki", barem po pitanju navijačke baze.

Ako je tebi normalna stvar svake godine se boriti za opstanak, imati probleme sa licencom, mijenjati igrački kadar kao da si na pijaci, faktički svake godine biti blizu gašenja, i ostala sranja kroz koja prolazite, to je onda nešto sasvim drugo.
Pa dobro, sta je cilj postojanja Minhena 1860, Sunderlanda, Fulhama, Stole Citya, Aston Ville, Boltona, Blackburna, Genoe, Cannes, Lugano, ovo je onako na prvu sto mi naumpadne, a sjecam se jos masu klubova koji su niko i nista ili patrgaju ispod sredine na tabeli u svojim 1. ili 2. ligama i nize. :)
Nisam npr. Atalantu spomenuo jer je svakom klubu cilj da ide stopama jedne Atalante, da se izdigne iznad peosjeka i nekad napravi nesto, igra fudbal za svoj grad i svoje ljude. E to je cilj i Celika, to je cilj Slobode, ti je zelja i nada njihovih napadaca brate.
E yebiga, ti ga sad pretjera i ode previše u bukvalno shvatanje.

Ne možeš brate porediti nikako konkurenciju u Njemačkoj, Italiji i Engleskoj sa konkurencijom u BiH. Ne možeš porediti količinu ulaganja u fudbal u kontekstu sa BiH.

Ovdje sa malo truda i rada možeš dostići nivo da se ne bojiš nikoga (govoreći u rezultatskom smislu). Eto ti primjer Veleža, kroz tri godine su od kliničke smrti došli do nivoa na kojem nisu bili nikada poslije rata, znači za tri godine, što je smiješan period. Ne yebu nikoga i svima izlaze na crtu, i finansijski i igrački, a Bgm uskoro i infrastrukturno, i sve to za par godina predanog i kvalitetnog rada.

A znaš npr koliko treba Genovi, Minhenu 1860, Fulhamu i ostalim klubovima da u svojim državama dođu do nivoa da mogu parirati najjačim klubovima u njihovim državama? Mislim, ne moram ti to govoriti, pametan si da i sam skontaš kolika je to suprotnost i razlika doći do vrhunskog nivoa u tim zemljama, i doći do "vrhunskog nivoa" (što je samo po sebi smiješna konstatacija) u BiH.
Razumijem sta hoces da kazes i tu paralelu koju povlacis, ali sam se osvrnuo na tvoj upit "sta je cilj postojanja", pa sam ti naveo timove sa tradicijom i jedne od najstarijih u Evropi, praveci paralelu Slobode i Celika naspram nase lige i tradicije.

Zato kazem, ne moze svaki klub osvajati titule i biti vazna karika u ligi, ali se moze nadati i boriti. Kao sto je Man City bio nista do dolaska arapskih para pa su postali neko i nesto u novijoj historiji, a do tad samo tim sa tradicijom, tako sutra i Slobodu/Celik moze neko kupiti i napraviti ga bitnom karikom u nasoj ligi. Zar nije tako?

A do tad se boris, snalazis, ali nikad i nikako odustajati i klonuti.
Vec sam ti naveo Atalantu, ko se nadao da ce biti ovo sto jesu sad? Ni adekvatnog stadiona nemaju za euro takmicenja, ali su pametnim radom dosli u situaciju da deru jednog Milana, a ne ulazu pare poput ostalih tikoma.

A imas i primjer Sloge SH u koju su upumpane ogromne pare za 2 godine i nista su jos uvijek, ni tradicije ni navijaca, niti simpatija s necije strane, a ni rezultata.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 02 mar 2020, 00:56

chily-rz je napisao/la:
01 mar 2020, 23:12
Baader je napisao/la:
01 mar 2020, 23:07

To sam pisao ovom mozgonji iz Tuzle, što dvije godine spominje nekakve 3.000 KM Veležu iz nekakvog ministarstva, dok mu kroz Slobodu svake godine milion budžetskih sredstava u veš mašinu stave.
Ma ja sam Velež uvijek uzimao za primjer, otimate se, pružate se koliko ste dugi i to jedini način da se klub izdigne,.Imate posjetu dobru s obzirom na brojnost grada zato što je prije svega klub transparentan, ti kad odeš na utakmicu znaš kome i zašto si dao onih pet ili deset maraka koliko već košta karta dok meni dođe otprilike ko da sam ih u bunar bacio,.Nit se zna ko pije ni ko to plati i normalno je da u takvim okolnostima ti i ne vidiš neki smisao u odlasku na utakmicu,.
Gledaj druze meni je drag Celik al se malo pretjeruje, prvo trenirao sam tamo jako dugo, ako zelis par igraca iz generacije nije problem nabrojat cu i sa nadimcima mada je bilo davno.

Cini mi se kazes, kad se raja htjela ubacit u klub nisu nam dali, odnah je tu problem, vi nemate plan, vi bi da stavite svoje ljude, a da vam grad placa sve troskove, to nigdje ne ide tako, vi ste trebali, dok ste se borili, vec imati spremne jake ljude, sa lovom, da ih ubacite. Ovo sto vam se desava sada, kada razne tuzbe isplivavaju se Velezu vec desilo, svaki dan par bivsih igraca trazi da mu se isplate pare, ovome 10, onome 20 milja maraka.

Dalje, nas grad nikad nije gurao, nego su navijaci ti koji su gurali klub, skupljao se novac, donirale razne stvari, odrzano desetine crvenih noci, gdje se sakupilo sigurno nekoliko miliona km, kroz ovih dvadesetak godina (samo na zadnjoj u kojoj je ulaz bio 1000 km bilo je cirka 300 ljudi). Kupili smo klubu sistem za video nadzor, autobus, platili pola stadiona, odradili sve wc- ove na stadionu po uefa standardu, kostalo 150 000km.
Uradili prostorije za udruzenje Mostarski rodjeni, u sklopu stadiona, radimo restoran u sklopu stadiona, uradjene su prostorije za omladinski pogon, veseraj, cak smo jedno vrijeme klubu lopte kupovali, jer ni to nisu imali, tj krali su i to.
Navijaci su kupili klubu i veliku profi kosilicu za travu vrijednu 50 000km. Evo je potpisan ugovor cirka pola miliona km za Ra tribinu, to sad radi klub i rok je tri mjeseca, na stadionu je svaki dan desetak volontera koji rade i pomazu u izgradnji. Radit ce se poslije i te zdenke, te na kraju ta najveca tribina.
Htjeli smo da nam klub dopusti da radimo klupe za rezerve, medjutim dogovor je da ce tu ici nesto posebno u Engleskom stil gradnje, pa se odustalo.

Ovo je prava pomoc klubu, a ne dajte nama klub, a vi sve placajte.
Pa jbt imate na Kamberovcu sve zivo, na sljaci se moze uradit teren kakav zelis. Imaju tri mala terena za pocetnike imate sve.
Mislim da niste slozni, vi ste ti koji trebate sjesti sami sa sobom i vidjeti sta i kako.
Znam da nije lako davat pare, znam da je posebno u Zenici tesko namaknut dinar, ali pokrenite se jbg, nije sramota malo skoknut i do nas, pa popricat, preuzet neke ideje. Znam da Zenica ima bruku pametnih momaka, i da sami mogu cuda smislit i napravit, ali nemate inicijativu. Nesto vam fali, jel to sloga ili slicno ne znam.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 02 mar 2020, 01:01

Beduin je napisao/la:
02 mar 2020, 00:50
Razumijem sta hoces da kazes i tu paralelu koju povlacis, ali sam se osvrnuo na tvoj upit "sta je cilj postojanja", pa sam ti naveo timove sa tradicijom i jedne od najstarijih u Evropi, praveci paralelu Slobode i Celika naspram nase lige i tradicije.

Zato kazem, ne moze svaki klub osvajati titule i biti vazna karika u ligi, ali se moze nadati i boriti. Kao sto je Man City bio nista do dolaska arapskih para pa su postali neko i nesto u novijoj historiji, a do tad samo tim sa tradicijom, tako sutra i Slobodu/Celik moze neko kupiti i napraviti ga bitnom karikom u nasoj ligi. Zar nije tako?

A do tad se boris, snalazis, ali nikad i nikako odustajati i klonuti.
Vec sam ti naveo Atalantu, ko se nadao da ce biti ovo sto jesu sad? Ni adekvatnog stadiona nemaju za euro takmicenja, ali su pametnim radom dosli u situaciju da deru jednog Milana, a ne ulazu pare poput ostalih tikoma.

A imas i primjer Sloge SH u koju su upumpane ogromne pare za 2 godine i nista su jos uvijek, ni tradicije ni navijaca, niti simpatija s necije strane, a ni rezultata.
Upravu si ti, ali opet ti kažem, ne treba Slobodi i Čeliku nešto puno da bi bili zdravi klubovi, odnosno iz ove perspektive možda i treba, ali iz razloga što javašluk vlada već dugi niz godina u klubovima. Da se sasijeklo u korijenu prije nekoliko godina, šanse za zdrav klub bi danas bile veće.

I zato ti kažem, ne vidim poentu u ovakvom funkcionisanju kluba, bolje je ako treba i ispasti pa fino krenuti iz početka nešto slično kao Velež.

Da ispadneš sada, da uđeš za pet godina opet, ali da imaš zdrav i funkcionalan klub, vjeruj mi da bi vrijedilo.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

MMM
Kontakt:

Post Postao/la MMM » 02 mar 2020, 08:46

I98I je napisao/la:
01 mar 2020, 20:02
KenoRob je napisao/la:
01 mar 2020, 19:38
Denchi je napisao/la:
01 mar 2020, 19:11
Ne mogu rastjerat lopove i parazite dok ne ugase i ispadnu sa trenutnim....

Baš kao velež moraju ostat u federalnoj dok svi lopovi ne dignu ruke sami, jer ti treba lova za federalnu da bi se vratio....pa čak ni onda nisi siguran...
Od Celika su svi digli ruke bukvalno kako vam se to ne moze dokazati. Dakle nema parazita vec samo blokade za egzistenciju koje se nece promjeniti ni da smo liga peta. Celiku prijeti gasenje a ne neka federalna liga koja bi to samo ubrzala. Velez je imo duga 7OOK na 3 hiljade rata i jos izabrao SDA. Kod nas je sve obrnuto, necemo SDA a imamo nekoliko milion duga i blokade na sve strane. Ako turcin nema nikakve volje ode ovaj klub u gasenje drugo nema.
Velez izabrao SDA? Ti ne znas o cemu pricas
Nije, u pravu si, nego je SDA izabrao Velež. Velež tad nije mogao birati tekući sapun u wc-u.
Nigdje glasnijih 2,5 % antifašista ko u Bosni!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 02 mar 2020, 09:30

Baader je napisao/la:
01 mar 2020, 23:07
chily-rz je napisao/la:
01 mar 2020, 23:04
Baader je napisao/la:
01 mar 2020, 22:57
Normalno da pričam kad vaši shizofreničari jašu ovdje mjesecima po Veležu. Malo staviti stvari na svoje mjesto i odmoriti.
Ne opravdavam nikog pa ni te što jašu po Veležu ali ne znam kakve to veze ima sa prozivanjem bilo koga da je "ozračen",.Taj Mital nas Zeničane truje a poreze ubire država, eto, da stavimo stvari na svoje mjesto.
To sam pisao ovom mozgonji iz Tuzle, što dvije godine spominje nekakve 3.000 KM Veležu iz nekakvog ministarstva, dok mu kroz Slobodu svake godine milion budžetskih sredstava u veš mašinu stave.
To za "milion" objesi macku o rep. Taj milion dodje na raspolaganje stranackim uhljebima, ovima iz Imamovicevog tabora za glasanje, oni to neznalacki i kako zele razyebu. Nema tu fajde za Slobodu i ono sto ima to je samo privid da stvori mir i one malo manje upucene uvjeri u nesto kao dobro, nesto kao sto je bila Maova kulturna revolucija u Kini. Problem je sto u TZ 70% stanovnika ne razmislja svojom glavom, nego glavom partije.
Kakvi su to ljudi koji vjeruju nekome ko ukopa milion KM u zemlju, a nema tribine ni pola metra iznad zemlje?
Sloboda odavno nije klub za koji se bori, nego sredstvo za potkradanje novca iz budzeta. Jos kada bi dobili cifru koliko je kostao do sada stadion Tusanj, pali bi u nesvjest. Mogle bi se one tri Grbavice napraviti.
Sudjenja i saslusanja su u toku i vidjecemo hoce li imati drzava snage da se obracuna sa tuzlanskim politickim podzemljem.
Sto se tice Slobode ona ce zivjeti uvijek, pa makar bili u zadnjoj ligi. Uvijek ce imati hiljadu dvije na stadionu.
Bez obzira na animozitet ili nazovite to kako hocete, za postovati i ustati na spomen ovih klubova: FK Sarajevo, Zeljeznicar, Celik, Sloboda, Velez, Borac, Leotar, Iskra, Jedinstvo, Buducnost...
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 02 mar 2020, 10:21

emil02in je napisao/la:
02 mar 2020, 00:16
Stat će Čelik na noge sad kad legnu pare od Laudrupovog transfera...
:rol: :tokralju:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 02 mar 2020, 10:29

MMM je napisao/la:
02 mar 2020, 08:46

Nije, u pravu si, nego je SDA izabrao Velež. Velež tad nije mogao birati tekući sapun u wc-u.
Nisi u pravu, Velez je mogao i tada birati pa cak i stadion.

"Gradonačelniku se ne spočitava zašto Velež ne igra Pod Bijelim brijegom jer ja sam smogao snage i prije pet, šest godina ponudio upravi Veleža da igraju Pod Bijelim brijegom. Oni su mi rekli da bi više voljeli tribinu u Vrapčićima nego da idu Pod Bijeli brijeg. Rekao sam da to može, ali da ne izlaze u javnost s tezom da im gradonačelnik ne da igrati pod Bijelim brijegom. Grad je napravio tribinu u Vrapčićima", rekao je Bešlić.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 02 mar 2020, 10:34

Pazi ti to, koga on citira. Ili još gore, kome vjeruje, Ljubi yebenom Bešliću. :tokralju: :rol:

Zeničke patriote, do kosti.

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 02 mar 2020, 10:37

E ovi ercegovci su uvijek bili smećari i prepotentne kujice, al su baš sad sve prejjebali, pa i sarajlijice.
Ni u svom gradu se ne pitaju a ovdje palamude priče.

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 02 mar 2020, 10:40

Convicts1988 je napisao/la:
02 mar 2020, 10:37
E ovi ercegovci su uvijek bili smećari i prepotentne kujice, al su baš sad sve prejjebali, pa i sarajlijice.
:tralala:

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 02 mar 2020, 10:43

Baader je napisao/la:
02 mar 2020, 10:34
Pazi ti to, koga on citira. Ili još gore, kome vjeruje, Ljubi yebenom Bešliću. :tokralju: :rol:

Znas uvijek sam prezirao ljude koji se raduju tudjoj muci i nesreci a vidim vas ovdje jedine da vec nekoliko mjeseci koristite ovu situaciju za ismijavanje Čelika i nase muke dok cak i nasi najveci neprijatelji iz Sarajeva ne rade to i cak daju podrsku.
Vasu srecu gradite na lazi i na projektu SDA, lazete godinama da bi vas svi sazeljevali da ste protjerani sa stadion itd. Ispisat cemo Velez i Vrapcice polahko, izvucemo se samo je pitanje kada ce da grad plane.

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 02 mar 2020, 10:50

Convicts1988 je napisao/la:
02 mar 2020, 10:37
E zato se vi pitate znaci haos. Je.be vas kako ko stigne. Jedan klub u gradu pa se ne pitate nista :urnebes:
Skupiste li ove godine barem 100 clanarina :bih:
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 02 mar 2020, 10:54

Sloboda i Čelik trebaju početi koristiti svoj omladinski pogon maksimalno, kao što su nekad radili, jedino tako mogu i nešto postići. Nek batale 2,3 sezone, al će barem dobiti nekoliko mladih igrača plus u kombinaciji sa iskusnijim. Isti im klinac bio sa mladim igračima ili ovi kvazi iskusniji, bore se za opstanak. Ovako ako ispadnu iz lige upravo će to i uraditi, okrenuti se mladim, umjesto da su to odma uradili. Sloboda ima i nešto mladih, Čelik je očajan. Ja ne znam jesu li izbacili zadnjih 7,8 godina, 3 igrača iz omladinskog pogona. To je poražavajuće za klubove koji dolaze iz većih gradova sa tradicijom koji su se bazirali na mladim igračima iz vlastitog pogona.

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 02 mar 2020, 10:55

avenija je napisao/la:
02 mar 2020, 10:43
Baader je napisao/la:

lazete godinama da bi vas svi sazeljevali da ste protjerani sa stadion itd.
Kako rekoh, svaka čast :thumbup:

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 02 mar 2020, 10:57

avenija je napisao/la:
Baader je napisao/la:

Znas uvijek sam prezirao ljude koji se raduju tudjoj muci i nesreci a vidim vas ovdje jedine da vec nekoliko mjeseci koristite ovu situaciju za ismijavanje Čelika i nase muke dok cak i nasi najveci neprijatelji iz Sarajeva ne rade to i cak daju podrsku.
Vasu srecu gradite na lazi i na projektu SDA, lazete godinama da bi vas svi sazeljevali da ste protjerani sa stadion itd. Ispisat cemo Velez i Vrapcice polahko, izvucemo se samo je pitanje kada ce da grad plane.
Sabane planut ce kad dodju Sarajevski klubovi.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 02 mar 2020, 10:59

avenija je napisao/la:
Baader je napisao/la:

:cry:
Nisam se ovako isplako od Oca na sluzbenom putu i premijere u kinu zvijezda 1985 :rol:
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 02 mar 2020, 11:00

Probisvjet je napisao/la:
02 mar 2020, 09:30

To za "milion" objesi macku o rep. Taj milion dodje na raspolaganje stranackim uhljebima, ovima iz Imamovicevog tabora za glasanje, oni to neznalacki i kako zele razyebu. Nema tu fajde za Slobodu i ono sto ima to je samo privid da stvori mir i one malo manje upucene uvjeri u nesto kao dobro, nesto kao sto je bila Maova kulturna revolucija u Kini. Problem je sto u TZ 70% stanovnika ne razmislja svojom glavom, nego glavom partije.
Kakvi su to ljudi koji vjeruju nekome ko ukopa milion KM u zemlju, a nema tribine ni pola metra iznad zemlje?
Sloboda odavno nije klub za koji se bori, nego sredstvo za potkradanje novca iz budzeta. Jos kada bi dobili cifru koliko je kostao do sada stadion Tusanj, pali bi u nesvjest. Mogle bi se one tri Grbavice napraviti.
Sudjenja i saslusanja su u toku i vidjecemo hoce li imati drzava snage da se obracuna sa tuzlanskim politickim podzemljem.
Sto se tice Slobode ona ce zivjeti uvijek, pa makar bili u zadnjoj ligi. Uvijek ce imati hiljadu dvije na stadionu.
Bez obzira na animozitet ili nazovite to kako hocete, za postovati i ustati na spomen ovih klubova: FK Sarajevo, Zeljeznicar, Celik, Sloboda, Velez, Borac, Leotar, Iskra, Jedinstvo, Buducnost...
Druze Probisvjeće, jel tu doslo da se treba vjerovati lazima Bijedica i Kukica?

Pusti ljude neka rade, ne trebas im odmah sjeci noge jer ne volis nekog. Jesil predao letak za clanstvo u skupstini? Isto tako za "krađu jednog miliona" mogu dokazi, a ne samo lovacke jer sam uvjeren da je nama taj 1 milion nakon odlaska debeljuce pomogao da opstajemo u ligi.

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 02 mar 2020, 11:02

Al glavno kad kažu niko nije bio sjjeban ko naš Velež.
Dovoljan je podatak za ove nebulozne izjave vrapčićana da su imali smiješnih 500.000 duga, a Čelik 15tak miliona.
Kmečavci iz vrapčića.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 02 mar 2020, 11:02

"Gradonačelniku se ne spočitava zašto Velež ne igra Pod Bijelim brijegom jer ja sam smogao snage i prije pet, šest godina ponudio upravi Veleža da igraju Pod Bijelim brijegom. Oni su mi rekli da bi više voljeli tribinu u Vrapčićima nego da idu Pod Bijeli brijeg. Rekao sam da to može, ali da ne izlaze u javnost s tezom da im gradonačelnik ne da igrati pod Bijelim brijegom. Grad je napravio tribinu u Vrapčićima", rekao je Bešlić.

Protjerani smo niko nije propatio ko nas Velez :plac: :plac: :plac: :plac:

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 02 mar 2020, 11:04

Mozgu klub vam je napravio taj dug/utajio porez, nije s neba pao.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.