FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlac
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlac » 29 feb 2020, 15:15

Wandelanoite je napisao/la:
29 feb 2020, 14:45
Baljic je dobio ultimatum, mislim da ce dobiti nogu poslije Želje.
Kabulosun.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 29 feb 2020, 15:24

tuzlac je napisao/la:
29 feb 2020, 14:46
staragarda je napisao/la:
29 feb 2020, 14:37
Kakav crni faraon i ljevica....Lik se počeo davno gubit i mislit da svijet postoji radi njega.....a pogotovo Tuzla....gdje u normalnoj državi ima da se vlada 20 godina....Dodik za sirotinju :urnebes: :urnebes:
Meni je poznato pod čijom je on zaštitom i znam da je ovako kako sada stvari stoje bezbjedan .Ali ti koji njega štite imaju od davnina jedan ružan običaj,pustiti čovjeka ko štetu niz vodu.Fotka je simpa moraš priznat.
Žuri čovjek da se prije javi u tužilaštvo....štaš :urnebes: :rol: ....čudo nije službenim kolima otišao....hahahahaha
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 29 feb 2020, 15:28

Je li to , mislim , svataš me, za ozbilje?

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 29 feb 2020, 15:58

tuzlac je napisao/la:
29 feb 2020, 15:28
Nije dobro puno mijenjat tenere jedino u nuzdi. Sto jest jest mi sa Baljim nemamo igru a ni rezultate. Po meni ako bi se mijenjo sva rjesenja su bilja od tog trenera kojeg priziva "tuzlac". On bi nas na jedan mig iz Sarajeva napustio a i prevaziden je trener. Al to je samo moje misljenje koje je kao i od vecine nas nebitno.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 29 feb 2020, 16:18

tuzla1983 je napisao/la:
29 feb 2020, 15:58
tuzlac je napisao/la:
29 feb 2020, 15:28
Nije dobro puno mijenjat tenere jedino u nuzdi. Sto jest jest mi sa Baljim nemamo igru a ni rezultate. Po meni ako bi se mijenjo sva rjesenja su bilja od tog trenera kojeg priziva "tuzlac". On bi nas na jedan mig iz Sarajeva napustio a i prevaziden je trener. Al to je samo moje misljenje koje je kao i od vecine nas nebitno.
Samo obrni i reci ,Musemić je trener koji je prevazišao ovu ligu.

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 29 feb 2020, 20:54

Nisam gledao utakmicu, bio na poslu, pa ne mogu puno komentarisati...

Steta sto nismo dobili, ali Velez je dobra ekipa za nasu ligu - moglo se i pretpostavit da ce bit tesko,
Kad bi se gledalo mozda samo zadnjih 14/15 kola Velez bi bio u vrhu, u borbi za Evropu, ali imali su katastrofalan start sezone i zato su tu gdje jesu.

Bilo je i dosta izostanaka u nasoj ekipi -- sto zbog kartona sto zbog povreda/bolesti...

Sto se mene tice ova naredna dva gostovanja slijedece sedmice kod teskih protivnika koji se takodje bore za evropu/titulu ce pokazat dal se ove sezone mozemo nadat bilo cemu boljem od sredine tabele.

Znaci - vrijeme je da se izvede najbolji sastav i da se nesto pokaze na terenu.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 01 mar 2020, 09:06

emir012 je napisao/la:
29 feb 2020, 20:54
Nisam gledao utakmicu, bio na poslu, pa ne mogu puno komentarisati...

Steta sto nismo dobili, ali Velez je dobra ekipa za nasu ligu - moglo se i pretpostavit da ce bit tesko,
Kad bi se gledalo mozda samo zadnjih 14/15 kola Velez bi bio u vrhu, u borbi za Evropu, ali imali su katastrofalan start sezone i zato su tu gdje jesu.

Bilo je i dosta izostanaka u nasoj ekipi -- sto zbog kartona sto zbog povreda/bolesti...

Sto se mene tice ova naredna dva gostovanja slijedece sedmice kod teskih protivnika koji se takodje bore za evropu/titulu ce pokazat dal se ove sezone mozemo nadat bilo cemu boljem od sredine tabele.

Znaci - vrijeme je da se izvede najbolji sastav i da se nesto pokaze na terenu.
Igrački gledano su slabiji od Tuzla City.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 01 mar 2020, 09:16

Ma to je neminovno.Vjerujem da Husić ima već i novog trenera.
Baljić je onako moćnu ekipu vratio unazad na nivo Starčevića.
Velika je šteta ali ,"svako zlo za neko dobro".
Poznavajući Husića on će dostići svoj zacrtani cilj.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 01 mar 2020, 09:47

Još jedno kolo i počinje "baraž po Bergeru".

1.FK SARAJEVO..........21.....12.....6.....3......36 : 18......42
2.FK ŽELJEZNIČAR......21.....11.....6.....4......42 : 21......39
3.HŠK ZRINJSKI .........21.....11.....4.....6......29 : 11......37
4.FK BORAC..............21.....10.....6.....5......28 : 21......36
5.FK TUZLA CITY........21.....10.....5.....6......27 : 28......35

- U 23 kolu kolu smo domaćini 8. na tabeli.nakon 22. kola -Velež
-U 24. kolu gostujemo 9. na tabeli nakon 22.kola -Sloboda
-U 25. kolu smo domaćini 10. na tabeli.nakon 22.kola- Mladost
-U 26 .kolu gostujemo 11. na tabeli nakon 22.kola -Čelik
-U 27. kolu smo domaćini 1. na tabeli nakon 22.kola -Sarajevo.
-U 28 kolu gostujemo 2. na tabeli nakon 22.kola - Željezničar
-U 29.kolu smo domaćini 3. na tabeli nakon 22.kola - Zrinjski
-U 30.kolu gostujemo 4. na tabeli nakon 22.kola - Borac
-U 31.kolu smo domaćini 12. na tabeli nakon 22. kola -Zvijezda 09
-U 32.kolu opet smo domaćini ovoga puta 6. na tabeli nakon 22. kola - Radnik -- -
-U 33.kolu gosti smo domaćini 7. na tabeli nakon 22. kola - Široki .
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 09 mar 2020, 06:45, ukupno mijenjano 9 puta.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 01 mar 2020, 10:56

Malo statističke usporedbe u periodu Bošnjakovića, odnosno Baljića.
Bošnjaković: 11 ligaških mečeva, 6 pobjeda, 3 remija, 2 poraza. Bodova 21 od mogućih 33. Procentualno osvojenih bodova 63.6%. Gol-razlika 18-12. Prosjek datih golova 1.5, prosjek primljenih golova 1.1.
Kod kuće 5 utakmica (Borac, Zrinjski, Sloboda, Sarajevo, Željezničar), 3 pobjede, 2 remija i 0 poraza. 11 bodova od mogućih 15, uspješnost 73.3%. Gol-razlika 8:5. Prosjek golova 1.6-1.0.
U gostima 6 utakmica (Zvijezda 09, Radnik, Mladost DK, Čelik, Široki Brijeg i Velež), 3 pobjede 1 remi i 2 poraza. 10 bodova od mogućih 18, uspješnost 55.6% Gol razlika: 10-7. Prosjek datih/primljenih golova 1.7-1.2.
Imamo i utakmicu Kupa u gostima protiv Krupe, koja je dobivena na penale 6-7, nakon što je regularni dio završen bez golova.
Prije dolaska Baljića, ekipa je pod vodstvom pomoćnog trenera Adanalića izborila prolazak u 1/4 finale Kupa BiH, pobjedom nad Veležom na Tušnju s 1-0.

Baljić: 10 ligaških utakmica, 4 pobjede, 2 remija i 4 poraza. Osvojenih bodova 14 od mogućih 30. Uspješnost 46.7%. Gol-razlika: 9-16. Prosjek golova: 0.9-1.6.
Kod kuće 6 utakmica (Zvijezda 09, Radnik, Mladost DK, Čelik, Široki Brijeg, Velež) 4 pobjede, 1 remi i 1 poraz. Ukupno 13 bodova od mogućih 18. Uspješnost 72.2%. Gol razlika: 6-3. Prosjek golova: 1.0-0.5.
U gostima: 4 utakmice (Borac, Zrinjski, Sloboda, Sarajevo), 0 pobjeda, 1 remi i 3 poraza. Ukupno 1 bod od mogućih 12. Uspješnost 8.3%. Gol razlika: 3-13. Prosjek golova: 0.75-3.25.

Dakle, prije svega vidimo da je Bošnjaković imao dosta superiorniji učinak od Baljića za skoro isti broj utakmica, odnosno po pola prvenstva. Baljića čeka još teško gostovanje na Grbavici u nedjelju od 18 sati. Bošnjaković je jmao 63.6% osvojenih bodova naspram 46.7% osvojenih bodova Baljića. Treba napomenuti da Baljić nije imao mnogo trenerskog iskustva, ali nije ga imao ni Bošnjaković, ako računamo samo najviši rang fudbala. Vidimo također da je ekipa pod Bošnjakovićem više zabijala (1.5 naspram 0.9 golova po meču), ali i manje primala (1.1 naspram 1.6 golova po meču).
Što se tiče domaćih mečeva, Baljić ih je osvojio dva više, ali uz utakmicu više pa je Bošnjakovićev procenat i dalje bolji (73.3-72.2%). Iako djeluju identično skorovi, činjenica je da je Bošnjaković imao dosta teži raspored utakmica na domaćem terenu nego li Baljić. Gol-razlika im je identična (+3), s tim da je Bošnjakovićev tim više zabijao po meču (1.5-1.0), ali i više primao (1.0-0.5). Veliko je pitanje kako bi se Baljić nosio protiv ovakvih protivnika na domaćem terenu. Baljić je također upisao i jedini poraz na domaćem terenu u uvjerljivom porazu od 0-3 protiv Žižovićevog Radnika. Ipak, Baljić je uspio upisati čak 5 od 6 mečeva bez primljenog gola na Tušnju, odnosno meč protiv Radnika je jedini meč u kojem se mreža Tuzle tresla na Tušnju u Baljićevom mandatu, što je ruku svakako segment za pohvaliti.
Kod gostujućih mečeva razlika je uveliko na strani Bošnjakovića, iako je njegov tim odigrao dva meča više u gostima nego Baljićev do sada. Bošnjaković je imao 55.6% uspješnosti, dok je Baljićev jedini bod od 12 mogućih dovoljan za svega 8.3% uspješnosti. Ako znamo da je i taj jedan bod osvojen ustvari na Tušnju protiv Slobode, onda možemo reći da Baljić nije donio nijedan bod izvan Tušnja, mada je svakako imao najteža moguća gostovanja (Borac, Zrinjski, Sarajevo), a sada ga čeka još jedno takvo (Željezničar). Gol-razlika u gostima je svakako na strani Bošnjakovića, ali i prosjek datih (1.7-0.75), odnosno primljenih golova (1.2-3.25).

Suma sumarum: Bez obzira na neiskustvo te prvi trenerski angažman Baljića u Premijer ligi, očito je da nakon reprezentativnog period od 10 ligaških utakmica, nije uspio biti ni na nivou Bošnjakovića, a kamo li da podigne nebesko-plavi avion u još veće visine. Ekipa se evidentno muči s postizanjem pogodaka još više nego kod Bošnjakovića. U gostima se upisuju teški porazi, pa ekipa sada ima čak i negativnu gol-razliku, a nalazi se u borbi za Europu. Mislim da je ovaj (navodni) ultimatum za meč sa Željezničarom adekvatan, naročito što je dobio identično vrijeme na klupi kao i Bošnjaković, a isto to vrijeme dobit će i eventualni nasljednik, pa će se i on moći mjeriti sa svojim eventualnim prethodnicima.
Mes Que Un Club

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 01 mar 2020, 14:29

@ Hule. Odličan post i dobra analiza.Pohvala za uloženi trud.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 01 mar 2020, 18:56

@ Hule.Hvala ti na zahmetu.Zaključak se sam po sebi nameće.
Što prije to bolje. Nismo bez šansi za Evropu.Sa 5 pozicije gdje smo fiksirani imamo 6 domaćih i 5 gostujućih utakmica.Ako se desi da budemo Gorkom gost to može da znači da ćemo samo 4 utakmice igrati izvan Tuzle.(Prema sadašnjem stanju u dnu tabele Mladost u 22 kolu gostuje Sarajevu i bilo bi čudo da uzme bod.U tom slučaju Gorki i sa remijem protiv Čelika dolazi na 9 .poziciju i bit će nam domaćin u 24. kolu,nakon što mi ugostimo Velež u 23 kolu.U 25 kolu dolazi nam Mladost.u 26. kolu smo gosti Čelika.Dakle u 4 utakmice po Bergeru možemo se vratiti u borbu za vrh.Zatim nam dolazi Sarajevo itd.Naša 4 gostovanja izvan Tuzle biti će u Zenici ,Sarajevu(Željo),Banja Luci i Širokom( ili Bijeljini).Radnik je danas 6. i najvjerovatnije i ostaje.Znači ,četvrto igranje izvan Tuzle bit će u Širokom jer će oni biti 7.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 01 mar 2020, 20:42

hule_barca je napisao/la:
01 mar 2020, 10:56
Malo statističke usporedbe u periodu Bošnjakovića, odnosno Baljića.
Bošnjaković: 11 ligaških mečeva, 6 pobjeda, 3 remija, 2 poraza. Bodova 21 od mogućih 33. Procentualno osvojenih bodova 63.6%. Gol-razlika 18-12. Prosjek datih golova 1.5, prosjek primljenih golova 1.1.
Kod kuće 5 utakmica (Borac, Zrinjski, Sloboda, Sarajevo, Željezničar), 3 pobjede, 2 remija i 0 poraza. 11 bodova od mogućih 15, uspješnost 73.3%. Gol-razlika 8:5. Prosjek golova 1.6-1.0.
U gostima 6 utakmica (Zvijezda 09, Radnik, Mladost DK, Čelik, Široki Brijeg i Velež), 3 pobjede 1 remi i 2 poraza. 10 bodova od mogućih 18, uspješnost 55.6% Gol razlika: 10-7. Prosjek datih/primljenih golova 1.7-1.2.
Imamo i utakmicu Kupa u gostima protiv Krupe, koja je dobivena na penale 6-7, nakon što je regularni dio završen bez golova.
Prije dolaska Baljića, ekipa je pod vodstvom pomoćnog trenera Adanalića izborila prolazak u 1/4 finale Kupa BiH, pobjedom nad Veležom na Tušnju s 1-0.

Baljić: 10 ligaških utakmica, 4 pobjede, 2 remija i 4 poraza. Osvojenih bodova 14 od mogućih 30. Uspješnost 46.7%. Gol-razlika: 9-16. Prosjek golova: 0.9-1.6.
Kod kuće 6 utakmica (Zvijezda 09, Radnik, Mladost DK, Čelik, Široki Brijeg, Velež) 4 pobjede, 1 remi i 1 poraz. Ukupno 13 bodova od mogućih 18. Uspješnost 72.2%. Gol razlika: 6-3. Prosjek golova: 1.0-0.5.
U gostima: 4 utakmice (Borac, Zrinjski, Sloboda, Sarajevo), 0 pobjeda, 1 remi i 3 poraza. Ukupno 1 bod od mogućih 12. Uspješnost 8.3%. Gol razlika: 3-13. Prosjek golova: 0.75-3.25.

Dakle, prije svega vidimo da je Bošnjaković imao dosta superiorniji učinak od Baljića za skoro isti broj utakmica, odnosno po pola prvenstva. Baljića čeka još teško gostovanje na Grbavici u nedjelju od 18 sati. Bošnjaković je jmao 63.6% osvojenih bodova naspram 46.7% osvojenih bodova Baljića. Treba napomenuti da Baljić nije imao mnogo trenerskog iskustva, ali nije ga imao ni Bošnjaković, ako računamo samo najviši rang fudbala. Vidimo također da je ekipa pod Bošnjakovićem više zabijala (1.5 naspram 0.9 golova po meču), ali i manje primala (1.1 naspram 1.6 golova po meču).
Što se tiče domaćih mečeva, Baljić ih je osvojio dva više, ali uz utakmicu više pa je Bošnjakovićev procenat i dalje bolji (73.3-72.2%). Iako djeluju identično skorovi, činjenica je da je Bošnjaković imao dosta teži raspored utakmica na domaćem terenu nego li Baljić. Gol-razlika im je identična (+3), s tim da je Bošnjakovićev tim više zabijao po meču (1.5-1.0), ali i više primao (1.0-0.5). Veliko je pitanje kako bi se Baljić nosio protiv ovakvih protivnika na domaćem terenu. Baljić je također upisao i jedini poraz na domaćem terenu u uvjerljivom porazu od 0-3 protiv Žižovićevog Radnika. Ipak, Baljić je uspio upisati čak 5 od 6 mečeva bez primljenog gola na Tušnju, odnosno meč protiv Radnika je jedini meč u kojem se mreža Tuzle tresla na Tušnju u Baljićevom mandatu, što je ruku svakako segment za pohvaliti.
Kod gostujućih mečeva razlika je uveliko na strani Bošnjakovića, iako je njegov tim odigrao dva meča više u gostima nego Baljićev do sada. Bošnjaković je imao 55.6% uspješnosti, dok je Baljićev jedini bod od 12 mogućih dovoljan za svega 8.3% uspješnosti. Ako znamo da je i taj jedan bod osvojen ustvari na Tušnju protiv Slobode, onda možemo reći da Baljić nije donio nijedan bod izvan Tušnja, mada je svakako imao najteža moguća gostovanja (Borac, Zrinjski, Sarajevo), a sada ga čeka još jedno takvo (Željezničar). Gol-razlika u gostima je svakako na strani Bošnjakovića, ali i prosjek datih (1.7-0.75), odnosno primljenih golova (1.2-3.25).

Suma sumarum: Bez obzira na neiskustvo te prvi trenerski angažman Baljića u Premijer ligi, očito je da nakon reprezentativnog period od 10 ligaških utakmica, nije uspio biti ni na nivou Bošnjakovića, a kamo li da podigne nebesko-plavi avion u još veće visine. Ekipa se evidentno muči s postizanjem pogodaka još više nego kod Bošnjakovića. U gostima se upisuju teški porazi, pa ekipa sada ima čak i negativnu gol-razliku, a nalazi se u borbi za Europu. Mislim da je ovaj (navodni) ultimatum za meč sa Željezničarom adekvatan, naročito što je dobio identično vrijeme na klupi kao i Bošnjaković, a isto to vrijeme dobit će i eventualni nasljednik, pa će se i on moći mjeriti sa svojim eventualnim prethodnicima.
Na osnovu ove analze da se zaključiti da nas je promjena trenera umjesto naprijed vratila dobrano nazad. Jednostavno čovjek uvijek teži naprijed ali se ponekad precijene mogućnosti. Možda bi nas nova promjena još više unazadila. Sačekajmo ove dvije utakmice možda nam krene. Iako mi smatramo da imamo ekstra ekipu ipak sva četiri kluba ispred nas kao i Široki imaju skuplje i bolje ekipe a i podršku u savezu. Trebamo biti zadovoljni jer u ovom trećem krugu vjerovatno nećemo biti pod pritiskom to je prilika da se uigrava ekipa i priprema za sljedeću sezonu. Od svih trenera koji su nas vodili meni se najviše sviđaju Bašić i Varešanović i njih bi rado vidio na klupi.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 01 mar 2020, 20:43

SRETAN DAN NEZAVISNOSTI SVIM NAVIJAČIMA I SIMPATIZERIMA KLUBA A POSEBNO NAŠIM FORUMAŠIMA.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 01 mar 2020, 22:43

JEDNA SI I JEDINA....VOLIM TE BOSNO :bih:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 02 mar 2020, 00:48

slika
29.februara i 01.marta 1992 građani Bih su Referendumom potvrdili da žele da žive u slobodnoj ,suverenoj BiH DRŽAVI SVIH NJENIH građana i naroda.
Referendumu je pristupilo ukupno 2.073.568 glasača što je predstavljalo izlaznost od 63,6%. Od ukupno izašlih na glasanje njih 99,7% glasalo je za nezavisnost, a 0,3% protiv te odluke. -

Rezultati referenduma prihvaćeni su 6. marta iste godine u Parlamentu Bosne i Hercegovine.

Na osnovu ishoda referenduma Evropska Zajednica je 6. aprila 1992. priznala Republiku Bosnu i Hercegovinu kao nezavisnu i suverenu državu.

Nedugo nakon toga zemlje Evrope i Svijeta priznale su da BiH nakon disolucije Versajske Jugoslavije, nastavlja biti država u svojim granicama .

Ukaz o proglašenju zakona kojim se 1. mart proglašava Danom nezavisnosti Bosne i Hercegovine i državnim praznikom potpisao je predsjednik Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alija Izetbegović 6. marta 1995, neposredno nakon okončanja rata u Bosni i Hercegovini i tačno tri godine nakon što je Republička izborna komisija Socijalističke Republike Bosne i Hercegovine potvrdila rezultate referenduma o određivanju statusa Bosne i Hercegovine.

Prethodno je Zakon o 1. martu donijela Skupština Republike Bosne i Hercegovine, 28. februara 1995.

28.JE GODINA OD KAKO OBILJEŽAVAMO DAN NEZAVISNOSTI BIH.
-Neka nam je sretan nama i generacijama koje će doći i biti ponosni Bosanci.

- Živjela Bosna i Hercegovina naša Domovina.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 02 mar 2020, 01:22, ukupno mijenjano 3 puta.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 02 mar 2020, 00:57

U svjetlu navodnog ultimatuma za Baljića, red je i da postavimo neke statističke podatke za eventualno novog trenera. Ako uzmemo u obzir da je na birou te veliko uzajamno poštovanje koje gaji s Azmirom, ime Husrefa Musemića se javlja samo po sebi. Ovdje ću predstaviti njegove statističke parametre u periodu saradnje s Azmirom u Slobodi, jer mislim da je taj period najrelevantniji za ocijeniti. Osvrt će biti samo na ligaške mečeve, od februara 2015. do septembra 2016.

Ukupno mečeva: 53
Pobjeda: 31
Remija: 11
Poraza: 11
Gol-razlika: 79-43
Usvojenih bodova: 104 od mogućih 159
Uspješnost: 65.4%
Prosjek datih/primljenih golova: 1.5 / 0.8

Ukupno mečeva kući: 28
Pobjeda: 22
Remija: 3
Poraza: 3
Gol-razlika: 56-18
Osvojenih bodova: 69 od mogućih 84
Uspješnost: 82.1%
Prosjek datih/primljenih golova: 2.0 / 0.6
Ukupno mečeva u gostima: 25

Pobjeda: 9
Remija: 8
Poraza: 8
Gol-razlika: 23-25
Osvojenih bodova: 35 od mogućih 75
Uspješnost: 46.7%
Prosjek datih/primljenih pogodaka: 0.9 / 1.0.

Dakle, vidimo da je Musemićeva uspješnost malo bolja od Bošnjakovićeve, ali ipak na mnogo većem uzorku utakmica (53-11). Domaći teren kod Musemića je imao poseban značaj, budući da je osvojeno čak 82.1% mogućih bodova u 28 utakmica, a dosta domaćih bodova je prvi preduslov za dobre rezultate. U gostima je to išlo dosta teže i tvrđe, ali je ekipa svejedno imala veći broj pobjeda nego poraza (9-8). Realizacija je bila solidna, ništa više od toga. Kod kuće se zabijalo 2 gola po meču, ali je realizacija na strani škripala sa manje od jedan gol po meču (0.9). Ipak, zato je odbrana bila na visini zadatka, pa je tim primao samo 0.8 golova po meču, i to 0.6 kući i 1.0 na strani.

To su neki statistički parametra za čovjeka koji će vrlo vjerovatno biti prvi na listi želja, ako dođe do eventualne promjene na trenerskoj poziciji. Ostaje pitanje kako bi se Husrefov autoritet uklopio s često prozivanim Muratovićem, ali otom potom, ovo je još priča šta bi bilo kad bi bilo.
Mes Que Un Club

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 02 mar 2020, 01:29

" tuzla1983"
Na osnovu ove analze da se zaključiti da nas je promjena trenera umjesto naprijed vratila dobrano nazad. Jednostavno čovjek uvijek teži naprijed ali se ponekad precijene mogućnosti. Možda bi nas nova promjena još više unazadila. Sačekajmo ove dvije utakmice možda nam krene. Iako mi smatramo da imamo ekstra ekipu ipak sva četiri kluba ispred nas kao i Široki imaju skuplje i bolje ekipe a i podršku u savezu. Trebamo biti zadovoljni jer u ovom trećem krugu vjerovatno nećemo biti pod pritiskom to je prilika da se uigrava ekipa i priprema za sljedeću sezonu. Od svih trenera koji su nas vodili meni se najviše sviđaju Bašić i Varešanović i njih bi rado vidio na klupi.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Nema predaje i kapitulacije.Niko od nas nije bolji dok to na terenu to ne dokaže.
Mi ne želimo ostatak prvenstva shvatiti kao pripreme za narednu sezonu .
Kakve pripeme,nema govora.
Mi ćemo se dići iz ovog "nokdauna"i sa novim trenerom krenuti u borbu za Evropu.
Imamo resurse koji nam daju pravo da se borimo i ne odustajemo.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 02 mar 2020, 01:51

hule_barca je napisao/la:
02 mar 2020, 00:57
U svjetlu navodnog ultimatuma za Baljića, red je i da postavimo neke statističke podatke za eventualno novog trenera. Ako uzmemo u obzir da je na birou te veliko uzajamno poštovanje koje gaji s Azmirom, ime Husrefa Musemića se javlja samo po sebi. Ovdje ću predstaviti njegove statističke parametre u periodu saradnje s Azmirom u Slobodi, jer mislim da je taj period najrelevantniji za ocijeniti. Osvrt će biti samo na ligaške mečeve, od februara 2015. do septembra 2016.

Ukupno mečeva: 53
Pobjeda: 31
Remija: 11
Poraza: 11
Gol-razlika: 79-43
Usvojenih bodova: 104 od mogućih 159
Uspješnost: 65.4%
Prosjek datih/primljenih golova: 1.5 / 0.8

Ukupno mečeva kući: 28
Pobjeda: 22
Remija: 3
Poraza: 3
Gol-razlika: 56-18
Osvojenih bodova: 69 od mogućih 84
Uspješnost: 82.1%
Prosjek datih/primljenih golova: 2.0 / 0.6
Ukupno mečeva u gostima: 25

Pobjeda: 9
Remija: 8
Poraza: 8
Gol-razlika: 23-25
Osvojenih bodova: 35 od mogućih 75
Uspješnost: 46.7%
Prosjek datih/primljenih pogodaka: 0.9 / 1.0.

Dakle, vidimo da je Musemićeva uspješnost malo bolja od Bošnjakovićeve, ali ipak na mnogo većem uzorku utakmica (53-11). Domaći teren kod Musemića je imao poseban značaj, budući da je osvojeno čak 82.1% mogućih bodova u 28 utakmica, a dosta domaćih bodova je prvi preduslov za dobre rezultate. U gostima je to išlo dosta teže i tvrđe, ali je ekipa svejedno imala veći broj pobjeda nego poraza (9-8). Realizacija je bila solidna, ništa više od toga. Kod kuće se zabijalo 2 gola po meču, ali je realizacija na strani škripala sa manje od jedan gol po meču (0.9). Ipak, zato je odbrana bila na visini zadatka, pa je tim primao samo 0.8 golova po meču, i to 0.6 kući i 1.0 na strani.

To su neki statistički parametra za čovjeka koji će vrlo vjerovatno biti prvi na listi želja, ako dođe do eventualne promjene na trenerskoj poziciji. Ostaje pitanje kako bi se Husrefov autoritet uklopio s često prozivanim Muratovićem, ali otom potom, ovo je još priča šta bi bilo kad bi bilo.
----------------------------------------------------------------------------

Posebno treba odvojiti sezonu 2015/16 jer je u proljeće 2015. kad je Musemić došao situacija bila takva da je klub bio 14.(od 16 timova) na tabeli.Dakle valjalo se boriti za opstanak Na kraju je bio 8.na tabeli.

------------------------------------------------------------------------------
Ma nesporno je da je nama Husref Musemić suđen a i Tuzla njemu.
Sjetimo se i utakmice u Banovićima kad smo pobijedili Sarajevo na čelu s njim i konačno izborili opstanak.
Ja u slučajnosti ne vjerujem.
Činjenica je da je Musemić rođeni Podrinjac iz Janje.
----------------------------------------------------------------------------
Nek nam je sretno i berićetno vrijeme koje je pred nama.
Živio Azmir Husić !
Živio Husref Musemić !
Živio nam FK TuzlaCity koji ove godine obilježava 65. rođendan.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 02 mar 2020, 16:00

Daj oslobodi nas više tog Husrefa, ako dođe dobit će podršku kao i svi ostali nemoj vršit pritisak pusti Balju neka rahat radi. Kakve ima veze Gorki sa TC neka ga oni vrate njima je potrebniji svakako se traži zamjena za Gradu. Nama ako već bude išao Balja može doći npr. i Nala mlad i savremen stručnjak. ali, za sada nema potrebe i ako bude ima Samir koji je plaćen za to pa neka nađe drugog. Mi se usmjerimo na KUP imam neki osjećaj da Zrinjski pada.
Čuj na našem forumu živio nam Husref svašta.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.