Odlazak u inostranstvo
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Odlazak u inostranstvo
Ovaj novi zakon ne mijenja nista ko je predao po starom ?
Raja se uspanicila masovno.
Raja se uspanicila masovno.
- Fantasista
- Kontakt:
Kao i obično naš narod neinformisan i lupa gluposti. Tražiš, pitaš pa onda donosiš zaključke. Gefufna je dosta toga objasnio, na netu se dosta infa može naći. I onda dođe neka budala i kaže ma otvaraju sad granice odo ja kod rodbine. A nema ni jezik, ni diplomu nit koji qrac.
Put u Njemačku po novom zakonu
Nostrifikovana diploma
Kurs njemackog b1
Dovoljno novca za izdržavanje dok se traži poso
Tek kad prikupis sve dokumente registrovati se za termin, jer može se desiti da dobiješ samo djelomično priznatu diplomu i time termin automatski propada.
Nema više rokova za dopunu dokumenata.
Sretno svima koji budu aplicirali po novom zakonu
Nostrifikovana diploma
Kurs njemackog b1
Tek kad prikupis sve dokumente registrovati se za termin, jer može se desiti da dobiješ samo djelomično priznatu diplomu i time termin automatski propada.
mozes li se javiti u pp jer ja tebi ne mogu da posaljemAsteriks je napisao/la: ↑26 feb 2020, 17:29Eto u pp. Naravno prijava, sve uredno. Meni je radna bila na 4 mjeseca jer sam isao takvu vrstu posla u Hotelu ali mozes na pola godina + sto se boravisna moze produzit.SPY je napisao/la: ↑26 feb 2020, 17:09Hvala na izdvojenom vremenu. Jel taj tvoj kontakt ima hotel ili neka farma? Ja bih zbog djevojke volio da smo uz more iz zdravstvenih razloga njoj paše more i toplije vrijeme. Ako poznajes nekog da bi zaposlio par zamolio bih te da mi pošalješ kontakt neki. Oboje smo vrijedni i pošteni ali ne bih da dođemo na ruku nekom poluprivatniku pa da nas maltretira. To jest da je sve po PS, prijava i tako to.![]()
Nemas sta cekati sada se trazi. Ako sve prodje te dobijes posao, obicno saljes skeniran pasos a dole procudura odobravanja dozvole traje neke tri sedmice do mjesec. Nekad se ode direktno na razgovor ali u mom slucaju sve sam rijesio preko mobitela.
Za one zaposlene u ugostiteljstvu, kada dodju u Hrvatsku, pored MUPa ima jedan obavezan izlet u dom zdravlja gdje se odnese uzorak stolice radi testiranja na zarazu, nakon cega se dobije sanitarna knjizica.
Gore sam postavio i stranicu za burzu rada, gdje imas strasan izbor kao alternativu. Bez iskustva mozes aplicirati i na poziciju pomocnog konobara.
Ovi ljudi na Pagu su nevjerovatni, za svaku pohvalu. Bilo da se radi o ovom sto sam ti poslao, gazdi kampova u Kolanu... Dokaz za to su zadovoljni radnici iz nase zemlje a neki od njih dolaze vec godinama. U pomenutoj opcini prosle godine bilo je barem 10 radnika iz BiH.

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Da li je i zvanično B1 za sva zanimanja ?Orton je napisao/la: ↑01 mar 2020, 01:17Put u Njemačku po novom zakonu
Nostrifikovana diploma
Kurs njemackog b1
Za medicinsku struku, odnosno sve što ima veze sa medicinom, zubari, Veterinari i slično B2jasmin10 je napisao/la: ↑01 mar 2020, 09:55Da li je i zvanično B1 za sva zanimanja ?Orton je napisao/la: ↑01 mar 2020, 01:17Put u Njemačku po novom zakonu
Nostrifikovana diploma
Kurs njemackog b1
Radiš s ljudima B1Orton je napisao/la: ↑01 mar 2020, 10:34Za medicinsku struku, odnosno sve što ima veze sa medicinom, zubari, Veterinari i slično B2jasmin10 je napisao/la: ↑01 mar 2020, 09:55Da li je i zvanično B1 za sva zanimanja ?Orton je napisao/la: ↑01 mar 2020, 01:17Put u Njemačku po novom zakonu
Nostrifikovana diploma
Kurs njemackog b1
Radiš s hajvanima B2

Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Najniži nivo jezik koji se traži je A2.Nostrifikacije diplome može trajati od 3 do 5 mjeseci cijena je od 200 - 600 eura.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Prođe ovaj 1. Mart, dal ću imat s kim sutra kafu popit??
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
- JarnoTrulli
Gdje je kafa? Minhen, Stutgart, Frankfurt, Dortmund, Hamburg?

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Ti si najbolje upucen opet.JarnoTrulli je napisao/la: ↑01 mar 2020, 22:48Gdje je kafa? Minhen, Stutgart, Frankfurt, Dortmund, Hamburg?![]()
A2 je dovoljno za srednju školu ?
Otišo, vidio, vratio se...kafa u TzJarnoTrulli je napisao/la: ↑01 mar 2020, 22:48Gdje je kafa? Minhen, Stutgart, Frankfurt, Dortmund, Hamburg?![]()
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
- JarnoTrulli
Eto 100.000 arkadasa krenulo iz Turske prema vama, ostavi fildzan viska ako koji naidje.

Pitanje za ove svabe, ako jos uvijek nisam dobio ovu njemacku licnu kartu, nakon prvog produzenja vize, da li smijem napustiti njemacku, tj. hocu li se moci vratiti bez problema?
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Jesi dobio Fiktionbescheinigung ili samo cekas na ausweis?
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
- JarnoTrulli
Kakva licna? Mislis Aufenthaltstitel?

Kad budes predao papire i dok cekas Aufenthaltstitel (3-8 sedmica) kazes im da moras putovat i dobijes potvrdu, tzv. Fiktionsbescheinigung.
Ali to samo ako ti je ulazna viza istekla i cekas produzetak. Cak i tada ti ne treba nista za prelazak granice, jer ako je i viza istekla ti opet imas pravo na turisticki boravak.
Medjutim, trazi ti potvrdu radi psiholoskog mira i spokoja.

Ja sam sa fiktionom prelazio, tako da ako to imas bez brige si, a Aufenthalt kad dodje dodje. 

15.10.2013.
Ma ja to haha, ne znam ni kako se zove. Malo su mi zakomplikovali ovo oko produzenja vize, al et.
Meni je viza vec istekla, imam Fiktionsbescheinigung do 20.04. I sad mi zakazala termin 17.03. Da vratim to i da dopunim dokumentaciju sa 2 platne liste. Greska nije moja bila, oni nesto zajebali, zato se oduzilo ovo.
Uglavnom ja sa Fiktionsbescheinigung ja mogu prelaziti to mi je bitno.
Meni je viza vec istekla, imam Fiktionsbescheinigung do 20.04. I sad mi zakazala termin 17.03. Da vratim to i da dopunim dokumentaciju sa 2 platne liste. Greska nije moja bila, oni nesto zajebali, zato se oduzilo ovo.
Uglavnom ja sa Fiktionsbescheinigung ja mogu prelaziti to mi je bitno.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Treba u Leipzig ić, ko yebe zapadJarnoTrulli je napisao/la: ↑01 mar 2020, 22:48Gdje je kafa? Minhen, Stutgart, Frankfurt, Dortmund, Hamburg?![]()

I had an appointment with you tonight… in Samarra.
Trenutno korisnika/ca: kraljttbvb i 2 gosta.