FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Ma nije im lako jbg, glavni konkurent ti je ekipa koju si dva puta uništio na terenu, a opet su ispred tebe na tabeli. Ne igraju apsolutno ništa spektakularno, čak bih rekao da mi igramo puno ljepše od njih (kada porediš neke najbolje tekme, naše i njihove), promijenili su trenera što je dovoljan znak da nisu zadovoljni igrama i rezultatima, a opet su prvi.LjoZee je napisao/la: ↑29 feb 2020, 20:20Kad bi ih smanjili imali bi manje pritiska, ali...Raonffa je napisao/la: ↑29 feb 2020, 20:15Nama treba rutina, to je ono što nam fali za titulu, Sarajevo bi lagano uzelo Radnik prošle hefte iz onakve nikakve igre, to je ta razlika. I druga stvar, moramo smanjiti oscilacije u igri u odnosu na jesen, jer da smo imali malo više kontinuiteta danas bi bili prvi.
Ako budemo previše oscilirali i ako ne budemo koristili kikseve protivnika, nema šanse da uzmemo titulu. A kikseva konkurenata će biti, u to ne sumnjam ni najmanje.
Ne znam kako ih smanjiti jer nekad nemamo ni srece, a nekad stvarno nesto i ne odigramo. Losa utakmica se desi, ali realno nismo mi puno ni imali srece. Opet sve je to ono sta bi bilo kad bi bilo. Da smo uzeli Siroki onda na Grbavici mozda ne bismo derbi ili to. Onako kako je trebalo biti bilo je.
Danas na pocetku vidjelo se da je pod ogromnim pritiskom svaki nas pulen. Cim je gol pao ko da im je neko 3-4 tone skinuo sa ledja i ferceralo je. Sami sebi stvore taj pritisak, nazalost, i onda sve bude tri puta teze.
I onda vidiš uzeli hladno Borca u BL lagano 2:0, i to Borca koji je "qurac od ekipe, stari su", bla bla, al' mislim da do večeras nisu izgubili u BL ove sezone, a to ipak znači nešto.
Onda je i jasno zašto naši igraju pod pritiskom, pisao sam već, fakat je teško boriti se sa ovakvim konkurentom, nisu bolji al' su bolji

Al' opet kažem, biće tu svega do kraja, faktički ne postoji ekipa koja se ne bori za nešto i teško da će se iko predavati tako lako, barem još nekoliko kola, što svakako ide u prilog da će do kraja biti neizvjesno.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Tbjrbi hahahahha

@Raonffa da, da upravo to. Mi smo cak i bolje od njih igrali protiv nekih protivnika, a oni su znali izvuci bolji rezultat. Mislim i na Borac i na Sarajevo.
E sad, ja sam na derbiju pri 2:2 u sebi mislio kako nije fer koliko imaju srece i kako ces se ti motivisati kad se trudis, a nemas srece i dzaba ti sav trud. Tako je bilo haman cijele polusezone. Dusu ostavili protiv Sirokog i Veleza i izgubili.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Ne stices ti dojam, nego nekad treba malo doza realnosti a ne da pisemo bajke i da pisemo nesto pozitivno radi reda.didnot je napisao/la: ↑29 feb 2020, 20:11I opet cemo ih mlatnuti na sred koseva par golova razlike. Upamti ovo..
Ja ne mogu da vjerujem sta citam.. sticem dojam da su Zrinjski i Sarajevo Barsa i Real a mi neki Getafe.
Dajte sta se se predali, i Curva se nesta predaje stalno.. Eto Besim i lazic, dupovac bolji od nasih. Stila ne moze sa Susicem ma kakvi. Ahmet Ibrahimovic za Lendrica. Tatar Bale za Veselog itd. Oremusi nekakvi sa Alispahicem. Moze da ne kazem sta..
Evo da ukljucimo malo mozak, pobjedili pitare 2 puta slozili im 6 komada i bjeze nam 3 boda? Sta to znaci po tebi?
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!
neki ne kontaju da utakmica i protiv Zvijezde i protiv Sarajeva nosi 3 boda i nista vise od toga....nista ti nemas sto uzmes derbi ako kolo poslije toga izgubis bodove protiv Mladosti...kao da nista nisi uradio ...oni su samo tu bolji od nas,ne gube male utakmice,dok smo mi dozvolili luksuz da kuci ne pobjedimo ,Velez,Borac,Siroki,Slobodu .....to je 10 bodova koje smo izgubili ...a 2 utakmice protiv Sarajeva donose 6 bodova...pa eto da se vidi sta smo uradili..
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Aha Sarajevo je Real Madrid. Strasno ohrabrujuce za nase igrace i strucni stab.Bezideja je napisao/la: ↑29 feb 2020, 20:56Ne stices ti dojam, nego nekad treba malo doza realnosti a ne da pisemo bajke i da pisemo nesto pozitivno radi reda.didnot je napisao/la: ↑29 feb 2020, 20:11I opet cemo ih mlatnuti na sred koseva par golova razlike. Upamti ovo..
Ja ne mogu da vjerujem sta citam.. sticem dojam da su Zrinjski i Sarajevo Barsa i Real a mi neki Getafe.
Dajte sta se se predali, i Curva se nesta predaje stalno.. Eto Besim i lazic, dupovac bolji od nasih. Stila ne moze sa Susicem ma kakvi. Ahmet Ibrahimovic za Lendrica. Tatar Bale za Veselog itd. Oremusi nekakvi sa Alispahicem. Moze da ne kazem sta..
Evo da ukljucimo malo mozak, pobjedili pitare 2 puta slozili im 6 komada i bjeze nam 3 boda? Sta to znaci po tebi?
8 komada. Ma nista onda, pokusati uigrati nekako ekipu izboriti makar evropu. Sta ces.. ubise ljudi 2 nivoa su iznaad budimo realni.
I to ti je odgovor na pitanje? Ne,, mi smo real osvojit cemo duplu krunu ipak izvini.
Tesko ce i kone sa nama realno

istina je na sredini,niti su oni nesto aman zaman,ali bgm i mi smo tankosava ...
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Nema potrebe posmatrati ostale, bar ne još. Dio je sezone gdje je još uvijek cilj sakupiti što više bodova.
Kalkulatore vaditi tek kad se zaholca na proljeće, pa vidjeti gdje smo mi a gdje drugi.
Kalkulatore vaditi tek kad se zaholca na proljeće, pa vidjeti gdje smo mi a gdje drugi.
Zadnja izmjena: Osim13, dana/u 29 feb 2020, 21:13, ukupno mijenjano 1 put.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
- kerimatomic1921
- Kontakt:
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
I kad smo kod njih ove sezone smo im zabili 9 i omjer je 9:0. Slucajno? 

"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
pobjedimo sve do kraja i prvaci smo ....prosto je i drzim se toga ... 

VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Ma ovih 6 bodova protiv Petarajeva su mi godinu uljepsali, pa niko sretniji od mene nije bio zadnja dva derbija. Pa ja jos propaljujem od Lavoradelinjo je napisao/la: ↑29 feb 2020, 21:00neki ne kontaju da utakmica i protiv Zvijezde i protiv Sarajeva nosi 3 boda i nista vise od toga....nista ti nemas sto uzmes derbi ako kolo poslije toga izgubis bodove protiv Mladosti...kao da nista nisi uradio ...oni su samo tu bolji od nas,ne gube male utakmice,dok smo mi dozvolili luksuz da kuci ne pobjedimo ,Velez,Borac,Siroki,Slobodu .....to je 10 bodova koje smo izgubili ...a 2 utakmice protiv Sarajeva donose 6 bodova...pa eto da se vidi sta smo uradili..

torpedo je nekako rano ušao u formu. To je dobro. Mogli bi i ispuhati kada bude najpotrebnije. Mađari su opasni, fataju ritam, a i Borac, bez obzira na danas ne treba otpisivati, kao i Tuzlu. Sačekajmo ovo zadnje kolo da vidimo raspored. Kako god lakih gostovanja neće biti, jer je jako malo ekipa kojima ne treba za nešto. Još uvijek nemamo razloga za pesimizam. Nakon srijede i kupa, idućeg vikenda i Tuzla City-ja, i rasporeda za nastavak, možemo nešto više analizirati i kalkulisati. Do tada je sve ipak u domenu špekulacija.
Nema ovdje uopce puno pamati. Mi niti imamo ekipu, niti roster da mozemo igrati na oba fronta. Vece sanse imamo sa osvojimo kup nego da budemo sapmioni to je de jure fakto.
Pobjediti pitare nama navijacima puno znaci, nekad vise od osvojene titule. Medjutim uopce nije u tome poenta, niti je poenta u tituli.
Poenta je da mi nismo uopce doveli pojacanja da se borimo za bilo sta! Pola ekipe ode na kraju sezone. Mozemo se mi šprdati, zezati ali to je tako.
Igramo u srijedu kup i igramo bukvalno bez napadaca. Ko ce i kako dati gol Boga samog pitaj.
Mi niti smo losi, niti smo dobri. Mi smo osrednja ekipa ove lige, ako to nekoga zadovoljava svaka cast. Mene ne zadovoljava, niti sam zadovoljan ekipom.
Pobjediti pitare nama navijacima puno znaci, nekad vise od osvojene titule. Medjutim uopce nije u tome poenta, niti je poenta u tituli.
Poenta je da mi nismo uopce doveli pojacanja da se borimo za bilo sta! Pola ekipe ode na kraju sezone. Mozemo se mi šprdati, zezati ali to je tako.
Igramo u srijedu kup i igramo bukvalno bez napadaca. Ko ce i kako dati gol Boga samog pitaj.
Mi niti smo losi, niti smo dobri. Mi smo osrednja ekipa ove lige, ako to nekoga zadovoljava svaka cast. Mene ne zadovoljava, niti sam zadovoljan ekipom.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, b00t, Ejnur, Ferroviere1987 i 55 gostiju.