FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

skoroalen
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la skoroalen » 29 feb 2020, 19:01

Gdje su padobranci od sinoć??
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Elcor
Kontakt:

Post Postao/la Elcor » 29 feb 2020, 19:02

Kako je ovo samo gospodska pobjeda bila! Pa kad nam oni čestitaju sve je jasno. Borac je stvarno dobar, ali sve to je izgledalo na silu, na euforiju. Naši kvalitet samo takav. Ovako nama dođu ekipe iz Evrope i demonstruju silu. Ni u jednom trenutku nisam se brinuo.

Možeš misliti kakvi smo bili kad je serbecic bio najgori kod nas?! :shock:

Bravo igrači, bravo Vinko!

Volim te puno Sarajevo moje!

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 29 feb 2020, 19:03

Ne volim da govorim 'e ja sam vam rek'o', ali moram. Govorio sam vam čitave sedmice (mislim pojedinim) da se nemamo čega bojati ovog Borca, koja je ekipa napunjena dobrim individualcima i to je sve. Jedino čime su nas mogli zeznuti, odnosno mi sami sebe je da odigramo mrljavo i budemo egal s njima, te da nas pritom osakati Bjelica. To je čitava stvar čime su nas mogli dobiti. Smiješna ekipa, kao i Mersin han.

Ovo vam je još jedan dokaz da ekipe koje su natrpane samo dobrim individualcima, koji se upravo zbog tog stalno puhaju od strane medija i pravi od njih neko mudro slovo, a ni po čemu nisu strašni.
Shvatite ljudi već jednom da nagomilavanje igrača ne donosi rezultate, pa čak više ni i u ovoj našoj ligi. Znači, ti dovedeš Vranješa, Zakarića, Galića, petog, desetog džaba ti ako nemaš druge segmente koji su ključni. Ti segmenti su hemija u ekipi, dobar trener koji će sve to spojiti, organizacija u igri, uigranost, fizička sprema itd. Znate li vi koliko jednog Zakarića boli cundara za Borcem? Ni nula posto, došao tu malo da uzme para pošto mu je to zadnja i jedina preostala opcija bila. To su likovi koje boli za klub, koji nemaju motivacije ni želje, zato se i ne trude. Sto puta mi je draže gledati jednog Jukića nego Zakarića, Tatara, Miličevića itd.
Utuvite u glavu da sve što se radi nazor neće donijeti rezultate. Ne donosi više ni u našoj ligi, a kamoli u elitnom rangu, gdje su PSG, Everton, pa i City. To ne kontaju levati u Upravama i likovi kao Husić.

Što se tiče nas, brutalno. I pred tekmu i u toku same tekme nisam nijednom imao osjećaj straha i nervoze, već sam majke mi znao da ćemo dobiti. Kakva priprema utakmice same, kakva organizvanost i sinhronizovanost na terenu, kako je sve to lijepo uigrano i uklopljeno, ma perverzija živa.
Ovo vam je živi dokaz šta znači moderan, mlad, stručan i fudbalski pismen trener. Ovako se pripremaju utakmice, ovako se vode utakmice, ovako se diriguje ekipom. Ni u jednom trenutku se nije izgubila kontrola, sve je bilo unaprijed pripremljeno i znalo se kad da se ubrza, kad da se umrtvi tempo, kad da se izađe na presing, kad da se povuče. Ovo nije klasična igra bunkera, već čvrsta odbrana i već tako zamišljenu igru. Svaka čast, očaran sam najblaže rečeno.

Još jednom skidam kapu Vinku i SŠ. Kakav je to gospodin, kakve izjave, kakvo vođenje, konačno jedan trener koji može i treba biti primjer svakom treneru u ovoj ligi, a i šire. Bez krkanskih povika, psovki, mahanja, cigančenja, već smireno, kulturno i odmjereno. Još jednom pokazao da je majstor taktike i ovakvog stila igre. Evo šta znači moderan trener s modernim shvatanjima. Također, bravo na pomjeranju Miličevića nazad i pravljenje mjesta za Oremuša, i tu je pokazao da je fleksibilan i da ga nije strah i nema problema da promijeni iz kola u kolo, u zavisnosti od protivnika.

Svaka čast i kapa dole još jednom. Ova ekipa je strašan potencijal i ekipa koja pršti od kvaliteta. Još je bolja i sređenija od one prošle godine koja je uzela duplu. Samo nebo su granice i idemo dalje.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

RajaBa1983
Kontakt:

Post Postao/la RajaBa1983 » 29 feb 2020, 19:04

Salčin kao nekad Zidane: Igrač Borca kao na ringišpilu
bravo mali

a vinko je budala jel sto je malog stavio na lijevi bek heheheh
"Pritisak? Ako ne možete da ga podnesete, otiđite u neki drugi klub i to je to"M.A

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 29 feb 2020, 19:04

Sta sam vam rekao nego da cemo im svrsiti po faci. Jeste se bili usrali, samo ne znam cega...
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 29 feb 2020, 19:04

Stroj1946 je napisao/la:
29 feb 2020, 18:56
RajaBa1983 je napisao/la:
29 feb 2020, 18:55

caoo odo u kafanu :kralj: :njanjanja:
Puklo u mraku, dvaput :D
Što je najgore oni stvarno vjeruju da je to njihova stara pjesma a pjesma malo starija nego korona virus.

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 29 feb 2020, 19:05

fanatikk je napisao/la:
29 feb 2020, 18:56
Ta ce Vinko, pita jedan danas za koga ce navijati? Ja mislim za otpremninu i gostovanja po TVu yebo vas Husref !!!

OnTopic: Sjajna igra, rezultat je mogao biti i drugaciji, ali kakva igra, trka, presing... Tukli se taman koliko treba, bili bezobrazni al' kulturno, i na kraju im yebali mamu chetnichku !!!
Kešoljub bi danas imao za cilj, dobro se zatvoriti i iščupati bod.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 29 feb 2020, 19:05

bodi123 je napisao/la:
27 feb 2020, 19:42
Nećemo unaprijed traziti alibi i glumit luzere jer luzeri nismo, nemojte spuštat gaće ko Boga vas molim. Kvalitetniji smo, i ako odigramo šampionski, nema tog Bjelice koji će spasit Dodikovu prćiju. Od nas najviše zavisi. Otić pobit se, pokazat muda, odigrat hrabro pa ćemo vidjeti za šta je dovoljno.
Odigrasmo šampionski, a rezultat ne izosta. Bravo dečki, bravo Vinko. :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Rutiniranje nejači - otprilike ovako je meni djelovalo od početka pa sve do kraja. Tvrda utakmica, velika borba na sredini terena i minimalan broj pravih šansi. Protivnik koji je u euforiji, "kandidat" za titulu i ekipa koja ne bira sredstva da dodje do cilja. I onda kako to obično biva, hladan tuš i bolno spuštanje na zemlju. Šampion koji protutnja Banja Lukom i odnese kući puni plijen, a oni nek nastave pjevati četničke pjesme, orgijati i prodavati maglu, dovidjenja i prijatno, do sljedećeg vidjenja. Velika pobjeda, prije svega za samopouzdanje pred nastavak prvenstva i borbu za titulu.

O igračima neću previše, ali se mora naglasiti nenormalan individualni kvalitet i veliki potencijal koji ova ekipa posjeduje. Kako rekoh prije tekme, skoro pa All-star postava... :cool: U poprilično izjednačenoj tekmi, imali smo daleko zrelije prilike, a to je posljedica čisto igračkog kvaliteta Rahmanovića, Tine, Jukića, Ahmetovića, i na koncu fenomenalnog Tatara, koji je ugasio sve one bliceve i svijeće na istoku golčinom za 0-2. Ni jednog jedinog trenutka nije izgledalo kao da nas Borac moze pobjediti.

Nevjerovatna je lakoća s kojom naši ofanzivni igrači kreiraju i ulaze u šanse... cirkus. Oni nesretnici kruze, trude se, šire igru, a prilike ni za lijeka. I onda imaš situaciju Salčin za Rahmanovića, kreten spušta prsima za Jukića koji fantastično asistira i Benjo uz dosta sreće pogadja. Sve to u tri, četiri pasa i desetak sekundi.

Pred kraj utakmice, kad treba mirno završit priču, dopustili smo Borcu da dodje do nekih ozbiljnih prilika. Al ne pomaze ni to kad imaš na golu onakvu klasu - velikog Vladana Kovačevića. Imaš osjećaj da do sutra ne bi gola primio, sila od golmana. :tokralju:

Što prije zaboravit ovo, okrenut se Mladosti i ovjerit prvo mjesto za bolji raspored u zadnjoj fazi prvenstva. Velika je stvar to što ćemo naredne 3 utakmice odigrati na Koševu. Moramo napunit stadion, stvorit atmosferu i napravit značajan korak ka titulu. Momci trebaju podršku više nego ikad, i zato:

SVI, SVI, SVI

:salut:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Benjolos
Kontakt:

Post Postao/la Benjolos » 29 feb 2020, 19:06

Besim bio najgorii??? Uozbilji te se malo.
Momak je i veceras kao zvijer odigrao.
Bordo bijeli za život cijeli!!

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 29 feb 2020, 19:06

Klix i Avaz pišu da će drugi go biti poništen puco Benjo iz mraka nije golman vidio loptu,

:opaopa: :opaopa: :opaopa: Meljiiiiii :opaopa: :opaopa: :opaopa:
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

RajaBa1983
Kontakt:

Post Postao/la RajaBa1983 » 29 feb 2020, 19:06

Jel igrao Zakarić
ehehhe
mali jukic je za njega ronaldo
"Pritisak? Ako ne možete da ga podnesete, otiđite u neki drugi klub i to je to"M.A

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 29 feb 2020, 19:07

Benjolos je napisao/la:
29 feb 2020, 19:06
Besim bio najgorii??? Uozbilji te se malo.
Momak je i veceras kao zvijer odigrao.
Jest bio los u prvom, u drugom se dozvo malo

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 29 feb 2020, 19:07

Ajmo sad Zeljo vs Tuzla x Velez vs Borac 1x Siroki vs Zrinski 1x mi Mladost 1 odlijepit se malo ...

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 29 feb 2020, 19:08

Kmeljo zadnjih 7 godina kad god je bio prvi to je bilo samo zbog gol razlike i trajalo par sati🤣🤣🤣
NEMA NAZAD

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 29 feb 2020, 19:08

Bez ikakve sumnje, Amar Rahmanovic nas najbolji igrač danas. Koliko nam taj čovjek samo znači kad mu se igra. Skidam kapu.

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 29 feb 2020, 19:08

jubitubi je napisao/la:
28 feb 2020, 18:06
Opusteno cobere nemojte samo sutra drvlje i kamenje po toj vasoj super jakoj i sloznoj ekipi i upravi kad vas oderemo 2:0 😎 ko visoko leti nisko pada vazda bilo. Cujemo se sutra oko 19 casova
Zna čovjek rezultat, samo pobrkao strane
Evo ga 19

kraljlavova
Kontakt:

Post Postao/la kraljlavova » 29 feb 2020, 19:08

Da pohvalim i sudjenje

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 29 feb 2020, 19:09

skoroalen je napisao/la:
27 feb 2020, 10:43
Šta imate protiv Bjelice? Ne tražite alibi odmah, Bjelica je odličan sudija.
Kad se svi citiraju, da i ja. Maestralno vođena utakmica, bez ijedne greškice.
Vladimir Bjelica > Felix Brych
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 29 feb 2020, 19:10

I da ne zaboravim kornere

Mislim samo jedan da je besim trebao čuvati vranješa a ovaj ostao sam ali mislim da je gurnut besim bio....pa je pritrčao Salčin da ga pokrije....

Ostalo vrlo dobro pokriveni svi, vidi se da se radilo...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 29 feb 2020, 19:11

HAAAJMO RUKE SVI SVI SVI

..HAJ PA PUUUKNI ZOROO
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: juka55, mnon46, muhamedhulk, Rodman i 26 gostiju.