Zvjezdan Misimović

Virtu4l
Kontakt:

Re: Zvjezdan Misimović

Post Postao/la Virtu4l » 18 apr 2009, 23:23

newton_heath_lyr je napisao/la:a kazi mi samo ko se dize sa formom sada na kraju sezone,koja je to ekipa.?
To nema veze sa ovim gore napisanim. Neko dize formu, nekome je u padu, a prave ekipe drze konstantnu formu (Inter, Chelsea, Barcelona itd...).

Nisam rekao da ce ih Cottbus naprasiti, vec da postoji sansa sa kiksaju vec na narednom gostovanju Cottbusu. Dakle, spekulacija, moje misljenje, ne moras se odmah hvatati za to ko "pijan plota".
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 18 apr 2009, 23:45

Interesantno da dva trenutno najbolja asistenta u Bundesligi su iz Bosanske Gradiske.
Misimovic 18 asistencija iako rodjen u Minhenu roditelji njegovi su iz Bosanske Gradiske.
Igrac Gladbacha Marko Marin 12 asistencija trenutno je rodjen u Bosanskoj Gradisci.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

LeBronJamesKing

Post Postao/la LeBronJamesKing » 18 apr 2009, 23:56

Pauk je napisao/la:Interesantno da dva trenutno najbolja asistenta u Bundesligi su iz Bosanske Gradiske.
Misimovic 18 asistencija iako rodjen u Minhenu roditelji njegovi su iz Bosanske Gradiske.
Igrac Gladbacha Marko Marin 12 asistencija trenutno je rodjen u Bosanskoj Gradisci.

koliko je provjerena informacija ta za marina, posto je danas komentator ahmetovic rekao da niko nema ni deset ass osim misketa
U ime Gospodara...

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 19 apr 2009, 00:12

LeBronJamesKing je napisao/la:
Pauk je napisao/la:Interesantno da dva trenutno najbolja asistenta u Bundesligi su iz Bosanske Gradiske.

koliko je provjerena informacija ta za marina, posto je danas komentator ahmetovic rekao da niko nema ni deset ass osim misketa
http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... Order=DESC

Evo vidi sam na kicker.de pise da Marin ima 12 asistencija a Misimovic 18

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 19 apr 2009, 04:11

Virtu4l je napisao/la:
newton_heath_lyr je napisao/la:a kazi mi samo ko se dize sa formom sada na kraju sezone,koja je to ekipa.?
To nema veze sa ovim gore napisanim. Neko dize formu, nekome je u padu, a prave ekipe drze konstantnu formu (Inter, Chelsea, Barcelona itd...).

Nisam rekao da ce ih Cottbus naprasiti, vec da postoji sansa sa kiksaju vec na narednom gostovanju Cottbusu. Dakle, spekulacija, moje misljenje, ne moras se odmah hvatati za to ko "pijan plota".
Da da,niko nije pominjao da je Wolfsburg veliki tim jer da jeste vec bih imao desetak titula prvaka Njemacke ali ternutno igraju najbolji fudbal u Njemackoj i to je to,bas kao sto je to Hoffenheim radio na jesen.Nit' pijan,nit' trazim plot.
BosnaE

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 apr 2009, 06:20

Virtu4l je napisao/la:
bh hrvat je napisao/la:trio fantastiko djeluje fenomenalno i dalje. nadam se da ce zvjezdinjo i kompanija gurati do kraja i ostaviti hsv iza sebe, ostali nisu bitni jer nemaju kvalitet koji bih mogao ugroziti
Nesto mi govori da ce Bayern opet biti prvak. Wolfsburg se veoma patio zadnje dvije utakmice. Sto nas narod kaze "zreli su da ih neko otrese". Imaju veoma neugodno gostovanje Stuttgartu, tu ce tesko prezivjeti. Moenchengladbach i Leverkusen su bili puno bolji od njih, ali Benaglio ih je vadio (danas i sudija), pitanje je utakmice kada ce puci, mozda vec naredne sedmice u Cottbusu.
Virtu4l sve to stoji ali ko ti garantuje da prvi Bajern nece puci opet.
Pricas o stutgartu tako su govorili da ce ih HSV napucati pa pukose ko balon.
Deset meceva deset pobijeda zaredom to bi i u premijer-fildzan ligi bio ogroman uspijeh.
Moze da bude kako ti rece ali uopste ne mora.Magath ih nenormalno pripremio tako da je lako uociti koji ih zaustavi u prvih dvadeset minuta i zadnjih dvadeset taj ce ih dobiti.Ali hajde de ;) :lol:
Lijepo zamisljeno ali ocigledno da nije ovo slucajno.
Naravno dovoljno je pogledati cijene igraca,sto je naravno i bruka za Bajern i ostale bas zbog tih vrijednosti u cijeni da gledaju u ledza wolfu.
Magath i dan danas govori nas cilj je kup UEFA.Sve vise od toga je uspijeh a titulu naravno nebi odbili. 8-)
P.S Smijesni su mi ovi sto kritikuju Grafita.Covijek igra svidzalo se to nekome ili ne.
Naravno najvise udijela imaju Miske i ostali pakeri i mana grafita da nije ,,pohitne,,ruke tojest noge za dodati.
Ali covijek 22 gola zabi 7 asistencija i ako neko rece da je dosta iz penala zabio.jeste i ni jedan nije promasio.
dok i Misimovic,Dzeko,Salihovic jesu.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 19 apr 2009, 16:27

Misimović: Šljivovica je nezaobilazna u Bosni
Šljivovica ili pivo? Kobasice ili ćevapćići? Ovisi o tome gdje se nalazim, u BiH ili u Münchenu, odgovara Zvjezdan Misimović koji se u obje zemlje osjeća kao kod kuće.
Profesionalac koji igra za Wolfsburg je rođen u Münchenu, ali ima bh. državljanstvo, te kao djeca mnogih doseljenika vezan je za oba mjesta.

Ja sam Bosanac, rekao je Misimović sa sigurnošću, ali nakon karijere želim nastaviti život u Münchenu, dodaje odmah nakon toga.

U glavnom gradu Bavarske osjeća se kao kod kuće. Tu sam odrastao i to je predivan grad. Tu žive moji roditelji i roditelji moje žene, objašnjava Misimović.

Njegovi roditelji su došli u Njemačku iz bivše Jugoslavije kao gastarbajteri i nisu imali namjeru dugo ostati, ali ispalo je drugačije. A Misimović također ne može zamisliti da živi u drugoj zemlji. Ja znam točno što mi Njemačka nudi, kaže on.

Za vrijeme ljetnih praznika obitelj Misimović uvijek putuje nazad u domovinu...

Moji roditelji dolaze iz malog grada udaljenog od Zagreba oko 120km.

Tamo mu živi 10 godina stariji brat koji je sa bakom i djedom ostao u BiH, nakon što su roditelji otišli za München.

Svi su mislili da će to biti na kraće vrijeme, objašnjava Misimović.

Ali život malog Zvjezdana i njegovih roditelja se fokusirao na München i tu su i ostali. Stariji brat još uvijek živi u BiH, ali i kod Misimovića se mogu vidjeti jaki bh. korijeni, jer je već kao tinejdžer odbio njemačko državljanstvo.

Sa 15 ili 16 godina sam potpisao ugovor, prisjeća se. Njemački nogometni savez je svakako želio da taj veliki talent igra za njihovu državu, ali se Misimović odlučio drugačije.

Karijeru je počeo kao pionir u drugom timu Bayerna, gdje je pokazao je svoj raskošni talent.

Ali kada su tražili da igram za U19 otac se nije složio s tim, jer je mislio kako u Bayern dovode sve dobre igrače pa da ne bih napredovao, objašnjava Misimović.

Tako je mladi Bosanac briljirao u omladinskim pogonima SV Nord Lerchenau, TSV Forstenried i SV Gartenstadt Truderingu.

Za mene je nogomet uvijek bio na prvom mjestu. Još kao dijete sam htio postati profesionalac, izjavio je. Tako je svaku slobodnu minutu proveo na ulicama Münchena igrajući nogomet, ali ne samo to.

U našoj četvrti je bilo mnogo grčki obitelji. Sprijateljio sam se sa mnogima te svakodnevno učio grčki jezik, izjavio je Misimović.

To je mogao iskoristiti i u nogometnoj karijeri, jer je u Bochumu igrao sa Theofanisom Gekasom, a u Nürnbergu sa Angelosom Charisteasom.

Tu sam mogao usavršiti svoje znanje grčkog. Razumijem skoro sve, ali pri pričanju mi malo zapinje, kaže Miske.

Nasuprot tome, njemački priča savršeno, iako sa svojim sinom Lukom (4) i ženom Stefanijom koja je iz Makedonije priča bošnjački. Jezici su vrlo slični, isto kao bavarski i standardni njemački, kaže Misimović.

Na još jedno pitanje o šljivovici Zvjezdan (kojem su njemački navijači dali nadimak šljiva) :lol: :lol: odgovara: Kada si u Bosni, to se jednostavno ne može zaobići.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 21 apr 2009, 21:10

Zvjezdan Misimovic se "zakacio" sa saigracem na treningu. http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/ ... eiter.html
Nervoza u Wolfsburgu. :lol:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 apr 2009, 21:14

Moze li neko prevesti sta se tacno desilo?
Voli te tvoje Sarajevo.

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 21 apr 2009, 21:19

misimovic razbijac hahaha :D :D :D
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 21 apr 2009, 21:20

grub start od pozadi od Alvima nad Zvjezdanom rezultiralo da mu je Miske odgovrio verbalno pa su glavama jedan nad drugom i Miske je onda gurno svoju ruku u lice Alvima.

newbie
Kontakt:

Post Postao/la newbie » 21 apr 2009, 21:47

e koliko on ima asistencija 18 ili 19, svuda se pisu razliciti podaci

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 21 apr 2009, 21:50

newbie je napisao/la:e koliko on ima asistencija 18 ili 19, svuda se pisu razliciti podaci
kicker.de je najpouzdaniji a tamo pise da ih ima 18
http://www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/scorer/

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 apr 2009, 21:53

newbie je napisao/la:e koliko on ima asistencija 18 ili 19, svuda se pisu razliciti podaci
"Po njemackom Kickeru sam vec rekorder. Oni imaju jednu tabelu u kojoj stoji da je Hercog upisao 18 asistencija u sezoni 94/95 i vec sam ga stigao. Drugi opet pisu da je rekord 20 asistencija. Nista, preostaje mi da jurim 20 asistencija da ne bi bilo zabune" - kroz smijeh kaze Misimovic za Avazov Sport.

Miske kaze da ih ima 18, valjda njemu mozemo vjerovati :)
Voli te tvoje Sarajevo.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 21 apr 2009, 22:06

miske danas prebio nekog lika na treningu :D malo su se i pljuvali i udarali glavama...
You are someone else I am still right here

emchoz
Kontakt:

Post Postao/la emchoz » 21 apr 2009, 22:09

Ubij ga Zvjezdane...

Što Džeko **** nije priletio da ga ugazaju...
Zadnja izmjena: emchoz, dana/u 21 apr 2009, 22:15, ukupno mijenjano 1 put.

lolo d pitar
Kontakt:

Post Postao/la lolo d pitar » 21 apr 2009, 22:10

jes cigan ovaj miske,cuj pljuje ga,pa sakom ga opali, lafcina budi ;)

dzenidm
Kontakt:

Post Postao/la dzenidm » 21 apr 2009, 22:12

joj frajera lika kako ga s leda pokupi, ko da je finale lp a ne trening

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 21 apr 2009, 22:13

Zvjezdan Misimovic je izrastao u jednog zaista odlicnog igraca, igra za cistu desetku i u Wolfsburgu i u reprezentaciji, mozda najvise zahvaljujuci Misimovicu Wolfsburg je prvi a reprezentacija BiH druga u grupi sa realnim sansama da izbori baraz to jest da ostanemo drugi do kraja kvalifikacija. Misimovic sada moze igrati u svakom klubu, u to sam siguran, i otici ce iz Wolfsburga u jaci klub, jedino ga moze zustaviti liga prvaka, jer ce vjerujem Wolfsburg igrati ligu prvaka 2009/2010.
Sretno Zvjezdane Misimovicu gdje god da igrao, ziv nam i zdrav bio
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

dzenidm
Kontakt:

Post Postao/la dzenidm » 21 apr 2009, 22:15

de onaj dzeko bio da ga nalemaju :)

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.