Uvijek bio moj Fuke

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Uvijek bio moj Fuke
Jest, treba im čestitati što su pobili tolike ljude.
Virus ne bira nacije niti nacije njega. To se bilo gdje moglo desiti, virus ako je spreman za širenje kad tad će ući u kontakt sa čovjekom, ovako ili onako.
Pusti te priče, svi najveći virusi su došli iz Kine ili obližnjeg područja. Ptičija gripa iz Hong Konga, SARS iz Kine. Ne može tako lako u drugim područjima jer ljudi ne jedu sve i svašta i ne jedu hranu na taj način.
Imalo bi smisla to što kažeš da ne pričamo ovdje o PRC gdje komunistička partija kontroliše svakoga. To šta jedu i kako jedu je odraz kulture života čitave nacije a ne pojedinaca.
Drugi dan po "izbijanju "pojavio se na drugom kontinentu. Malo tesko za povjerovat, ako sismisi lete hiljade km za noc onda ok.
Ima smisla to sto pises, ali nije istina da cijela nacija jede sismise, pse i ostale. Pisao sam vec, kada je bila diskusija oko svinjetine, koliko je vazna higijenska i termicka obrada mesa, nebitno o kojoj vrsti zivotinja se radi.Bundesliga je napisao/la: ↑25 feb 2020, 15:05Imalo bi smisla to što kažeš da ne pričamo ovdje o PRC gdje komunistička partija kontroliše svakoga. To šta jedu i kako jedu je odraz kulture života čitave nacije a ne pojedinaca.
Nisam ni rekao da svi jedu pse ili šišmiše, nego kažem da su im prehrambene navike i način pripreme hrane uglavnom slični. I kod nas je priprema hrane slična većinom ali je termički obrađena i postoji jako mali rizik za prenošenjem virusa na druge ljude. Kod nas ako se zaraziš. zaraziš se direktno i to je to.
Pa postoje, prije nekoliko dana je jedan covjek iz moje okoline umro od svinjske gripe. Samo sto se o tome sada ne pise, jer medijima nije zanimljivo i sto postoji stvar koja se zove kolektivni imunitet.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.