Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
U kineskim prodavnicama sve u pola cijene, al nece ljudi da je dzaba.
Iz rukava, ON svakoga dana izvuce nekog keca...
Zato sto smo mi jedna od rijetkih drzava gdje mozes uzeti antibiotik bez recepta. Sve normalne drzave su to ukinule jer je bakterijama prirodno da se mijenjaju i adaptiraju, pa prekomjernom upotrebom antibiotika moze doci do toga da odredjena bakterija mutira, adaptira se na taj antibiotik, i onda prakticno nemas lijek protiv te iste bakterije. Normalno, to se ne moze desiti zbog jedne osobe i 10 dana koristenja antibiotika, nego pricamo globalno.akisarajevo92 je napisao/la: ↑25 feb 2020, 13:09Imao sam ja nedavno slucaj u komsiluku, zena pila antibiotike i nakon toga napala joj neka bakterija sve organe, preminula nakon 10 dana u bolnici, bila stara oko 50god
Kod nas je normalna pojava cim te zaboli grlo ili zub da ides kupiti npr. ampicilin u apoteku.. a to ne da je pogresno, nego bi moglo napraviti velike probleme u buducnosti.
I na sve to imamo onu antivakcinasku sektu koja se sve vise siri i koja ce skoro sigurno napraviti problem, kad tad. Ako se ne varam bilo je vec proslih godina pandemija po Rumuniji, ali to su u fazonu bili zaostali, planinski dijelovi drzave. Ovdje se radi o ljudima koji su u razvijenim dijelovima, sa nedovoljno razvijenim mozgom, koji rizikiju zivot svoje i tudje dijece.
Znaci ako vas safata malo jaca gripa nego inace,cestitam dobitnik ste corone."Nema panike, to je bolest koja u najvećem broju slučajeva ne ostavlja teže posljedice jer preko 80 posto bolesnika ima blaži oblik. To je poput teže gripe", ustvrdio je ministar.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Ko zna koliko je inficiranih do sada. Pise da i do 20 dana traje dok se ne pojave simptomi.
Ma nema od nas nista. Nadat se da ce ti se sam organizam izboriti sa tim jedino.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Neće ti one baš pomoći, samo N95 modeli ti imaju koristi za ovo sra.nje
u mene stari ima lakirnicu, mogul one fantomke sto se koriste kad lakiras kompresorom?
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
I nek neko kaže da su oni amerikanci prepperi budale...
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Problem sto moze napasti pluca cak i kod mladjih osoba, koji su u tom periodu odbolovali obicnu gripu. Za upalu pluca imas proceduru ljecenja - injekcije dok kod ovog virusa jos uvijek nema adekvatne terapije.L-Train je napisao/la: ↑25 feb 2020, 13:18Znaci ako vas safata malo jaca gripa nego inace,cestitam dobitnik ste corone."Nema panike, to je bolest koja u najvećem broju slučajeva ne ostavlja teže posljedice jer preko 80 posto bolesnika ima blaži oblik. To je poput teže gripe", ustvrdio je ministar.
Klinicka slika moze biti tezi oblik gripe ali u grupu onih 20 % slucajeva ne spadaju samo starci, dijabeticari isl. Imas slucaj 38-godisnjaka Talijana koji je u kriticnom stanju + boga pitaj koliko slicnih.
Ovaj virus se prenosi takodjer u periodu inkubacije, sto znaci da te naizgled zdrava osoba moze zarazit.
Sto se mene tice, nema mjesta panici cak i da dodje do Hercegovine ali stos je u (ne)kvalitetu preventive te svih mjera izolacije, specijalnih karantena te jednostavno spremnosti nase zemlje da suprostavi bilo cemu.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
-
- Kontakt:
Yebem im mater kinesku, uvijek od njih neka bolešćina kreće.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Ma džaba paničit kad ne može čovjek ništa uradit. Evo kod mene idu u firmi poslovno u Italiju, nedavno su bili. Plus sam u Uniticu, stranaca je tu i ljudi koji putuju na sve strane. Al šta čovjek da radi sad, osim malo više vodit računa o higijeni i tjt. Nadat se da je to samo malo jača i nahajpana gripa, kojoj se zdrav čovjek može oduprijet.
Kolumna: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=35&t=6347
Dvoje zarazenih u Austriji
Kad vidim kako se u Evropi otelo kontroli mogu samo čestitati Kinezima kako su uspjeli mjesec i pol dana držati tolike ljude u izolaciji i obuzdati širenje virusa.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], drzgemboadislic i 88 gostiju.