Ako se ne varam, u Mejdan je nakon Rusije dolazila samo Francuska i tad je ispunjenost dvorane bila negdje oko 80%. Tad su stavili cijenu 15 KM, a mi smo igrali s Rikicem na playu. U prevodu, imali smo zagarantovan poraz od 40+ razlike, a ovi da valja zavalili cijenu ulaznica. To je jedina tekma koju sam i ja propustio, jer mi je bilo jasno da ce nas rastaviti na proste faktore.
S cijenom od 10 KM, Mejdan ce se do posljednjeg mjesta napuniti, taman nam Andora gostovala. Jednostavno, Tuzla je uvijek bila kosarkaski grad i sad momentalno bi imali 3k ljudi u prosjeku na tribinama samo da se Sloboda recimo bori za PO ABA2 lige. Osim toga, skoro svaka opstina na TK ima minimalno jedan klub u A1 ili A2 ligi i bukvalno svi vole kosarku. Krenuvsi od Banovica, Zivinica, Srebrenika, Gracanice, Kalesije..., sve su to sredine u kojima se prati kosarka i u kojima ce doci 1-2 hiljade ljudi na malo zanimljiviju tekmu A1 ili A2 lige, a od Tuzle su udaljeni svega 15-45 minuta. S cijenom od 15 KM ce se bez problema napuniti dvorana ako protivnik bude malo atraktivniji i ako za nas budu igrali ovi malo bolji kosarkasi. Upravo protiv Rusa je ulaznica kostala 15 maraka, a sjecam se da je puno ljudi htjelo doci na tekmu, ali ulaznica vise nije bilo.
Sretno momcima veceras, nadam se da ce svi biti bar za 10% bolji nego u Latviji!