-Sa radošću sam čekao da isrtče igrači na zagrijavanje i da vidim sastav Tuzle..Na moje zaprepaštenje ne samo da nije bilo Maksimovića nego ni Sesara.Naravno na lijevom krilu bio je Budo.Nikakve sumnje više nisam imao da ćemo izubiti utakmicu.Gol kojim smo poveli umjesto da je dao snagu našim igračima i da su nastavili igrati istim tempom,na žalost osim još jednog šuta Arežine I udarca glavom Badjija bio je sve što smo uradili u utakmci.Sarajevo je dugo bilo u nokdaunu i njihova publika je već počela negodovati.Ali ,naša igra počela je da klizi sa centra u naš šesnesterac i na kraju posve i ušla u šesnesterac.Uslijedilo je izjednačenje kad je naš gol već visio u vazduhu.Dakle tad smo imali 11 igrača.Vidilo se da Hasanović i Hadžanović ne mogu protiv totalne ofenzive Sarajeva.Situacija zrela za uvođenje Maksimovića i Sesara.Ništa.
Da su sarajevski "maheri"spremili i podršku u koliko zatreba bilo je jasno samim delegiranjem sudijske četvorke na čelu sa Grbićem.Na tu činjenicu se morala skrenuti pažnja igračima.Na žalost ,neko od štopera Sarajeva uvrijedio je Badjija ,očito mu je to teško palo jer on razumije naš jezik..No izabrao je pogrešan način da traži pravdu.Da je bez navaljivanja da se tuče s tim sarajevskim rasistom , skrenuo pažnju mutavom treneru koji je sve to posmatrao kao paprike na pijaci ili službenom licu ili kapitenu sve bi bilo drugačije.Ali Badji se jednostavo nije mogao pomoriti sa tako teškom uvredom i tražio je fizički obračun .Glavni sudija dao mu je žuti karton a na intervenciju pomoćnika ili 4.-tog suduje odmah je izvadio crveni karton.Stvorila se atmosfera linča od strane sarajevske publike i sudijama nije bilo teško da poberu aplauze sa crvenim kartonom.Igra Tuzle je i dalje sad sa 10 grača padala.Kraj poluvrmena Sarejevo već vodi sa 2:1.Na žalost Tuzla Citija ,ponovo kardinalna greška Grbića.Rahmanović je vodeći loptu udario laktom posred lica Nukića i onesvijestio ga.U tom trenutku sudija je morao ,jer je bio blizu ,svirati faul od strane psihički neuračunljivog Rahmanovića i pokazati mu direKtni crveni karton.Ne , Rahmanović je nastavio svoju akciju ušao u šesnesterac i pogodioTatara čiji šut blokira Leković do Hodžića koji je zabio gol.Za utakmicu u cjelini ne može se reći da je bila gruba.Sarajevo je pokazao tehičku dominaciju i voljni moenat.
- Ovdje valja razdvojiti očiglednu sudijsku krađu i to sa direktnim uticajem na rezultat od činjenice da se mi bar po mom uvjerenju nismo usrećili sa trenerom Baljićem.Nije reagovao nije se protivio ,nije on dobio ni žuti a kamoli da je kao reprezentativac od ugleda oštro protestirao i ušao u teren po cijenu da i on bude iskjučen.
Drugo poluvrijeme je bilo filovanje prepadnutog protivnika.Osobito je u radovanju prednjačio Ahmetović.
Ipak svako zlo za neko dobro.Mi nemamo trenera koji je dostojan da vodi ovu ekipu sjajnih momaka.Reći će mi neko pa sad si našao kad nas je sudija pokrao.Napominjem ,baška nečovjek sudija ,iza koga očito stoji Savez ali baška nestručnost,neznanje i potpuna indisponiranost našeg pjevača.Dolaze nove utakmice, živi bili pa vidjeli.Da smo se Bogdom namirili na trenera pa ovakva ekipa, pa klub za uzor.Nismo i to se uveliko vidi.Čime će on objasniti ne igranje Sesara i Maksimoića u startnoj postavi. ČIME?
UZ SVU OJAĐENOST ZBOG KATASTROFALNOG PORAZA,JA MORAM BITI ISKREN PREMA SVOM KLUBU I KAZATI ,OVAJ BALJIĆ NIJE NI PROŠAO KRAJ TRENERA.ŠTETA IMAMO ODLIČNE IGRAČE I KADA BI DOŠAO UČITELJ KAO MUSEMIĆ NA PRIMJER, TUZLA BI BILA PRAVI HIT PRVENSTVA.OVAKO.....