Omiljene stvari u životu:
Sex
Sex sa samim sobom
Piva
Štark Keksići
Pečenje teleće
Vlahov
Pečenje praseće
Narkotici
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Omiljene stvari u životu:
Kad su se vodili svjetski ratovi.Heller je napisao/la: ↑23 feb 2020, 11:33Jugoslavija je bila sastavljena iz više republika. BiH je jedna država sastavljena iz dva entiteta. Tako da ta priča pada u vodu.jedanjeborac je napisao/la: ↑23 feb 2020, 11:13Tu dolazimo do detalja dokle će postojati. A odgovor je prost, dok oni koji su je ovakvu sastavili, budu željeli.Unofficialpage je napisao/la: ↑23 feb 2020, 11:05Kao što je činjenica da je RS sastavni dio BiH i takva će ostati dok god postoji BiH a isto tako je činjenicam da će mnoge stvari preći sa entiteta na državu jer samo tako možemo dobiti kvalitetniji život.
Očekujem da me patrioti ovog foruma svakakvim pogrdnim imenima nakon ove teze.
Za Jugoslaviju se pričalo svašta, pa smo vidjeli epilog.
Ne postoji taj sud i taj zakon koji može nekome zabraniti pravo na samoopredjeljenje. Ono je uostalom sastavni dio Povelje UN-a. To neko htio priznati ili ne, jeste želja najvećeg dijela građana jednog od entiteta.
I oni, to se više i ne krije, čekaju pogodan globalni trenutak. Da li će on doći? Ko to zna.
Što se tiče kvalitetnijeg život, izvini Unoff, ali ni sam nevjeruješ u iznešenu tezu. Pa eto samo tri konkretna primjera...
- Oružane snage BiH. Dakle, ne govorim o unutrašnjem sukobu, napada komšiluka i sl... Ti ljudi nisu u stanju deminirati određeno područje. Toliko o stručnosti. O motivu da ne govorim.
- TV taksa. 50% ljudi je ne plaća.
- Himna BiH. Pola stanovništva je ne smatra svojom, ne prepoznaje se u njoj. A pola stanovništva u toku intoniranja iste pjeva skroz drugu pjesmu.
Tri naizgled ništa više od solidna detalja, koja jasno pokazuju da i taj prelazk na centralni nivo nije donio ništa... A ima takvih primjera bezbroj.
A ovdje rata neće biti jer se kapital pokupio, sad se kajmak kupi i neće se dozvoliti rat ovdje. Jer mnogi imaju dosta izgubiti, a 90ih nisu imali šta, samo dobiti.
Nadam se ne nuzno tim redoslijedom.
Ma lažu teJarnoTrulli je napisao/la: ↑23 feb 2020, 01:21Vec dugi niz godina se u namjenskoj industriji nabaci po koji komad vise na nalog i stvara vansistemski visak. I ne samo u namjenskoj industriji. Mnoge firme i radionice imaju "fleksibilne" alate. Provjereno znam, da recimo u Gorazdu, stari gradski oci i oni koji su odbranili grad odavno rade na tome da ih vise nikad belaj ne doceka nespremne (nije samo Ginex u pitanju). .![]()
Jеbeš li šta?legenda reala je napisao/la: ↑23 feb 2020, 16:43Ma lažu teJarnoTrulli je napisao/la: ↑23 feb 2020, 01:21Vec dugi niz godina se u namjenskoj industriji nabaci po koji komad vise na nalog i stvara vansistemski visak. I ne samo u namjenskoj industriji. Mnoge firme i radionice imaju "fleksibilne" alate. Provjereno znam, da recimo u Gorazdu, stari gradski oci i oni koji su odbranili grad odavno rade na tome da ih vise nikad belaj ne doceka nespremne (nije samo Ginex u pitanju). .![]()
Boldanojedanjeborac je napisao/la: ↑23 feb 2020, 09:53Ne bi došlo do 95-te, da je 93-će VRS mogao odraditi priču i zauzet komplet Sarajevo. Kada je držao 80%. Stigla naredba iz Amerike poziv da to Karadžić uopšte ne pokušava jer će RS biti sravljena sa zemljom od strane NATO-a... Sve poslije je uzrok isključivo toga...
Еkavica? Jesi to konačno prigrlio jezik pradjedova?
Najjače kad ti se kod trebe desi to. Meni nije, inače ne mogu srat nigdje van kuće al jaranu jednom jest, sine dragi kaže izašao iz hale samo preko vrata