Ne bi došlo do 95-te, da je 93-će VRS mogao odraditi priču i zauzet komplet Sarajevo. Kada je držao 80%. Stigla naredba iz Amerike poziv da to Karadžić uopšte ne pokušava jer će RS biti sravljena sa zemljom od strane NATO-a... Sve poslije je uzrok isključivo toga...
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- jedanjeborac
- Kontakt:
Re: Chat
Za Srbiju!
Kako da ne 
Svali nesposobnost epskih razmjera na neku mitološku naredbu iz SAD.

Svali nesposobnost epskih razmjera na neku mitološku naredbu iz SAD.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
- jedanjeborac
- Kontakt:
A pričati o nesposobnosti je poseban detalj percepcija tri bh naroda.
Malobrojniji, a zadržiš 49%... Pa nije to baš nesposobnost.
To što nisi upućen je tvoj hendikep.
Karadžić (šta ko god o njemu mislio) je postupio razumno. Žrtvovati stotine hiljada žrtava i izgubiti sve što si stekao na bojnom polju bila bi užasna greška.
Malobrojniji, a zadržiš 49%... Pa nije to baš nesposobnost.
To što nisi upućen je tvoj hendikep.
Karadžić (šta ko god o njemu mislio) je postupio razumno. Žrtvovati stotine hiljada žrtava i izgubiti sve što si stekao na bojnom polju bila bi užasna greška.
Za Srbiju!
Pa sigurno je bilo teško jurišati na žene i prazna sela, tu ste definitivno vodeća vojna sila uz Boko Haram. Otud i tih 49%.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
- BosniaBoston
- Kontakt:
Dzaba im 49% kad je 85% od tih 49 totalno nenaseljeno
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- jedanjeborac
- Kontakt:
Stvar percepcije. Recimo da je na drugoj strani bilo samo 10k mudžahedina...
Ali je ta polemika put bez kraja. Tako da baviti se bitkama, stradanjima i zločinima gubi svoj smisao.
Samo se kod nas o ratu priča na način da je nešto stvoreno na žrtvama. A to praksa od kada je svijeta i vijeka.
Tako se valjda pokušavaju umanjiti sopstveni neuspjesi. Ne znam.
Konkretno smo govorili o toj tezi da je neko pustio na Banjaluku 95-te... Samo rekoh ne bi te mogućnosti ni bilo da Ameri nisu zabranili VRS-u 93-će potpuno zauzimanje svih važnih tačaka u Sarajevu. Posljedica uzroka.
Tako da uvijek ljudi trebaju biti oprezni pri kvalifikacijama. Jer činjenica je cjelina, nikako dio. Rat nije trajao godinu, već četiri.
Ali je ta polemika put bez kraja. Tako da baviti se bitkama, stradanjima i zločinima gubi svoj smisao.
Samo se kod nas o ratu priča na način da je nešto stvoreno na žrtvama. A to praksa od kada je svijeta i vijeka.
Tako se valjda pokušavaju umanjiti sopstveni neuspjesi. Ne znam.
Konkretno smo govorili o toj tezi da je neko pustio na Banjaluku 95-te... Samo rekoh ne bi te mogućnosti ni bilo da Ameri nisu zabranili VRS-u 93-će potpuno zauzimanje svih važnih tačaka u Sarajevu. Posljedica uzroka.
Tako da uvijek ljudi trebaju biti oprezni pri kvalifikacijama. Jer činjenica je cjelina, nikako dio. Rat nije trajao godinu, već četiri.
Za Srbiju!
Da su htjeli bošnjaci ušli bi u Beograd, ali nisu, pošten je to svijet.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
[/quote]
Ne na zrtvama, nego na genocidu druze. Velika je razlika.
To sta bi se desilo 95-te je tesko govoriti, tim pre jer se i stav medjunarodne zajednice menjao u skladu sa globalnim poimanjem interesa. To govore i oni brojni planovi da se resi problem u BiH, karte i sl.jedanjeborac je napisao/la: ↑23 feb 2020, 10:07
Medjutim, tacno je to da je Americka delegacija jasno stavila do znanja da ce sravniti sa zemljom RS teritorij ukoliko nekome padne na pamet da zauzme Sarajevo. Prakticno oni su vec 93-ce gradili Dejtonsku BiH iz 2 entiteta.
Sto se Krajine tice, ona je prodata od strane Milosevica.
Hahah ako je baš tako bilo što su onda još dvije godine granatirali grad i upinjali iz petnih žila da ga osvoje? Mitomanija na djelujedanjeborac je napisao/la: ↑23 feb 2020, 09:53Ne bi došlo do 95-te, da je 93-će VRS mogao odraditi priču i zauzet komplet Sarajevo. Kada je držao 80%. Stigla naredba iz Amerike poziv da to Karadžić uopšte ne pokušava jer će RS biti sravljena sa zemljom od strane NATO-a... Sve poslije je uzrok isključivo toga...
hebeni Milošević **** što nas je prodo i oštetio nije niko, debil se petljo svagdje, a ne zna kud je šupalj.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
[/quote]
[/quote]
- BosniaBoston
- Kontakt:
Simpaticno okupljanje srpskih radikalnih nacionalista da ne upotrijebim sinonim...
#Punoljetstvo
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ako govorimo o činjenicama, RS nastala na ubijanju, klanju, silovanju, protjerivanju i na kraju je sve kulminiralo genocidom, to je činjenica. Kao što je činjenica da je RS sastavni dio BiH i takva će ostati dok god postoji BiH a isto tako je činjenicam da će mnoge stvari preći sa entiteta na državu jer samo tako možemo dobiti kvalitetniji život.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Krac bi moj zauzeli. Možda uz pomoć Srbije i artiljerije bi napravili od čitavog Sarajeva Markale i ne bi ostao kamen na kamenu, pa je Amerika zaustavila VRS jer to njima ne bi bio nikakav problem uraditi.jedanjeborac je napisao/la: ↑23 feb 2020, 09:53Ne bi došlo do 95-te, da je 93-će VRS mogao odraditi priču i zauzet komplet Sarajevo. Kada je držao 80%. Stigla naredba iz Amerike poziv da to Karadžić uopšte ne pokušava jer će RS biti sravljena sa zemljom od strane NATO-a... Sve poslije je uzrok isključivo toga...
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
- jedanjeborac
- Kontakt:
Tu dolazimo do detalja dokle će postojati. A odgovor je prost, dok oni koji su je ovakvu sastavili, budu željeli.Unofficialpage je napisao/la: ↑23 feb 2020, 11:05Kao što je činjenica da je RS sastavni dio BiH i takva će ostati dok god postoji BiH a isto tako je činjenicam da će mnoge stvari preći sa entiteta na državu jer samo tako možemo dobiti kvalitetniji život.
Očekujem da me patrioti ovog foruma svakakvim pogrdnim imenima nakon ove teze.
Za Jugoslaviju se pričalo svašta, pa smo vidjeli epilog.
Ne postoji taj sud i taj zakon koji može nekome zabraniti pravo na samoopredjeljenje. Ono je uostalom sastavni dio Povelje UN-a. To neko htio priznati ili ne, jeste želja najvećeg dijela građana jednog od entiteta.
I oni, to se više i ne krije, čekaju pogodan globalni trenutak. Da li će on doći? Ko to zna.
Što se tiče kvalitetnijeg život, izvini Unoff, ali ni sam nevjeruješ u iznešenu tezu. Pa eto samo tri konkretna primjera...
- Oružane snage BiH. Dakle, ne govorim o unutrašnjem sukobu, napada komšiluka i sl... Ti ljudi nisu u stanju deminirati određeno područje. Toliko o stručnosti. O motivu da ne govorim.
- TV taksa. 50% ljudi je ne plaća.
- Himna BiH. Pola stanovništva je ne smatra svojom, ne prepoznaje se u njoj. A pola stanovništva u toku intoniranja iste pjeva skroz drugu pjesmu.
Tri naizgled ništa više od solidna detalja, koja jasno pokazuju da i taj prelazk na centralni nivo nije donio ništa... A ima takvih primjera bezbroj.
Za Srbiju!
Sto se Bosna poredi s Jugoslavijom?Juga bila sastavljena iz 6 dijelova Bosna je 1 dio.1000 puta ponivljena laz nece postati istina.Bosna nije konfederacija 2 dijela.To sto ima administrativna linija je nesto drugo.Jos kad krenu poredit RS sa katalonijom il kosovom 

- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Po Ustavu BiH entiteti nemaju pravo na ocjepljenje, po Ustavu BiH ne postoje konstitutivni narodi... Sam početak toga dovodi do prestanka važenja DMS-a a to znači da nema pravno više nema entiteta već RBiH i kako da se nešto ocjepi ako ne postoji?jedanjeborac je napisao/la: ↑23 feb 2020, 11:13Tu dolazimo do detalja dokle će postojati. A odgovor je prost, dok oni koji su je ovakvu sastavili, budu željeli.Unofficialpage je napisao/la: ↑23 feb 2020, 11:05Kao što je činjenica da je RS sastavni dio BiH i takva će ostati dok god postoji BiH a isto tako je činjenicam da će mnoge stvari preći sa entiteta na državu jer samo tako možemo dobiti kvalitetniji život.
Ne postoji taj sud i taj zakon koji može nekome zabraniti pravo na samoopredjeljenje. Ono je uostalom sastavni dio Povelje UN-a. To neko htio priznati ili ne, jeste želja najvećeg dijela građana jednog od entiteta.
I oni, to se više i ne krije, čekaju pogodan globalni trenutak. Da li će on doći? Ko to zna.
Što se tiče kvalitetnijeg život, izvini Unoff, ali ni sam nevjeruješ u iznešenu tezu. Pa eto samo tri konkretna primjera...
- Oružane snage BiH. Dakle, ne govorim o unutrašnjem sukobu, napada komšiluka i sl... Ti ljudi nisu u stanju deminirati određeno područje. Toliko o stručnosti. O motivu da ne govorim.
- Himna BiH. Pola stanovništva je ne smatra svojom, ne prepoznaje se u njoj. A pola stanovništva u toku intoniranja iste pjeva skroz drugu pjesmu.
Tri naizgled ništa više od solidna detalja, koja jasno pokazuju da i taj prelazk na centralni nivo nije donio ništa... A ima takvih primjera bezbroj.

Sistem odluživanja će morati doći na nivo države, gdje će se mogućnost blokiranja svesti na minimum. Gdje neće moći jedna strana dovesti cijelu državu u blokadu jer joj je to čejf. Previše prava imaju entiteti, previše administrativne moći i to se mora redukovati a najprije mora Sud i Tužilaštvo doći na državni odnosno nestranački nivo.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Jugoslavija je bila sastavljena iz više republika. BiH je jedna država sastavljena iz dva entiteta. Tako da ta priča pada u vodu.jedanjeborac je napisao/la: ↑23 feb 2020, 11:13Tu dolazimo do detalja dokle će postojati. A odgovor je prost, dok oni koji su je ovakvu sastavili, budu željeli.Unofficialpage je napisao/la: ↑23 feb 2020, 11:05Kao što je činjenica da je RS sastavni dio BiH i takva će ostati dok god postoji BiH a isto tako je činjenicam da će mnoge stvari preći sa entiteta na državu jer samo tako možemo dobiti kvalitetniji život.
A ovdje rata neće biti jer se kapital pokupio, sad se kajmak kupi i neće se dozvoliti rat ovdje. Jer mnogi imaju dosta izgubiti, a 90ih nisu imali šta, samo dobiti.
Nullius in verba
Kolko su dobri ne moze im ni misomor nista, pojedem jedan mora kutija fasovati.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "