Kvalifikacije za Eurobasket 2021

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Da li će se reprezentacija BiH plasirati na Eurobasket 2021?

Anketa je završila: 20 feb 2020, 00:34.

Hoće!
77
63%
Neće, bit ćemo zadnji
45
37%

Ukupno glasova: 122

lumani
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za Eurobasket 2021

Post Postao/la lumani » 22 feb 2020, 09:46

filip13 je napisao/la:
22 feb 2020, 07:44
NEZALAGANJE je napisao/la:
21 feb 2020, 23:43
Fakat mi mnogi od vas nisu jasni.Eto, pobjedilo se i nista vise nije bitno.Nacija smo kojoj je sve dobro kad se pobjedi, a nista ne valja kad se izgubi.Nigdje sredine, nigdje prostora za konstruktivnu kritiku.

Itekako se radujem pobjedi svoje repke, ali kad nesto ne valja, onda ne valja i to treba reci.Samo tako se napreduje, a neke djecije gluposti tipa "hejter" i sl.

U pocetku smo govorili, Bosnic je tek dosao, dajte mu malo vremena.Imao je nekoliko utakmica da "uhvati" ritam, upozna ekipu i proba to posloziti kako on zamislja.Istina, roster nije kvalitetan,ali sve greske koje smo imali u prethodnom ciklusu su i veceras bile tu.Jel i dalje imamo problem sa skokom? Imamo.
Jel i dalje imamo problem sa sutem?Imamo. Jel i dalje KATASTROFALNO izvodimo slobodna bacanja? Izvodimo!

Sta je onda to taj covjek popravio?? Ja ne vidjeh nista.

Potom ovo vracanje isluzenih igraca.Sta to mogu vise ponuditi Milosevic, Stipanovic, Pasalic?? Nista, to su i dokazali veceras,izuzev par skokova Andrije. To nam godinama dokazuju.Daj mladje momke da vidimo sta mogu i da li se na njih moze racunati?Nemoj da su broj na papiru samo.

Potom pozivanje akcija za igrace kojima raja na basketu ne bi dala loptu u ruke.Post up za Stipanovica?? :crazy:
Post up za Vrabca?? :oops:
Na koncu,koju smo to mi imali akciju uopste veceras osim post upa za nekog ?? Ne mogu se sjetiti nijedne.

Ovdje se pod hitno mora odrediti lider."Ko kosi, a ko vodu nosi". Najblizi tome je Atic, jer jedini moze probiti, poloziti,te pogoditi i sut izvana.Decku se treba reci, ti moras uzeti 15 suteva.Mora mu se dati samopouzdanja, jer toliko ovisimo o njemu.Ako to selektor ne vidi, nama pomoci nema.

Potom se sa mnogima mora popricati o koncentraciji na terenu.Da su pojedinci svjesni date situacije, a ne da se protivniku pokloni 8 bacanja, jer niko nije svjestan da samo u bonusu!!! To su sve sitnice,ali stvari koje su nedopustive.I to nam se godinama ponavlja.Sve to furstrira nas navijace.Makar je kod mene tako.Ne frustrira mene manjak njihovog kvaliteta, toga je i laik svjestan.Mene frustriraju stvari koje se STALNO ponavljaju, a koje se mogu ispraviti.

Nista od toga mi ne ispravljamo i veceras je sreca bila na nasoj strani.Vec iduci put nece biti ne budemo li poradili na manama koje su sigurno tu zadnjih 10 tekmi, ako pricamo o ovoj grupi igraca.
:thumbup:

Nisi ti Nez Dobro gledao izgleda ;)

Pasalic je sasvim korektno odigrao ,jeste promasio 4 trice, Ali je ostalo pogodio i podijelio jako vazne Ass ,gdje su igraci ostali na ziceru, vise jedan igrac ne moze uciniti.

Sta je se promijenilo :?: Pa recimo da se borimo i Kada ne igramo Dobro,to se prije nije desavalo

Atic je imao 15 suteva ,Ali si vidio da je na kraju ponovo poceo donositi pogresne odluke,sva sreca pa Simpson probi odbranu.

Jedino gdje Bosnic grijesi jeste,Post Up na Andriju Kada je protivnik u Bonusu nije Dobro resenje jer slobodna bacanja su nam kriminalna..nije da je Halilovic bolji ,Ali Titan stvarno zida ,i nema sem faula sta izvuci
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 22 feb 2020, 13:00, ukupno mijenjano 1 put.

Divos
Kontakt:

Post Postao/la Divos » 22 feb 2020, 09:47

" је у ? ? за СП ? $ ? у " -2. " & су ? $ ($ " $ је $ "), % & $; $ "& ?" не ' $, / $ ? %.
"& ?" је " $ ? (http://www.fiba.basketball/eurobasket/2 ... b=boxscore), на & 4/4 ? су +37, 68:31, ? за & су ? ?, ?, ", ", $ " са $ ".
? ? је % ' " ' ", " " ", / се $ ", " ту ?, ? ? је % се не / ? " $, & & - " ? & " $, " " " & % је ? & " ¥ са пуно &, % - " $, " $ " ?.
? је $, ' ? за " врх, ? " & $, ¥ у $, са пуно ", ?, " је % " 70 %, & " уђете у ", " - & ? ".
Zadnja izmjena: Divos, dana/u 22 feb 2020, 10:26, ukupno mijenjano 1 put.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 22 feb 2020, 10:11

Bosnić bi se i u oktagonu dobro snašao
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 22 feb 2020, 11:34

Po mome u sridu Ghuraba, Divos i Raonffa. Nisam gledao utakmicu a ni kosarku negledam odavno. Super dodje citati analize ovdje. Jedan savjet, preskacite komentare iz glave. Svima poznato da u kvalifikacijama neigraju profesionalci u svim ekipama, zbog toga i necude amaterske brojke.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 22 feb 2020, 11:47

samoposmatram je napisao/la:
22 feb 2020, 11:34
Po mome u sridu Ghuraba, Divos i Raonffa. Nisam gledao utakmicu a ni kosarku negledam odavno. Super dodje citati analize ovdje. Jedan savjet, preskacite komentare iz glave. Svima poznato da u kvalifikacijama neigraju profesionalci u svim ekipama, zbog toga i necude amaterske brojke.

Kako misliš ne igraju profesionalci ?
Svi igrači imaju ugovore i žive od košarke.
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 22 feb 2020, 12:06

bombaysaphire je napisao/la:
22 feb 2020, 11:47

Zive ljudi i na birou.

Nijedan od ovih igraca netrenira na nivou kosarkasa koji treniraju NBA i Europsku ligu. Nemaju ni blizu isto osoblje kao profesionalni klubovi. Halilovic igra u klubu gdje mozes kupiti courtside karte za 100 maraka. Poredjenja radi u Euroligi courtside nema ispod 4000 maraka.
Ako ti je OKK Spars profesionalni klub ili se mlad ili nepoznajes svijet kosarke.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 22 feb 2020, 12:09

Jbg sad ono to su sve profesionalni klubovi cinjenica da su 10x losiji neg elita ne znaci da to nije tako.Ista stvar je i sa klubovima PLBiH pa niko ne kaze da su amaterski osim nekad u naletu bijesa poslije poraza u kvalama za evropska takmicenja
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 22 feb 2020, 12:38

HeraklitMracni je napisao/la:
22 feb 2020, 12:23
3 Repke idu na Euro ?
Da
Od nas 4 u grupi,3 idu :mrgreen:
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 22 feb 2020, 12:42

Salih1984 je napisao/la:
22 feb 2020, 12:38
3 Repke idu na Euro ?
Da
Mislim da mozemo pobijediti kuci Bugare i Latviju :D

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 22 feb 2020, 12:44

22 feb 2020, 12:42
Salih1984 je napisao/la:
3 Repke idu na Euro ?
Da
Mislim da mozemo pobijediti kuci Bugare i Latviju :D
Bugare smo prosle godine tukli kod kuce 20 razlike :mrgreen: ,atic dao 29 poena :bih:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 22 feb 2020, 12:59

22 feb 2020, 12:06

Zive ljudi i na birou.

Nijedan od ovih igraca netrenira na nivou kosarkasa koji treniraju NBA i Europsku ligu. Nemaju ni blizu isto osoblje kao profesionalni klubovi. Halilovic igra u klubu gdje mozes kupiti courtside karte za 100 maraka. Poredjenja radi u Euroligi courtside nema ispod 4000 maraka.
Ako ti je OKK Spars profesionalni klub ili se mlad ili nepoznajes svijet kosarke.
kakve to ima veze koliko kostaju ulaznice :)

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 22 feb 2020, 13:05

Salih1984 je napisao/la:
3 Repke idu na Euro ?
Da
Ma mi smo već prošli :opaopa:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 22 feb 2020, 13:08

MortemHz je napisao/la:
22 feb 2020, 13:05
Salih1984 je napisao/la:
3 Repke idu na Euro ?
Da
Ma mi smo već prošli :opaopa:
Iz tvojih usta u Božije uši :mrgreen:

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 22 feb 2020, 13:28

lumani je napisao/la:
22 feb 2020, 12:59
22 feb 2020, 12:06

Zive ljudi i na birou.

kakve to ima veze koliko kostaju ulaznice :)
Pitas kakve veze imaju pare sa profesionalnim sportom?

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 22 feb 2020, 13:44

Kako doci do karata za ponedjeljak? Prodaje li neko 2 komada?
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 22 feb 2020, 13:51

@samoposmatram

raspitaj se koliko kostaju ulaznice na Collegu u USA...a nije profesionalni sport.

Ja cesto gledam Njemacku Bundesligu ,ili BBL ligu karte platim oko 20 eura ,eh sada ti provjeri koliko kostaju u Engleskoj ili drugoj drzavi.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 feb 2020, 13:58

lumani je napisao/la:
22 feb 2020, 09:46
filip13 je napisao/la:
21 feb 2020, 23:43
Fakat mi mnogi od vas nisu jasni.Eto, pobjedilo se i nista vise nije bitno.Nacija smo kojoj je sve dobro kad se pobjedi, a nista ne valja kad se izgubi.Nigdje sredine, nigdje prostora za konstruktivnu kritiku.

Itekako se radujem pobjedi svoje repke, ali kad nesto ne valja, onda ne valja i to treba reci.Samo tako se napreduje, a neke djecije gluposti tipa "hejter" i sl.

U pocetku smo govorili, Bosnic je tek dosao, dajte mu malo vremena.Imao je nekoliko utakmica da "uhvati" ritam, upozna ekipu i proba to posloziti kako on zamislja.Istina, roster nije kvalitetan,ali sve greske koje smo imali u prethodnom ciklusu su i veceras bile tu.Jel i dalje imamo problem sa skokom? Imamo.
Jel i dalje imamo problem sa sutem?Imamo. Jel i dalje KATASTROFALNO izvodimo slobodna bacanja? Izvodimo!

Sta je onda to taj covjek popravio?? Ja ne vidjeh nista.

Potom ovo vracanje isluzenih igraca.Sta to mogu vise ponuditi Milosevic, Stipanovic, Pasalic?? Nista, to su i dokazali veceras,izuzev par skokova Andrije. To nam godinama dokazuju.Daj mladje momke da vidimo sta mogu i da li se na njih moze racunati?Nemoj da su broj na papiru samo.

Potom pozivanje akcija za igrace kojima raja na basketu ne bi dala loptu u ruke.Post up za Stipanovica?? :crazy:
Post up za Vrabca?? :oops:
Na koncu,koju smo to mi imali akciju uopste veceras osim post upa za nekog ?? Ne mogu se sjetiti nijedne.

Ovdje se pod hitno mora odrediti lider."Ko kosi, a ko vodu nosi". Najblizi tome je Atic, jer jedini moze probiti, poloziti,te pogoditi i sut izvana.Decku se treba reci, ti moras uzeti 15 suteva.Mora mu se dati samopouzdanja, jer toliko ovisimo o njemu.Ako to selektor ne vidi, nama pomoci nema.

Potom se sa mnogima mora popricati o koncentraciji na terenu.Da su pojedinci svjesni date situacije, a ne da se protivniku pokloni 8 bacanja, jer niko nije svjestan da samo u bonusu!!! To su sve sitnice,ali stvari koje su nedopustive.I to nam se godinama ponavlja.Sve to furstrira nas navijace.Makar je kod mene tako.Ne frustrira mene manjak njihovog kvaliteta, toga je i laik svjestan.Mene frustriraju stvari koje se STALNO ponavljaju, a koje se mogu ispraviti.

Nista od toga mi ne ispravljamo i veceras je sreca bila na nasoj strani.Vec iduci put nece biti ne budemo li poradili na manama koje su sigurno tu zadnjih 10 tekmi, ako pricamo o ovoj grupi igraca.

Pasalic je sasvim korektno odigrao ,jeste promasio 4 trice, Ali je ostalo pogodio i podijelio jako vazne Ass ,gdje su igraci ostali na ziceru, vise jedan igrac ne moze uciniti.

Sta je se promijenilo :?: Pa recimo da se borimo i Kada ne igramo Dobro,to se prije nije desavalo

Atic je imao 15 suteva ,Ali si vidio da je na kraju ponovo poceo donositi pogresne odluke,sva sreca pa Simpson probi odbranu.

Jedino gdje Bosnic grijesi jeste,Post Up na Andriju Kada je protivnik u Bonusu nije Dobro resenje jer slobodna bacanja su nam kriminalna..nije da je Halilovic bolji ,Ali Titan stvarno zida ,i nema sem faula sta izvuci
Ma daj @lumani.Toliko je dobro odigrao Pasalic da ih je na kraju tekme morao odmaci od lopte Bosnic i dati je Aticu.I njega i Adamovica.

Slazem se da se kod Bosnica podigao nivo borbenosti, pa i odbrane.To mu je forte, ali nemojmo zaboraviti da je temelje toga ovoj grupi postavio Vujosevic. ;)

Imao je Atic lose odluke, ali nikad nije bio u toj ulozi.Treba se navici i za takvo nesto mora mu se dati samopouzdanja.

Los nam je kompletan napad.Akcije izvan post upa ne postoji, kako i rekoh.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 22 feb 2020, 14:12

22 feb 2020, 13:58
lumani je napisao/la:
22 feb 2020, 09:46
filip13 je napisao/la:

Ma daj @lumani.Toliko je dobro odigrao Pasalic da ih je na kraju tekme morao odmaci od lopte Bosnic i dati je Aticu.I njega i Adamovica.

Slazem se da se kod Bosnica podigao nivo borbenosti, pa i odbrane.To mu je forte, ali nemojmo zaboraviti da je temelje toga ovoj grupi postavio Vujosevic. ;)

Imao je Atic lose odluke, ali nikad nije bio u toj ulozi.Treba se navici i za takvo nesto mora mu se dati samopouzdanja.

Los nam je kompletan napad.Akcije izvan post upa ne postoji, kako i rekoh.

Toliko su svi bjezali da je Adin zabio :) Sto se Atica tice, ima on loptu i kod Miska u rukuma vec 2 sezone..Nema nista bolje igrati lose a dobiti :thumbup:
Pasalic je bio extra,kakvih je bilo ,da ne spominjem Zicere,Slobodna..Tko je postavio temelje nije ni bitno,sve sto mene zanima je da se bore do zadnjeg napada.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 22 feb 2020, 14:17

Mi smo igrali jako efikasnu tranziciju, u 4/4 kad smo gubili 51 : 53 iz odbranjenog napada Pašalić je sa naše polovine terena asistirao Sulejmanoviću koji je u sprintu dotrčao od našeg do njihovog koša. Naši naredni poeni i vodstvo 55 : 53 dolaze tako što je Adamović u odbrani presjekao pas i poveo kontru koju su sjajno istrčali i Lazić i Atić koji je na asistenciju Adamovića i položio. Rukometaši bi imali šta naučiti od njih kako se dolazi do laganih poena. Halilović je brži od klasičnog centra, Vrabac je svakako više sprinter na 100 metara i skakač u dalj nego košarkaš, imamo košarkaše koji mogu igrati brzu košarku. Ionako na postavljenu odbranu su nam akcije da se spusti za Stipanovića ili da Minja šutira trojku preko ruke.
Zadnja izmjena: Drape, dana/u 22 feb 2020, 14:24, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.