Kvalifikacije za Eurobasket 2021

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Da li će se reprezentacija BiH plasirati na Eurobasket 2021?

Anketa je završila: 20 feb 2020, 00:34.

Hoće!
77
63%
Neće, bit ćemo zadnji
45
37%

Ukupno glasova: 122

BosniaBoston
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za Eurobasket 2021

Post Postao/la BosniaBoston » 21 feb 2020, 21:54

Ovi momci su zlatni,samo pogledajte kako Litvanija bivsa sila “igra”
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 21 feb 2020, 21:58

Lijepa im dvorana, skoro kao naš Mejdan

slika

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 21 feb 2020, 22:03

Drape je napisao/la:
21 feb 2020, 21:58
Lijepa im dvorana, skoro kao naš Mejdan

slika
Dvorana im je perverzija, kao one arene u NBA ligi. Sama ova slika koji si postavio daje dojam kao da se igralo u Americi.

Da sad neko ne pomisli da i igru poredim sa NBA :D
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 21 feb 2020, 22:12

BosniaBoston je napisao/la:
21 feb 2020, 21:54
PA gledaj Turske danas,Crna Gora skoro u punom sastavu jbt jedva dobise veliku Britaniju-

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 21 feb 2020, 22:16

MElloo je napisao/la:
21 feb 2020, 22:12
BosniaBoston je napisao/la:
21 feb 2020, 21:54
PA gledaj Turske danas,Crna Gora skoro u punom sastavu jbt jedva dobise veliku Britaniju-
A litvanija :mrgreen:raspali se pravo danas.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 21 feb 2020, 22:26

Ziggs je napisao/la:
21 feb 2020, 21:48
Ghuraba je napisao/la:
21 feb 2020, 21:37
Ziggs je napisao/la:
21 feb 2020, 21:36
jel ovo Dzemic uz Bahu komentarisao
Jeste.
bilo bi extra kad bi neko postavio snimak sa njima, ja morao gledat sa americkim komentatorima
Vjeruj da nista nisi propustio. Baho je bio standardno uzasan, a i Dzemic se utopio s njim.

Nego, gdje su oni sto iz jedne generacije ocekuju 7-8 reprezentativaca (u nasem slucaju iz Musine) da prokomentarisu sastav Litvanije, koja se svake godine bori za medalje u omladinskim selekcijama? Koliko za njihov prvi tim igra kosarkasa koji su mladji od 22-23 godine i kakve uloge imaju u reprezentaciji?

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 21 feb 2020, 22:29

Ma nije loš bio Džemić, mislim vidi se da je čovjek vezan za košarku.

Nekad na početku tekme Lazić šuta tricu i pogađa, a Baho govori "Lazić siguran", čuj riječ 'siguran' u kontekstu pogađanja trice, to može reći samo neko ko nikako ne prati košarku.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 21 feb 2020, 22:35

Danas svako igra košarku. :D
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 21 feb 2020, 22:37

A što se tiče igre, realno previše se sere po igračima. Oni su takvi kakvi jesu, rijetko ko od njih ima kvalitet da igra košarku koju većina ljudi prati (tj. nivo Eurolige, a o NBA da ne pričamo naravno).

Pa vjerovatno u skladu sa gledanjem tog nivoa košarke, raja očekuje nešto slično i od ovakvog rostera naših igrača, međutim to nije realno.

Da te iznerviraju, to je ok, ja sam prvi u toku meča ovdje napisao dva-tri posta gdje sam kritikovao igru, al' u smislu da mi je nevjerovatno kako preloše izvodimo slobodna bacanja (čak i za naše standarde) i kako smo previše žurili u momentima kada smo trebali preokrenuti rezultat u 4/4.

Mene mogu iznervirati glupe greške, a sa njihovim (ne)kvalitetom sam već upoznat, nemam se čemu čuditi.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 21 feb 2020, 22:37

Protiv Grka ocekujem utakmicu slicnu Rusiji i Belgiji. Isto tako ocekujem da ispostuju moju po mnogima ludu prognozu 5/1 poslije izvlacenja.

Adamovic odlican, dobro ga je Bosnic prepoznao, jos dok je bio u Minsku pisao sam da ga treba zvati. Calathes za siromasne.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 21 feb 2020, 22:39

Bahu je vrijeme pregazilo
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 21 feb 2020, 22:51

Koliko smo mi jadni i zajedljivi ljudi , da smo izgubili bilo bi 10+ stranica pljuvanja, vrijeđanja i pametovanja ...
Naravno, većina što je pljuvala tokom utakmice sad ih nigdje nema ....
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 21 feb 2020, 23:05

Malo sam gledao i ostale utakmice, realno ni njima nije bilo puno bolje košarke.
Za sve ekipe je važno, da u ovim skrpanim sastavima, prikupe bodove i prođu dalje.
Čestitam momcima na pobjedi. A za igru me baš briga. Bitan je prolazak dalje.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 21 feb 2020, 23:10

Nek i nas malo sreća pogleda. Sve to slično u svim ekipama. Ovo je važna pobjeda za prolaz na Eurobasket a tamo će, nadam se, to biti mnogo bolje.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 21 feb 2020, 23:18

Admir_Sa je napisao/la:
21 feb 2020, 21:04
Sveti je napisao/la:
21 feb 2020, 20:40
Ne znam ljudi kakav je Baho bio, al ovaj hrvat na sk hrvatskom ko da je dzenazu komentiro yeb seb mater
Od bahe za košarku teško, al baš teško možeš goreg naći....
Na SK Cro uvijek nađu nekog "mrtvaca" da prenosi, lik u 3 trećini na 10 razlike Latvije daje završnu riječ da je utakmica gotova uz sigurnu pobjedu Latvije, onda prebacim na Bahu i shvatim da od njega teško ko može biti gori, lik na 9 sekundi do kraja, kada imamo još jedan faul do bonusa, hladno izjavi valjda naši neće napraviti neki faul, sreća Đemić je izvukao stvar solidnim komentarisanjem, Baho je odron koji živi od stare slave, samo kod nas takve neznalice i dalje predstavljaju brend i uzimaju pare za neznanje.

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 21 feb 2020, 23:24

sta reci....sretna pobjeda...kao sto je vec receno, razocarao me bosnic koji je spustao loptu hebenom Stipanovicu, koji je nasa verzija Kendrika Perkinsa....spustaju mu loptu iz napada u napad kao da je Hakeem ili Jabbar...koja je to logika osim ako mu je obecano da ce imati 5-6 posjeda ako se odazove.... idiotizam
ipak io je koristan kasnije zbog cvrstine na defanzivnom skoku...ali radije bi gledao kamenjasa u Tuzli....ne mislim da je Stipan neko ko ce se ljutiti zato sto ne igra...on je tu kao vedri duh svlacionice i samo treba prihvatit tu rolu....eventualno uci da napravi jak faul.
na kraju odluci moma kojeg se godinama pljuje....sto se mene tice ima kredita za ove kvalifiakcije....ne znam jel napredovao, ali prije nije znao zaobic igraca kad mu se isprijeci na putu....ovo su neki nevidjeni momenti od Vrabca....prolazi na ulazu ko Ginobili :)

Halilovic me masu razocarao...potpuno netipicno za njega da fuli onoliko zicera...ne znam jel ga sputalo breme nositelja uz Atica ali bio je los...
za njega i jest najbolja uloga da trpa druge postave i to ce aBd i biti njegova uloga na Euru (Nurkic-Suljo udarni tandem)...
u svakom slucaju ocekujem puno bolje izdanje u Tuzli...mislim da je i on nezadovoljan svojom izvedbom....s pozitivne strane , onaj brzi okret je stvarno ****,tesko ga je sacuvat

ne znam ni cemu vise pozivanje Milosevica...kretenske odluke kao i uvijek od njega....nikako da nadje neku rolu u kojoj ce biti koristan....za njega mi je misterija kako opstaje u grckoj ligi.

Atica ne bih previse kritikovao obzirom koliko je tereta na njemu....puno se trosi i na defanzivu gdje je svojim aktivnim rukama imao nekoliko korisnih deflekcija... plus organizacija jer svi njemu guraju loptu....jos ocekivat da trpa dobrim procentima je stvarno iluzorno.

ovi padobranci bi trebali zacepit....imamo to sto imamo....sta kaze onaj, treba mirza dijelit pasose svakom ko hoce.....jes, cekaju u redu velikosrbi i velikohrvati da igraju za nas,...amerikanci se otimaju ko ce obuci sveti zuto-plavi dres :rol:

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 21 feb 2020, 23:33

Bravo BiH! Protiv Grka izvesti par ovih strucnjaka sa foruma, jasno je da je forum mjesto za komentarisanje, ali previse se pljuvalo (neki novi tim BiH, bez Muse, Juke, novi selektor, prva pa gostujuca utakmica protiv neloseg protivnika itd itd) a nakon pljuvacine budi spreman i da to polizes. Lizite sad strucnjaci.
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 feb 2020, 23:34

Meni samo nije jasno kako onako lose izvode slobodna bacanja?Svima su slobodna bacanja prilika za lake poene samo nama patnja zesca
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 21 feb 2020, 23:35

ovisnik je napisao/la:
21 feb 2020, 23:18
Admir_Sa je napisao/la:
21 feb 2020, 21:04
Sveti je napisao/la:
21 feb 2020, 20:40
Ne znam ljudi kakav je Baho bio, al ovaj hrvat na sk hrvatskom ko da je dzenazu komentiro yeb seb mater
Od bahe za košarku teško, al baš teško možeš goreg naći....
Na SK Cro uvijek nađu nekog "mrtvaca" da prenosi, lik u 3 trećini na 10 razlike Latvije daje završnu riječ da je utakmica gotova uz sigurnu pobjedu Latvije, onda prebacim na Bahu i shvatim da od njega teško ko može biti gori, lik na 9 sekundi do kraja, kada imamo još jedan faul do bonusa, hladno izjavi valjda naši neće napraviti neki faul, sreća Đemić je izvukao stvar solidnim komentarisanjem, Baho je odron koji živi od stare slave, samo kod nas takve neznalice i dalje predstavljaju brend i uzimaju pare za neznanje.
Baho nikad nie znao kosarku niti je bila predmet njegovog intersovanja
slusao sam malo na laptopu latina ..svaki put je za nas rekao gosti, nikad Bosna.....jednom samo Bej-ha.... maksimalno neutralan.
dok kao sto znamo balijice od komentatora svrsavaju na njihove klubove i repke

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 21 feb 2020, 23:36

ja sam kenjao dosta u toku tekme i mislim da je bilo zasluzeno, losi smo do bola i samo sreca pa su s druge strane bili veci levati od nas.
to mi i jest bilo krivo jer se vidjelo da sami sebe dobijamo u prvih 30 min svojim glupostima a ne da nas levati razvaljuju....opet smo uspjeli za 2 min zadnje cetvrtine unistiti ono sto smo gradili 8 min i samo puka sreca da levat ofula zicer u zadnjim sekundama, nam donese pobjedu.
neke postupke necu nikada razumjeti i uvijek cu reci da su retardirani...
ono sto je atic pokusao u zadnjoj minuti kad protivnik vodi je za samara, za javnu kritiku od strane trenera.
andrija je igrao na nivou visoke djevojcice.
biti toliko visociji u prosjeku od protivnika i dozvoliti da ti skoro svaki put uzmu ofanzivni skok, sramota.
jos ti trener hladan-mrtav izjavi to sto izjavi nakon tekme.wtf.
slobodna bacanja? pa to srednjoskolci bolje rade od reprezentativaca...sramotno.

vrabac, sa njim smo se sprdali svi a covjek na kraju donese pobjedu koja bi mogla biti kljucna za plasman na euro.
plasman je i bitan samo u ovom sastavu, od igre ocito nema nista ali nismo jedini, svi se pate.
mada, ne treba zaboraviti da smo mi medju onima koji su najmanje osakaceni u ovim prozorima bez nba i euroligasa.

plasman a onda bi trebalo biti puno ljepse i za oko, mada ce tamo svi biti jaki.
Ipak sa crncem, gordicem, musom i aBd zdravim nurkicem, bice to puno bolje.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Lavcina i 2 gosta.