FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ibro LEGENDO lijepi dzenet Allah dz s ti dao..
Imal iko ovde da je uzivo gledo kad ibro igra, amozdravlje birdopoet
Sluso sam jedan interviu nekig tipa iz hajduka kaze covjek kostobrane stavljo na listove kad igra protiv SARAJEVA KAZE DA JE IBRO BIO OSTAR KO ZILET I DA SE NIJE BOJO osim boga
Imal iko ovde da je uzivo gledo kad ibro igra, amozdravlje birdopoet
Sluso sam jedan interviu nekig tipa iz hajduka kaze covjek kostobrane stavljo na listove kad igra protiv SARAJEVA KAZE DA JE IBRO BIO OSTAR KO ZILET I DA SE NIJE BOJO osim boga
-
- Kontakt:
Pitar6785 je napisao/la: ↑20 feb 2020, 17:31
Sellam ahbabu.
Al ovo nije bas na mjestu sto si napisao.
Ja tebe podrzavam , a Ti ahbabu noz u ledja . Salim se naravno![]()
![]()
Prvo Husref je igracka pa trenerska legenda. Najbolji strijelac kluba kad se titula osvoila. Jedan SAFET SUSIC To nema u svom cv.
Jos ako se tu doda da je igrao 6 godina za klub (sto nije ni malo) i da je naj trofejni trener u histori kluba. Kad se to spoji takav tip nemoze da nebude LEGENDA kluba, i nekako to razvajanje nije igracka jeste trenerska, sad treba reci Kelly nije kegenda igracka vec moralna..NIJE UREDU TO
Prijatelju jeste dao doprinos za Titulu85 uz (Paju , Hadzibegica,Jakovljevica,Vukicevica , CALU i ....), po tome bi FKS imao 250 legendi , vise od svih klubova na Balkanu zajedno .
DRUGO sabrina nije dovela tana nama TA.
Tacno je da Tana nije dovela al da je produzila TA da ima zasluge ako nista bar male za NAMA ima.
Da odkako je ona dosla klub izgleda ozbiljnije dovode se igraci koji u 90% slucajeva odrade ono radi cega su dovedeni 5% njih Daje i vise (tatar recimo) ubacivanje juniora prodaje se samo ako je cifra bas ekstra (nihad) palo se na lazicu i adukoru koji su kaznjeni sa 6 mjeseci (treba ovo stavit na 8 mjeseci) a od ubaceni elemenata guzina sisic cruz sva ostala pojacanja su super. Sto je najveca i najvaznija stvar razlika na recimo prijasnjim direktorima uz DK koju niko u histori kluba od 75 nije uspio.
Ako se doda da je na prvom mjestu posle dk da je vracen najbolji kondicioni trener u drzavi da je doveden najbolji sd, sta to ona treba da jos uradi da bi zadovoljila te neke prohtjeve hz pitara da ima neki kredit kad napravi neku gresku (ko radi mora pravit ponekad gresku).. jedina greska je tjeranje husrefa prije zadnje utakmice preko novina..
Uvjeren sam da je lakse produziti nego dovesti po prvi put akvog sponzora kao TA . Nemam ja nista protiv te dame , ali ovoliko velicanje i provociranje onih koji u Husrefu vide idola(kazes da je legenda) i neke osobe koja je dosla na dobro ustrojen klub . Od nje ocekujem vise , a kad to dodje , bit cu prvi koji cu je hvaliti . Ima ova drzava i bolje skolovanih , samo ne mogu blizu kluba .
Pustite zenu nek pomogne klubu ako osvoi titulu neka je tu ako ne onda se pozdravit i to je to.,
Nemogu podrzat hz da traze njen otkaz osim ako ne osvoji titulu ove godine..
E ovdje se slazem sa tobom . Ako sprijeci igrice F/NS BiH i osvojimo Titulu onda je sposobna . Titula i neka svi uzivaju u dobrim primanjima , halal im bilo .
Tebi bordo , a meni kaki boja . Mozes u nesvrstane , ali plati clanarinu FKS .

NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
-
- Kontakt:
Lecler je napisao/la: ↑20 feb 2020, 17:13Stojim na Skenderiji i čekam crveno svjetlo na semaforu. Par sati prije toga dobio sam priliku za posao u inostranstvu. I dok bih nekako ubjedio svoje kod kuće valja mi djevojci na oči. Zvao sam je da joj saopštim odluku oči u oči, pa kako god. Na tren mi odlutaše misli i nađoh se u vremenu kad je ovaj kultni centar bio fudbalsko igralište. Naravno da se nisam mogao sjećati toga, ali jesam priče o Ibri.
Ispred sebe vidim masu koja sa znatiželjom preskače tarabe i hrli ka terenu. Okolo je već sve puno i izgleda kao da se čitav svijet skupio tu. Na terenu borba ko u rovu, a svaki dribling popraćen uzdahom publike sa strana. Neki bi se igrač zaletio i prošao dvojicu, pa možda i trećeg. Al’ Ibru nije mogao. Kod njeg ti je važilo ono pravilo, il’ lopta il’ igrač. Bilo je većih talenata, ali nije bilo izdržljivijih. Ibro se još sa 15 godina našao u timu Udarnika. Radnička klasa, red rad i disciplina. Nema tu šuplje priče i foliranja. Radiš i igraš lopte. Kakve kopačke u bojama, kakva šminka. Fudbal je muška igra.
Udarnik se udružio sa Slobodom i postao Torpedo pa Sarajevo. Ibro je od početka tu. Desnica ko top, po beku ordinira ko vojnik na straži, disciplinovano i strogo. A kad zapne trener ga pošalje na krilo. Penali, slobodnjaci. Njemu je to manje više isto, za ekipu se gine ako treba.
Ibro je bio toliko dobar da je dogurao do reprezentacije Jugoslavije i srebrene medalje sa Olimpijskih Igara. Nije ti šala. Došle ponude iz inostranstva, zvali ga, nudili kule i gradove. Al’ jok, Ibro bio posvećen, bio izdržljiv. Bio vjeran. Sve utakmice posvetio jednom jedinom klubu i ušao u historiju sa najviše nastupa.
Pali se zeleno, ja preko ceste i kontam. Dosta mi je ona, a i ovaj trenutni pos’o nije loš. Boriću se za nas dvoje ko Ibro u dresu Sarajeva. Kakvo inostranstvo, ona je dom. A ona me gleda blijedo i govori: “Što si me zvao, šta je hitno?”
“Ma poželio te bona, znaš ti da te volim”, govorim a u sebi kontam, "Ko Ibrahim Biogradilić svoje Sarajevo."
Na današnji dan prije pet godina napustio nas je Ibro Biogradlić.
Biogradlić je rođen 1931. godine u Sarajevu i već sa 15 godina je nastupao za omladinski tim Udarnika. Fuzijom Udarnika i Slobode u Torpedo, koji je kasnije promijenio ime u Sarajevo, Biogradlić je nastavio napredovati kao igrač. Već 1952. godine je postao prvotimac, a igrao je na bekovskoj poziciji.
Karijeru je završio nakon sezone 1966/1967. osvajanjem titule prvaka.
Biogradlić je za FK Sarajevo igrao 17 godina, upisao je 378 nastupa, čime je rekorder po broju nastupa za FK Sarajevo.
Da i ja nešto dodam na ovaj prelijepi post o našem Ibri ili Ćeli ili Glavanu kako smo ga zvali, a nadam se da neću umanjiti ljepotu ovog posta. Ibro je bio čvrst i beskompromisan borac izuzetno oštar, ali nikada grub, nije nikada nikog povredio. Svi su ga se igrači bojali k'o ljute guje baš zbog njegove čvrste i oštre igre, pa bih u prilog tome naveo jednu utakmicu sa bgd. Partizanom. Bila su u tadašnjem timu Partizana dva brata Čebinac - Srđan i Zvezdan. Srđan je igrao krilo i bio poznat po tome što je često davao golove direktno iz kornera. Bio je solidno krilo, ali trebalo se suočiti sa strašnim Ibrom. I on bi ga predriblao tako što bi pored njega šutnuo loptu u for, a zatim istrčao pored aut linije, pretrčao ga i nastavio za loptom. Ili više scena na utakmici također protiv Partizana na Koševu, koju su gosti dobili sa 3:1, i nakon koje su nastali veliki neredi, isključen je Refik Muftić nakon što je nokautirao njihovog halfa Zorana Miladinovića,koji je prethodno slomio nogu našem Stjepanu Blaževiću, a na gol je stao pok. Vujović. Rezultat je već 3:1 za Partizan, mi nešto napadamo ali bez rezultata, kad sijevne njihova kontra. Ibro igra centarhalfa i pretrčava ga npr. Milan Galić i krenuće 1na 1 na Vujovića, a Ibro će ti njemu "Milane, yebaću ti majku ako daš gol". I misliš da je smio Galić da dalje nastavi prema našem golu. Ma, kakvi! Nego bi negdje nabio loptu u aut ili gol-aut.
Ovaj broj nastupa nije tačan, jer je Ibro po nekim izvorima odigrao za FKS 700, a po nekima i 800 utakmica po čemu je među rekorederima u Evropi. A što je najinteresantnije ni jednu utakmicu nije počinjao kao rezerva, po čemu je jedinstven u Evropi.
P.S. samo jedna mala korekcija (ne zamjeri), išao je Ibro u Holandiju (ne mogu se sjetiti koji klub) skupa sa Hasetom, ali se nije dugo zadržao (moguće da je odigrao svega par utakmica, možda probnih).
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
bordopoeta je napisao/la: ↑20 feb 2020, 18:32Lecler je napisao/la: ↑20 feb 2020, 17:13Stojim na Skenderiji i čekam crveno svjetlo na semaforu. Par sati prije toga dobio sam priliku za posao u inostranstvu. I dok bih nekako ubjedio svoje kod kuće valja mi djevojci na oči. Zvao sam je da joj saopštim odluku oči u oči, pa kako god. Na tren mi odlutaše misli i nađoh se u vremenu kad je ovaj kultni centar bio fudbalsko igralište. Naravno da se nisam mogao sjećati toga, ali jesam priče o Ibri.
Ispred sebe vidim masu koja sa znatiželjom preskače tarabe i hrli ka terenu. Okolo je već sve puno i izgleda kao da se čitav svijet skupio tu. Na terenu borba ko u rovu, a svaki dribling popraćen uzdahom publike sa strana. Neki bi se igrač zaletio i prošao dvojicu, pa možda i trećeg. Al’ Ibru nije mogao. Kod njeg ti je važilo ono pravilo, il’ lopta il’ igrač. Bilo je većih talenata, ali nije bilo izdržljivijih. Ibro se još sa 15 godina našao u timu Udarnika. Radnička klasa, red rad i disciplina. Nema tu šuplje priče i foliranja. Radiš i igraš lopte. Kakve kopačke u bojama, kakva šminka. Fudbal je muška igra.
Udarnik se udružio sa Slobodom i postao Torpedo pa Sarajevo. Ibro je od početka tu. Desnica ko top, po beku ordinira ko vojnik na straži, disciplinovano i strogo. A kad zapne trener ga pošalje na krilo. Penali, slobodnjaci. Njemu je to manje više isto, za ekipu se gine ako treba.
Ibro je bio toliko dobar da je dogurao do reprezentacije Jugoslavije i srebrene medalje sa Olimpijskih Igara. Nije ti šala. Došle ponude iz inostranstva, zvali ga, nudili kule i gradove. Al’ jok, Ibro bio posvećen, bio izdržljiv. Bio vjeran. Sve utakmice posvetio jednom jedinom klubu i ušao u historiju sa najviše nastupa.
Pali se zeleno, ja preko ceste i kontam. Dosta mi je ona, a i ovaj trenutni pos’o nije loš. Boriću se za nas dvoje ko Ibro u dresu Sarajeva. Kakvo inostranstvo, ona je dom. A ona me gleda blijedo i govori: “Što si me zvao, šta je hitno?”
“Ma poželio te bona, znaš ti da te volim”, govorim a u sebi kontam, "Ko Ibrahim Biogradilić svoje Sarajevo."
Na današnji dan prije pet godina napustio nas je Ibro Biogradlić.
Biogradlić je rođen 1931. godine u Sarajevu i već sa 15 godina je nastupao za omladinski tim Udarnika. Fuzijom Udarnika i Slobode u Torpedo, koji je kasnije promijenio ime u Sarajevo, Biogradlić je nastavio napredovati kao igrač. Već 1952. godine je postao prvotimac, a igrao je na bekovskoj poziciji.
Karijeru je završio nakon sezone 1966/1967. osvajanjem titule prvaka.
Biogradlić je za FK Sarajevo igrao 17 godina, upisao je 378 nastupa, čime je rekorder po broju nastupa za FK Sarajevo.
Da i ja nešto dodam na ovaj prelijepi post o našem Ibri ili Ćeli ili Glavanu kako smo ga zvali, a nadam se da neću umanjiti ljepotu ovog posta. Ibro je bio čvrst i beskompromisan borac izuzetno oštar, ali nikada grub, nije nikada nikog povredio. Svi su ga se igrači bojali k'o ljute guje baš zbog njegove čvrste i oštre igre, pa bih u prilog tome naveo jednu utakmicu sa bgd. Partizanom. Bila su u tadašnjem timu Partizana dva brata Čebinac - Srđan i Zvezdan. Srđan je igrao krilo i bio poznat po tome što je često davao golove direktno iz kornera. Bio je solidno krilo, ali trebalo se suočiti sa strašnim Ibrom. I on bi ga predriblao tako što bi pored njega šutnuo loptu u for, a zatim istrčao pored aut linije, pretrčao ga i nastavio za loptom. Ili više scena na utakmici također protiv Partizana na Koševu, koju su gosti dobili sa 3:1, i nakon koje su nastali veliki neredi, isključen je Refik Muftić nakon što je nokautirao njihovog halfa Zorana Miladinovića,koji je prethodno slomio nogu našem Stjepanu Blaževiću, a na gol je stao pok. Vujović. Rezultat je već 3:1 za Partizan, mi nešto napadamo ali bez rezultata, kad sijevne njihova kontra. Ibro igra centarhalfa i pretrčava ga npr. Milan Galić i krenuće 1na 1 na Vujovića, a Ibro će ti njemu "Milane, yebaću ti majku ako daš gol". I misliš da je smio Galić da dalje nastavi prema našem golu. Ma, kakvi! Nego bi negdje nabio loptu u aut ili gol-aut.
Ovaj broj nastupa nije tačan, jer je Ibro po nekim izvorima odigrao za FKS 700, a po nekima i 800 utakmica po čemu je među rekorederima u Evropi. A što je najinteresantnije ni jednu utakmicu nije počinjao kao rezerva, po čemu je jedinstven u Evropi.
P.S. samo jedna mala korekcija (ne zamjeri), išao je Ibro u Holandiju (ne mogu se sjetiti koji klub) skupa sa Hasetom, ali se nije dugo zadržao (moguće da je odigrao svega par utakmica, možda probnih).
Broj nastupa jeste tačan jer se pikaju samo zvanične utakmice. Za vrijeme Jugoslavije je došlo do problema u statistici jer se pikalo sve i svašta, tako po tim izvorima Hase ima preko 300 golova a realnost je da je dao tačno 100 golova te je najbolji strijelac kluba, primjer.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Nas je protiv Želje u jesenjem dijelu pokopao dosudivši nepostojeće penal i omogućio Želji da izjednači i uzme bod.
Ko ste vi?
ISTINA ZA VEDRANA!
-
- Kontakt:
Moze li mi neko pojasniti kako da ukljucim ovo preko telekoma za 2km tekma,skinuo sam aplikaciju registrovao se,i samo ima ono 30 dana kao da uplatim ili 90?
Stave oni pojedinačno tekme da kupišSanchez1987 je napisao/la: ↑20 feb 2020, 20:47Moze li mi neko pojasniti kako da ukljucim ovo preko telekoma za 2km tekma,skinuo sam aplikaciju registrovao se,i samo ima ono 30 dana kao da uplatim ili 90?
http://www.mojatv.ba/pay-per-view.html
-
- Kontakt:
Ne mogu da otvorim ovo preko mobitela.tm01hzne je napisao/la: ↑20 feb 2020, 20:49Stave oni pojedinačno tekme da kupišSanchez1987 je napisao/la: ↑20 feb 2020, 20:47Moze li mi neko pojasniti kako da ukljucim ovo preko telekoma za 2km tekma,skinuo sam aplikaciju registrovao se,i samo ima ono 30 dana kao da uplatim ili 90?
http://www.mojatv.ba/pay-per-view.html
Husref je bio najbolji strijelac ekipe kad smo osvoili titulu
Husrefov brat LEGENDA KLUBA
Husref najtrofejni trener kluba u histori i jedini trener igrac koji ima dk..
Nadzimi igraca u histori kluba bilo kojeg iz bih da ovo ima u svom cv i daje oko 20 godina u klubu.
I radi toga NIJE upravamu smjela dat otkaz preko NOVINA i to je jedina greska koju je napravila..
Al ako osvoi titulu ove godine ja joj mogu halalit jer me jeste povrijedila jer husref nije marinkovic kodro jesic ljudi koji nista neznace za klub pa samim nama navijacima.
Al klub i rezultati sampionske titule su ispred HASETA HUSREFA SUSICA HZ PITARA
U rat se pajdo moj islo da bi se branila drzava grad famelija i klub i grobivi famelije i ljudi ko sto su hase...
Nadzimi igraca u histori kluba bilo kojeg iz bih da ovo ima u svom cv i daje oko 20 godina u klubu.
I radi toga NIJE upravamu smjela dat otkaz preko NOVINA i to je jedina greska koju je napravila..
Al ako osvoi titulu ove godine ja joj mogu halalit jer me jeste povrijedila jer husref nije marinkovic kodro jesic ljudi koji nista neznace za klub pa samim nama navijacima.
U rat se pajdo moj islo da bi se branila drzava grad famelija i klub i grobivi famelije i ljudi ko sto su hase...
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
POSEBNA OBAVIJEST ZA NAJMLAĐE NAVIJAČE!
Na predstojećoj utakmici FK Sarajevo - FK Tuzla City I 20. kolo BHT PLBiH 2019/20 10 bordo mališana koji prvi kupe poseban paket koji sadrži grickalice na prodajnom mjestu na tribini zapad nakon meča će imati mogućnost fotografisanja sa igračima na terenu.

Kupiti poseban paket grickalica po cijeni od 5 KM i preuzeti narukvicu od ovlaštenog lica.
Po završetku susreta kod mosta na zapadnoj tribini pričekati ovlašteno lice.
Ući na teren i slikati se sa igračima Bordo kluba.
Aktivnost se odnosi isključivo na mališane, te ulazak roditelja na teren sa djecom nije moguć.
Na predstojećoj utakmici FK Sarajevo - FK Tuzla City I 20. kolo BHT PLBiH 2019/20 10 bordo mališana koji prvi kupe poseban paket koji sadrži grickalice na prodajnom mjestu na tribini zapad nakon meča će imati mogućnost fotografisanja sa igračima na terenu.
Sve bolje i bolje... Sve je do nasMortemHz je napisao/la: ↑20 feb 2020, 21:02POSEBNA OBAVIJEST ZA NAJMLAĐE NAVIJAČE!
Kupiti poseban paket grickalica po cijeni od 5 KM i preuzeti narukvicu od ovlaštenog lica.
Aktivnost se odnosi isključivo na mališane, te ulazak roditelja na teren sa djecom nije moguć.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Hajde 5.000+Pantelija je napisao/la: ↑20 feb 2020, 21:03Sve bolje i bolje... Sve je do nasMortemHz je napisao/la: ↑20 feb 2020, 21:02POSEBNA OBAVIJEST ZA NAJMLAĐE NAVIJAČE!

- ElCartel11
- Kontakt:
Goran Brkic is free
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
-
- Kontakt:
Postujem te Ahbabu .Pitar6785 je napisao/la: ↑20 feb 2020, 21:01Husref je bio najbolji strijelac ekipe kad smo osvoili titulu

NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Dobar igrač ali tu smo fino pokriveni.
- feniksptica
- Kontakt:
Nismo ni svjesni kako smo najebali protiv Borca. Iz prva dva kola izac s 6 odlicno ali i 4 boda su vise nego prihvatljiva
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)