Jarane lose si upucen do bola, pa ukljuci malo logiku, cocalicu nije bio istekao ugovor nego mu je iszicao sto je bitna razlika...Pirke_TM87 je napisao/la:E ne znam, ali koliko sam upucen i poducen ranijim iskustvom odlazaka nasih igraca uvijek smo dobijali neku sicu bez obzira sto je ugovor istekao a ocit primjer je Cocalic! Mislim da Zelju sleduje tih 65 000 eura nesto kao naknada za treniranje, ali eto mozda grijesim.pile87 je napisao/la:Otici ce za 0 KM jer mu je istekao ugovor, sve i jedan klub ce ostati bez par pojedinaca pa tako i mi bez Kerle i ma koliko neki mislili da je to lose e pa nije mi cemo ostati samo bez Kerle a mnogi drugi bez vise igraca ( Celik, Sarajevo, Velez pa i Sloboda, nije izuzetak ni borac jedini ko ce se rijesiti bespotrebnih igraca je Siroki i po pravilu dovesti jednog dobrog...Pirke_TM87 je napisao/la: Ma nece za 0 km, ali s obzirom na njegov kvalitet a i bezobrazluk sa njegove strane ti i jeste jedna velika NULA! A Zeljo ce dobiti nekih 65 000 eura.
Protiv nekih stvari se ne mozes boriti jednostavno, po meni je bitnije sta cemo dovesti u ovom prelaznom roku...
Član 2.
Naknada za treniranje igrača isplaćuje se za treniranje igrača od 12. do navršene 23. godine života igrača.
Ukoliko igrač potpisuje prvi profesionalni ugovor, naknada se isplaćuje svim prethodnim klubovima, srazmjerno vremenu provedenom u tim klubovima.
Član 5.
Ukoliko igrač profesionalac kojem je ugovor istekao prelazi u novi klub, prethodni klubovi nemaju pravo na naknadu za treniranje igrača, izuzev u slučaju kada je iznos naknade utvrđen ugovorom, ili aneksom ugovora, koje su zaključili igrač i klub.
Covjeku kad istekne ugovor on vise sa nama nema nikakve veze i slobodan je igrac, tih 65000 jedino mozemo dobiti na kafu, zato ne pisite gluposti, jedino se naknada isplacuje ako igrac ode do 23 godine a da nije imao potpisan profesionalni ugovor, kako bi se zastitili manji klubovi...