Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Denchi
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Denchi » 16 feb 2020, 13:57

Zenicanin988 je napisao/la:
16 feb 2020, 13:44
Daj nam temu ocekivanja da "metnem" keca na Čelik :kafa:
pa vala si mi nesiguran čuj 1x eeeeee
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Zenicanin988
Kontakt:

Post Postao/la Zenicanin988 » 16 feb 2020, 14:07

Denchi je napisao/la:
16 feb 2020, 13:57
Ej ako mislis na Celik , nanijetio sam keca.
Mozda sam greskom stavio, mozda mi je ostalo od tebe ili Morte, ne znam od koga samo kopirao parove. Sad cu provjerit, kakav dvoznak samo KEC 😂
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!

Sanjam sretno Bilinooo!!!

Zenicanin988
Kontakt:

Post Postao/la Zenicanin988 » 16 feb 2020, 14:10

Denchi je napisao/la:
Prepade me ba. Keca sam ja odmah stavio, ono je convict1988 dvoznak stavio 😂
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!

Sanjam sretno Bilinooo!!!

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 16 feb 2020, 14:12

16 feb 2020, 14:10
Denchi je napisao/la:
Prepade me ba. Keca sam ja odmah stavio, ono je convict1988 dvoznak stavio 😂
Convict1988 prodana dusa :D

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 16 feb 2020, 14:24

A na nasem pdfu najveci pozitivac haha
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 feb 2020, 14:25

redbull93 je napisao/la:
16 feb 2020, 14:24
Sarajevo igra prijateljsku sa Goraždem i vodi 1:0 trenutno, Rahmanović pod prečku.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 16 feb 2020, 14:27

Ono je realna prognoza, bez navijačke pristrasnosti :D

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 16 feb 2020, 14:51

MortemHz je napisao/la:
16 feb 2020, 14:25
redbull93 je napisao/la:
16 feb 2020, 14:24
Sarajevo igra prijateljsku sa Goraždem i vodi 1:0 trenutno, Rahmanović pod prečku.
De me i ti yebi jos ovdje na forumu :urnebes:
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 16 feb 2020, 16:04

Uzimajući u obzir sve što se dešavalo od nove godine pa prema vamo, dosta promijena se očekuje u sastavima kod većine ekipa(ako ne i svih).

Za vrh tabele imamo 5 konkurentnih ekipa(Željezničar, Sarajevo, Borac, Zrinjski, Tuzla City).
Za opstanak grčevita borba između Čelika, Mladosti i Slobode, 1 bod je razlika, tako da je sve moguće.

Po papiru, igračima, poziciji na tabeli će biti izuzetno zanimljivo u borbi za prvaka, ali i za sam izlazak i evropu.

Sarajevo kao prvoplasirana sa bodom prednosti nad Željezničarom i Borcem dočekuje Tuzlu City, pa zatim gostuju Borcu. Izuzetno nezgodne utakmice što radi samih ekipa, tako i radi terena. Pogotovo što FKS ide u goste u Banja Luku i tu se očekuje pravi derbi u kojem će sigurno nijanse odlučivati. Dok je favorit u prvom kolu nastavka protiv TC, ali prve utakmice nakon piprema su nezgodne, i sigurno da gosti neće doći sa bijelom zastavicom. Kod FKS očekujemo sigurno dosta toga novog što radi novog šefa stručnog štaba Vinka Marinovića, što radi novih igrača od kojih se očekuje da donesu nešto novo u igri. Veliki pritisak također može predstavljati problem igračima i struci, jer navijači, ali i uprava ove godine zanima samo jedna stvar, a to je titula.

Što se Željezničara tiče u prvom kolu nastavka ekipa Amara Osima gostuje u Bijeljini protiv Radnika, a zatim isto tako gostuju u Ugljeviku protiv Zvijezde 09. Radnik tradicionalno nezgodan domaćin kako protiv svih ekipa, tako i protiv Željezničara. Vjerovatno težak teren, nezgodan protivnik, ali i sastav u kojem će prvi put odigrati zvaničnu utakmicu sa novajlijama(neki novi-stari) kao što su Jovanović, Kosorić, Blažević, Lendrić. Također kao i Sarajevo, veliki pritisak očekuje i Željezničar, najviše zbog navijača koji su željni trofeja i sigurno da ništa osim bar jednog trofeja ne bi zadovoljilo apetite navijača najtrofejnijeg kluba.

Za razliku od gore navedene dvije ekipe, Borac očekuje možda i najteži zadatak u nastavku sezone. Ekipa se dosta pojačala, pozitivna atmosfera u ekipi ne manjka, ali izuzetan težak posao očekuje u prva dva kola nastavka igrače kluba sa Vrbasa. U prvom kolu Borac gostuje na Pecari protiv Širokog Brijega, i zaista veoma važno bi bilo kad bi uspjeli izvući pozitivan rezultat za nastavak prvenstva, pogotovo što u drugom kolu na gradskom stadionu Banja Luci dočekuju lidera FKS.

Tuzla City je tim koji se sigurno neće odreći borbe za sami vrh, te dokazana imena koja imaju u svojim redovima mogu biti od pomoći u ostvarenju ciljeva. Možda i najteža utakmica na otvaranju proljetnog dijela prvenstva očekuje ekipu Elvira Baljića gdje će očekuje dosta težak posao protiv favoriziranog Sarajeva. U ekipu se vraća poslije višemjesečne pauze Kostić, te sigurno sa još par provjerenih imena se nadaju da mogu izvući pozitivan rezultat na Koševu. U 2. kolu na Tušanj dočekuje ekipa Elvira Baljića zahuktali Velež, ali blaga prednost zbog domaćeg terena bi trebala da daje nadu da ekipa Tuzle može doći do pobjede.

Zrinjski je najviše bio aktivan u zimskom prijelaznom roku. U klub je došlo dosta pojačanja, ali pored svih najviše se očekuje od dvojice povratnika(Bilbija i Filipovic). U prvom kolu nastavka Zrinjski gostuje na Bilinom Polju protiv Čelika i sigurno da ih čeka nimalo lak zadatak u nastojanju da dođu do neophodne pobjede, jer Plemići više nemaju pravo na kiks ako žele da se vrate u borbu za titulu BiH. U drugom kolu nastavka dočekuju ekipu Slobode, gdje se očekuje dosta lakši zadatak od onog u Zenici.

Radnik iz Bijeljine je ekipa koju predvodi Slavko Petrović, s kojim su osvojili kup BiH i sigurno da ljudi u klubu, ali i navijači očekuju dobre partije ekipe u nastavku prvenstva. Radnik je siguran na 6. poziciji i sigurno da uz par dobrih rezultata mogu da se nadaju i još boljem plasmanu u nastavku prvenstva. Novaković je defazivni fudbaler koji je nastupao za FK Sarajevo i od njega se očekuje da donese mir u zadnjoj liniji ekipe. Ekipa Slavka Petrovića dočekuje favorizovani Željezničar, ali također ih i u drugom kolu očekuje isto tako teška utakmica protiv Čelika u Zenici kojem gori pod nogama.

Široki Brijeg je definitivno ekipa koja je razočarala u prvom dijelu prvenstva gdje zaostaju 8 bodova za mjestom koje vodi u evropu. Možda će fokus ekipe iz Pecare biti na kupu BiH, ali sigurno da ova sezona ne može zadovoljiti do sada prikazanom ljubitelje Širokog Brijega. U nastavku ih očekuje derbi protiv jakog Borca na pecari, te gostovanje u Kaknju protiv Mladosti kojoj je svaki bod važan u borbi za opstanak.

Ekipa Veleža se nalazi pred nastavak prvenstva u sigurnoj situaciji za razliku na period prije dolaska trenera Dudića, i sigurno da je pritisak dosta manji u ekipi Rođenih, te u dobroj atmosferi dočekuju fenjeraša ekipu Zvijezde 09 u Vrapčićima gdje bi sve osim pobjede Veleža bilo iznenađujuće. U drugom kolu već dosta teži zadatak dočekuje Rođene koji gostuju u Tuzli protiv ekipe Tuzle City-ja koja se bori za sami vrh prvenstva BiH.

Mladost DK u nastavku dočekuje odmah u startu direktni okršaj u borbi za opstanak protiv Slobode s kojom dijeli poziciju 9 i 10 sa istim brojem bodova. Sigurno da ona ekipa koja pobjedi će imati dosta manje pritiska jer se nalaze samo na bod iznad 11-plasirane ekipe Čelika. Nakon utakmica protiv Tuzlaka ekipu iz Kaknja očekuje izuzetno teška utakmica protiv Širokog Brijega na domaćem terenu gdje bi svaki pozitivan rezultat bio od velikog značaja u borbi za opstanak.

Sloboda kao što sam gore rekao očekuje direktan obračun sa Mladosti na otvaranju, prednost Slobode je domaći teren i vjerovatno da to može biti presudan faktor u borbi za opstanak, jer utakmice koje budu igrale na Tušnju Sloboda mora da koristi kako bi obezbjedile opstanak u nastavku prvenstva, jer odmah u 2. kolu nastavka očekuje gostovanje protiv HŠK Zrnjskog i sigurno da fokus treba da im bude na "lakšim" utakmicama, pogotovo koje igraju kući

Čelik koji se nalazi na pretposljednjem mjestu, kojem gori pod nogama je sigurno ekipa koja nema pravo na kiks. Dosta je novih igrača, novi trener i sigurno da moraju da budu 100% sigurni u lakšim utakmicama, jer prostora za prosipanje bodova sigurno nema. U jačim utakmicama ako šta urade dobro i jest, ali fokus treba da bude na pobjedama protiv "manjih" ekipa. U nastavku Čelik obje utakmice igra kući protiv Zrinjskog i Radnika, te sigurno uz dobru posjetu, atmosferu i borbu mogu da se nadaju dobrim rezultatima.

Zvijezda 09 od mnogih otpisana je na 12. mjestu sa 9 bodova zaostatka za sigurnom zonom i sigurno da se mora baš dobri rezultati zaredati kako bi izbjegli ispadanje. Iako mnogi smatraju eventualni opstanak Zvijezde 09 nemogućom misijom, iz Etnog Sela Stanišići se nadaju i poručuju da će dati sve od sebe kako bi i naredne godine boravili u društvu najboljih. Dosta aktivna je bila Zvijezda 09, te sa dosta novih imena će biti zanimljivo vidjeti kako će izgledati ekipa u narednom periodu. Dvije izuzetno teške utakmice očekuju Zvijezdu u nastavku, prvo gostovanje protiv Veleža u Mostaru, a zatim dočekuju ekipu Željezničara koji pod palicom Amara Osima ima samo jedan cilj, a to je pobjeda.

Eto to je neka moja analiza za nastavak :D
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 17 feb 2020, 10:17

Sretno :D
“U skladu s Pravilnikom o licenciranju klubova Premijer lige BiH za UEFA takmičenja, te Pravilnika o licenciranju klubova za Premijer ligu BiH, klubovi su dužni zaključno sa 31. marta 2020. godine nadležnim komisijama dostaviti dokaze o izmirenim obavezama prema igračima amaterima, profesionalcima i uposlenicima zaključno sa 31. decembra 2019. godine.

Dakle, klubovi do kraja mjeseca marta moraju dostaviti potvrde, reprograme i/ili konfirmacije potpisane i od strane igrača (ili drugih članova radne zajednice), da su prema njima izmirili obaveze u 2019. godini na ime plata, sporazuma ili obaveza druge prirode.

U postupku licenciranja, ako postoji dug za 2019. godinu, klubovi moraju ponuditi reprograme igračima (ili članovima radne zajednice) u skladu sa financijskim kriterijima procesa licenciranja. Ako postoji dug za proteklu godinu, a klubovi ne ponude igračima/uposlenicima reprograme, potrebno je informirati nadležnu komisiju za licenciranje najkasnije do 29. marta 2020. godine i prijaviti potraživanja. Sve informacije koje pristignu 30. ili 31. marta neće biti uzete u razmatranje.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 17 feb 2020, 10:34

Pa onda ide drugo stepena....
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 17 feb 2020, 11:34

I Slavko je bio na drugostepenoj :D

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 17 feb 2020, 11:50

slika

Frano Jelic umjesto u zatvoru on u prvom redu sudija :crazy:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

BHTribina
Kontakt:

Post Postao/la BHTribina » 17 feb 2020, 12:02

https://bhtribina.wordpress.com/2020/02 ... semberije/

Drugi dio najave proljetnog dijela :)

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 17 feb 2020, 16:25

Denchi je napisao/la:
17 feb 2020, 10:17
Sretno :D
“U skladu s Pravilnikom o licenciranju klubova Premijer lige BiH za UEFA takmičenja, te Pravilnika o licenciranju klubova za Premijer ligu BiH, klubovi su dužni zaključno sa 31. marta 2020. godine nadležnim komisijama dostaviti dokaze o izmirenim obavezama prema igračima amaterima, profesionalcima i uposlenicima zaključno sa 31. decembra 2019. godine.

Dakle, klubovi do kraja mjeseca marta moraju dostaviti potvrde, reprograme i/ili konfirmacije potpisane i od strane igrača (ili drugih članova radne zajednice), da su prema njima izmirili obaveze u 2019. godini na ime plata, sporazuma ili obaveza druge prirode.

U postupku licenciranja, ako postoji dug za 2019. godinu, klubovi moraju ponuditi reprograme igračima (ili članovima radne zajednice) u skladu sa financijskim kriterijima procesa licenciranja. Ako postoji dug za proteklu godinu, a klubovi ne ponude igračima/uposlenicima reprograme, potrebno je informirati nadležnu komisiju za licenciranje najkasnije do 29. marta 2020. godine i prijaviti potraživanja. Sve informacije koje pristignu 30. ili 31. marta neće biti uzete u razmatranje.
hajd s hajrom valjda je stigla lova iz vijetnama

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 17 feb 2020, 16:29

drakensang je napisao/la:
17 feb 2020, 16:25

hajd s hajrom valjda je stigla lova iz vijetnama
naravno.
imaš li sliku te Hajre?

halalio nam Tinki-vinki, odma potpiso da smo mu izmirili sve...
kae "nisam ja pichka ko Sinan"
:D :kafa:

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 17 feb 2020, 20:55

Al' Čelik gomila ove strance..
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 17 feb 2020, 20:58

Bazinga12345 je napisao/la:
17 feb 2020, 20:55
Ovaj momak nije stranac.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 17 feb 2020, 20:59

Bazinga12345 je napisao/la:
17 feb 2020, 20:55
ima BH pasoš, naše dijete :kafa:

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 17 feb 2020, 21:00

Neka igraca, ovo se spremamo za lobi u savezu i medju sudijama. Kad pocnu kartone sibat, al evo im qurac imam 3 ekipe vako 😂
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.