Euroliga 2010/11

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Re: Euroliga 2010/11

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 12 nov 2010, 17:13

vOluMme je napisao/la:Hvala što si mi objasnio. Ja sam mislio da se sva tri naroda jednim imenom nazivaju Bošnjaci, što bi bilo normalno da smo normalna država.

Bošnjaci=Bosanci+Srbi+Hrvati :D

u ovoj državi su tri konstitutivna naroda,bošnjaci,srbi i hrvati,bosanaca kao naroda nema ,kontaš?

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 12 nov 2010, 17:31

Tema Euro liga :roll: 8-)

Nakon poraza od AJ Milana,Valencia smjenila trenera Husseina , njegov nasljednik ce biti Chechu Mulero koji je vec u 3 navrata vodio Valenciu .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 12 nov 2010, 19:32

juznjak> je napisao/la:Tema Euro liga :roll: 8-)

Nakon poraza od AJ Milana,Valencia smjenila trenera Husseina , njegov nasljednik ce biti Chechu Mulero koji je vec u 3 navrata vodio Valenciu .
!!!
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 16 nov 2010, 20:04

Evo tko je novi trener Valencie:

Novo ime na klupi euroligaša Valencije dobro je poznato ime u španjolskim košarkaškim krugovima.

Nasljednik Manuela Husseina na klupi Valencije bit će Svetozar Pešić, koji se tako treći put vraća u Španjolsku. Ondje je vodio i Barcelonu, s kojom je osvojio njen prvi europski naslov, te Gironu.

Husseinu je presudio poraz od Armani Jeansa u četvrtom kolu Eurolige kojim je prošlosezonski pobjednik Eurokupa zakomplicirao svoje izglede za Top 16. Međutim, Pešić neće voditi momčad u Ljubljani protiv Union Olimpije. To će umjesto njega učiniti prijelazno rješenje Chechu Mulero.

61-godišnji Pešić igračku je karijeru započeo u Bosni, s kojom je 1979. osvojio europski naslov, a i trenerski počeci vežu mu se za sarajevski klub. Ondje je proveo pet godina, da bi šest vodio njemačku reprezentaciju i 1993. osvojio europsku titulu. Od 1993. do 2000. je trenirao berlinsku Albu i osvojio Kup Radivoja Koraća (1995.) i četiri uzastopna domaća naslova.

Nakon dvije godine s reprezentacijom Jugoslavije i svjetskog naslova 2002. te jedne s Kölnom, preselio se u Barcelonu. Ondje je osvojio prvi euroligaški trofej za klub (2003.) i postao jedina osoba uz Lola Sanza iz Real Madrida koji je osvojio europski naslov kao igrač i trener. Slijedili su još angažmani u Lottomatici, Gironi, moskovskom Dinamu te Crvenoj zvezdi.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 19 nov 2010, 00:01

Dule opet zijanio sa Cska,otkaz ce cini izvjesnim :roll:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 19 nov 2010, 00:26

Zalgiris jos jednom dobio, odlicnih 4 - 1 imaju...Maccabi odlicno igrao protiv Prokoma, malo sam gledao, Eidson ponovo izdominirao...Covjek je dobio maltene sve ovlasti, 20 poena, 4 skoka, 3 asistencije, 5 ukradenih lopti...Unicaja u vrlo bitnoj utakmici dobila Brose Baskets, ocekujem da Brose pocne da pada u narednim utakmicama...PAO rutinski osigurava prvo mjesto u grupi...

Gledao sam Efes - CSKA...
Efes odigrao odlicnu utakmicu, Roberts, Rakocevic, Tunceri, Nachbar, Vujo polahko dolazi do sebe...Odlicna igra dva na dva sa Robertsom, kljucna je bila ona serija njegovih poena kada je CSKA poveo....

CSKA ne moze da se sastavi u odbrani, jednostavno ne mogu da se brane unutra u reketu sa Sokolovim i Bobijem..Jedan od najgorih centarskih tandema EL sigurno.....Izvana Langdon ne moze da igra bez Siskauskasa, Holden je covjek bas pred kraj karijere...

Sve u svemu, Vatutin vjerovatno nece trpjeti ovo pa koliko god kostalo..Ono sto se nezvanicno prica da i kondicioni trener Radonjic koji je otisao sa Duletom gore silno zeli da se vrati....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 nov 2010, 00:35

Ja sam rekao da ce Dule vec u Januaru ponovo u Partizan, a mislim da bih ga Partizan prihvatio otvorenih ruku. Situacija za CSKA je jako teska i imaju omjer 1-4, i mislim da ce sljedeca utakmica protiv AJM odlucivati o sudbini Duleta. Ukoliko to izgubi nema vise ni za CSKA ni za njega spasa sto se EL tice, a vlasnici sigurno nece imati strpljenja da cekaju da ovaj gradi sistem kao sto je to bio slucaj u Partizanu. Po meni je pogrjesio sto je otisao iz Partizana, ali takodjer kada gledam reakcije Duleta na losu igru CSKA i Duleta na losu igru Partizana, to su dvije razlicite osobe, da je u Partizanu pola onih igraca bih poslao u PM.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 19 nov 2010, 00:55

amerosm je napisao/la:Ja sam rekao da ce Dule vec u Januaru ponovo u Partizan, a mislim da bih ga Partizan prihvatio otvorenih ruku. Situacija za CSKA je jako teska i imaju omjer 1-4, i mislim da ce sljedeca utakmica protiv AJM odlucivati o sudbini Duleta. Ukoliko to izgubi nema vise ni za CSKA ni za njega spasa sto se EL tice, a vlasnici sigurno nece imati strpljenja da cekaju da ovaj gradi sistem kao sto je to bio slucaj u Partizanu. Po meni je pogrjesio sto je otisao iz Partizana, ali takodjer kada gledam reakcije Duleta na losu igru CSKA i Duleta na losu igru Partizana, to su dvije razlicite osobe, da je u Partizanu pola onih igraca bih poslao u PM.
Nije bas tako jednostavno ni rastati se sa Vujosevicem...Jer vise je razloga, on ima GARANTOVAN ugovor sa CSKA, plus u taj ugovor se ugradio Misko Raznjatovic, a gdje se on ugradi i zadnji cent se naplati, bilo koje valute...
Vatutin i sam zna da vjerovatno smjenom trenera moze doci do trenutnog soka, ali je i cinjenica da nema na trzistu trenutno kvalitetnih opcija, mozda Karija da je uzeo prije nego sto je ovaj dosao u Valensiju, ili da pokusa sa ljigavim Scariolom, koji ce da dobije nogu 99%...
On ce vjerovatno do zime da ostane trener CSKA...
Sto se tice povratka u Partizan od toga nece biti nista bar neko vrijeme, jer Partizan mora da pokaze da mogu/znaju bez Duleta...
On je jednostavno ove godine jurio pare, odabrao je odlicnu opciju, ali on je jednostavno dobio u ruke tim, nije sam sklopio i to je njemu problem....
Ovom timu bi legao Kari kao kec na desetku, jer on je taj koji zna da vodi i igra sa ovakvim timom...

Ostalo je samo ime.....

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 19 nov 2010, 15:36

CSKA je u specificnoj situaciji sto se trenera tice.Dobio bi on otkaz odma,nadje se trener za tako veliki klub u vrlo kratkom periodu;ako ne neki veliki onda neki od bivskih velikana evropske ili ruske kosarke bi sigurno bio zainteresovan za takav posao.Problem je njihov sto im glavni sponzor vise nema feninga da im je prijetilo i neko izbacivanje iz EL zbog toga i tako te neke stvari,a otkazom ga moraju odma isplatiti i to bi bio krah za njihove finansije itd.Dule je mnogo pogrijesio kod pojacanja:imaju Holdena Langdona Bykova kao neki backup on dovodi one man show-a Gordona.Slabi Vorontcevitch koji ne zna ni sam vise koju poziciju igra 3 ili 4 nema odgovarajucu zamjenu Shved to sigurno nije.Sokolov i Marjanovic ne mogu da se sastave u napadu slobodna ocajna totalno bezopasni po kos.Trebalo je to malo drugacije pogotovo na tim pozicijama od 3 do 5.Umjesto Gordona i njegove sigurno velike plate i transfera mogli su uzet bolje neko krilo koje bi pomagalo Khryapi i Vorontcevicu.Umjesto Marjanovica mogli su Vujicica uzet covjek ih je sada ubio.Sokolov ostao od prosle sezone daj mu manju minutazu i et.Po meni jedan od jacih rostera lige samo povrede su ih unistile i mala klupa na pozicijama 3 i 4.Iskreno se nadam da ce se dignuti,smjenom trenera ili ne al nesto se mora mijenjati
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 24 nov 2010, 00:16

Eh u Milanu se odigrava borba na zivot ili smrt u sportskom smislu za CSKA..Siskauskas je dobio odobrenje od ljekara da moze da igra....Milano je itekako dobra ekipa....Bice bas tesko Crvenoj armiji da dodje do pobjede....Ovo je prekretnica sezone, ako ovo dobiju mogu mnogo, ako izgube gotovo je...

Ostalo je samo ime.....

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 24 nov 2010, 21:44

Varda dominira :D covjek jedva hoda, ali opet je po ucinku medju boljim centrima u EL 8-)
CSKA gubi na poluvremenu od Milana, bice gutavo do kraja, da imam limita ovo bih gledao jer ce sigurno biti pakleno drugo poluvrijeme :) ali posto nemam moracu da gledam fudbalsku LP :( :(

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 24 nov 2010, 22:55

Dule Cao!

Odlicno otvorili utakmicu i onda u 2/4 MIlano pravo 13-0 i prelazi u vodstvo, onda opet dobro igrali na kraju i u zadnje dvije minute od 57-61 i napad, Siskauskas gubi loptu pod kosem, mozda je i faul bio. Milano pravi 14-4 :roll:

Jaaber pogodio tricu za +3, 9 sec. do kraja i prelomio utakmicu.

Uglavnom, CSKA **** i cao CSKA.

Langdon ne moze pogoditi nista, 1 poen 0/4 iz igre, Gordon divlja ali i igra nesto, Holden imao 11 poena ali lose i njemu je vrijeme odbrojano.

Danas Smodis odigrao dobro, i odveo ih na +5 u 4/4 i Sokolov je solidno igrao. Khryapa u napadu nista, u odbrani kao i inace.

Bykov nije ni igrao, Boban samo minut, ma lose.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 24 nov 2010, 23:11

Susicu odlazi :mrgreen:
slika
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 24 nov 2010, 23:15

Ništa. Izgleda da će Dule ipak na biro(samo ne znam na koliko dugo). CSKA ne samo da gubi, već katastrofalno i igraju(pa i sad su za vikend izgubili i u domaćem prvenstvu od Unics Kazana). Iako u klauzuli stoji da će mu se morati isplatiti posljednji peni od ugovora, moje mišljenje je da mu se treba zahvaliti i okrenuti nekom drugom ko će biti u stanju probuditi ovu ekipu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 24 nov 2010, 23:22

da mi je neko pricao kad je dosao dule da ce cska biti ovako los ne bi mu vjerovao... ali realno nije ovo ni po igrackom kadru ono sto je cska imao nekad. vjerovatno se dosta ljudi nece sloziti ali to je moje licno misljenje koje ja imam o tim nekim igracima koji nose dres cska.
nadam se da ce se lietuvos rytas izvuci sad kad se sharas vratio. danas je vec bio prilicno dobar cak 8 asistencija...
milim da ce biti jako ubudljivo do kraja jer ce se ovih nekoliko timova za koje se smatralo da sigurno prolaze morati dobro namuciti da to ostvari za neke je to skoro i nemoguce...
You are someone else I am still right here

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 24 nov 2010, 23:27

A dobro @fera, naravno da ovaj CSKA nije u rangu Messininog, ali je sigurno mogao mnogo više izvući iz ove ekipe. Pa nisu svi za starog gvožđa, pobogu. Ne znam, meni ovo miriše na brzi raskid ugovora, jer ovako nešto se ne može tolerisati u jednom od najboljih klubova u posljednjih nekoliko godina. Ne znam, ali ako se ne varam sljedeće kolo im dolazi Panatha. Tu ako izgube, rekao bih da je sve gotovo(ako već i nije).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 24 nov 2010, 23:31

Hmm..nije Duletu ovo prva utakmica"biti ili ne biti" koju je izgubio sa Cska..a on je i dalje tu..znaci idemo dalje..utakmica protiv Panathinaikosa je za Duleta biti ili ne biti,ako to izgubi gotovo je :mrgreen:

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 24 nov 2010, 23:36

Monolog je napisao/la:A dobro @fera, naravno da ovaj CSKA nije u rangu Messininog, ali je sigurno mogao mnogo više izvući iz ove ekipe. Pa nisu svi za starog gvožđa, pobogu. Ne znam, meni ovo miriše na brzi raskid ugovora, jer ovako nešto se ne može tolerisati u jednom od najboljih klubova u posljednjih nekoliko godina. Ne znam, ali ako se ne varam sljedeće kolo im dolazi Panatha. Tu ako izgube, rekao bih da je sve gotovo(ako već i nije).
naravno da ne bi trebali biti ovako losi. ja nesto ne vjerujem da ce ga tako lako otpustiti. mislim ako pobjedi PAO opet mu je svaka naredna biti ili ne biti navikao je on na taj pritisak ali da se nije snasao u klubu gdje on nije bog i batina to je apsolutna istina....
You are someone else I am still right here

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 24 nov 2010, 23:36

Dule se izgleda zaj.ebo sto je neki dan podnio ostavku u CG, misleci da ce mu trebat odmora. Sve su prilike da ce ga imati i viska :D :D

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 25 nov 2010, 00:15

CSKA je pred ispadanjem, vise o tankoj niti
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.