FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Bezideja
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Bezideja » 06 feb 2020, 06:56

MrkiMedo je napisao/la:
05 feb 2020, 22:43
Sad pogledao reprizu, hvala ovima sto nisu sklonili utakmicu sa kanala. Pohvalim Subasica i Sehica, nadam se malo da bi mogli donijeti svjeze krvi, upasti u prvih 11, a oni ko da su na mrvama spavali. Onih pola sata prvog tima je vrhunsko bilo samo uvijek moramo primiti glup gol **** li ga. Sinisa i Dado ispadose, ista je situacija cini mi se bila i protiv Tuzle.
Bice ovo dobro, treba malo vjere, inata i mislim da mozemo ocekivati puno.
Hocemo svaku sljedecu pripremnu utakmicu pisati ispao ovaj, ispao onaj? Gledate li njemacku ligu, englesku? Mozda Man Utd da vidis koliko im puta ispadne ovaj, ispadne onaj?

Sta hocete da dovodemo vanzemaljce koji nece nikad ispasti? Tegobno vise svaku jeb.enu utakmicu citamo jedno te isto. Ispo ovaj, ispo onaj, treba ga otjerat dovest novog?..

Ovdje strucnjaci ne gledaju da se ekipa PRIPREMA, oni upale da gledaju ko ce ispasti isto obdaniste. Mucno citati vise nebuloze..

Svaku utakmicu svaki nas igrac ispadne po 20 puta al se oni ufatili 3 igraca i golmana i slomise..
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 06 feb 2020, 07:48

E naso nekom on pametovat, a jeo **** sa krpicem godinu :crazy:
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 06 feb 2020, 08:40

Na 1921 stoji, ipak, dva crvena da smo imali. Veselinovic je izasao u 35. minuti, a usao Mustafa. Da on nije fasovo crveni. Iako, to mi ne lici na njega. :kafa:
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 06 feb 2020, 08:48

Laznadevetka je napisao/la:
05 feb 2020, 22:00
Raja registrovao sam se ima poodavno, svaki dan pročitam postove od a do ž, ali sam samo jednom pisao. Jednostavno vidim da je ekipa tu odavno i nekako ne želim da upadam, ali evo... boli me šta i ko sve piše o našoj svetinji, o nečemu što me je formiralo kao ličnost, jer živim Želju. Bespotrebno se palimo i lozimo na ono što drugi rade, tj dovode kojekakve "igračine" a mi sebe itekako podcjenjujemo. Braćo pa imamo i mi svoje adute, koji vjerojatno i čitaju ovaj forum, ako ne čitaju čuju šta se sve piše. Koju mi to poruku šaljemo jednom Stilicu, jednom Zecu, kad svr.avamo na Tine, Zakare, Bilbije i takve debile koji REALNO našim nisu ni do koljena. Na kraju krajeva ljubav prema klubu naših je mnogo veća i ko išta zna o fudbalu zna da je to jedna ogromna i bitna stvar. Mene vrijedja kao nekoga ko živi Želju cijeli svoj život to da mi podcjenjujemo svoje, a dižemo u nebesa neke plaćenike. Gaće se nekima tresu. Ako vam se tresu, nemojte ih držati, nek same spadnu. Prkos, ponos i najvažnije INAT je nešto što je od ovog kluba napravilo najtrofejnijeg, najpopularnijeg, najboljeg. Ako sad počnem pisati o Amaru, odmah će se neko nadje da kaže, ovaj Amarov. Ljudi, Amar je veličina i to treba svakom od nas da bude vodilja, da mu vjerujemo. Nije naše da raspravljamo o finansijama, naše je da dodjes na utakmicu poderes i grlo i dlanove za svetinju. Ako to ne budemo shvatali, bojim se da buduće generacije neće živjeti Želju i imacemo novi naraštaj degenerika. Ova starija raja zna o čemu pričam. Bio sam na tribini i kad nije bilo za hljeba i kad se rasipalo, kao i većina vas ovdje i zato vas molim, ne ponizavajtet nešto što je 100 godina njegovano, ne kvarite. One tamo ne treba ni spominjati, sami su sebe ispisali. Zato želim još jednom da zamolim sve one kojima je Željo u srcu, da zbijemo redove i da je proslavimo na kraju sezone. Ja vjerujem, vjerovao sam i kad smo bili 14.

:bow:

Mi smo Željini Željo je naš!
Mi smo Željini Željo je naš!

Biće Željo opet Šampion!

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 06 feb 2020, 09:11

Boga mi zaja jucer najjaci. Mozda je on taj x factor za nastavak.

Onako laicki, mozda mu bolje legne desna strana. Kad igra na lijevoj em sto centrira lijevom em sto se automatski izvlaci na šut desnom (a znamo da mu zavrsnica nije jaca strana).

Ovako samo preskace i ubacuje i asistira.
Amar ako te tvoje predispozicije ne istanca i ne kapitalizuje na njima, nece niko.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

Laznadevetka
Kontakt:

Post Postao/la Laznadevetka » 06 feb 2020, 09:25

kerimatomic1921 je napisao/la:
06 feb 2020, 09:11
Boga mi zaja jucer najjaci. Mozda je on taj x factor za nastavak.

Onako laicki, mozda mu bolje legne desna strana. Kad igra na lijevoj em sto centrira lijevom em sto se automatski izvlaci na šut desnom (a znamo da mu zavrsnica nije jaca strana).

Ovako samo preskace i ubacuje i asistira.
Amar ako te tvoje predispozicije ne istanca i ne kapitalizuje na njima, nece niko.
Slažem se da bi mogao biti od velike koristi. Prvenstveno njegove fizičke predispozicije su velika prednost na krilu jer nemaš neke visoke bekove u modernom fudbalu, samim time naša ispucavanja mogu biti mnogo korisnija ukoliko se nauči malo bolje postavljati i prvom vraćati loptu našim veznim igračima koji mogu svojom lucidnoscu rješavati priliku u dva poteza. Teško ga je definisati, meni je on malo budala, al jbg i Lendric je, doduše njega možeš usmjeriti dobrim "pakerom" poput Stile koji mu odgovara samo tako. Zaim ima tolike neiskoristene prednosti i mislim da će iz njega ovaj stručni štab izvući maksimalu. Vidim da manje glumi Ronalda, očito mu je skrenuta pažnja. Nema šta, pozitivno me iznenadio. Ostaje da neke finese uradi koje nisu toliko vezane za talent koji posjeduje, poput postavljanja, malo jačeg ulaska u duele, pametnije čekanje protivnika bez zalijetanja, pa i da malo biciklističke podere i isprlja.

Radmilo87
Kontakt:

Post Postao/la Radmilo87 » 06 feb 2020, 09:27

Admir74 je napisao/la:
05 feb 2020, 22:16
Blažević je upravu, momak nema aktivan ugovor sa čelikom i ovjeren u kantonalnom savezu, dokaz za to je da pod opcijom "aktivni ugovor" nema nikakvog podatka, štto znači da ga čelik nije ovjerio u savezu, već samo napravio ugovor sa igracem bez ovjere u savezu, što samim tim je ništavno, te Ante Blažević može kao slobodan igrač preći u drugi klub - ovako nalažu propisi.
Ispod je tabela zadnje registracije i ugovora sa čelikom, koji je istekao, te igrač može potražiti novi klub. Očigledno mu ČELIK ne da ispisnicu, te je zbog toga na arbjtražnoj komisiji koja će donijeti odluku, vjerovatno na Blaževićevu korist.

slika
To je ono što sam njima napisao na temi, a par dana prije i ovdje, a oni se keslaju, čovjek iz njihovog kantonalnog saveza mi ispričao kako stvari stoje, jedan ugovor mu je istekao i po tome je on slobodan igarc, a mimo tog ima novi ugovor kojeg je potpisao (do 2021, to je ono što oni tvrde da do tada ima ugovor), na konto tog ugovora ga žele i zadržati, i ako taj ugovor praktički nije validan jer nije ovjeren u savezu, istovremeno će postati slobodan igrac (formalno vec jeste, ovi tvrde da nije i te tvrdnje baziraju na tom drugom ugovoru, samim tim odluku ce morati dodnijeti arbitražna komisija saveza) a i po pravilima saveza može ih tužiti, jer taj ugovor je on potpisao, dakle prihvatio je uslove, dvije strane su se dogovorile, a oni to nisu ispoštovali odnosno nisu ovjerili ugovor u savezu i dali ga u daljnu proceduru, dakle ostaju bez igraca a moraće mu isplatiti sve do posljednje marke
MIHAJLOVIĆ !

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 06 feb 2020, 09:34

Zaimaga poludio u ovim zadnjim tekmama
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 06 feb 2020, 09:43

Sto ih ponisti sindikat :rol:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 06 feb 2020, 09:52

Bogi povukao veze
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 06 feb 2020, 09:56

Igrač Ante Blažević je zaključno sa 1.2.2020. godine slobodan igrač, s obzirom na to da je pomenutog dana iz opravdanih razloga jednostrano raskinuo ugovor s NK Čelik Zenica.

Prethodno je klubu poslao opomenu s rokom od deset dana, dajući Klubu u dobroj volji mogućnost da izvrši plaćanje svog duga prema njemu, kako bi ostao dio tog kolektiva. Međutim, to se nije desilo, te je igrač bio prinuđen, koristeći član 14. FIFA-inog Pravilnika o Registraciji, Statusu i Transferu igraču, raskine svoj Ugovor iz opravdanih razloga. Dug Kluba prema igraču iznosi devet (9) mjesečnih plata, a igrač je klupske čelnike u protekla dva mjeseca u više navrata upozoravao na njegova prava kao igrača stranca, no s druge strane nije bilo odgovora.

Za vrijeme trajanja roka opomene, igrač nije bio obavezan izvršavati svoje klupske obaveze. Dakle, 1. februara tekuće godine prestale su sve obaveze igrača prema Klubu, a obaveze koje je Klub imao prema igraču on će potraživati putem FIFA-inih sudova (FIFADRC), te je već predao svoj tužbeni zahtjev.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 06 feb 2020, 09:57

Vrbuj vrbuj me

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 06 feb 2020, 10:01

ja kako sam skontao Blažević je FIFA-in igrač :lol: :lol: :lol: :lol:
moSa ljoŽe

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 06 feb 2020, 10:06

E cuj Blazevic 9 plata nije dobio... Pa od cega je zivio jbt
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 06 feb 2020, 10:06

:kafa: :salut:

slika

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 06 feb 2020, 10:08

Šta je ba 9 plata, uozbiljite se. Namjestio sindikat.

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 06 feb 2020, 10:10

Eh sad Shorty mozes nabacivati ali Adni samo... Idemo Blaž... :opaopa:

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 06 feb 2020, 10:12

Admir74 je napisao/la:
06 feb 2020, 10:06
:kafa: :salut:

slika
A Minjore brat ne vjeruje Curvi za Blazevica :facepalm: kako su te picke zaboravile a boljeg momka nije bilo .Voli te brat Curva

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 06 feb 2020, 10:15

Znaci sad startnih XI:

Golman: Tbjrb 1 or tbjrb 2

Odbrana: Pavic, Aco, Aco, Blazevic

Sredina: Dado, Mesa, Stila

Krila: E. Zec/Tbjrb i Veseli

Napad: Lendric

Na pozicijama gdje su tbjrb po mom misljenju bi se moralo pojacati ako se ukaze prilika...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin i 29 gostiju.