Prva pripremna je sljedeći vikend protiv Krivaje. Izgleda da će se igrati u Žepču na novoj umjetnoj travi.
NK TOŠK Tešanj
Moderator/ica: GracanicaAA
- HeliosIzDomzala
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: NK TOŠK Tešanj
Opet pripremne utakmice van Tesnja. Ne sjecam se kada su iste bile u Tesnju, da ne kazem tu negdje u blizini. Samo mi ne govorite da nemamo pomocnog terena, to ne pije vode.
“Don’t believe everything you hear. Real eyes, Realize, Real lies.”
- HeliosIzDomzala
- Kontakt:
Gdje bi ti igrao prijateljsku kod nas da se pitaš, realno?ImbecilniLudak je napisao/la: ↑02 feb 2020, 22:40Opet pripremne utakmice van Tesnja. Ne sjecam se kada su iste bile u Tesnju, da ne kazem tu negdje u blizini. Samo mi ne govorite da nemamo pomocnog terena, to ne pije vode.
- ASD
- Kontakt:
Gubljenje vremena je igrati tekme na lošim uslovima.
Gledao sam Metalleghe-Velež u Bijelom Polju. Ništa se ne može odigrati.
U ovom periodu godine se trenira na plastici pa se tek pred početak sezone pređe na pravu travu.
Budućnost je odigrala već dvije prijateljske, jedan na pomoćnom terenu u Banovićima (na plastici), druga u Stanišićima (isto na plastici).
Često Budućnost ode u Stanišiće odigrati tekme.
U ovom periodu godine se trenira na plastici pa se tek pred početak sezone pređe na pravu travu.
Budućnost je odigrala već dvije prijateljske, jedan na pomoćnom terenu u Banovićima (na plastici), druga u Stanišićima (isto na plastici).
-
- Kontakt:
Nece ni u Zepci igrati besplatno i tamo ce platiti. Tako se moze platiti Pobjedi, pa i Borcu. Pa pomocni teren na Sibovima je bolji nego nas stadion sto se travnjaka tice.HeliosIzDomzala je napisao/la: ↑02 feb 2020, 22:43Gdje bi ti igrao prijateljsku kod nas da se pitaš, realno?ImbecilniLudak je napisao/la: ↑02 feb 2020, 22:40Opet pripremne utakmice van Tesnja. Ne sjecam se kada su iste bile u Tesnju, da ne kazem tu negdje u blizini. Samo mi ne govorite da nemamo pomocnog terena, to ne pije vode.
- HeliosIzDomzala
- Kontakt:
Ma u Jelahu pomocni je samo za treniranje. Nema fiksne golove. Nije ocrtano. Ne igraju ni oni. Što se tiče ostalih, niko ne da glavne terene, ko i mi što na svoj ne izlazimo. Uzorali bi ga za dan. Trenutno je ovdje gdje ćemo ih gledati najblize Teslić - Kardijal.ImbecilniLudak je napisao/la: ↑02 feb 2020, 23:07Nece ni u Zepci igrati besplatno i tamo ce platiti. Tako se moze platiti Pobjedi, pa i Borcu. Pa pomocni teren na Sibovima je bolji nego nas stadion sto se travnjaka tice.HeliosIzDomzala je napisao/la: ↑02 feb 2020, 22:43Gdje bi ti igrao prijateljsku kod nas da se pitaš, realno?ImbecilniLudak je napisao/la: ↑02 feb 2020, 22:40Opet pripremne utakmice van Tesnja. Ne sjecam se kada su iste bile u Tesnju, da ne kazem tu negdje u blizini. Samo mi ne govorite da nemamo pomocnog terena, to ne pije vode.
- HeliosIzDomzala
- Kontakt:
Pa zato sam i napisao. U Jelahu jeste taj neki pomoćni al je bliže i dalje njivi, neravno je, grbavo, bio sam s ragbistima tu pa znam. Nije toliko ni problem da ti možda neko i da teren, al gdje ćeš to da se ko povrijedi. Borac isto sve igra u Kardijalu pripremne. Umjetna trava je sada zakon, i što ti kažeš dvije zadnje se odigraju na travi i to je to..ASD je napisao/la: ↑02 feb 2020, 23:04Gubljenje vremena je igrati tekme na lošim uslovima.
- ASD
- Kontakt:
Kakvo vam je to stanje s ragbijem? jel se igra liga kakva? Gospodski sport.
U TK nažalost nema nijedne ekipe. Ne znam da li je ikad i bilo.
U TK nažalost nema nijedne ekipe. Ne znam da li je ikad i bilo.
- HeliosIzDomzala
- Kontakt:
Ima ragbi klub TRK. Do prosle godine su se natjecali u ligi. Mislim da imamo 10ak max ekipa u BiH. Čelik, Derventa, Tomislav, ne znam napamet sad. Odo ove mislim da se ne takmice više. Glavni "krivac" što imamo ragbi je Safet Ćerim, tesnjak koji je nastupao za Čelik i reprezentaciju BIH.
- ASD
- Kontakt:
Šteta što se to malo više ne reklamira, baš je gospodski sport.HeliosIzDomzala je napisao/la: ↑02 feb 2020, 23:39Ima ragbi klub TRK. Do prosle godine su se natjecali u ligi. Mislim da imamo 10ak max ekipa u BiH. Čelik, Derventa, Tomislav, ne znam napamet sad. Odo ove mislim da se ne takmice više. Glavni "krivac" što imamo ragbi je Safet Ćerim, tesnjak koji je nastupao za Čelik i reprezentaciju BIH.
Ja se ne sjećam da sam vidio nekad nešto u vezi ragbija na TV-u.
Ne računajući sportske kanale.
Problem je što za tog treba puno igrača.
Barem bi repku trebali prenositi.
- HeliosIzDomzala
- Kontakt:
Sada ovi TRK Tešanj pretežno igraju Beach rugby. Taj teren je kod nas napravljen u Jelahu gdje je pomoćni, zato sam gore napisao da znam kakav je teren jer sam bio. Par utakmcia su igrali na Lukama toskovim ragbisti, a unazad 3-4 godine bila je na Lukama i utakmica kvalifikacija između BiH i Finske. Lijep dogadjaj a i sport općenito.
-
- Kontakt:
Mislim da je taj ragbi klub postoji samo na papiru. Bitno je da dobiju lovu od opštine kao udruženje. Realno većina udruženja i postoji zbog toga da se iz budžeta izvuče koliko toliko love.HeliosIzDomzala je napisao/la: ↑02 feb 2020, 23:48Sada ovi TRK Tešanj pretežno igraju Beach rugby. Taj teren je kod nas napravljen u Jelahu gdje je pomoćni, zato sam gore napisao da znam kakav je teren jer sam bio. Par utakmcia su igrali na Lukama toskovim ragbisti, a unazad 3-4 godine bila je na Lukama i utakmica kvalifikacija između BiH i Finske. Lijep dogadjaj a i sport općenito.
Trk postoji. Ragbi liga u BiH zavisi od Zenice i Čelika. Svi klubovi koji postoje u BiH su osnovani od strane Zenicana kji su se raselili iz Zenice. Primjer je i nas TRK.
Zbog malog broja ljudi i troskva tesko je igrati ragbi 15 pa zbog toga klubovi igraju ragbi 7.
Troskovi koje dobijaju od opcine su zanemarivi da bi zbog roga postojali.
Cinjenica je ta da su pokazali da se moze kad se hoce. Primjer stadiona Mekis. Uradili za njega vise nego bilo ko. Dranaza od sume. Sirenje terena iza gola gdje je bila rupa ( uradili nasip i prosiren tern). Postavljen kontejner. Ostalo nastavio Pasa sa svojom skolom fudbala.
Pitanje sta je TOSK uradio do sada na Mekisu?
Napravili pjescani teren na Sibovima uz pomoc projekata na koje su aplicirali, na te projekte svi mogu da apliciraju.
Pitanje na koliko takvih projekata je TOSK aplicirao?
Imbecilni postujem sto pises, ali mislim da nisi upravu u vezi s tim.
- HeliosIzDomzala
- Kontakt:
Složio bih se s tobom.MANUTDTe je napisao/la: ↑04 feb 2020, 15:27Trk postoji. Ragbi liga u BiH zavisi od Zenice i Čelika. Svi klubovi koji postoje u BiH su osnovani od strane Zenicana kji su se raselili iz Zenice. Primjer je i nas TRK.
Zbog malog broja ljudi i troskva tesko je igrati ragbi 15 pa zbog toga klubovi igraju ragbi 7.
Cinjenica je ta da su pokazali da se moze kad se hoce. Primjer stadiona Mekis. Uradili za njega vise nego bilo ko. Dranaza od sume. Sirenje terena iza gola gdje je bila rupa ( uradili nasip i prosiren tern). Postavljen kontejner. Ostalo nastavio Pasa sa svojom skolom fudbala.
Napravili pjescani teren na Sibovima uz pomoc projekata na koje su aplicirali, na te projekte svi mogu da apliciraju.
-
- Kontakt:
Odoste vi daleko od Nk Tosk
-
- Kontakt:
Znam Camilovski da si bio dio te price sa Cerimom i sam znas da je sve, ali apsolutno sve odradjeno od donacija i cigancenja kako se to u ovoj drzavi i radi. To mene jede, cigancenje i donacije. Slazem se za te projekte, Tosk kao udruzenje gradjana je moglo i moze da radi na projektima, ali nece niko za dzabe sto je i logicno. Bio onaj mali smrdo Kadribasa, znao je on to sve, ali nista ni od njega mali patuljak gledao samo svoju gujcu. Opet cu se vratiti na pomocni teren i seljacinu Saranovica. Akcije takve vrste vise nikada necu podrzati i gledat cu da sto vise svijeta odvratim od istih jer nemaju aposlutno nikakvog smisla. Samo konkretan dugorocni plan i to je to. Imamo dovoljno kapaciteta za tako nesto, mrzi me spominjati i ove milionere privrednike, nisu ni on rijesenje jer da jesu imali bi infrastrukturu i bili bi rang iznad.MANUTDTe je napisao/la: ↑04 feb 2020, 15:27Trk postoji. Ragbi liga u BiH zavisi od Zenice i Čelika. Svi klubovi koji postoje u BiH su osnovani od strane Zenicana kji su se raselili iz Zenice. Primjer je i nas TRK.
O tome ti i govorim, bitno je htjeti, planirati... tribina na borcevom stadionu, ona nova do svlacionica. Projekat Svedske vlade, momci iz JOM-a aplicirali i napravljena, nije Borac.ImbecilniLudak je napisao/la: ↑04 feb 2020, 22:13Znam Camilovski da si bio dio te price sa Cerimom i sam znas da je sve, ali apsolutno sve odradjeno od donacija i cigancenja kako se to u ovoj drzavi i radi. To mene jede, cigancenje i donacije. Slazem se za te projekte, Tosk kao udruzenje gradjana je moglo i moze da radi na projektima, ali nece niko za dzabe sto je i logicno. Bio onaj mali smrdo Kadribasa, znao je on to sve, ali nista ni od njega mali patuljak gledao samo svoju gujcu. Opet cu se vratiti na pomocni teren i seljacinu Saranovica. Akcije takve vrste vise nikada necu podrzati i gledat cu da sto vise svijeta odvratim od istih jer nemaju aposlutno nikakvog smisla. Samo konkretan dugorocni plan i to je to. Imamo dovoljno kapaciteta za tako nesto, mrzi me spominjati i ove milionere privrednike, nisu ni on rijesenje jer da jesu imali bi infrastrukturu i bili bi rang iznad.MANUTDTe je napisao/la: ↑04 feb 2020, 15:27Trk postoji. Ragbi liga u BiH zavisi od Zenice i Čelika. Svi klubovi koji postoje u BiH su osnovani od strane Zenicana kji su se raselili iz Zenice. Primjer je i nas TRK.
Ja postujem tonsto je dosao lik iz drugog grada i uspije nesto uraditi. U jednom trenutku imao vise omladinaca od TOSK a.
Ni jedan sport kod nas nije isplativ da bi se bez donacije moglo. Cerimu svaka cast za to sto je pokrenuo.
TŽV!
Odosmo daleko od teme, a to je NK TOSK Tesanj.
TRK je bila stvar entuzijazma, volje i zelje pojedinca, tj. Cerima. Raja u Tesnju je to podrzala i fina prica se napravila. Iskreno osim tog terena na Sibovima, ostale stvari nisu iziskivale toliko troskove, tako da se dosta toga moglo uraditi.
Sto se tice TOSK-a i ulaganja u infrastrukturu, svi znam koliko to kosta. To nije mala cifra i TOSK to bez podrske Opcine, privrede ne moze ni zapoceti, a kamoli uraditi. Moze se tu obezbijediti dio sredstava kroz razne projekte, ali opet tu ostaje dosta toga za namiriti.
Mi smo svoju priliku propustili nedavno kada su se nudila sredstva od FIFE/UEFE (nisam siguran), ali zbog raznih sujeta pojedinaca, na kraju smo izgubili priliku da to odradimo uz minimalni trosak. Po meni je tu nacelnik trebao reci pravi se tu i tu, dal to bio Mekis ili negdje drugo, i to je to. Ovako dok se mi dogovorimo, prodje voz...
Spominje se sada da ce opcine finansirati izgradnju u Mekisu, ali cisto sumnjam u to ...
Da se vratimo sad na TOSK, za vikend je izgleda protiv Krivaje utakmica. Vidjet cemo kako to izgleda.
Po meni imamo ekipu slicnu kvalitetom kao i prve polusezone, tako da vjerujem da ce to dobro biti.
TRK je bila stvar entuzijazma, volje i zelje pojedinca, tj. Cerima. Raja u Tesnju je to podrzala i fina prica se napravila. Iskreno osim tog terena na Sibovima, ostale stvari nisu iziskivale toliko troskove, tako da se dosta toga moglo uraditi.
Sto se tice TOSK-a i ulaganja u infrastrukturu, svi znam koliko to kosta. To nije mala cifra i TOSK to bez podrske Opcine, privrede ne moze ni zapoceti, a kamoli uraditi. Moze se tu obezbijediti dio sredstava kroz razne projekte, ali opet tu ostaje dosta toga za namiriti.
Mi smo svoju priliku propustili nedavno kada su se nudila sredstva od FIFE/UEFE (nisam siguran), ali zbog raznih sujeta pojedinaca, na kraju smo izgubili priliku da to odradimo uz minimalni trosak. Po meni je tu nacelnik trebao reci pravi se tu i tu, dal to bio Mekis ili negdje drugo, i to je to. Ovako dok se mi dogovorimo, prodje voz...
Spominje se sada da ce opcine finansirati izgradnju u Mekisu, ali cisto sumnjam u to ...
Da se vratimo sad na TOSK, za vikend je izgleda protiv Krivaje utakmica. Vidjet cemo kako to izgleda.
Po meni imamo ekipu slicnu kvalitetom kao i prve polusezone, tako da vjerujem da ce to dobro biti.
FGR !
Trenutno korisnika/ca: Proximic i 5 gostiju.