Rekonstrukcija stadiona u BiH

MANUTDTe
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la MANUTDTe » 04 feb 2020, 18:01

MANUTDTe je napisao/la:
04 feb 2020, 17:20
Ovaj je 2018. Kosta 14 miliona KM. Repka je prosle godine igrala kvalifikacionu tekmu, mislim da ima sve uslove. Mnogim ekipama ti uslovi u nas i nisu za 1.potrebni, al to ti je kad imas plan, a ne kao ono u TZ kosta 5 mil. Ne mozes vjerovati.
Tuzla BIH, 1 tribina 5 mil.
slika
Slovacka kompletan stadion 14 mil.
slika
Stadion je CAT3 samo zbog toga sto mu fali 520 sjedalica. Znaci bukvalno CAT4

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 04 feb 2020, 18:41

Convicts1988 je napisao/la:
04 feb 2020, 14:34
Da se ne lažemo, Željezničar je bukvalno isprosio onu tribinu istok.
Jel BP 1/1 Čelikov stadion? Kako se sjećam u BP Čelik nije uložio marke, sve je ulagala općina i savez.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 04 feb 2020, 18:47

ovaj stadion u slovačkoj je skroz mali, 10 redova okolo plus jedna tribina koja ne ide cijelom dužinom stadiona, sve skupa 7500 gledalaca.

to je možda u redu za nitru ali za naše najveće klubove je to premalo, bez obzira na to šta neki mislili

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 04 feb 2020, 18:51

Ovaj plavi stadion je san snova za sve i jednog naseg premijerligasa.
Mjau !

Fareus1921
Kontakt:

Post Postao/la Fareus1921 » 04 feb 2020, 18:52

jestamaji je napisao/la:
04 feb 2020, 18:47
ovaj stadion u slovačkoj je skroz mali, 10 redova okolo plus jedna tribina koja ne ide cijelom dužinom stadiona, sve skupa 7500 gledalaca.

to je možda u redu za nitru ali za naše najveće klubove je to premalo, bez obzira na to šta neki mislili
Meni je ovakav stadion sasvim dovoljan za neke klubove gdje je prosjek oko 1000 gledaoca
Mi smo Željini,Željo je naš!!!
2.8.2019.Semir Štilić potpisao za Željezničar

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 04 feb 2020, 18:55

Machak je napisao/la:
04 feb 2020, 18:51
Ovaj plavi stadion je san snova za sve i jednog naseg premijerligasa.
Jeste naravno ali cak ni u Slovackoj prvoj ligi nisu svi stadioni na ovom nivou :) A njihova drzava je daleko ispred nase a i fudbalska liga je udaljeno barem isto toliko, tako da je tesko ocekivati da bi kod nas svi imali ovakve stadione :)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Hans
Kontakt:

Post Postao/la Hans » 04 feb 2020, 18:57

slika
Ovaj stadion je cat4, nešto manje od 10k sjedećih mjesta. Zapad na Grbavici može biti veličine kao i istok, da se uklopi u ostale 3 tribine, i imati sve sadržaje potrebne za najvišu kategoriju (pod tribinom bi trebalo biti sve što je potrebno).

Po mom mišljenju, kad bi se tako uradilo, Grbavica bi bila 10x ljepša i od tog Slovačkog (koji uopće nije lijep, pogotovo s tom jednom velikom tribinom) i od ovog iznad.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 04 feb 2020, 19:04

Hans je napisao/la:
04 feb 2020, 18:57
slika
Ovaj stadion je cat4, nešto manje od 10k sjedećih mjesta. Zapad na Grbavici može biti veličine kao i istok, da se uklopi u ostale 3 tribine, i imati sve sadržaje potrebne za najvišu kategoriju (pod tribinom bi trebalo biti sve što je potrebno).

Po mom mišljenju, kad bi se tako uradilo, Grbavica bi bila 10x ljepša i od tog Slovačkog (koji uopće nije lijep, pogotovo s tom jednom velikom tribinom) i od ovog iznad.
naravno ali vi koji o tome pišete ko da ne znate kolikim parama klub raspolaže. ovo do sada je ko trebević, a ja ako jug vidim prije nego riknem plakaću ko malo dijete! ja u jug za stogodišnjicu ne vjerujem. previše bi to bilo lijepo, a iskreno bojim se da bi nas prevelika investicija mogla koštati kluba!

jedini način da se više od toga desi je ili neko čudo tipa da neko od zaljubljenika želje na zapadu dobije sto miliona na lotu ili ono zadnje što niko od nas ne želi , da toliko zglajzamo da nas sastavi sudbina pitara ......nedaj bože, pa makar to značilo da taj neko završi stadion. bolje je i ovako ko sad milion puta!

Hans
Kontakt:

Post Postao/la Hans » 04 feb 2020, 19:08

jestamaji je napisao/la:
04 feb 2020, 19:04
Hans je napisao/la:
04 feb 2020, 18:57
slika

naravno ali vi koji o tome pišete ko da ne znate kolikim parama klub raspolaže. ovo do sada je ko trebević, a ja ako jug vidim prije nego riknem plakaću ko malo dijete! ja u jug za stogodišnjicu ne vjerujem.

jedini način da se više od toga desi je ili neko čudo tipa da neko od zaljubljenika želje na zapadu dobije sto miliona na lotu ili ono zadnje što niko od nas ne želi ...... da toliko zglajzamo da nas sastavi sudbina pitara ali sa nekim malo boljim vlasnikom ......nedaj bože! bolje je i ovako ko sad milion puta!
Iskreno, vi Željovci malo previše primate k srcu bilo kakav komentar po pitanju Grbavice :lol:

Budući da u BiH imamo više prstiju na jednoj ruci nego stadiona u fazi rekonstrukcije/izgradnje, ova tema se svodi na puko maštanje o rekonstrukcijama i izgradnjama :D
Ovo do sada je dobro, bitno je da plan postoji, pa polako :)

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 04 feb 2020, 19:12

to je stadion na kome sam ja odrastao, rodio se sto metara od njega, otkako sam prohodao provodio sam tamo skoro svo slobodno vrijeme, svojim očima gledao svaki kamen koji je ugrađen, vidio ga kako gori i kako se ponovo diže ..... naravno da sam sentimentalan.

želju volim, ko i većina nas sa grbavice i okoline..... mi smo željini želji je naš .... i to je istina. ako se desi propast i neko nekad kupi želju to više neće biti slučaj, potpuno normalno je da to niko od nas ne želi :wave:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 04 feb 2020, 19:19

osim toga nije mašta, bez obzira što neki previše maštaju. uloženo je podosta u grbavicu i u bilino, elem nešto se radi. vrapčići su slijedeći primjer .... država nam je dno dna a klubovi siromašni, ali dešava se dosta toga.

jeb.iga, nema ni hrvatska stadiona kako treba a ljudi su bili treći i drugi na svijetu. prvi tim koji će tamo dobiti stadion kako treba je osijek u stranim rukama ...

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 04 feb 2020, 19:25

jestamaji je napisao/la:
04 feb 2020, 18:47

Za sta ti je premalo, ni Zeljo ni Sarajevo nemaju veci prosjek od 5000,nego ispod :roll:
I ne bitan je Kapacitet, niti izgled to se moze prepraviti.
Jbt ko da im je prosjek veci od ovog stadiona pa eto premali je.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 04 feb 2020, 19:26

MANUTDTe je napisao/la:
04 feb 2020, 16:57
Ovakvi nama stadioni trebaju... Većina klubova kao što uvijek govorim ne treba stadione iznad 4.000-5.000 mjesta... I onda se čudimo zašto mnogi fudbaleri biraju tamo neku slovačku ligu pokraj naše... Pa brate ko bi igrao na našim pašnjacima?
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

Hans
Kontakt:

Post Postao/la Hans » 04 feb 2020, 19:28

jestamaji je napisao/la:
04 feb 2020, 19:19
osim toga nije mašta, bez obzira što neki previše maštaju. uloženo je podosta u grbavicu i u bilino, elem nešto se radi. vrapčići su slijedeći primjer .... država nam je dno dna a klubovi siromašni, ali dešava se dosta toga.

jeb.iga, nema ni hrvatska stadiona kako treba a ljudi su bili treći i drugi na svijetu. prvi tim koji će tamo dobiti stadion kako treba je osijek u stranim rukama ...
Realno, osim tih navedenih radova, ništa se nije događalo, a to je ultra malo, budući da se ništa nije događalo godinama.

Ne možemo se uspoređivati sa Hrvatskom, budući da je tamo puno toga već odrađeno. Npr. Istra i Rijeka igraju na potpuno novim stadionima, Maksimir, kakav je da je, cat4 je, o Poljudu ne treba pričati, Varaždin, Inter, Slaven sasvim pristojni stadioni.

Ja ipak mislim da BiH nije siromašna država, nego se novac rasipa i gdje treba i gdje ne treba, a svi mi šutimo i blejimo :D

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 04 feb 2020, 19:40

Željezničar kao i sportska infrastruktura na kojoj nastupa mogu samo napredovati ako se klub privatizuje... Ne znam čemu neko kukanje oko toga, kao prodali smo se ako nas neko kupi... :D Dajte ljudi... Ovo je 2020. godina, čitav svijet funkcioniše tako, privatizuje se sve, ako hoćeš neki rezultat tražiš nekog čovjeka, zaljubljenika u sport i biznis da dođe i investira u tvoj klub... Ovo što Sarajevo ima ne ide kako treba (očekivali smo mnogo više), al' opet je klub ponajbolji u BiH, opet na prvom mjestu na tabeli, koliko-toliko urađeno po pitanju trening centra, nema dugovanja, znači opet je bolja situacija nego u 90% klubova bivše Jugoslavije. :bih:

Privatizuj, uloži, popravi infrastrukturu - bujrum svima. :bih: Moj brat živi za Želju, al' opet bi presretan bio da se klub privatizuje... Ako može Liverpool i mnogi dr. - vala mogu i naši klubovi koji su u međunarodnim okovima na jako niskim granama.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 04 feb 2020, 19:45

Kad pocnu pojedinci postavljati slike i video stadiona od 10-20miliona EURA a pricamo o drzavi Bosni gdje svaki tim na infuzijama skoro a kanton i gradovi nista ne pomazu, dodje mi da skocim s mosta.. Svaka cast, zivite u pravoj zabludi.
@igrajlopte 🐦

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 04 feb 2020, 19:48

ako se to desi neće naravno niko prestat navijat za želju, ali to definitivno ne bi bilo isto!

ja nikad neću biti za to, to je jednostavno moje mišljenje, ne mora biti apsolutna istina ali mislim da nas većina tako misli

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 04 feb 2020, 19:51

ReX je napisao/la:
04 feb 2020, 19:45
Kad pocnu pojedinci postavljati slike i video stadiona od 10-20miliona EURA a pricamo o drzavi Bosni gdje svaki tim na infuzijama skoro a kanton i gradovi nista ne pomazu, dodje mi da skocim s mosta.. Svaka cast, zivite u pravoj zabludi.
dosta njih ili ne živi ovde ili nema blage veze u kakvim je gov.nima naš fudbal

a možda je upravo to i ključni problem što ovdje svako očekuje pomoć odozgo, ili barem sa strane. ali valjda je to tako kod nas, od prvih dana rata 1992 su ljudi čekali vojnu intervenciju

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 04 feb 2020, 19:54

Još se svi uhvatili jedinog kluba koji kao nesto ozbiljno i radi. Vele eto i sto vi radite, nije dobro.

Yebem ti Bosanskog tornjaka, brnjo do kraja.
Mi smo Željini Željo je naš!

Biće Željo opet Šampion!

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 04 feb 2020, 20:00

jestamaji je napisao/la:
04 feb 2020, 19:51
ReX je napisao/la:
04 feb 2020, 19:45
dosta njih ili ne živi ovde ili nema blage veze u kakvim je gov.nima naš fudbal

a možda je upravo to i ključni problem što ovdje svako očekuje pomoć odozgo, ili barem sa strane. ali valjda je to tako kod nas, od prvih dana rata 1992 su ljudi čekali vojnu intervenciju
A ma brate mili ne zivim nija u BiH odavno pa opet sam svjestan 1+1. Jbt, nemoras spominjati fudbal, u kakvim **** je zivot velike vecine ljudi. Zato neki ne shvataju da i ovo sto se trenutno radi na Grbavici, Vrapcicima, i ostalim gradova je velika stvar. Da se stvar krece s mrtve tacke.

Ali nemozes jbg, kad dodje pametnjakovic neki i pocne pisati "cemu se neki raduju" bla bla, a navikli da gledaju Liverpool, Barcu i Bayern.

Naravno da je to problem, eto pitari su najveci dokaz tome. Znaju da kenjaju sadaka arena ovo ono, a misle Ajnadzic ce im napravit Mercedes arenu od 30m eura.
@igrajlopte 🐦

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.