Raonffa je napisao/la: ↑04 feb 2020, 16:06
Pa mrtvo je sve mimo srednje Bosne, malo TK-a i većih gradova u ostatku zemlje tipa Mostar, Bihać ili Banja Luka.
Meni uopste nije cudno kad se ovi iz RS-a bune i pricaju o centralizaciji. Pa i svi ostali iz Federacije bi se trebali buniti, jer sva lova ode u Sarajevo. U Sarajevu sva ministarstva i drzavna i federalna, kanton ima budzet od milijardu maraka
Sto ne bi ministarstvo turizma bilo u Mostaru/Bihacu, rudarstva i energetke u Tuzli, trgovine u Zenici.
Nista ne proizvode, ali je sva administracija nagurana u Sarajevo, sva lova ide njima i samo oni uzimaju lopatom.
Pa Tuzla i Kakanj (termoelektrane) i Hercegovina (hidrocentrale) proizvedu milone maraka struje, ali lova ode u Sarajevo, pa im ovi vrate mrvice
I onda kazu ode raja ili u Sarajevo ili vani. Nije ni cudo, kad je ostatak dzave fukara, jer im ni njihovo zaradjeno ne daju.
vest je napisao/la: ↑04 feb 2020, 16:56
Meni jedna stvar nije jasna za gradjane BiH sto odlaze u Njemacku. Znam da je prije bilo tesko dobiti radnu vizu na neodredjeno vrijeme, kakva je situacija danas? Idu li ovi ljudi tamo pa im produzuju ako ostanu da rade u istoj firmi? Sta se desava ako firma propadne ili radnik postaje visak?
Vjerujem da je lakse ostati ovima sto rade u starackim domovima jer je tu veliki manjak radnika ali kako je u ostalim strukama?
Kaze meni lik kad sam bio u Svici, prosto je nevjerovatno koliko tamo ima posla. Kaze danas dadnes otkaz, poslijepodne odes na internet i apliciras na nekoliko konkursa, odma te sutra zovu na razgovor za posao
Tako da tamo uvijek mozes naci posao, ne treba ni stela, ni rodjaci ni kumovi

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.