Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ma nista od Preldzica...
A u Moraci u subotu Laki se bas otkacio protiv Zadra i odigrao utakmicu sezone...
A u Moraci u subotu Laki se bas otkacio protiv Zadra i odigrao utakmicu sezone...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
reakao sam ti ja neno kada lakija pukne luda taj lejkerese skida, a nije mu ovo prvo ludilo, vec je imao jednu takvu partiju protiv Radnickog kada je dao 8 poena a imao index 20, jednostavno covjek je neprevidljiv moze odigrati na EL nivou, a odmah sljedecu na nivou lige 13 i muhameda pasalicaneno#4 je napisao/la:Ma nista od Preldzica...
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Ah, pa sve to ja znam, samo sto ja licno ne volim te igrace nikako...Drazi su mi igraci koji imaju stalno 10 poena u prosjeku, nego Laki koji jednu ima 3 a drugu 17...nerminh74 je napisao/la:reakao sam ti ja neno kada lakija pukne luda taj lejkerese skida, a nije mu ovo prvo ludilo, vec je imao jednu takvu partiju protiv Radnickog kada je dao 8 poena a imao index 20, jednostavno covjek je neprevidljiv moze odigrati na EL nivou, a odmah sljedecu na nivou lige 13 i muhameda pasalicaneno#4 je napisao/la:Ma nista od Preldzica...
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Pa jel stvarno toliko losa ova liga u kojoj igra ovaj momak Adnan Hodzic ili su oni u savezu ludi pa ga ne zovu na okupljanja reprezentacije(siri izbor)
nisu ludi nego ih boli brigadjonla je napisao/la:Pa jel stvarno toliko losa ova liga u kojoj igra ovaj momak Adnan Hodzic ili su oni u savezu ludi pa ga ne zovu na okupljanja reprezentacije(siri izbor)
inace i ja sam 2 puta gledao ovoga momka i receno mi je ono sto sam primjetio, a to je da je momak izuzetno jak u reketu, ali sa distance mu je sut los, dok visinom (206 cm) nikada nece biti neki veliki klasicni centar, ali bi mogao postati jedan dobar krilni centar-centar nesto kao williams
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
ja ga nisam nikad gledao al sam siguran da ne moze biti gori npr od jazvina ili slicnih nikako...nerminh74 je napisao/la:nisu ludi nego ih boli brigadjonla je napisao/la:Pa jel stvarno toliko losa ova liga u kojoj igra ovaj momak Adnan Hodzic ili su oni u savezu ludi pa ga ne zovu na okupljanja reprezentacije(siri izbor)
inace i ja sam 2 puta gledao ovoga momka i receno mi je ono sto sam primjetio, a to je da je momak izuzetno jak u reketu, ali sa distance mu je sut los, dok visinom (206 cm) nikada nece biti neki veliki klasicni centar, ali bi mogao postati jedan dobar krilni centar-centar nesto kao williams
savez da je imalo radio ista mi bi imali sasvim respektabilnu repku ne bi morali cekati da se prosiri EP da mi odemo na njega itd... i tamo cemo pogubiti sve i igraci ovi malo bolji i ako dođu doci ce da se zezaju...
kod nas raja uvijek trazi problem u igracu i pljuje ih sto igraju za druge repke, sto ne daju maksimum a po meni tu je za sve savez kriv.
prica se mnogo o ovim momcima iz hercegovine sto svi igraju za hrvatsku... ok je sve to dosta njih bi sigurno i odbilo poziv naseg saveza i da je onakav kakav bi savez trebao da bude ali sada vise i ne pokusavaju da se ukljuce u borbu za igraca i onda kad se objavi spisak za juniorsku repku npr moze se vidjeti da nema ni jedan igrac iz lige HB a nisu tu sve hrvatski igraci ima tu momaka koji bi rado igrali za BiH cak su neki isli i bez pozivnice na okupljanje ali su kasnije vraceni kao iz razloga jer nisu dobili pozivnice a i budala zna da je tu politika u pitanju.
You are someone else I am still right here
zna li neko nešto više o ovom momku Ognjen Kuzmić
ja sam našao samo ovo o njemu
OGNJEN KUZMIC PÄHKINÄNKUORESSA:
Syntymäaika: 16.5.1990
Pituus: 214cm
Paino: 105kg
Aikaisemmat seurat: KK FinnDo (BIH), Borac Nektar (BIH)
Tilastot, A-poikien 1. divisioona: 18 ottelua, 32:29 minuuttia, 1p 60,4%, 2p 61,0%, 3p 25,0%, 19,2ppg, 17,7rpg, 3,3bpg i statistički je više nego dobar za svoje godine

OGNJEN KUZMIC PÄHKINÄNKUORESSA:
Syntymäaika: 16.5.1990
Pituus: 214cm
Paino: 105kg
Aikaisemmat seurat: KK FinnDo (BIH), Borac Nektar (BIH)
Tilastot, A-poikien 1. divisioona: 18 ottelua, 32:29 minuuttia, 1p 60,4%, 2p 61,0%, 3p 25,0%, 19,2ppg, 17,7rpg, 3,3bpg i statistički je više nego dobar za svoje godine

It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
-
- Kontakt:
Ognjen Kuzmić početak saradnje sa španskom Unikahom
Centar Ognjen Kuzmić (20 godina, 215 centimetara), koji je stigao iz Finske i tokom ljeta trenirao sa ekipom Čelika, ali nije bio registriran i još nije zaigrao za zenički klub, boravio je proteklih nekoliko dana u Španiji i uspješno prošao probu u euroligašu Unikahi iz Malage.
- Kuzmić je potpisao predugovor s Unikahom, ali će, najmanje, ovu sezonu biti naš član, a vjerovatnije je da će kod nas ostati i naredne dvije sezone - ispričao nam je Benjamin Pelja.
Prema njegovim riječima, uskoro će u Zenicu doći delegacija Unikahe radi razgovora o uspostavljanju poslovne saradnje. Posrednik je bivši trener zeničkog kluba i asistent Božidaru Maljkoviću u Unikahi Kosta Jankov, koji je najzaslužniji što je svojevremeno iz Čelika u Španiju otišao Nedžad Sinanović.
http://www.****/sport/kosarka/ ... rint?print
Centar Ognjen Kuzmić (20 godina, 215 centimetara), koji je stigao iz Finske i tokom ljeta trenirao sa ekipom Čelika, ali nije bio registriran i još nije zaigrao za zenički klub, boravio je proteklih nekoliko dana u Španiji i uspješno prošao probu u euroligašu Unikahi iz Malage.
- Kuzmić je potpisao predugovor s Unikahom, ali će, najmanje, ovu sezonu biti naš član, a vjerovatnije je da će kod nas ostati i naredne dvije sezone - ispričao nam je Benjamin Pelja.
Prema njegovim riječima, uskoro će u Zenicu doći delegacija Unikahe radi razgovora o uspostavljanju poslovne saradnje. Posrednik je bivši trener zeničkog kluba i asistent Božidaru Maljkoviću u Unikahi Kosta Jankov, koji je najzaslužniji što je svojevremeno iz Čelika u Španiju otišao Nedžad Sinanović.
http://www.****/sport/kosarka/ ... rint?print
[url]http://www.s%20a%20n.ba/index.php?id=15012[/url]
o stanju u našoj košarci i svemu po malo- Rasim Šećerović
Neiskusni Dejan Parežanin, ne može biti trener Bosne!
Rasim Šećerović je jedini košarkaški trener u istoriji BiH koji je godinama uspješno radio i educirao se u Americi, "kolijevci" košarke. Posjeduje NCAA (Nacionalna univerzitetska asocijacija) i AAU (Amaterska atletska unija) licence, najveće akreditive u američkoj košarci. Kako sam kaže, živio je za košarku, nije radio za novac. Organizovao je mnoge kampove, družio se sa NBA zvijezdama; "letećim" Majkl Džordanom, najvećim trenerima poput Rik Pitina, Boba Beneta...
KSBiH privatno "sijelo"
Magistar sportskog obrazovanja i košarke sa Rokford koledža, i pored svih nabrojanih uspjeha, nažalost ne može dobiti priliku da radi u KSBiH i pomogne bh. košarci koja već godinama propada.
Položaj trenera je katastrofalan i sve je bolje funkcionisalo u ratu nego danas. Kao legalno izabrani predsjednik Trenerske organizacije BiH ne mogu da djelujem, jer je Košarkaški savez BiH privatno sijelo! - priča nam Šećerović.
Pamti zlatna vremena sarajevskog basketa i boli ga situacija, koju najbolje odslikava jedva 100-injak gledalaca na mečevima KK Bosne.
- Nije to od jučer. Prije desetak godina nije bilo ni tih stotinjak, kada je Bosna još igrala u Zetri. Upravo u tom periodu sam se vratio iz Amerike i bio sam u zanosu da će sve krenuti na bolje. Međutim, ništa se nije pomaklo s mrtve tačke.
U periodu rata Rasim je odveo našu omladinsku selekciju u Ameriku, u kojoj su, među ostalim, bili Krupalija, Ovčina, Mujezinović...
Bio je to multietnički tim. Talenti koje je vrijedilo spašavati. Smjestili smo se u Čikagu, tamo smo se školovali i trenirali. Apsurdno je da smo Ameriku koštali oko dva miliona dolara, a iz našeg saveza nisu dali ni marke, niti pokazali najmanji interes za nas.
Šećerović ima svoje viđenje situacije u strukturama bh. košarke.
Savez od samog nastanka funkcioniše nelegalno. Bilo ko da ih tuži na sudu, lako bi dokazao da je KSBiH jedna maliciozna institucija, u kojoj se sve vrti oko novca. Imamović je imao velike sume na raspolaganju, a nije ih ulagao već je trošio u gluposti i ljude oko sebe, koji su htjeli na uštrb košarke postati medijske zvijezde.
Košarkaškog stručnjaka jedna činjenica posebno muči.
- Investiralo se u propale košarkaše, koje su i njihove sredine odbacile. Bilo je natezanja da li je za selekciju BiH bolji Bremer ili Domerkant, a nismo imali potrebe uopšte naturalizovati Amerikance. Domerkanta znam još iz Čikaga, a kad mi je američki "doktor košarke" Bob Najt bio u posjeti, zaključili smo da je promašen igrač - govori magistar košarke.
Upropastili Zimića
Šećerović tvrdi da su pojedinci izvršili sportski "genocid" nad djecom iz BiH, upropastili ih dajući novac i minute strancima.
Da je Emir Zimić u osamnaestoj godini igrao koliko je trebao zbog samopouzdanja, danas bi naša zemlja bila bogatija za dva miliona eura, a Zimić bio NBA klasa. Međutim, kada sam vidio kako ga tretiraju, pomislio sam da će završiti u nekom nižerazrednom klubu kao dodavač lopti.
Nažalost, Šečerovićeve slutnje se redovno pokazuju kao tačne. Voli kritikovati i zato nije omiljen među košarkaškom "elitom".
Bosnu vodi početnik, koji nikoga nije vodio u životu. Dali smo čovjeku da uči zanat u našem najboljem klubu. Zar Parežanin može voditi Bosnu sa više entuzijazma i ljubavi od školovanih Lukajića, Višnjevca i drugih koji su odavde, a ne mogu doći na red? - pita se Šećerović.
Razumljivo da Imamoviću i njegovim saradnicima više odgovaraju početnici sa kojima je lako manipulisati.
Diskriminisan sam kao čovjek i kao trener u svojoj zemlji. A najveće košarkaško ime na svijetu i moj lični prijatelj Njat, spreman je samo zbog mene doputovati sa sinom i suprugom u posjetu. Je li moguće da "uriniramo" po svojim stručnjacima, a veličamo "bezveznjakoviće"?! Ne ostavlja se prostor Rusmiru Haliloviću, Ibrahimu Krehiću... ljudima koji imaju dovoljno znanja, da stave stvari u bh. košarci na pravo mjesto.
Šećerovića su se odrekli i na Fakultetu sporta u Sarajevu.
- Dok sam završavao američki magistrat, oni su od polovnih nastavnika pravili doktore nauka. Profesori košarke Fakulteta sporta u Sarajevu postaju ljudi koji u indeksu uopšte nemaju košarku kao predmet. O tome najviše znaju čelnici iz Olimpijskog komiteta, krojači sudbine sporta - napominje bh. stručnjak, aludirajući očito na dekana Izeta Rađu
Zaboravljeno Sarajevo i Tuzla
Nekada velike košarkaške sredine poput Sarajeva i Tuzle, više nisu u prvom planu.
- Ne treba puno pameti, samo izbrojite sve sjajne igrače koji su napustili zemlju, pa ćete vidjeti šta su uradili ljudi koje vode našu košarku. Zbog takvih stvari smo prezadnja liga u Evropi, sa dva-tri solidna tima.
A u njima glavnu riječ vode ljudi sa strane, koji ne predstavljaju bh. košarku.
Široki godinama ima jak klub...
Široki i Igokea su vještački proizvodi. Ovi timovi imaju privrednike i ko zna kakve izvore finansiranja. U periodu kada postaje presudno za ulazak u NLB ligu ili plej of, kupe kvalitet koji im treba. Možda ih i ne treba kriviti, jer Široki i Aleksandrovac imaju tri kuće i granap.
Bh. reprezentacija će ipak (ne)zasluženo biti na narednom Evropskom prvenstvu.
- Nasmijem se kad mi kažu da smo se kvalifikovali za Litvaniju 2011. Nismo se kvalifikovali! Kvalifikovat ćemo se možda kada politika ostavi sport, kada se ljudi budu konkursima birali u KSBiH. Nijedan klub nikada nije predložio Džonlagića, a on nas predstavlja u FIBA-i i tamo priča da ćemo mi organizovati velika takmičenja - kazao je za "San Sport" Rasim Šećerović, koji je od ove godine dio tima RIN košarkaške akademije.
o stanju u našoj košarci i svemu po malo- Rasim Šećerović
Neiskusni Dejan Parežanin, ne može biti trener Bosne!
Rasim Šećerović je jedini košarkaški trener u istoriji BiH koji je godinama uspješno radio i educirao se u Americi, "kolijevci" košarke. Posjeduje NCAA (Nacionalna univerzitetska asocijacija) i AAU (Amaterska atletska unija) licence, najveće akreditive u američkoj košarci. Kako sam kaže, živio je za košarku, nije radio za novac. Organizovao je mnoge kampove, družio se sa NBA zvijezdama; "letećim" Majkl Džordanom, najvećim trenerima poput Rik Pitina, Boba Beneta...
KSBiH privatno "sijelo"
Magistar sportskog obrazovanja i košarke sa Rokford koledža, i pored svih nabrojanih uspjeha, nažalost ne može dobiti priliku da radi u KSBiH i pomogne bh. košarci koja već godinama propada.
Položaj trenera je katastrofalan i sve je bolje funkcionisalo u ratu nego danas. Kao legalno izabrani predsjednik Trenerske organizacije BiH ne mogu da djelujem, jer je Košarkaški savez BiH privatno sijelo! - priča nam Šećerović.
Pamti zlatna vremena sarajevskog basketa i boli ga situacija, koju najbolje odslikava jedva 100-injak gledalaca na mečevima KK Bosne.
- Nije to od jučer. Prije desetak godina nije bilo ni tih stotinjak, kada je Bosna još igrala u Zetri. Upravo u tom periodu sam se vratio iz Amerike i bio sam u zanosu da će sve krenuti na bolje. Međutim, ništa se nije pomaklo s mrtve tačke.
U periodu rata Rasim je odveo našu omladinsku selekciju u Ameriku, u kojoj su, među ostalim, bili Krupalija, Ovčina, Mujezinović...
Bio je to multietnički tim. Talenti koje je vrijedilo spašavati. Smjestili smo se u Čikagu, tamo smo se školovali i trenirali. Apsurdno je da smo Ameriku koštali oko dva miliona dolara, a iz našeg saveza nisu dali ni marke, niti pokazali najmanji interes za nas.
Šećerović ima svoje viđenje situacije u strukturama bh. košarke.
Savez od samog nastanka funkcioniše nelegalno. Bilo ko da ih tuži na sudu, lako bi dokazao da je KSBiH jedna maliciozna institucija, u kojoj se sve vrti oko novca. Imamović je imao velike sume na raspolaganju, a nije ih ulagao već je trošio u gluposti i ljude oko sebe, koji su htjeli na uštrb košarke postati medijske zvijezde.
Košarkaškog stručnjaka jedna činjenica posebno muči.
- Investiralo se u propale košarkaše, koje su i njihove sredine odbacile. Bilo je natezanja da li je za selekciju BiH bolji Bremer ili Domerkant, a nismo imali potrebe uopšte naturalizovati Amerikance. Domerkanta znam još iz Čikaga, a kad mi je američki "doktor košarke" Bob Najt bio u posjeti, zaključili smo da je promašen igrač - govori magistar košarke.
Upropastili Zimića
Šećerović tvrdi da su pojedinci izvršili sportski "genocid" nad djecom iz BiH, upropastili ih dajući novac i minute strancima.
Da je Emir Zimić u osamnaestoj godini igrao koliko je trebao zbog samopouzdanja, danas bi naša zemlja bila bogatija za dva miliona eura, a Zimić bio NBA klasa. Međutim, kada sam vidio kako ga tretiraju, pomislio sam da će završiti u nekom nižerazrednom klubu kao dodavač lopti.
Nažalost, Šečerovićeve slutnje se redovno pokazuju kao tačne. Voli kritikovati i zato nije omiljen među košarkaškom "elitom".
Bosnu vodi početnik, koji nikoga nije vodio u životu. Dali smo čovjeku da uči zanat u našem najboljem klubu. Zar Parežanin može voditi Bosnu sa više entuzijazma i ljubavi od školovanih Lukajića, Višnjevca i drugih koji su odavde, a ne mogu doći na red? - pita se Šećerović.
Razumljivo da Imamoviću i njegovim saradnicima više odgovaraju početnici sa kojima je lako manipulisati.
Diskriminisan sam kao čovjek i kao trener u svojoj zemlji. A najveće košarkaško ime na svijetu i moj lični prijatelj Njat, spreman je samo zbog mene doputovati sa sinom i suprugom u posjetu. Je li moguće da "uriniramo" po svojim stručnjacima, a veličamo "bezveznjakoviće"?! Ne ostavlja se prostor Rusmiru Haliloviću, Ibrahimu Krehiću... ljudima koji imaju dovoljno znanja, da stave stvari u bh. košarci na pravo mjesto.
Šećerovića su se odrekli i na Fakultetu sporta u Sarajevu.
- Dok sam završavao američki magistrat, oni su od polovnih nastavnika pravili doktore nauka. Profesori košarke Fakulteta sporta u Sarajevu postaju ljudi koji u indeksu uopšte nemaju košarku kao predmet. O tome najviše znaju čelnici iz Olimpijskog komiteta, krojači sudbine sporta - napominje bh. stručnjak, aludirajući očito na dekana Izeta Rađu
Zaboravljeno Sarajevo i Tuzla
Nekada velike košarkaške sredine poput Sarajeva i Tuzle, više nisu u prvom planu.
- Ne treba puno pameti, samo izbrojite sve sjajne igrače koji su napustili zemlju, pa ćete vidjeti šta su uradili ljudi koje vode našu košarku. Zbog takvih stvari smo prezadnja liga u Evropi, sa dva-tri solidna tima.
A u njima glavnu riječ vode ljudi sa strane, koji ne predstavljaju bh. košarku.
Široki godinama ima jak klub...
Široki i Igokea su vještački proizvodi. Ovi timovi imaju privrednike i ko zna kakve izvore finansiranja. U periodu kada postaje presudno za ulazak u NLB ligu ili plej of, kupe kvalitet koji im treba. Možda ih i ne treba kriviti, jer Široki i Aleksandrovac imaju tri kuće i granap.
Bh. reprezentacija će ipak (ne)zasluženo biti na narednom Evropskom prvenstvu.
- Nasmijem se kad mi kažu da smo se kvalifikovali za Litvaniju 2011. Nismo se kvalifikovali! Kvalifikovat ćemo se možda kada politika ostavi sport, kada se ljudi budu konkursima birali u KSBiH. Nijedan klub nikada nije predložio Džonlagića, a on nas predstavlja u FIBA-i i tamo priča da ćemo mi organizovati velika takmičenja - kazao je za "San Sport" Rasim Šećerović, koji je od ove godine dio tima RIN košarkaške akademije.
Kljucni dio ovog teksta je kad napisase da je on dio RIN - a koji je maltene propao i koji je na izdisaju....
Eh kad je vec tako Rusmir Halilovic ima ideju da se uvali u Bosnu i da bude sef omladinskog pogona...
Realno, on ce tu sansu da dobije kada odu ovi ljudi, Nihad ga nikad nece pustiti u klub dok je on tu...Vecina stvari je tacna ovdje, ali i Secerovic malo "sere"....Ako je vec veliki strucnjak sto to negdje nije dokazao, nije morao ovdje....Otvorena su itekako vrata Europe, kvalitet se lako prepozna....Mada svima bi nam bilo bolje da su ovakvi i slicni njemu u KS BIH....
Ali ovo je nista sta nas ceka, mislim da najgore tek dolazi...
I da za Lukajica, Struja kosta tri puta vise nego Dejo
P.S. Nihad veceras uzasan, Mirza sutirao sve i svasta za Caju, ali ipak raduje to sto ima tolike ovlasti u aktuelnom spanjolskom prvaku...
Eh kad je vec tako Rusmir Halilovic ima ideju da se uvali u Bosnu i da bude sef omladinskog pogona...
Realno, on ce tu sansu da dobije kada odu ovi ljudi, Nihad ga nikad nece pustiti u klub dok je on tu...Vecina stvari je tacna ovdje, ali i Secerovic malo "sere"....Ako je vec veliki strucnjak sto to negdje nije dokazao, nije morao ovdje....Otvorena su itekako vrata Europe, kvalitet se lako prepozna....Mada svima bi nam bilo bolje da su ovakvi i slicni njemu u KS BIH....
I da za Lukajica, Struja kosta tri puta vise nego Dejo

P.S. Nihad veceras uzasan, Mirza sutirao sve i svasta za Caju, ali ipak raduje to sto ima tolike ovlasti u aktuelnom spanjolskom prvaku...
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
sve dok bude ničije ima da bude svačije, kada bude od jednog čovjeka onda će se znati šta i ko radi. vi iz Sarajeva mnogo pljujete po svemu ne cjenite svoje ali to je isto tako i u Tuzli, Zenici, Banja Luci, Mostaru, Bihaću i ostalim mjestima, da vam nije bilo Rusmira kosarke i rada sa djecom u Sarajevu nebi bilo to ko je imalo realan treba da prizna. Pa i Secerovic je vise cijenjen bilo gdje nego kod nas kao i igrači pa kada igrač ode negdje onda se pitamo kako što zbog čega patriotizam kako kada čim neko dođe sa idejom odmah ga svi ruše, kod nas čovjek ima malo više od drugih odmah je "lopov" a ako je pametniji od drugih odmah je "šta on nama tu pametuje" pa zasučite rukave i radite. Ima dosta ljudi koji vole košarku evo ti si Neno jedan primjer toga pratiš je pratiš i posle svega Bosnu ne zbog Bosne nego zbog košarke, znaš sve šta se dešava u klubu i oko kluba stalno si na tribinama dosta toga realno ocjenuješ to je pohvalno ali ita tako dosta naših ljudi koji su uspješni u svijetu koji rade poslove i velike stvari vezane za košarku a koji su iz Bosne i koji su zbog sadašnjih ljudi u savezu i svim kosarkaskim savezima u bosni a puno ih je pa više informacija o igračima mladim igračima može da se pročita ovdje i više svi mi skupa ukazujemo na njih nego oni koji trebaju to da rade. Dobro čovjek reče sve je to zbog neškolovanih ljudi koji su pametne sposobne i školovane ljude otjerali iz svega, na niskim granama nam je košarka i kada pogledaš bilo koju utakmicu prvenstva 13, svih prvih liga koje imaju tri svih drugih mogućih liga primjetiš neke stare igrače koji se vuku po terenu primjetiš mlade igrače koji greju klupu jer kada pogriješe odmah su linčovani, uvedimo u lige ograničenja po godinama pa će biti sve mnogo bolje. Nije ova naša Bosna mala ima ovdje dosta talenata ali nema prilike za njih jer ljudi koji vode klubove nisu nikada bili sportisti i nisu realni, ko prati mlađe selekcije ko obilazi dvorane i gleda tu djecu niko, samo mi ludaci za košarkom to radimo i maštamo o boljem, i stalno sebi govorimo eh kada bi, šta da je tada, kako bo ovo...i tako u krug ali nadam se da će svanuti i sunce i nas ogrijati i da će ovi koji sada rade uništavanje košarke nestati...neno#4 je napisao/la:Kljucni dio ovog teksta je kad napisase da je on dio RIN - a koji je maltene propao i koji je na izdisaju....
I da za Lukajica, Struja kosta tri puta vise nego Dejo![]()
![]()
![]()
pozdrav svim borcima za košarku u BiH
Miralem danas 10 poena za Zagreb uz pet skokova protiv Cedevite...19 minuta, 5 faula i dvije ukradene....Uz stoprocentni sut....Ovo je po meni super vijest, iako sam ja cesto pricao da stagnira, ali evo cim je Erjavec dosao i ukazao mu je sansu..Svaka mu cast....Vidjet cemo da li ce dobijati sansu i u narednom periodu....Kada bi se razvio kako treba to mjesto nama bas steka...
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
miki ima velike predispozicije, ali nema onu dozu bezobrazluka koju recimo ima preldzic, a najvise djedovic, inace me miki podsjeca u svemu na preldzica (sokacan, dobar pregled igre, dobar ulaz, solidna odbrana,...) sem na tom bezobrazlukuneno#4 je napisao/la:Miralem danas 10 poena za Zagreb uz pet skokova protiv Cedevite...19 minuta, 5 faula i dvije ukradene....Uz stoprocentni sut....Ovo je po meni super vijest, iako sam ja cesto pricao da stagnira, ali evo cim je Erjavec dosao i ukazao mu je sansu..Svaka mu cast....Vidjet cemo da li ce dobijati sansu i u narednom periodu....Kada bi se razvio kako treba to mjesto nama bas steka...
kako god nadam se da ce sada napokon dobijati sanse da igra
steta sto nisam pogledao tekmu
Djedovic odigrao veceras dobru utakmicu za Romu....
Jest da je protiv losije ekipe, ali vrlo je vazno da stice rutinu..
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
dobro se on snašao u Rimu nema baš neku statistiku ali trener mu vjeruje i koliko sam uspio zaključiti (pošto pratim i Euroligu i Italijansku na sportitali-ji) preko komentatora i oni sami očekuju od njega da bude uskoro jedan od glavnih igrača Rome.Što se tiče same igre tj. korisnosti timu i zalaganja mislim da je definitivno broj 1 i vidi se da mu je stalo da napreduje i bude boljineno#4 je napisao/la:Djedovic odigrao veceras dobru utakmicu za Romu....

Vjeruje mu Bosa Tanjevicbrazzo je napisao/la:dobro se on snašao u Rimu nema baš neku statistiku ali trener mu vjeruje i koliko sam uspio zaključiti (pošto pratim i Euroligu i Italijansku na sportitali-ji) preko komentatora i oni sami očekuju od njega da bude uskoro jedan od glavnih igrača Rome.Što se tiče same igre tj. korisnosti timu i zalaganja mislim da je definitivno broj 1 i vidi se da mu je stalo da napreduje i bude boljineno#4 je napisao/la:Djedovic odigrao veceras dobru utakmicu za Romu....

On ako odigra kako treba dvije godine u kontinuitetu imat ce tek 21 godinu, i vjerovatno otici u neki bolji klub...
On je taj tip, koji grize, gine, ali nekada i to zna da bude problem....Cesto zbog svog zara trpi tim u odbrani jer cesto zna da ispadne...
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
neno#4 je napisao/la: Vjeruje mu Bosa Tanjevic![]()
...
On ako odigra kako treba dvije godine u kontinuitetu imat ce tek 21 godinu, i vjerovatno otici u neki bolji klub...
On je taj tip, koji grize, gine, ali nekada i to zna da bude problem....Cesto zbog svog zara trpi tim u odbrani jer cesto zna da ispadne...
zašto Boša, prije bi rekao da Draško Prodanović ima zasluga što igra u prvoj 5-orci.
Pa zato sto je Bosa sportski direktor Rome....brazzo je napisao/la:neno#4 je napisao/la: Vjeruje mu Bosa Tanjevic![]()
...
zašto Boša, prije bi rekao da Draško Prodanović ima zasluga što igra u prvoj 5-orci.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Halilović: Kod Bajramovića sam igrao samo kad bi neko dobio pet prekršaja
Novi trener Erjavec dao mi je i minutažu i slobodu u igri, kaže naš reprezentativac
tHalilović: Velika nada bh. košarke
Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane. Tako bi se mogla opisati sudbina Miralema Halilovića u Zagrebu.
Iako su popularni "Mravi" za njega u julu isplatili Slobodi više od 100.000 eura obeštećenja, mladi tuzlanski košarkaš dobivao je šansu na kapaljku - u prvih osam kola regionalne NLB lige sakupio je jedva 16 minuta bez postignutog poena.
Preokret se desio prije desetak dana, kada je uprava smijenila trenera Denisa Bajramovića i povjerila kormilo pomoćniku Mladenu Erjavcu.
Novi trener odmah je u startnu petorku gurnuo 19-godišnjeg reprezentativca BiH, koji mu se odužio na najbolji način - u pobjedi nad Cedevitom u zagrebačkom derbiju (83:74) imao je deset poena i pet skokova za 20 minuta.
- Strpljivo sam čekao šansu i napokon dobio važniju ulogu. Erjavec mi je dao i minutažu i slobodu u igri. Njegovim dolaskom znatno se popravila atmosfera. Istina, napornije se i radi. Novi šef zadaje treninge poslije utakmica, a češće smo i u teretani - kaže Halilović.
O razlozima zbog kojih kod bivšeg trenera nije dobio pravu šansu, krilni igrač (205 centimetara) nije želio nagađati, tek je konstatirao:
- Kod Bajramovića bih igrao samo kada bi neki od mojih saigrača zaradio petu ličnu grešku. No, ne obazirem se više na ono što je bilo, gledam naprijed.
Halilović ističe da mu je velika podrška njegov sugrađanin Damir Mulaomerović, koji je, i pored poodmakle igračke dobi, jedan od ključnih košarkaša Zagreba.
Poraz u Euročelendžu
Zagreb je u Euročelendž kupu FIBA pretrpio i treći poraz u isto toliko kola grupe E. Bodove je ovog puta u Zagrebu osvojio češki Prostejov (74:70), a Halilović je za 15 minuta imao tri poena i dva skoka.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Gorda se vratio i odmah postigao 9 poena za 12 minuta....Itekako bitno....
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.