Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Juventus FC
Jel' ti našu ekipu druže gledaš detaljno ili površno?
Prvi u prvenstvu - ok, ali sa najmanje ''sigurnom'' ekipom u ovih 6-7 godina.
Polufinale kupa - trebali smo ispasti od jedne Rome kući ili Udinesea?
Mnoštvo povreda bitnih igrača (Chiellini, Demiral, Khedira, Sandro, Danilo, Costa), slaba forma točkova zamašnjaka veznog reda (Pjanić), motora (Matuidi, Bernardeschi), neigranje klasnog veznjaka (Can). Sve to ostavlja reperkusije na uigranost i spremu.
Da ne govorim o broju golova primljenih nakon prekida gdje se nekad vidi grozno postavljanje pojedinih igrača. Postavlja se pitanje ko i kako radi odbranu prekida na treninzima, gdje mali detalj može odlučiti putnika u polufinale ili finale.
Oni ''teškaši'' koje sam nabrojao imaju problema, ali sigurno ne više od nas, imaš tu ekipa koje su dugo zajedno, poznaju se u dušu, uz male korekcije pri pojačanjima i svrstao bih nas što se tiče klempe baš ovako po redu :
Liverpool, Real, City, Bayern, Juve, Barca
Prvi u prvenstvu - ok, ali sa najmanje ''sigurnom'' ekipom u ovih 6-7 godina.
Polufinale kupa - trebali smo ispasti od jedne Rome kući ili Udinesea?
Mnoštvo povreda bitnih igrača (Chiellini, Demiral, Khedira, Sandro, Danilo, Costa), slaba forma točkova zamašnjaka veznog reda (Pjanić), motora (Matuidi, Bernardeschi), neigranje klasnog veznjaka (Can). Sve to ostavlja reperkusije na uigranost i spremu.
Da ne govorim o broju golova primljenih nakon prekida gdje se nekad vidi grozno postavljanje pojedinih igrača. Postavlja se pitanje ko i kako radi odbranu prekida na treninzima, gdje mali detalj može odlučiti putnika u polufinale ili finale.
Oni ''teškaši'' koje sam nabrojao imaju problema, ali sigurno ne više od nas, imaš tu ekipa koje su dugo zajedno, poznaju se u dušu, uz male korekcije pri pojačanjima i svrstao bih nas što se tiče klempe baš ovako po redu :
Liverpool, Real, City, Bayern, Juve, Barca
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Izgleda da je gotovo, i nije pokazao nesto, na kraju nadati se da ce ga BvB otkupiti, ok cijena i oslobadja se velika plata. Mozda losa opcija da se pusti sada, ali nije imao sansu da igra, tako da tu nije bilo izbora.
1992-1995 nikad zaboraviti...
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
- IlCapitano
- Kontakt:
Bilo je bar 3 kojih se trebalo riješiti prije njega, ali eto. Neka Matuidi odgovara sistemu, a Can ne. 

★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
- BuffonGigi
- Kontakt:
2m za posudbu i obaveza otkupa za 27m na kraju sezone. Tako da nije ni lose na kraju za Cana.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
Nema se sta nadati, gotovo je ovi ce ga morati na ljeto odkupiti.
Kako god sretno mu , mozda se trebalo dati sansu da se dokaze ali eto.

Ramiz, Matuidi, Benta ce odgovoriti zadatku haha.
- IlPrincipino
- Kontakt:
Pjaca -> Anderlecht (Loan)
SKY: Leverkuzen poslao ponudu za Romera koji je trenutno na posudbi u Genovi.
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
Agresti pise o odlasku romera u leverkusen... Juventus je spreman da ga proda ako se dogovore leverkusen i genoa o pustanju istog s obzirom da je romero do ljeta na posudbi u genoi a da im treba za opstanak...
Dakle, poslije caldare potencijalno jos jedan stoper ce biti prodan za vece pare a da nije vidio terena u Juventusovom dresu...
Dakle, poslije caldare potencijalno jos jedan stoper ce biti prodan za vece pare a da nije vidio terena u Juventusovom dresu...
- BuffonGigi
- Kontakt:
Caldara je kako sada ispada na vrijeme prodat i to je vrhunski deal iz ove perspektive. Ja sam prvi bio apsolutno protiv povratka Bonuccija, i apsolutno protiv prodaje Caldare. Ali ocigledno su u JMedical centru vidjeli nesto sto u Milanu kasnije nisu, i imam osjecaj da smo u tom dealu presvukli Milan na pravdi Boga.
Isto tako, ako Paratici odluci da je bolje prodati Romera nego zadrzati ga, ja mu vjerujem.
Isto tako, ako Paratici odluci da je bolje prodati Romera nego zadrzati ga, ja mu vjerujem.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
- IlCapitano
- Kontakt:
Ukratko objasnio kako se i ja osjećam s ovim o povezanosti sa igračima. Toliko toga se promijenilo i tako loše su gomilu njih tretirali da nemam osjećaj da su neki dio Juventusa uopšte.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
- Juventinisimo
- Kontakt:
Slabo da smo sta kupili ove zime..koliko vidim i nemamo neku veliku zelju..na ljeto ocekujem veliki transfer..
ko li je sretnik.. 

38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
Jednostavo previse smo postali kompanija i samo se gleda ekonomska strana, sreca pa je konkurencija katastrofalna bila zadnji par godina u Italiji, od sezone kada je Napoli haman uzeo titulu, stvari polako idu nizbrdo. Dolazak Ronalda je razdrmao malo sve i ta njegova glad vuce sve naprijed, i nema odlazaka najbitniji igraca.
Zato mene najvise brine produzenje ugovara Khedire, Matuidija, ali i ruzan rastanak sa Mandzom, pa evo i Canom (ova zadnja dva slucaja nisu stil Juventusa)
Zato mene najvise brine produzenje ugovara Khedire, Matuidija, ali i ruzan rastanak sa Mandzom, pa evo i Canom (ova zadnja dva slucaja nisu stil Juventusa)
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
Dodaj tu da je se bukvualno tjeralo higuaina (broj mu uzeli u po priprema), pa sve sto se o dybali pricalo. A sada su glavni i ponajbolji igraci.
Slažem se. Sve je krenulo s logom. Samo komercijalizacija, instagram, fb, yt, broje se lajkovi, prodaju privjesci, vina sa J itd. Duše pomalo nestaje što nije karakteristika kluba. Agnelli jeste vizionar i vjerovatno je to morao uraditi da bi uopće bili na ovom nivou nakon 2005-2007.Padovan je napisao/la: ↑31 jan 2020, 18:09Jednostavo previse smo postali kompanija i samo se gleda ekonomska strana, sreca pa je konkurencija katastrofalna bila zadnji par godina u Italiji, od sezone kada je Napoli haman uzeo titulu, stvari polako idu nizbrdo. Dolazak Ronalda je razdrmao malo sve i ta njegova glad vuce sve naprijed, i nema odlazaka najbitniji igraca.
Neke stvari su bile dobre, ali sada kao da se počelo lutati. Svidjela mi se općenito ideja od refreshu u upravi i treneru, ali trebalo je malo ispratiti i sa igračima. To je najbitnije na kraju, ali su malo smetnuli s uma. To je općenito problem italijana, ne znaju kada je dosta, previše se oslanja na nešto što je izlapilo, zna se koliko projekti traju nakon kojih treba reset, inter zna najbolje kako je pogriješio nakon 2010.
Ima ona "trust the process" i to iskreno čekam, ne uzbuđuje me ovo nešto, ovo jeste specifičan period, ali nakon kraja ove sezone i ljeta će se znati malo jasnije kuda se ide.
Nisu oni budale da ne znaju sve ovo što smo naveli, od toga da prepoznaju savršeno da veza ne funkcioniše do toga da su neke igrače praktički otjerali pa se predomislili (Dybala, Higuain), pa onda nekonzistentnost u izjavama oko Cana gdje je kao bitan i ne žele da ode, a prodaju ga itd. Znaju oni to sve, a ono što mogu zaključiti je, a i transferi Cancela i sličnih potvrđuju, da finansije nisu idealne. Can doveden za nulu, a ode za 30 je ljepota za njihove knjige, kao što je Pellegrini/Spina, kao što je Cancelo/Danilo itd.
P.s. Kad smo kod duše, zar je bilo tako teško objaviti neki tribute Kobeu na IG-u? Ali i Mandzukica su se sjetili kada su ih počeli prozivati.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Odose Can i Pjaca
- IlCapitano
- Kontakt:
Ovo je topic Juventusa

FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
- IlCapitano
- Kontakt:
Kod Haalanda se nista vise nije moglo uraditi nego li je Paratici uradio.... pokusao ga dovesti kad je otisao u Salzburg (mali tako htio jer je bio premlad da ide u top klubove), sada ga isto htio ali mali presao u klub gdje ce igrati konstantno (neozbiljno bi bilo da mu jedan Juventus koji zeli trofej LP daje ikakve garancije da ce igrati) a uz to bas bi mu Juventus pristao uvaliti klauzulu u ugovor od 60mil (kod de ligta je barem 150+mil sto je ogroman novac)... pa eto 2021 kad bude ta klauzula aktivna (60mil ce tada izgledati manje nego sada) eto momcine nama jer ce ga prasac prvo prostituisat Raiola Agnelliu sa kojim ima bratske odnose... i malom skidam kapu na odabiru klubova jer ne leti odmah da ubije pare, a takodjer i njegovim zastupnicima koji ga savjetuju na najispravniji moguci nacin...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.