@sijux ako je nesto meni, prevedi na bosanski da ti mogu odg.
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Ne znam koji put pisem Oremus i Gavric ce igrati playa, sa mjesta zadnjeg veznog, kao Pjana u Juveu, sa dva centralna ispred sebe, koji ce odradjivati prljavi posao za njih...VenamaHrabrih je napisao/la: ↑31 jan 2020, 19:28Za Husrefov vakat, a bogami i one prije njega, znala se formacija i nije se nikad mijenjala. Mozda iz tog ugla gledajuci, Stanojev odlazak jest svojevrstan hendikep. Kod Vinka se još ne zna koja ce postavka biti. Mozda ce nam sta jasnije biti u ovoj prvoj pripremnoj utakmici. Ako Šaban i Oremuš pokriju desno, Dušan i Tatar lijevo, sredinu budu drzali Đokanovic i Mustedanagic, nazad ostanu Lazic i Srebecic, a naprijed Rahmanovic i Ahmetovic, bila bi to lijepa 442.
Tu je vrlo bitan radijus kretanja igrača, odnosno, ko bi mijenjao Đokanovica, Šabanovica i Hodzica? Moze li Cruz igrati desnog beka? Gavričev radijus je prostora trulexa, lijevi bek je Pidro, ali da li psihički spreman za puni angazman?
Namjerno nisam navodio nove igrače, jerbo ne znam kakvi su. Ostalo se da pokriti.
Koliko sam gledao Vinka dok je vodio U21, ali protiv puno jačih protivnika, preferirao je dupli blok. Ako mu to bude štih, onda su neophodni brzi bočni sa stalnim uduplavanjem i brzom tranzicijom, nešto pikendrol u košarci. Nazalost, tu za Krleta, a rećibih i Gavrica, nema mjesta.
Ostaje da se vidi.
Da zaigramo lijepo, čvrsto, samopouzdano pa pred Vječnu u maju.
Izvini dobri moj "RobiKošaru", možda si mislio na nekog drugog, ali Esad-Eso Dugalić, je rođeni mostarac i karijeru počeo u Veležu, gdje je imao žestoku konkurenciju, čini mi se da je tada za prvi tim branio Ivan Ćurković (inače stalni reprezentativac i tada među najboljim golmanima Evrope). Helem, Eso je došao kod nas i, koliko se sjećam, da je ostao samo jednu sezonu, a presudila mu je utakmica sa Radničkim iz Kragujevca na Koševu, kada je primio gol sa centra igrališta od beka Radničkog,a ovaj je bio još par metara ispred centra, na svojoj polovini. Dobro se sjećam, gol primio na sjevernoj strani, a ovaj bek samo da se oslobodi lopte opalio je prema našem golu okrenuo se počeo se vraćati prema svom golu lagano trčkarajući. Ne vjerujem da se kod nas zadržao više od dvije sezone, inače bio više nego solidan golman, poznat kao odličan pjevač, pa je često znao zapjevati u društvu posebno Hasetovom sa kojim se često družio. I, da ne zaboravim, bio odličan čovjek. Puno LP za teberobertkosar je napisao/la: ↑30 jan 2020, 18:13Eso Dugalic, Sejo Gruda, Irfan Handzic, Muhamed Alaim to su golmani poznatiji koji su koliko toliko bili poznati a ponikli na kosevu, Dosljaci Savo Ekmecic Famos. Cobo Janjus smetljari, Faco Dautbegovic Dinamo, Savo Zekic Drina. Milos Dzurkovic Sokolac, Enver Lugusic Jedinstvo Tonco Jakovljevic Borac , Vladimir Prudnjikov Rusija. Cardakljia Bosna to je to mozda sam nekog zaboravio ali vidi se da smo bili tanki sa domacim vratarimaskoroalen je napisao/la: ↑30 jan 2020, 17:07Kako napisa "Luga", pomislih na golmana iz Župče i bivšeg trenera Mladosti, koji je jedno vrijeme iza rata branio za Sarajevo, tamo početkom ovog vijeka. Njega zovu Luga, vrlo moguće zbog Lugušića, jer je i ovaj golman. Midhat Čorbo inače, neko ga se možda i sjeća.bordopoeta je napisao/la: ↑30 jan 2020, 16:53
R. Muftić-Muftija je ponikao u Famosu. Sjećaš li se kako je on cijenio loptu? Ono digne ruku, kao ide ona pored gola a ona tik uz stativu u gol. Jbg, bilo je i toga. Ali u pravu si, uz Čobu, Đurana i Lugu naš najbolji golman svih vremena. LP![]()
![]()
![]()
Pa već su i počeli, ne producira više BHRT nego neko u FHD. Od naših su tako bile one protiv Veleža i Derbibelosevic23 je napisao/la: ↑31 jan 2020, 19:20Obavijest Bh Telecoma, od 1. marta prenos utakmica BH Telecom premijer lige u HD-u .. nadam se..
Halo ba
Izvini pasa moj,gdje bi igrao Gavric u Zeljinom 4-2-3-1 i Djokanovic,a Sinisa je najgori igrac Zeljeznicara iskreno..Historicar je napisao/la: ↑31 jan 2020, 19:44Kone nešto digle nos po ovim forumima i stranicama, uzdižu neku formaciju sa Štilićem, Alispahićem, Jamakom (Bojom), Zecom, Veselinovićem, Lendrićem.Čak su se usudili reci da Gavrić i Đokanović ne bi imali kod njih mjesta, a vrh bezobrazluka je pisanje da je Siniša Stevanović bolji desni bek od Šabana i Hodžića.
Čini mi se da sam cuo komentatora sa hayata, a vjerovatno je njihov cijeli prenos bio, ali poslije toga je bilo tekmi koje nisu FHD pa me iznenadilo otkud odjednom sve po starom, kako god ako moja tv nema kapacitet za FHD nek kupuje od tih privatnika koji imajutm01hzne je napisao/la: ↑31 jan 2020, 19:57Pa već su i počeli, ne producira više BHRT nego neko u FHD. Od naših su tako bile one protiv Veleža i Derbibelosevic23 je napisao/la: ↑31 jan 2020, 19:20Obavijest Bh Telecoma, od 1. marta prenos utakmica BH Telecom premijer lige u HD-u .. nadam se..![]()
Valjda bi igrali na gvbavici. Ako vam je ne otmu/otmemo uskoropow1921 je napisao/la: ↑31 jan 2020, 20:06Izvini pasa moj,gdje bi igrao Gavric u Zeljinom 4-2-3-1 i Djokanovic,a Sinisa je najgori igrac Zeljeznicara iskreno..Historicar je napisao/la: ↑31 jan 2020, 19:44Kone nešto digle nos po ovim forumima i stranicama, uzdižu neku formaciju sa Štilićem, Alispahićem, Jamakom (Bojom), Zecom, Veselinovićem, Lendrićem.Čak su se usudili reci da Gavrić i Đokanović ne bi imali kod njih mjesta, a vrh bezobrazluka je pisanje da je Siniša Stevanović bolji desni bek od Šabana i Hodžića.
Ah, mozes pisati i milion puta, pitaš se isto koliko i ja. U Juventusu je 11 "pjanića" pa se moze sprovesti to o cemu pricas. U našoj krkadzijskoj ligi, kreativni pasovi mogu proci na čitava dva terena. Kako ja zamisljam da bi to moglo izgledati, jest da vezni salju lopte na krila, a uvi ili ubacuju, ili se spustaju u sredinu, istiskujuci nase prednje igrace na stranu, razvlaceci protivnika i stvarajuci visakDenchi je napisao/la: ↑31 jan 2020, 19:34Ne znam koji put pisem Oremus i Gavric ce igrati playa, sa mjesta zadnjeg veznog, kao Pjana u Juveu, sa dva centralna ispred sebe, koji ce odradjivati prljavi posao za njih...VenamaHrabrih je napisao/la: ↑31 jan 2020, 19:28Za Husrefov vakat, a bogami i one prije njega, znala se formacija i nije se nikad mijenjala. Mozda iz tog ugla gledajuci, Stanojev odlazak jest svojevrstan hendikep. Kod Vinka se još ne zna koja ce postavka biti. Mozda ce nam sta jasnije biti u ovoj prvoj pripremnoj utakmici. Ako Šaban i Oremuš pokriju desno, Dušan i Tatar lijevo, sredinu budu drzali Đokanovic i Mustedanagic, nazad ostanu Lazic i Srebecic, a naprijed Rahmanovic i Ahmetovic, bila bi to lijepa 442.
Tu je vrlo bitan radijus kretanja igrača, odnosno, ko bi mijenjao Đokanovica, Šabanovica i Hodzica? Moze li Cruz igrati desnog beka? Gavričev radijus je prostora trulexa, lijevi bek je Pidro, ali da li psihički spreman za puni angazman?
Namjerno nisam navodio nove igrače, jerbo ne znam kakvi su. Ostalo se da pokriti.
Koliko sam gledao Vinka dok je vodio U21, ali protiv puno jačih protivnika, preferirao je dupli blok. Ako mu to bude štih, onda su neophodni brzi bočni sa stalnim uduplavanjem i brzom tranzicijom, nešto pikendrol u košarci. Nazalost, tu za Krleta, a rećibih i Gavrica, nema mjesta.
Ostaje da se vidi.
Da zaigramo lijepo, čvrsto, samopouzdano pa pred Vječnu u maju.
Sumnjam da ce Djokanovic pocinjati tekme....
Znaci nista desno itd.
Ne popusta evo pola sata pise. Mozda je gay
Priganica i Šurković su dosad komentirali, a našu zadnju protiv Zvijezde je BHRT producirao jer su tad bile 2 tekme dnevno.belosevic23 je napisao/la: ↑31 jan 2020, 20:08Čini mi se da sam cuo komentatora sa hayata, a vjerovatno je njihov cijeli prenos bio, ali poslije toga je bilo tekmi koje nisu FHD pa me iznenadilo otkud odjednom sve po starom, kako god ako moja tv nema kapacitet za FHD nek kupuje od tih privatnika koji imajutm01hzne je napisao/la: ↑31 jan 2020, 19:57Pa već su i počeli, ne producira više BHRT nego neko u FHD. Od naših su tako bile one protiv Veleža i Derbibelosevic23 je napisao/la: ↑31 jan 2020, 19:20Obavijest Bh Telecoma, od 1. marta prenos utakmica BH Telecom premijer lige u HD-u .. nadam se..![]()
Trenutno korisnika/ca: Aduka87, Amidzaa, BeYaZ, Bordo10, Bosniacum Lilium, Burberry46, Dadox, egocentrik, ErosViverosViv, fks74, Fouzi1, Fudo, HyperOS, insimadop, johntravolta123, JuricaSpindl, Kabinet1987, Kaunas, Lokomotifa, MaroonBjelave, mnon46, mosarajvosa83, napoleon72, perodeformero, Pitar6785, Posejdon, ristagrad, samoFKS, Serha, siroliver69, Taree, tuitamo, ubipara, WeekendOffender, zagorski i 369 gostiju.