FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Historicar
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Historicar » 31 jan 2020, 13:45

MohamedKallon je napisao/la:
31 jan 2020, 13:33
revolt je napisao/la:
31 jan 2020, 11:06
Historicar je napisao/la:
31 jan 2020, 10:49
Bit će katastrofa i sramota, ako ovog ljeta evropske utakmice budemo igrali na Grbavici ili Zenici, da se ništa na Koševu ne uradi za godinu dana.Nadam se da će se klub uskoro oglasiti po tom pitanju, prošle godine su 15 dana prije prve utakmice sa Bateom, rekli da se na Koševu ne može igrati trece pretkolo EL, iako su to znali još prije nego što smo dobili Celtic za protivnika.Vjerujem da će se sada puno ranije oglasiti.
Ajnadzic je nudio prvo da za svaku ulozenu marku on ulozi dvije.
Onda su iz naseg kluba otisli na sastanak i rekli Nam ce uloziti u teren i sve sta je potrebno da se igraju EURO tekme.
Onda se ajnadzic usutrio.
Pa je napravio neki sastanak sa navijacima i upravom kluba, opet nekonkretno brljanje, pa je rekao vi ulozite pare mi cemo vam preracunati to u kirije da ne placate.
Onda na zadnje sastanku na koji nije pozvao navijace je rekao da ce se cijena, nakon izvrsenih radova koje planiraju ove godine uraditi, povecati. A planiraju kupiti jezeve i napraviti press salu. i urediti press kabine i prostor za press na zapadu.
Ako FKS ulozi pare npr u teren, oni ce nama smanjiti cijenu na trenutnu u roku dok se ne otplati investicija FKS.
Slikovito sad nam je kirija 10.000
Nakon povecanja bice 20.000
mi ulozimo u teren 1mil KM podijeljeno sa 10k je 100 mjeseci sto je 8,3 godine placamo kiriju 10.000 a nakon toga nam se vraca na 20.000

Ajnadzic je lopov, dezerter koji e Armiji BiH prikljucio 94. godine a do tada je bio JNA, koji je svaki put mijenjao pricu poslije svakog sastanka nikad nije spojio 2 sastanka sa istom pricom. On pokusava nesto da uradi ove godine, kao da spasi klub zbog izbora i navijaca jer zna da ga pusi.
Koristi se odredjenim krugovima navijaca, koje zna, da okrene ovu situaciju sa Husrefom, u svoju korist te da ispadne da on hoce pomoci klubu a nasi nece i ne znaju ili ne zele da im se pomogne tj da se pomogne Sarajevu.

Eto toliko...
:D :lol:
Šta sve teletabisi iz uprave neće smisliti da opravdaju vlastitu nesposobnost
Pa što ne prozovete javno Ajnadžića kako je lopov, kako se ugradjuje i koči uredjenje stadiona
Ublehaši nesposobni
Garant će se opet, nekih 15 dana pred prvu utakmicu u Evropi, oglasiti sa saopštenjem da igramo kao domačini u Zenici, jer na Koševu nema uslova i naravno za to će optužiti Ajnadžića i opštinu Centar.Da se razumijemo, Ajnadžić jeste rogatička džukela i SDA kriminalac koji se u ratu nakrao, ali on ce u ovom slučaju, u velikoj mjeri, našoj upravi poslužiti kao paravan za njihovu nesposobnost.

Giljotina
Kontakt:

Post Postao/la Giljotina » 31 jan 2020, 13:52

A ko nam je vise kriv? Mi sami sebi (mislim na Upravu a bogme i navijace) ili Ajnadzic?

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 31 jan 2020, 14:03

Giljotina je napisao/la:
31 jan 2020, 13:52
A ko nam je vise kriv? Mi sami sebi (mislim na Upravu a bogme i navijace) ili Ajnadzic?
Krivi su i naša uprava i opština Centar/Ajnadžić.Problem je, što će do daljnjeg, krivicu prebacivati jedni na druge, kao što je bilo i prošlog ljeta.

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 31 jan 2020, 14:04

Giljotina je napisao/la:
Kakva ova uprava ne daj Bože da od njihove sposobnosti egzistiramo ne bi imali za hljeba.
ISTINA ZA VEDRANA!

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 31 jan 2020, 14:10

Giljotina je napisao/la:
Uprava nebi trebala da ulazi u bilo kakav aranzman oko stadiona kosevo dok se ne srede odnosi oko vlasnickog prava :kafa:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 31 jan 2020, 14:34

Nek kupe zemlju, naprave plan, ja vjerujem da bi se javilo jos dodatnih investitora, vjerovatno bi i Uefa podrzala, bitno je samo da se pomakne s mrtve tacke... Kosevo je proslost, niko normalan se ne bi peglao da od njeg pravi ozbiljan moderan stadion s pratecim objektima.
1946~

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 31 jan 2020, 14:35

Krivi smo i mi navijaci sto ne skupimo par miliona pa ga sami napravimo.
Ne branim upravu, al po vasem, kriva uprava sto od govana ne napravi stadion.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 31 jan 2020, 14:35

Ovo je slicna prica onoj oko nove vlade, ovi kazu kako niste napravili nista za godinu i pol kako ste na poziciji...

A ovi koji su najveci kriticari su 20 i kusur godina kopali i kopali rupu, dok nismo mogli dalje... I sad ti ljudi imaju obraza postavljati nerealna pitanja.
Al opet, dodje budala i kaze napravio bih vam stadion al tamo gdje ja hocu, i nadju se ljudi uvredjeni kao kako cemo mi sa Koseva, ne dolazi u obzir.. Vi nas klub da selite u Butmir, :nene: :nene:

Edin Forto je jednu stvar rekao... Mi tesko zelimo da nesta mjenjamo, navikli smo na nesta i ne zelimo da izlazimo iz te pozicije, bez obzira sto je ta pozicija jako losa za nas...

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 31 jan 2020, 14:41

fera je napisao/la:
31 jan 2020, 11:03

Stvarno izbjegavam da kritikujem puno jer znam da nema neke koristi od toga osim sto cu iznervirati ljude na forumu...
Davno sam se razocarao kad sam vidio one montazne objekte u kampu nakon svih onih projekata i rendera koji su sjajno izgledali, ocekivao sam da ce se vise graditi i ulagati bar tamo u butmiru.
-------------------------
---------------------------
Po meni nije dovođenje kapitalaca nacin da se izdignes iz sivila ove lige, nacin je ulaganje u akademiju dobra infrastruktura i tehnologija, dovođenje pravih modernih trenera i pedagoga da rade s djecom i imati viziju kakav stil igre klub zeli gajiti i to kroz omladinske selekcije uigravati da se momci ne gube ulaskom u prvi tim.

A kako bi @fera drugacije , nego iz duse i za dobro FKS . No ja malo drugacije razmisljam , a moguce da nisam najbolje razumio(do mene je ). Evo zasto se ne slazem:
- Ako mogu tu trenirati Pjanic , Dzeko & comp. , mogu vala i Akademci . I jednim i drugim je teren(tepih) bitan . Naravno da bi svi mi zeljeli vidjeti zidane objekte (hotel) , fontanice , vece tribine i jos puno toga . U narodu bi rekli: "Malo macku teleca glava". Gdje smo bili prije 5 g. , ovo je vrh . Da li je moglo bolje i vise , jeste , ali za to trebju soldi (sto bi rekao Mujakic :rol: ). Nismo mi MU , MC , Celzi , pa nas kupio Amer,Arap ili Rus , njima je to licni prestiz i marketing . Nazalost mi smo najjaci klub , ali u 95-oj ligi svijeta . U nasem slucaju ide ono "korak po korak" . Volio bih i ja da je to brze i da dobismo ful kamp , terene ili cak stadion kapaciteta od 12+ hiljada mjesta.
- Sto se tice strucnog rada u Akademiji tu bi se naslo prostora za napredak . Do juna 2018 g. se nije ozbiljno pristupalo Akademiji i onda bum . Pidro ,Sabanovic ,Resic ,Mustafic , Kurdic , Mujakic(malo ranije),pa Kovacevic itd . Nije losa nasa Akademija , ali da bi mogla biti , bi mogla bi biti bolja . Po meni cak nam i ne trebaju stranci , nego jedan ozbiljan "seminar" u trajanju od 10-15 dana sa trenerima Akademije . Tu bi se mogli obuciti u onim stvarima gdje nam je manjkav rad (odnos prema najmladjim i sistem igre koji bi strucni ljudi predlozili tipa Marinovic,Jeleskovic i drugi). Predavaci bi ogli biti i iz akademije Vijetnama(pisala su se ovdje neka poznata imena). Po zavrsetku "seminara" podjeliti skripte , knjige i nakon mjesec dana ispit za trenere nase Akademije . Polozis- ostajes , ne polozis cao , hvala i zivio . Pozdrav @fera , pasa nas .
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 31 jan 2020, 14:44

Svi bi mi voljeli da se Kosevo srusi ovakvo kakvo jeste i da se napravi moderan fudbalski stadion bez atletske staze ali to je izgleda nerealno.
U Zenici protiv Batea je prva pjesma bila: "gdje god da igras ti, uvijek tu smo mi..."
I tako ce uvijek biti, mi cemo klub podrzati gdje god bude igrao, jos bolje ako to bude nas stadion i ne bude nas niko mogao tjerati s njega kao kad smo zbog koncerta igrali u Travniku

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 31 jan 2020, 14:48

Ma apsurdno je uopste raspravljati o tome da li je bolje bit podstanar ili svoj gazda.
1946~

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 31 jan 2020, 14:48

Hajde, neka smo konačno saznali i o poziciji Miličevića, evo rekao je da je stoper i da tu može najviše pružiti.Dakle, što se tice zadnjih veznih, u borbu za titulu idemo sa Stanojevićem (9 mjeseci bez ozbiljnijeg fudbala), djetetom Đokanovićem i Gavrićem (bolji kao ofanzivni vezni).Volio bih da neko sa foruma napravi poređenje naših klasičnih zadnjih veznih sa zadnjim veznim koji igraju za konkurente.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 31 jan 2020, 14:49

Pitaristok je napisao/la:
31 jan 2020, 14:35
Poenta stoji ali ne možeš ga napraviti za par miliona.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 31 jan 2020, 14:50

Navijaci nemaju pare, vecinu navijaca cine radnicka klasa penzioneri i nezaposlena omladina i studenti. Oni koji maju lovu sute kad treba kanut za klub koju paru a kad treba napadat nagrlatiji su. Takozvane legende salju priopcenje iz birtije salke niksica protiv uprave. Svi zajedno ukupno su odigrali 100 utakmica u dresu FK Sarajeva ne racunajuci Fazlagica. Kada je trebalo kupit mjesto u upravljackom odboru kluba sve legende zajedno nisu kuupile ni 2 posto dionica kluba to je istina i zalosno :?: :roll:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 31 jan 2020, 15:01

Kad se renoviralo staro Kosevo (meni iskreno bilo ljepse , nego ovo) , dobili smo stadion koji je te "84 g. bio jedan od boljih na podrucju Balkana .Steta sto tad stadion nije dobio krov . Mislim da bi se i sad moglo raditi na tome da se uradi konstrukcija i dobijemo natkriveni stadion . Dobro @fera rece prvo i najbitnije je uraditi teren (tepih) , ala na Grbavici , da ne dolazi do povreda igraca .
Sto se novog stadiona tice mislim da je Otoka najbolje rjesenje . Eto me za 5 min. u ili na stadionu :urnebes: . Popraviti teren (novi) , neke manje trbinice okolo i tamam :rol: . Poganjati odma ljude ili neljude (politicare) iz NG , a oni hoce , jer idu izbori .
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 31 jan 2020, 15:05

31 jan 2020, 14:48
Hajde, neka smo konačno saznali i o poziciji Miličevića, evo rekao je da je stoper i da tu može najviše pružiti.Dakle, što se tice zadnjih veznih, u borbu za titulu idemo sa Stanojevićem (9 mjeseci bez ozbiljnijeg fudbala), djetetom Đokanovićem i Gavrićem (bolji kao ofanzivni vezni).Volio bih da neko sa foruma napravi poređenje naših klasičnih zadnjih veznih sa zadnjim veznim koji igraju za konkurente.
Dijete uletjelo na gol kad je najgore bilo i svojim bravurama bilo jedan od ključnih faktora u osvajanju DK. Dijete uskočilo na lijevog beka prvi put u prvom pretkolu EL te sezone i ustalilo se na toj poziciji. Dijete uskočilo na poziciju štopera i držalo cijelu odbranu na nivou. Najbolji period Sarajeva, kad smo gazili sve pred sobom, u odbrani smo imali 4/5 juniora. Što se ne vjeruje Đokanoviću? Prema riječima stručnjaka je najveći talenat do sad kojeg je akademija izbacila, što po meni i dokazuje na terenu, momak razbija svaku utakmicu.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 31 jan 2020, 15:12

Pritom Andrej ima 18 godina još uvijek, ja bi njega forsirao svaku utakmicu da počinje jer nije veliki rizik a možemo puno dobiti.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 31 jan 2020, 15:13

MortemHz je napisao/la:
31 jan 2020, 14:49
Pitaristok je napisao/la:
31 jan 2020, 14:35
Poenta stoji ali ne možeš ga napraviti za par miliona.
:mrgreen:

Nismo u stanju skupit par miliona da se dugovi otplate, čuj da stadion sami sebi pravimo :lol:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Benjolos
Kontakt:

Post Postao/la Benjolos » 31 jan 2020, 15:17

skoroalen je napisao/la:
31 jan 2020, 15:05
31 jan 2020, 14:48
Dijete uletjelo na gol kad je najgore bilo i svojim bravurama bilo jedan od ključnih faktora u osvajanju DK. Dijete uskočilo na lijevog beka prvi put u prvom pretkolu EL te sezone i ustalilo se na toj poziciji. Dijete uskočilo na poziciju štopera i držalo cijelu odbranu na nivou. Najbolji period Sarajeva, kad smo gazili sve pred sobom, u odbrani smo imali 4/5 juniora. Što se ne vjeruje Đokanoviću? Prema riječima stručnjaka je najveći talenat do sad kojeg je akademija izbacila, što po meni i dokazuje na terenu, momak razbija svaku utakmicu.
:thumbup:

Isto tako jedna Borusija Dortmund ima “dijete” u napadu kao jedini izbor, mislim na Haalanda koji ima 19 godina. Samo naši stučnjavi smatraju “djecu” bezkorisnom..
Bordo bijeli za život cijeli!!

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 31 jan 2020, 15:18

Sta ovaj pise na temi mladosti famino nas igrac
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, djokica, riki46, SamoDaKazeem i 32 gosta.