FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Zip
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Zip » 31 jan 2020, 10:45

Historicar je napisao/la:
31 jan 2020, 09:25
Zip je napisao/la:
31 jan 2020, 08:38
Golman: Kovačević
Tri stopera: Lazic, Milcevic, Serbecic
Desni bek Adilovic
Lijevi bek Pidro( ako bude zdrav)
Sredina Rahmanovic Zidan Djokanovic
Napad Ahmetovic

Svi u napada jedan je Hase...

Ukoliko budemo trkacki odlicni, spremni igrati 90 minuta, mislim da nece biti problema...
Koji Adilović, Adi :rol: Gdje ti je 11 igrač ? Po meni je trenutno ovo najboljih 11 (4-2-3-1): Kovačević, Oremuš, Lazić, Šerbečić, Pidro, Stanojević, Miličević, Rahmanović, Tatar, Jukić i Ahmetović.
:historicar:

Ti isto ko da si đak.
Obeco sam sefu da necu svasta pisati... :kafa:

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 31 jan 2020, 10:49

Bit će katastrofa i sramota, ako ovog ljeta evropske utakmice budemo igrali na Grbavici ili Zenici, da se ništa na Koševu ne uradi za godinu dana.Nadam se da će se klub uskoro oglasiti po tom pitanju, prošle godine su 15 dana prije prve utakmice sa Bateom, rekli da se na Koševu ne može igrati trece pretkolo EL, iako su to znali još prije nego što smo dobili Celtic za protivnika.Vjerujem da će se sada puno ranije oglasiti.

Sanchezhz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchezhz » 31 jan 2020, 10:49

Pantelija je napisao/la:
31 jan 2020, 10:43
Krenulo se, odradilo se sto je u našoj moci.
Sad cekas politiku. A znamo kako to ide. Lagano, polahko. Nema turbe :D

Sancez kojom procedurom. Sta da radimo tacno
Et frajer mene pita svasta,sta god da su krenuli bar bi se nesto uradilo,oni samo iz supljeg u prazno,moze se sve dogovoriti kad se hoce,teren da se uradi recimo pa onda ne placas neko vrijeme stadio npr,bar nesto da se pokrene,nemoguce 25 godina sve isto,inace je tako i u drzavi ne kazem nista.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 31 jan 2020, 10:56

Sanchezhz je napisao/la:
31 jan 2020, 10:49
Pantelija je napisao/la:

Et frajer mene pita svasta,sta god da su krenuli bar bi se nesto uradilo,oni samo iz supljeg u prazno,moze se sve dogovoriti kad se hoce,teren da se uradi recimo pa onda ne placas neko vrijeme stadio npr,bar nesto da se pokrene,nemoguce 25 godina sve isto,inace je tako i u drzavi ne kazem nista.
U buljakovu kupi zemlju 1/1 i pocni praviti vikendicu... Pa da vidis borbe.
Jle bila prica oko Butmira pa su svi ko sivonjr necemo s kosrva hocemo kosevo
Jel bilo tako, jeste

Eto sad sa opstinom se ganjajte pa da vidimo dokle ce. Smijesna vam je prica Bgm. Ne znam kako ste zamislili da dobijete kosevo u vlasnsitvo a u tuđe niko nikad neće ulagati to sigurni budite.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 31 jan 2020, 10:58

"Ali...ali... Ilidža nije grad Sarajevo."

Nije ni Zenica, pa jbg. :kafa:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

fanatikk
Kontakt:

Post Postao/la fanatikk » 31 jan 2020, 10:58

Butmir nije Sarajevo. Husref je Sarajevo.
K'o te kara nek' ti pise pjesme.

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 31 jan 2020, 11:00

skoroalen je napisao/la:
31 jan 2020, 10:58
"Ali...ali... Ilidža nije grad Sarajevo."

Nije ni Zenica, pa jbg. :kafa:
Bolje u Zenici igrati, nego na ovakvom Koševu, a sa opštinskom upravom kakva jeste još dugo će ostati isto.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 31 jan 2020, 11:03

bordobijeli je napisao/la:
31 jan 2020, 10:15
Evo slike na ss.ba grbavica bas dobro izgleda pravi fudbalski stadion. Nasi nista ne rade po tom pitanju, a i to je povezano koliko ce ljudi doci gledati utakmicu.
Stvarno izbjegavam da kritikujem puno jer znam da nema neke koristi od toga osim sto cu iznervirati ljude na forumu...
Davno sam se razocarao kad sam vidio one montazne objekte u kampu nakon svih onih projekata i rendera koji su sjajno izgledali, ocekivao sam da ce se vise graditi i ulagati bar tamo u butmiru.

Pisao sam i proslih godina da bi se nama isplatilo bar da smo teren na kosevu uradili zbog sebe i svojih igraca...
Za stadion sam realan i znam koliko je to daleko vremenski i komplikovano finansijski i birokratski. Meni stadion zbog tih par utakmica godisnje koje odigramo u europi nije prioritet ali bi volio da se radi na kampu/akademiji.

Svi smo svjesni da Nam zna kako to treba izgledati kad smo vidjeli onaj trening kompleks u vijetnamu, ne ocekujem nesto tako kod nas da se izgradi al treba teziti nekom napretku i ulagati u infrastrukturu.
Da li Namu to nije bitno i nece da ulaze u infrastrukturu, da li su u klubu zbog navijaca pod prevelikim rezultatskim pritiskom ili jednostavno ne rade dobro ja to ne znam po meni su to sve izgovori ko hoce da radi on nađe nacin.

Mi trebamo krenuti od sebe i shvatiti da je ulaganje u infrastrukturu dugorocno vaznije i isplativije od osvajanja kupa recimo, mogu se uprave i mijenjati al treba promijeniti malo i perspektivu navijaca i simpatizera. Svi kazu ako se ne osvoji titula trebaju svi otici a niko nije napisao ako se ne pocne raditi nesto na kampu ili po pitanju stadiona svi letite....
Po meni nije dovođenje kapitalaca nacin da se izdignes iz sivila ove lige, nacin je ulaganje u akademiju dobra infrastruktura i tehnologija, dovođenje pravih modernih trenera i pedagoga da rade s djecom i imati viziju kakav stil igre klub zeli gajiti i to kroz omladinske selekcije uigravati da se momci ne gube ulaskom u prvi tim.
You are someone else I am still right here

Sanchezhz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchezhz » 31 jan 2020, 11:05

Pantelija je napisao/la:
31 jan 2020, 10:56
Sanchezhz je napisao/la:
Pantelija je napisao/la:

U buljakovu kupi zemlju 1/1 i pocni praviti vikendicu... Pa da vidis borbe.
Jle bila prica oko Butmira pa su svi ko sivonjr necemo s kosrva hocemo kosevo
Jel bilo tako, jeste

Eto sad sa opstinom se ganjajte pa da vidimo dokle ce. Smijesna vam je prica Bgm. Ne znam kako ste zamislili da dobijete kosevo u vlasnsitvo a u tuđe niko nikad neće ulagati to sigurni budite.
Ko je reko hocemo kosevo?neki pojedinci,jel to sad razlog da se ne pocne praviti na nekoj drugoj lokaciji,uzmi zemljiste napravi moderan stadio pa ces vidjeti kako se lako zaboravlja kosevo,kad dodjes na stadio ono sve tip top,natkriveno jedno 18 hiljada tribine milina bozija,a ne ovako samo laprdanje,a navijaci ce uvijek dodji na takav stadio gdje god bio,makar to bilo i u Tarcinu 😉

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 31 jan 2020, 11:06

Ocito nisi onda upućen. Nije neki navijači. Ni nekolicina.

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 31 jan 2020, 11:06

Bit će katastrofa i sramota, ako ovog ljeta evropske utakmice budemo igrali na Grbavici ili Zenici, da se ništa na Koševu ne uradi za godinu dana.Nadam se da će se klub uskoro oglasiti po tom pitanju, prošle godine su 15 dana prije prve utakmice sa Bateom, rekli da se na Koševu ne može igrati trece pretkolo EL, iako su to znali još prije nego što smo dobili Celtic za protivnika.Vjerujem da će se sada puno ranije oglasiti.
Ajnadzic je nudio prvo da za svaku ulozenu marku on ulozi dvije.
Onda su iz naseg kluba otisli na sastanak i rekli Nam ce uloziti u teren i sve sta je potrebno da se igraju EURO tekme.
Onda se ajnadzic usutrio.
Pa je napravio neki sastanak sa navijacima i upravom kluba, opet nekonkretno brljanje, pa je rekao vi ulozite pare mi cemo vam preracunati to u kirije da ne placate.
Onda na zadnje sastanku na koji nije pozvao navijace je rekao da ce se cijena, nakon izvrsenih radova koje planiraju ove godine uraditi, povecati. A planiraju kupiti jezeve i napraviti press salu. i urediti press kabine i prostor za press na zapadu.
Ako FKS ulozi pare npr u teren, oni ce nama smanjiti cijenu na trenutnu u roku dok se ne otplati investicija FKS.
Slikovito sad nam je kirija 10.000
Nakon povecanja bice 20.000
mi ulozimo u teren 1mil KM podijeljeno sa 10k je 100 mjeseci sto je 8,3 godine placamo kiriju 10.000 a nakon toga nam se vraca na 20.000

Ajnadzic je lopov, dezerter koji e Armiji BiH prikljucio 94. godine a do tada je bio JNA, koji je svaki put mijenjao pricu poslije svakog sastanka nikad nije spojio 2 sastanka sa istom pricom. On pokusava nesto da uradi ove godine, kao da spasi klub zbog izbora i navijaca jer zna da ga pusi.
Koristi se odredjenim krugovima navijaca, koje zna, da okrene ovu situaciju sa Husrefom, u svoju korist te da ispadne da on hoce pomoci klubu a nasi nece i ne znaju ili ne zele da im se pomogne tj da se pomogne Sarajevu.

Eto toliko...

Sanchezhz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchezhz » 31 jan 2020, 11:15

Pantelija je napisao/la:
31 jan 2020, 11:06
Ako mozes da gradis,onda pocnes da gradis i cao,ne pitas jel pase ovom ili onom,ni kosevo lokacija ne pase svima pa et igramo tu,ko normalan ne bi volio doci na moderan,, dobar stadion gledati svoj klubu.

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 31 jan 2020, 11:27

Majka mu spasila život
U listopadu 2009. godine u vogošćanskom naselju Ugarsko zamalo je izgubio život. On i njegov polubrat Irhad Bašalija spavali su u obiteljskoj kući i otrovali se plinom zbog kvara na instalacijama.
Mujakića i mlađeg polubrata spasila je majka koja se usred noći probudila.
Oba dječaka bila su u nesvijesti, ispovraćani, a Irhadu je otac Islam odmah pružio umjetno disanje i tako ga spasio. Obojica su neko vrijeme bili u induciranoj komi, a Nihad se nešto lakše oporavio od posljedica.
"Kući sam zaspao, probudio sam se u bolnici. To je bio najteži period za moje roditelje. Ja i brat koji je 13 godina stariji smo bili u komi, nismo znali što se događa. Malo je čudno kada se zaspe u kući, a probudiš se u bolnici. Ništa nije jasno. Bio sam u komi pet dana, hvala Bogu nikakvih problema nije bilo. Curilo je iz bojlera. Vrata od WC-a su blizu sobe, kao mali nisam mogao spavati otvorenih vrata, uvijek je bio upaljen televizor dok brat ne dođe kući. Dok su otvorena vrata bila nije bilo problema, međutim kada je stigao brat zatvorio je vrata. Mama se probudila tijekom noći i spasila stvar."

Mogao bi debitirati u nedjelju
Spomenuo je i Torcidu.
"Hajduk je sam poznat po navijačima, Torcidi. Ja sam tu s Balkana. Svaki klub ima svoje uspone i padove. Navijam za Milan i znam najbolje kako je to. Kada sam tek počeo igrati za seniore Sarajeva jedva smo se izborili za Europu. Ta polusezona je bila katastrofalna, međutim sljedeće sezone smo osvojili duplu krunu. Pratio sam po rezultatima i kada se igra derbi Hajduka i Dinama."
Mujakić bi mogao debitirati u nedjelju kada Hajduk gostuje kod Varaždina.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 31 jan 2020, 11:31

fanatikk je napisao/la:
31 jan 2020, 10:58
Butmir nije Sarajevo. Husref je Sarajevo.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 31 jan 2020, 11:57

Sanchezhz je napisao/la:
31 jan 2020, 11:15
Pantelija je napisao/la:
Ako mozes da gradis,onda pocnes da gradis i cao,ne pitas jel pase ovom ili onom,ni kosevo lokacija ne pase svima pa et igramo tu,ko normalan ne bi volio doci na moderan,, dobar stadion gledati svoj klubu.
Objasnio ti je revolt u postu iznad.

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 31 jan 2020, 11:58

Evo slike na ss.ba grbavica bas dobro izgleda pravi fudbalski stadion. Nasi nista ne rade po tom pitanju, a i to je povezano koliko ce ljudi doci gledati utakmicu.
Ni njihovi ne rade ništa po tom pitanju jer oni ne grade sebi stadion nego im se gradi stadion. Jedino što njihovi rukovodioci rade je aminovanje tender-lopovluka sa opštinom, SDA, i savezom. Ajnadzic takve saradnike u našoj upravi nema i dalje od drugog pretkola nikad ni necemo igrati na Koševu jer ce on uloziti ako se moze ugraditi.

Samo što ti nemaš dovoljno žita da skontaš da je bolje svijetla obraza u Zenicu, nego biti nečija tender kujica ko komšije.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

michplatini
Kontakt:

Post Postao/la michplatini » 31 jan 2020, 12:10

Nasi rade gdje je mnogo vaznije a to je u pravilnom selektiranju generacija koje dolaze i koje ce sutra ciniti ovaj klub.Kao neko ko poznaje prilicno sve mladje selekcije mogu reci da nikada nije bila veca razlika u kvalitetu generacija koje dolaze 2003,04,05 i to je bogatstvo koje donose naredne godine.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 31 jan 2020, 12:27

Kad budemo imali svoj stadion sigurno ce zavladati euforija ali pitanje je da li ce ko od nas to dozivjeti.
Sigurno da su komsije sad u prednosti sto se tice posjete jer imaju pravi fudbalski sadion i mozda to u buducnosti bude sve izrazenije. Nama trenutno ostaje da se nadamo da to Nam moze promijeniti i sagraditu negdje lijep stadion jer od opstinara cemo tesko dobiti Kosevo, nema sanse da nam ga poklone

michplatini
Kontakt:

Post Postao/la michplatini » 31 jan 2020, 12:38

fera je napisao/la:
31 jan 2020, 11:03
Stvarno izbjegavam da kritikujem puno jer znam da nema neke koristi od toga osim sto cu iznervirati ljude na forumu...
Davno sam se razocarao kad sam vidio one montazne objekte u kampu nakon svih onih projekata i rendera koji su sjajno izgledali, ocekivao sam da ce se vise graditi i ulagati bar tamo u butmiru.

Pisao sam i proslih godina da bi se nama isplatilo bar da smo teren na kosevu uradili zbog sebe i svojih igraca...
Za stadion sam realan i znam koliko je to daleko vremenski i komplikovano finansijski i birokratski. Meni stadion zbog tih par utakmica godisnje koje odigramo u europi nije prioritet ali bi volio da se radi na kampu/akademiji.

Svi smo svjesni da Nam zna kako to treba izgledati kad smo vidjeli onaj trening kompleks u vijetnamu, ne ocekujem nesto tako kod nas da se izgradi al treba teziti nekom napretku i ulagati u infrastrukturu.
Da li Namu to nije bitno i nece da ulaze u infrastrukturu, da li su u klubu zbog navijaca pod prevelikim rezultatskim pritiskom ili jednostavno ne rade dobro ja to ne znam po meni su to sve izgovori ko hoce da radi on nađe nacin.

Mi trebamo krenuti od sebe i shvatiti da je ulaganje u infrastrukturu dugorocno vaznije i isplativije od osvajanja kupa recimo, mogu se uprave i mijenjati al treba promijeniti malo i perspektivu navijaca i simpatizera. Svi kazu ako se ne osvoji titula trebaju svi otici a niko nije napisao ako se ne pocne raditi nesto na kampu ili po pitanju stadiona svi letite....
Po meni nije dovođenje kapitalaca nacin da se izdignes iz sivila ove lige, nacin je ulaganje u akademiju dobra infrastruktura i tehnologija, dovođenje pravih modernih trenera i pedagoga da rade s djecom i imati viziju kakav stil igre klub zeli gajiti i to kroz omladinske selekcije uigravati da se momci ne gube ulaskom u prvi tim.
Sigurno najkvalitetniji post koji sam pročitao na ovoj temi veoma dugo.Bravo

MohamedKallon
Kontakt:

Post Postao/la MohamedKallon » 31 jan 2020, 13:33

revolt je napisao/la:
Ajnadzic je nudio prvo da za svaku ulozenu marku on ulozi dvije.
Onda su iz naseg kluba otisli na sastanak i rekli Nam ce uloziti u teren i sve sta je potrebno da se igraju EURO tekme.
Onda se ajnadzic usutrio.
Pa je napravio neki sastanak sa navijacima i upravom kluba, opet nekonkretno brljanje, pa je rekao vi ulozite pare mi cemo vam preracunati to u kirije da ne placate.
Onda na zadnje sastanku na koji nije pozvao navijace je rekao da ce se cijena, nakon izvrsenih radova koje planiraju ove godine uraditi, povecati. A planiraju kupiti jezeve i napraviti press salu. i urediti press kabine i prostor za press na zapadu.
Ako FKS ulozi pare npr u teren, oni ce nama smanjiti cijenu na trenutnu u roku dok se ne otplati investicija FKS.
Slikovito sad nam je kirija 10.000
Nakon povecanja bice 20.000
mi ulozimo u teren 1mil KM podijeljeno sa 10k je 100 mjeseci sto je 8,3 godine placamo kiriju 10.000 a nakon toga nam se vraca na 20.000

Ajnadzic je lopov, dezerter koji e Armiji BiH prikljucio 94. godine a do tada je bio JNA, koji je svaki put mijenjao pricu poslije svakog sastanka nikad nije spojio 2 sastanka sa istom pricom. On pokusava nesto da uradi ove godine, kao da spasi klub zbog izbora i navijaca jer zna da ga pusi.
Koristi se odredjenim krugovima navijaca, koje zna, da okrene ovu situaciju sa Husrefom, u svoju korist te da ispadne da on hoce pomoci klubu a nasi nece i ne znaju ili ne zele da im se pomogne tj da se pomogne Sarajevu.

Eto toliko...
:D :lol:
Šta sve teletabisi iz uprave neće smisliti da opravdaju vlastitu nesposobnost
Pa što ne prozovete javno Ajnadžića kako je lopov, kako se ugradjuje i koči uredjenje stadiona
Ublehaši nesposobni

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”