Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Penava konacno u rosteru Baskonije. Da li to znaci da je dosad bio povrijedjen?
Povrijedjeni im Garino, Granger i Vildoza pa uletio u roster da popuni broj, nema sanse da dobije minute ako ne bude neki blowout
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Ni ne mislim ja da ce on dobiti minute, ali ga od pocetka sezone nema ni u prvom, ni u rezervnom timu Baskonije. Mozda je imao neku povredu, pa ga zato nigdje nije bilo.
Generalno mnogo los potez mu je dolazak u Baskoniu, a jos gore je sto se ne trudi ni da promijeni klub barem
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Prevelik mu je zalogaj bila Baskonija. Jednostavno nema kvalitet za taj nivo. Baskonija ove dvije godine je imala toliko problema, a on se opet nije uspio nametnuti da dobije bar neke minutice za igru.
Njemu istice ugovor na ljeto i siguran sam da mu Baskonija nece ponuditi produzenje na dodatne dvije godine. Neka bira pametno i pokusa bar nesto uradti od svoje karijere.
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://secrelocal.com
opet efikasan Suljo sa 10 poena...jedino me cudi da mu trener ne pozove koju akciju da sutira tricu sa vrha kapice...zna ubadat ali ih ne sutira dovoljno cesto...a trebao bi sutirat minimalno 3 svaku utakmicu...ipak je ovo 2020.
Suljo realno nas najpodcjenjeniji mladi igrac. Pogotovo kad mu cujes zivotnu pricu, mogo bi se film snimit'
Nije on uopste bio podcijenjen, samo nije igrao za nase omladinske selekcije, pa neki nisu ni znali kakav je. Ja sam u pocetku mislio da on nije nista manji potencijal od Nurkica. Sjecam se da je razvalio na jednom turniru juniorske Eurolige, kad je imao preko 20 poena i preko 10 skokova u prosjeku. Poslije je u jednoj utakmici Olimpije protiv Zadra ukucao Nurkica i odigrao odlicnu utakmicu. Tad sam mislio da ce dogurati do nba lige, ali se odlaskom u Barcelonu sve promijenilo.
Nedavno sam negdje naletio na text.
On je bio MVP nekog turnira, gdje je i Porzingis igrao. Ljudi su u njemu vidjeli veliki potencijal. Medjutim, jednostavno se nije do kraja razvio.
On je bio MVP nekog turnira, gdje je i Porzingis igrao. Ljudi su u njemu vidjeli veliki potencijal. Medjutim, jednostavno se nije do kraja razvio.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
99% sam siguran da je to ovaj turnir Eurolige za juniore, ali nisam to napisao u prethodnom postu jer nisam bio siguran da li je bio u prvoj petorci turnira, ili je bas bio MVP.
I ja mislim da je to bila Euroliga za juniore, dok je igrao za Olimpiju.
Al stvarno sam zaboravio na detalje.
Mislim da je na crokosarka portalu. A text je bio ustvari o Pirzingisu.
Al stvarno sam zaboravio na detalje.
Mislim da je na crokosarka portalu. A text je bio ustvari o Pirzingisu.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://secrelocal.com
Sehic 17min- 10p, 1sk, 1ast
Knezevic 22min- 8p, 1sk, 6ast
Sejfic 14min- 9p, 4sk, 1ast
Milosevic 19min- 4p, 7sk
Sulejmanovic 23min- 10p, 7sk
Alibegovic 22min- 9p, 12sk
Hasandic 24min- 6p, 3ast
Alikadic 22min- 9p,2sk, 3ast
Lazic 37min- 9p, 6sk, 3ast
Atic 27min- 7p, 9sk, 5ast
Pasalic 32min- 6p, 3sk, 4ast
Gordic 23min- 5p, 4sk, 10ast
Matkovic 11min- 4p, 4sk
Campara 37min- 10p, 2sk, 6ast
Vrabac 26min- 13p, 14sk, 2ast
Zahirahic 22min- 5p, 1sk, 2ast
Kamenjas 21min- 7p, 9sk
Durmo 27min- 13p, 5sk, 1ast
Halilovic 31min- 18p, 7sk, 5ast
Knezevic 22min- 8p, 1sk, 6ast
Sejfic 14min- 9p, 4sk, 1ast
Milosevic 19min- 4p, 7sk
Sulejmanovic 23min- 10p, 7sk
Alibegovic 22min- 9p, 12sk
Hasandic 24min- 6p, 3ast
Alikadic 22min- 9p,2sk, 3ast
Lazic 37min- 9p, 6sk, 3ast
Atic 27min- 7p, 9sk, 5ast
Pasalic 32min- 6p, 3sk, 4ast
Gordic 23min- 5p, 4sk, 10ast
Matkovic 11min- 4p, 4sk
Campara 37min- 10p, 2sk, 6ast
Vrabac 26min- 13p, 14sk, 2ast
Zahirahic 22min- 5p, 1sk, 2ast
Kamenjas 21min- 7p, 9sk
Durmo 27min- 13p, 5sk, 1ast
Halilovic 31min- 18p, 7sk, 5ast
Garza 37min- 21p, 18sk, 3blk
uhh ovo je bilo jako
sjecam se dobro ovog vremena, prelaska u Barcelonu, utakmice kad je u dresu Olimpije zakucao preko Nurkica...
generalno osim loseg izbora i gubljenja vremena u barceloni, on nije imao nijednu sezonu da je bio 100% zdrav, uvijek ga je nesto tralo...taman krene da hvata formu, neka povreda ga izbaci iz tracnica...
mislim da bi on sto vise trebao da se razvija kao krilni centar sa trojkom kao vrlo bitnim oruzjem...iako je nabijen i prirodno jak da moze rudarit pod kosem...po tome me podsjeca na dejana milojevica
znaci suljo zatvori se u dvoranu ovo ljeto i samo trice i trice...
nije mu los ni izbacaj, nije vazno sto je spor, jokic ima najsporiji izbacaj sa trice
Je li moguce da niko od novinara ne moze napraviti neki intervju s bar jednim od trojice: Colan, Bosnic i Teletovic? Okupljanje reprezentacije je za 15-ak dana, nema nikakvih informacija o skracenom spisku, o eventualnom igranju Gordica, Pasalica, Adamovica i Stipanovica (nadam se da Minja svakako nece igrati), o procedurama koje su vezane za pasos ovog novog Amerikanca itd.
Mozda je Mirza pricao s bivsim saigracima i privolio ih da se vrate u nacionalni dres. Ovo mu je sad vjerovatno jedina prilika da malo izvuce situaciju, s obzirom na totalni raspad sistema u svim omladinskim selekcijama.
Evo Grci su izbacili spisak od 15-ak kosarkasa. Ne djeluje to uopste toliko zastrasujuce, mada su to uglavnom kosarkasi iz 2-3 kluba, sto znaci da se odlicno poznaju. Uvjeren sam da bi se s njima moglo igrati u Mejdanu, ali pod uslovom da bar Roberson i Gordic budu na raspolaganju, a itekako bi nam znacili i ovi ostali. Visoki igraci su nam uglavnom u solidnoj formi. Sulejmanovic se polahko budi, a Halilovic, Alibegovic i Kamenjas igraju standardno dobro. Dobro bi im dosao i Stipanovic, sto zbog iskustva, sto zbog cinjenice da jos uvijek moze pomoci na parketu. S druge strane, vanjska linija bez Gordica i Robersona bi bila bas tanka. Adamovic i Pasalic ce, nadam se, doci na okupljanje, ali njih dvojica su ipak barem za klasu ispod.
Btw, je li #airGega i #maestro nasao kakav klub? Slabo nesto, cini mi se... Nek se prikljuci Bosni, kao sto je i Muratovic otisao u Celik, kad ih vec niko ozbiljan ne zeli.
Mozda je Mirza pricao s bivsim saigracima i privolio ih da se vrate u nacionalni dres. Ovo mu je sad vjerovatno jedina prilika da malo izvuce situaciju, s obzirom na totalni raspad sistema u svim omladinskim selekcijama.
Evo Grci su izbacili spisak od 15-ak kosarkasa. Ne djeluje to uopste toliko zastrasujuce, mada su to uglavnom kosarkasi iz 2-3 kluba, sto znaci da se odlicno poznaju. Uvjeren sam da bi se s njima moglo igrati u Mejdanu, ali pod uslovom da bar Roberson i Gordic budu na raspolaganju, a itekako bi nam znacili i ovi ostali. Visoki igraci su nam uglavnom u solidnoj formi. Sulejmanovic se polahko budi, a Halilovic, Alibegovic i Kamenjas igraju standardno dobro. Dobro bi im dosao i Stipanovic, sto zbog iskustva, sto zbog cinjenice da jos uvijek moze pomoci na parketu. S druge strane, vanjska linija bez Gordica i Robersona bi bila bas tanka. Adamovic i Pasalic ce, nadam se, doci na okupljanje, ali njih dvojica su ipak barem za klasu ispod.
Btw, je li #airGega i #maestro nasao kakav klub? Slabo nesto, cini mi se... Nek se prikljuci Bosni, kao sto je i Muratovic otisao u Celik, kad ih vec niko ozbiljan ne zeli.

U derbiju najbolji onaj koji nije na spisku
Zahiragić 29 minuta, 5 poena, 5 asistencija
Vrabac 29 minuta, 13 poena, 5 skokova, 4 asistencije
Kamenjaš 28 minuta, 10 poena, 14 skokova
Buza 28 minuta, 17 poena(4/7 trojke)
Zubac 27 minuta, 5 poena, 4 skoka
Zahiragić 29 minuta, 5 poena, 5 asistencija
Vrabac 29 minuta, 13 poena, 5 skokova, 4 asistencije
Kamenjaš 28 minuta, 10 poena, 14 skokova
Buza 28 minuta, 17 poena(4/7 trojke)
Zubac 27 minuta, 5 poena, 4 skoka
Definitivno su na spisku trebali biti Buza i Alikadic, od 25 igraca barem 10 ne zasluzuje da bude ni na sirem spisku.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Alikadić je dobar kad dobije minute, stabilan je član rotacije, ali fizički je baš tanak, ne znam je l mu priroda tijela takva, ili još nije ušao u neki ozbiljan program fizičke pripreme... U teretanu pod hitno