Tristan10 je napisao/la: ↑28 jan 2020, 20:23
Gledas Romu - Lazio i vidis one kese od golmana koji igraju standardno, a Begovic na klupi u slabijoj ekipi. I neko kaze super.
Po cemu je bolji golman trenutno? Kad si ga gledo? Ako uzemo u obzir zadnji staz u rep i ovo nakon toga kad nije branio, pa brat bratu covjek nije dvije godine odbranio nista..
Po meni Begovic taman da ima 99 od 100 kvaliteta na svojoj strani u odnosu na sehica ili bilo koga drugog ima jednu manu koja ponistava sve te prednosti. Ne mozes, ali je.bno ne mozes u danasnje vrijeme stajati na liniji non stop...
Kad ovo kazem ne mislim samo na istrcavanja tipa neuer, to se i ne ocekuje toliko od njega nego na istrcavanja sa linije na lopte u kaznenom. Eto kad sam onom wandi znalcu ovdje postaljvo klipove dodjosmo do zakljucka da je primio u jednom ciklusu samo, nekoliko golova iz peterca nakon centarsuta.
Golman moze pirmit go kroz noge, da mu predje preko noge i ode u go, da zabije auto go, moze sta hoce, jer jbg desi se ....ali ne smijes dopustiti da ti lopta prodje ispred nosa kroz peterac,a da je ne uhvatisi li izboksujes. Međutim da je smao to...begovic sa svojijh skoro 2 metara ili koliko vec, najnormalnije dopusti sebi luksuz da recimo iz konrera ili nekog centarsuta mu lotpa padne u peterac....
To su po meni bar, neoprostive stvari....to je amaterizam, pa taman da je u Realu, a ne Milanu