NBA 2019/2020 - LOS ANGELES LAKERS CHAMPIONS
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: NBA 2019/2020
ma tuga,ne daj Boze nikom,mala Gianna je imala njegov osmjeh,nevjerovatno kako je simpaticno izgledala.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Zbog ovakvih stvari covjek pozeli da se neke legende vrate i odigraju jos jednu sezonu za neke contendere pa 10mpg 10...
-
- Kontakt:
soccerfan je napisao/la: ↑27 jan 2020, 23:01Njegovoj zeni je najteze. Dobro izgubila je muza, nekoga koga je najvise voljela i bila sa njim 20 godina. Ali kad skontas da je i dijete izgubilaNail for Real je napisao/la: ↑27 jan 2020, 22:47Ma ja, mislim kad god se desi nesto ovako vjeruj mi najbolje je gledati nekakve gluposti, igrati igrice, bilo sta...ali covjece ne mogu samo zamisliti sta njegova porodica sada prozivljava, koliko ce njima trebati da potisnu taj bol uz ovu medijsku paznju...nama je zao covjeka, ali ne utice nam toliko na zivot, zamisli kad mu se supruga probudi ujutro i ponovo joj se svijet prevrne, ponovo osjeti tezinu stvarnosti u kojoj zivi...tesko je to brate, mnogo tesko.BosniaBoston je napisao/la: ↑27 jan 2020, 22:43Treba skrenuti misao sa toga jbg velika tragedija i šta ćemo sad,ne treba se sekirati oko stvari koje ne možemo promijenitiPa bas od te curice je najvise postavljala stvari an Instagram, mala je bila jako privrzena roditeljima a tati pogotovo!
Ove dvije mlade curice ( 3 godine i 7 mjeseci) ga se mozda nece ni sjecati. Ova mala nece sigurno, ova od 3 godine jako malo. Kako objasniti djetetu od 3 godine da tate vise nema?
Imam malu djecu i ne daj Boze da se nesto ovako desi meni ili zeni ja jednostavno pojma nemam kako bi dalje
Plus sto nemoze ni tugovati toliko jer djeca ce se sokirati. Nemozes djeci objasniti sta se desava i zasto mama place toliko
![]()
Šta ja znam , imam i ja dvoje dijece , i volim ih više nego ženu, mislim da je njoj više palo što je dijete izgubila , ipak ga je rodila , nosila u sebi , drugačije je to ...
Mislim glupo raspravljati i porediti , ali mora naprijed ima dvoje dijece , financijski može unuke unuka obezbjediti , život ide dalje ...
Naravno ostaće uvijek u sjećanju tragedija , to je neizbježno...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Nesto najljepse sto sam procitao za Kobea.Bas tako nekako.
Samo sto sam nakon svih tih hate faza (u kojima sam isao slabije nego u LOVE fazama) shvatao da sam bio glupi klinac koji drka **** o nekoj nesebicnoj kosarci, i sva ta smartass boring proseravanja, za koje se Kobe nije izvinjavao.
Zato sam ga i posebno voleo na kraju.
Ni u ovim momentima nihilistickoj velicanja, ne mogu da kazem da je tipa neki top3 igrac svih vremena, ili tako nesto.
Kome se pa **** za to, sta me pa boli **** za tako dosadnu stvar kao sto je neka tamo strogo funkcionalna efikasnost.
Na kraju dana kosarka je igra, sa potencijalom da bude lepa i dopadljiva za oko i da nam ucini zivot lepim. Hrana se jede da se unesu potrebne kalorije za funkcionisanje organizma, covek koristi tehnologiju i uredjaje da bi mu funkcionalnost zivota bila bolja. Kosarka nije to. Kosarka se ne konzumira zbog neke efikasnosti, rezultata.
Kosarka se konzumira jer covek zeli da tokom svog zivotnog veka ima i momente u kojima se oseća lepo, u kojima njegova čula detektuju nešto lepo i privlačno.
Privlačnost.
To je Kobe Bryant. Za mene, kome je zivotna estetika vazna stvar, to je nesto sto mi je znacajnije.
I od Jordana i od Lebrona ce doci bolji, nemoj da se zavarate da nece.(doduše od Jordana značaniji neće da se desi)
Ali to nije bitno. Titule nisu bitne, nakon samo par godina to su relativni svezi podaci na Wikipedia-i, posle vise od par godina, to su samo bajati podaci... podaci koji sluze da se tamo negde po forumima dokoni ljudi usled viska vremena se skurcavaju "Igrac A bolji od igraca B" sa paste-ovanjem nekakvih podataka. Zivot i ono sto je oko nas je mnogo vise od toga.
Harizme se ne ponavljaju, i svaka unikatna, a velicanstvena harizma je najbolja.
Legacy su harizme, aure, inspiracije koje ostaju, uspomene, vizuelni nadrazaji, moc da budes mocan gradivni materijal u asocijativnom stvaranju mladih mozgova narednih generacija.
To je Kobe Bryant. Kad se pomisli o estetici s kraja 90ih, pocetka 2000ih, kad se pomisli na blago osnezene snimke sa pojacanom saturacijom, na prve pojave tech grafika, to je Kobe Bryant. I to sto se ta moda vratila, to ima veze sa ljudima kao sto je Kobe, oni nas vezuju za te periode, i oni nas motivisu da kreiramo okruzenje koje nas koloritno vezuje za to.
Kad zazmurim i pomislim na kvalitetne parkete NBA-a, na lepe i duge mrezice NBA-a, tu je Kobe. To je vrednije nego neka njegova titula.
Nakon Jordana niko nije tako prezentovao boje svoje fransize kao Kobe. Nakon Jordana i tog crveno-crnog misticnog killer-champa, dosao je klinac koji ce da plese u nekim Princ sa Bel Er bojama, sa harizmaticnim osmehom. Nikome nisu tako lepo stajale neke boje kao njemu ona zuta i ljubicasta. Ukrao je te boje i ucinio ih svojim, i bice njegove jos dugo dugo...
Ne samo u kosarkaskom Svetu.
Odavno sam prestao da se lozim na dresove i opremu koja je brendirana imenima sportista. Ali sam pre 2,3 godine Kobe patike, ushicen kao malo dete.
I znao sam da samo patika koja je povezana sa Kobijem moze da mi daj iracionalni osecaj hodanja, tog sanjarenja ugladjenosti...
To je bio Kobe.
Niko nikada nije igrao nijednu igru tako lepo za oko kao on, niko nije imao takav motion kao on. To sam pricao i dok je bio ziv.
Nekima je to manje vazno, meni nije. I kako starim, sve vise i vise osecam zahvalnostim prema stvarima i ljudima koji ostavljaju takav utisak na mene.
Zaista mi je tesko, moram da priznam da i nemam hrabrosti i snage da se duze zadrzim na clancima, vestima i slikama po netu gde je njegova cerka. Prevrne mi se zeludac, i momentalno me hladan znoj oblije kad krenem da stvaram tu sliku.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
kao i druge poznate licnosti koje umru relativno mlade, smrt ce ga ucinit besmrtnim
"On the latest injury report, the Thunder has listed Chris Paul (personal reasons) as out for tonight’s game."
Cijeli dan na poslu razmisljam o njemu,Koji mi je ****,kakav trag je covijek ostavio na mene
nisam navijac ni jedne NBA ekipe,niti sam ikada navijao za nekog igraca.Jucer pusti i suze ,Zena me gleda nista joj nije jasno zna da Sam od kamena,malo se zabrinu upita me, objasnio sam joj sve ,kaze i nije cudo sto gledas svaki dan Kosarku,ogromna je to ljubav.
Mamba Out R.I.P

Mamba Out R.I.P
Nikad se nisam ovoliko ruzno osjecao...Nemam rijeci

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- akisarajevo92
- Kontakt:
- branimir85
- Kontakt:
Rakete bolje izgledaju bez dvojice glavni,makar su gledljiviji 

"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Al bukvalnobranimir85 je napisao/la: ↑28 jan 2020, 04:13Rakete bolje izgledaju bez dvojice glavni,makar su gledljiviji![]()

Anfernee "Penny" Hardaway #1
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Eric Gordon. 

Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
King

[The Lowe Post] "Joel Embiid literally called me and said 'Please tell me this isn't true Ramona' and I was standing at the hillside where the heli was smoldering and he says 'I wouldn't be here if it wasn't for Kobe.'" - Ramona Shelburne
"He was a little boy in Cameroon who had never watched basketball before and he watched the 2010 finals and thought 'I want to be that.'" - Ramona Shelburne on the Lowe Post.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Klub 50! James Harden 23, LeBron James 12, Damian Lillard 8, Stephen Curry 6, Russell Westbrook 5, Anthony Davis 4, Carmelo Anthony 4, Klay Thompson 3, Devin Booker 3, Kyrie Irving 3, DeMarcus Cousins 2, Jimmy Butler 2, Giannis Antetokounmpo 2, Vince Carter 2, Terrence Ross 1, Derrick Rose 1, D'Angelo Russell 1, Karl-Anthony Towns 1, Lou Williams 1, John Wall 1, LaMarcus Aldridge 1, CJ McCollum 1, Bradley Beal 1 & Eric Gordon 1.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
I opet nedosljednost vecine forumasa.
Nedavno kad je Houston izgubio od GS, ismijavanje. Danas slicna situacija. Utah-Houston. Muk
Ok, uzet cemo da je jos sok zbog Kobeja...
Nedavno kad je Houston izgubio od GS, ismijavanje. Danas slicna situacija. Utah-Houston. Muk
Ok, uzet cemo da je jos sok zbog Kobeja...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
Harden?BernardBarnjak je napisao/la: ↑28 jan 2020, 09:21Klub 50! LeBron James 12, Damian Lillard 8, Stephen Curry 6, Russell Westbrook 5, Anthony Davis 4, Carmelo Anthony 4, Klay Thompson 3, Devin Booker 3, Kyrie Irving 3, DeMarcus Cousins 2, Jimmy Butler 2, Giannis Antetokounmpo 2, Vince Carter 2, Terrence Ross 1, Derrick Rose 1, D'Angelo Russell 1, Karl-Anthony Towns 1, Lou Williams 1, John Wall 1, LaMarcus Aldridge 1, CJ McCollum 1, Bradley Beal 1 & Eric Gordon 1.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.