FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Vanja8
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Vanja8 » 26 jan 2020, 19:29

simidobar je napisao/la:
26 jan 2020, 19:20
TheIvicnjak je napisao/la:
26 jan 2020, 19:04
slika
A bili je ova pticica sa ruzom ? :urnebes: :urnebes:

Dobri duh je standardno neprimjetan.. :mrgreen:

@Vanja8

Braca moj takav su ugovor trebali napravit.. nama fali fudbalskih strucnjaka ko vode.. doslo je daj sta das... ovih lezihljebovica imamo na bacanje...

Nije problem da odbije, je*o predpostavke, ponuda je i vise nego dobra, bilo bi interesantno vidjet odgovor i definitivno nebi imali nikakav problem sa navijacima da su mu ponudili bilo sta a ne U17..
To se Simi nikada ne stavlja kao klauzula u ugovoru...
I obicno treneri koji se prekomanduju u OP i Akademiju to ucine nakon sto sami podnesu ostavku...
Nakon otkaza rijetko koji trener ce otici u OP da radi jedino ako nije dosao upravo iz tog segmenta kluba na klupu...
A znajuci Musemica i svega onog sto se desavalo poslije otkaza, apsurd je o tome cak i pricati...

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 26 jan 2020, 19:32

Stroj1946 je napisao/la:
26 jan 2020, 18:51
Samozdravlje je napisao/la:
26 jan 2020, 18:18
Za Sadikua uzeli 300 necega , za Hodzica i onog drugog isto 300 necega , za Catakovica ?? , za Mustafica 60kKM , mozda ih ima jos (zaboravio,senilam).
Za kojeg smo to igraca uzeli 60 kKM , a da je dosao kao formiran igrac (govorim o zadnje 2 god.). Adukor,Lazic , Stanojevic?? .. ,govorim o neposudjenim igracima .
Prodaj majstore i paralelno trazi zamjenu . Tu treba traziti poboljanje u "poslovanju" .
Posudiš igrače (Čataković i Mustafić) koji idu u bolju ligu i tamo ima mjesta a kod nas nema :think:
Malo čudno zar ne, to poslovanje?!?
E moj stroj , dok je ovaca bit ce i vune .
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 26 jan 2020, 19:33

TheIvicnjak je napisao/la:
26 jan 2020, 19:04
slika
:tokralju: gigantu
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 jan 2020, 19:37

Ovo se u Engleskoj ismijava. :lol:

slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 26 jan 2020, 19:40

Denchi je napisao/la:
26 jan 2020, 18:39
kengur je napisao/la:
26 jan 2020, 18:30
Giljotina je napisao/la:
26 jan 2020, 18:05
Trivijalno je danonoćno mlatiti priče o Sabrini i njenoj seksualnoj orijentaciji. Za FKS je to nebitno.
U Italijanskom parlamentu je prije par godina na visokoj poziciji bila profesionalna prostitutka. Nikakav problem.

Ja nit znam nit imam dokaze o Sabrini. Jedino sto znam su slike, njen CV i ono sto je uradila kao direktor mog kluba. Mene interesuje samo njena sposobnost kao direktora kao i njen renome jer za funkciju direktora FKS trebas imati i karizmu. Kao recimo pok. Svetozar Vujovic ili Emerik Blum.
Dok je ona izigravala sportskog direktora bili smo jako losi. Zato je dovela Hadziju. U zadnjih 12 mjeseci je imala par velikih odluka koje je samo ona mogla donijeti i lose je uradila. Ona odobrava povecanja plata i to je jako lose uradjeno za klub. Imamo najveci budjet u drzavi a nikakve superiornosti na terenu.

Ali ne treba jos se na silu kaciti ono za sta nije odgovorna, kao sto je tjeranje Husrefa. Cak stavise ja bih je vise cijenio da je ona to skontala, ali nije.
Upravni odbor je odgovoran investitoru, ako je on zadovoljan, sve u redu....jer se radi o njegovim novcima

Navijaci imaju dogadjanja na terenu i performanse fudbalera da prate i komentarisu....
Denchi majstor spina i lazi. Investor ima glasacka i upravljacka prava ali klub nije njegov.
Upravni odbor je kao odgovoran investitoru jer tako funkcionise ovaj nakaradni Bosanski sistem bez drzave, zakona i prava. Mi bi kao kopirali zapad ali kusavo. Divlje poluprivatizacije. U Liverpulu koji ima prave vlasnike, kad navijaci zagalame vlasnici slusaju.

Novac koji nasa uprava spuca i razbacuje je novac kluba. Kada klub ode u negativu onda to investitor pokriva svojim novcem i pretvara dug u svoj udio. On je zadovoljan sve dok ima racunicu da poveca svoj udio. Uprava ima astronomske plate za sebe i oni su zadovoljni. Onaj kome nije dobro je klub jer klub sve veci udio svoje vrijednosti predaje investitoru a bez razloga.

Za razliku od vas ja radim vani dugi niz godina i meni ovu sanersku ne mozete prodati. Vidim sta se dogadja i znam i zasto. Odavno je ta lopovska floskula da uprava odgovara samo "gazdi" da bi se ostali eliminisali iz razgovora i da se nebi razmisljalo zasto je dug ogroman.
Slicno su pokusali u Celiku i Slobodi a i kod komsija sa "pozajmnicama". Nije bukvalno isto ali dodje na isto.

Ono sto raji nije ocigledno je da Nam ce traziti toliko puno para (jer ce to biti dug ove uprave koji on pokriva) da cemo biti preskupi do kraja zivota svima i biti u sah matu. Njegov udio raste i njemu je super. Njemu i odgovara za sada uprava koja previse trosi da bi njegov udio rastao. To ne znaci da je za klub sve OK.

Koja si ti rinaka da odlucujes sta navijaci treba da rade. To sto sa grupom balija predvodjenu Gebelsom primas crkavicu za ovo sto radis, ne znaci meni nista. Da si pravi navijac ti bi brinuo za klub a ne za upravu i ti i ostali kerovi. Ja volim Saintse u NFL ali nikad necu braniti Gayle za sve sto legalna vlasnica kluba radi niti cu pokusati opravdati skandal u koji je umjesana. Za razliku od vas koji samo panicno upravu branite. Mortem vas pusta ali vi niste i nikad necete biti navijaci ovog kluba. Sreca vasa pa ste u Bosni gdje svasta moze.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 26 jan 2020, 19:51

Ufati se ti velikih korporacija na zapadu, pa kad tu zaradis pare dodjes do Nama i kupis nam klub i organizujes ga po svojoj volji...

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 26 jan 2020, 19:58

kengur je napisao/la:
26 jan 2020, 19:40
Denchi je napisao/la:
26 jan 2020, 18:39
kengur je napisao/la:
26 jan 2020, 18:30

U Italijanskom parlamentu je prije par godina na visokoj poziciji bila profesionalna prostitutka. Nikakav problem.

Ja nit znam nit imam dokaze o Sabrini. Jedino sto znam su slike, njen CV i ono sto je uradila kao direktor mog kluba. Mene interesuje samo njena sposobnost kao direktora kao i njen renome jer za funkciju direktora FKS trebas imati i karizmu. Kao recimo pok. Svetozar Vujovic ili Emerik Blum.
Dok je ona izigravala sportskog direktora bili smo jako losi. Zato je dovela Hadziju. U zadnjih 12 mjeseci je imala par velikih odluka koje je samo ona mogla donijeti i lose je uradila. Ona odobrava povecanja plata i to je jako lose uradjeno za klub. Imamo najveci budjet u drzavi a nikakve superiornosti na terenu.

Ali ne treba jos se na silu kaciti ono za sta nije odgovorna, kao sto je tjeranje Husrefa. Cak stavise ja bih je vise cijenio da je ona to skontala, ali nije.
Upravni odbor je odgovoran investitoru, ako je on zadovoljan, sve u redu....jer se radi o njegovim novcima

Navijaci imaju dogadjanja na terenu i performanse fudbalera da prate i komentarisu....
Denchi majstor spina i lazi. Investor ima glasacka i upravljacka prava ali klub nije njegov.
Upravni odbor je kao odgovoran investitoru jer tako funkcionise ovaj nakaradni Bosanski sistem bez drzave, zakona i prava. Mi bi kao kopirali zapad ali kusavo. Divlje poluprivatizacije. U Liverpulu koji ima prave vlasnike, kad navijaci zagalame vlasnici slusaju.

Novac koji nasa uprava spuca i razbacuje je novac kluba. Kada klub ode u negativu onda to investitor pokriva svojim novcem i pretvara dug u svoj udio. On je zadovoljan sve dok ima racunicu da poveca svoj udio. Uprava ima astronomske plate za sebe i oni su zadovoljni. Onaj kome nije dobro je klub jer klub sve veci udio svoje vrijednosti predaje investitoru a bez razloga.

Za razliku od vas ja radim vani dugi niz godina i meni ovu sanersku ne mozete prodati. Vidim sta se dogadja i znam i zasto. Odavno je ta lopovska floskula da uprava odgovara samo "gazdi" da bi se ostali eliminisali iz razgovora i da se nebi razmisljalo zasto je dug ogroman.
Slicno su pokusali u Celiku i Slobodi a i kod komsija sa "pozajmnicama". Nije bukvalno isto ali dodje na isto.

Ono sto raji nije ocigledno je da Nam ce traziti toliko puno para (jer ce to biti dug ove uprave koji on pokriva) da cemo biti preskupi do kraja zivota svima i biti u sah matu. Njegov udio raste i njemu je super. Njemu i odgovara za sada uprava koja previse trosi da bi njegov udio rastao. To ne znaci da je za klub sve OK.

Koja si ti rinaka da odlucujes sta navijaci treba da rade. To sto sa grupom balija predvodjenu Gebelsom primas crkavicu za ovo sto radis, ne znaci meni nista. Da si pravi navijac ti bi brinuo za klub a ne za upravu i ti i ostali kerovi. Ja volim Saintse u NFL ali nikad necu braniti Gayle za sve sto legalna vlasnica kluba radi niti cu pokusati opravdati skandal u koji je umjesana. Za razliku od vas koji samo panicno upravu branite. Mortem vas pusta ali vi niste i nikad necete biti navijaci ovog kluba. Sreca vasa pa ste u Bosni gdje svasta moze.
Drug...
Ne možes na taj nacin prikazivati neciji rad i potencirati na dugu...
Dug postoji samo zbog nepostojanja zakona o sportu u kome bi trebalo da bude definisan rad klubova koji imaju svog vlasnika...Posto to nije slucaj onda se Nam vodi kao investitor i svako ulaganje u klub se zbog toga vodi i knjizi kao pozajmica koja se reflektuje kao minus u poslovanju...
Drugo, finansijsku konstrukciju potpisuje upravo Nam i nekoliko njegovih ljudi sjedi u UO,tako da se ne može reci da Uprava razbacuje novac koji on potom mora pokrivati...
Daleko od toga da ovaj UO radi briljantno,ali je jos dalje da uvlaci klub u finansijsku dubiozu...

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 26 jan 2020, 20:00

Ma ja ba mi i liverpool i mi i NFL

Jasta sve je to fudbal

Cuj postovat zakone drzave u kojoj si hahaha

To niko ne radi....

Treba za saintse navijat jer imaju ljiljan...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 26 jan 2020, 20:15

26 jan 2020, 15:59
Vala ga pretjeraste sa tim epitetima i vrijedjanjem . Nije legenda , ali je ostavio traga i kao igrac , a kao trener pogotovo . Smatram da nije trener za iskorak , ali osvojio je najvazniju Titulu za napredak kluba i to sa DK.Eto nije vise tu . Postavio bih pitanja i jednim i drugim:

- Je li Husref dosao sam u klub i rekao morate mi dati ugovor(Uprava) ? Da li ga je Uprava morala smjeniti poslije sramnih 0:8(Uprava) ? Da li mu je Uprava dala novi ugovor (2 god+otpremnina)(Uprava-nisu imali **da) ? Nemojte molim Vas braniti Upravu ocitih promasaja(ima jos,ali....)

A sad bih pitao ove sto napadaju Upravu i za dobro i za lose :
- Da li je ova Uprava dala sansu i uslove Husrefu da osvjimo DK ? Da li ga je Uprava ostavila na klupi i dala podrsku Husrefu poslije sramnih 0:8 i GOSKA (1:1) ? Da li mu je Uprava dala novi ugovor (2 god+otpremnina) ? Nemojte molim Vas kao alibi uzimati sraman otkaz (preko medija)(ima jos,ali..).

Malo realnosti i rezona i jednim i drugim , ne bi bilo na odmet . Jesam lujka , ali nisam naivan , ne treba stajati izmedju dvojice koji se svsdjaju (no ja sam navijac FKS i Akademije). Razumijem i familiju i prijatelje i ja bih slijepo branio . Mozda bi 2 covjeka ovdje i brata otjerali , ali vise ne od 2-ice .
@Morto po meni ne bi trebalo dizvoliti vrijedjanje , a i svaki potez Uprave vidjeti kao gresku (ima neopravdanih napada .
UPRAVA NAPOLJE , AKO NEMA TITULE . TACKA .
@kengur , komentar molim . Lajkajte ovaj post , mjera . @VLADA129 jarane , ti si lajko . :urnebes:

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 26 jan 2020, 20:16

Nismo shvatili najbolje, da nisi slucajno uspio u zivotu pa zivis i radis negdje na zapadu?

Farci
Kontakt:

Post Postao/la Farci » 26 jan 2020, 20:20

https://www.transfermarkt.com/amar-cati ... ler/450195

Kad bi ovo bila jedna posudba sa opcijom otkupa bilo bi odlicno po mom misljenju :pray: :pray: :pray:
Ako nam dodje fudbaler kvalitete ekvivalentne onoj Zijaha u glumi glat mozemo napadati i titulu u evropi

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 26 jan 2020, 20:22

26 jan 2020, 20:15
26 jan 2020, 15:59
Vala ga pretjeraste sa tim epitetima i vrijedjanjem . Nije legenda , ali je ostavio traga i kao igrac , a kao trener pogotovo . Smatram da nije trener za iskorak , ali osvojio je najvazniju Titulu za napredak kluba i to sa DK.Eto nije vise tu . Postavio bih pitanja i jednim i drugim:

- Je li Husref dosao sam u klub i rekao morate mi dati ugovor(Uprava) ? Da li ga je Uprava morala smjeniti poslije sramnih 0:8(Uprava) ? Da li mu je Uprava dala novi ugovor (2 god+otpremnina)(Uprava-nisu imali **da) ? Nemojte molim Vas braniti Upravu ocitih promasaja(ima jos,ali....)

A sad bih pitao ove sto napadaju Upravu i za dobro i za lose :
- Da li je ova Uprava dala sansu i uslove Husrefu da osvjimo DK ? Da li ga je Uprava ostavila na klupi i dala podrsku Husrefu poslije sramnih 0:8 i GOSKA (1:1) ? Da li mu je Uprava dala novi ugovor (2 god+otpremnina) ? Nemojte molim Vas kao alibi uzimati sraman otkaz (preko medija)(ima jos,ali..).

Malo realnosti i rezona i jednim i drugim , ne bi bilo na odmet . Jesam lujka , ali nisam naivan , ne treba stajati izmedju dvojice koji se svsdjaju (no ja sam navijac FKS i Akademije). Razumijem i familiju i prijatelje i ja bih slijepo branio . Mozda bi 2 covjeka ovdje i brata otjerali , ali vise ne od 2-ice .
@Morto po meni ne bi trebalo dizvoliti vrijedjanje , a i svaki potez Uprave vidjeti kao gresku (ima neopravdanih napada .
UPRAVA NAPOLJE , AKO NEMA TITULE . TACKA .
@kengur , komentar molim . Lajkajte ovaj post , mjera . @VLADA129 jarane , ti si lajko . :urnebes:
@Samozdravlje ,tebi se pravo osladilo ovo lajkanje... :rol: :rol:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 26 jan 2020, 20:29

Vanja8 je napisao/la:
26 jan 2020, 20:22

32:105 , ljubomora . Valjda "bidne" neki peneza od ovoga . Samo mare mogu fasovati . Neke ce tabati samo Sjever , a neke Istok .
U kojem smjeru idem , mene ce i Istok i Sjever . Nek su nam zivi i zdravi svi forumasi , zar ne jarane Vanja8 . Lajkajte braco :urnebes: :urnebes:

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 26 jan 2020, 20:32

26 jan 2020, 20:29
Vanja8 je napisao/la:
26 jan 2020, 20:22

32:105 , ljubomora . Valjda "bidne" neki peneza od ovoga . Samo mare mogu fasovati . Neke ce tabati samo Sjever , a neke Istok .
U kojem smjeru idem , mene ce i Istok i Sjever . Nek su nam zivi i zdravi svi forumasi , zar ne jarane Vanja8 . Lajkajte braco :urnebes: :urnebes:
Ubio si me tricama i sudije su malo navlacile za tebe... :thumbup: :urnebes:

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 26 jan 2020, 20:33

Koja kolicina gluposti i dezinformacija od ovog kengura da se zamisli covjek da li je troll?

I na kraju kae balije koje vodi Gebels

Pa majko draga
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 26 jan 2020, 20:33

Hertha vs union berlin bude 65-70 k ljudi, i nije neka steta ako ko i zapali tu baklju i klub plati 300 k €. Al koliko hertha plati kaze radi toga u toku sezone i koliki je prosjek navijaca..

Mi smo platili 140 k km za baklje prosjek po utakmici 3.5 k ljudi, teski gubitak, i nemogu podrzat to, kao sto nemogu podrzat ovo da Nam nije vlasnik al najvisa prava ima..

Covjek je vlasnik 1/1 i ima pravo da uradi od kluba sta mu je volja sem onih par stvari da promjeni grb ime boju dresa.. To nije ni posteno reci da nije vlasnik a covjek ulaze svoje pare ko fol da bi imo upravljacka prava.. covjek je vlasnik i kad dode regulativa drzave samo ce podpisat papire sa upravljaca u vlasnistvo..

Sto se tice SABRINE naj skolivanija je osoba koja je ikad vodila klub takode jedina dosada osoba koja je uzela dk kao direktor..naj manje promasaja sa igracima imala od svih generalni direktora takode ima naj manje gresaka sitne prirode od svih direktora posle rata..

Husrefa je smjenila na ruzan nacin, al dino ga je smjenio na hirurskom stolu i niko nije a fakticki reko, a i orije je tjeran od drugi direktora pa niko nista nije govorio..

Greska koja se njoj pripisat je ne igranje 3 predkola na kosevu i adukor (kaznila ga je i izdrzala je u kazni)

I druga pomeni najveca onaj strajk igraca radi ne isplaceni plata ona je tu NAJVISE KRIVA posle NAMA

Zaboravi napisat NAJVISE IMLADINACA IZ AKADEMIJE je bilo u FK SARAJEVO u histori pl da je osvoio titulu a DK da i nepricam..

Ovde se pise o nekom minusu zaduzenju od 4M km, to su pare dug prema namu a pravi dug je bio onaj od 3.7 m km koji je isplacen u fulu i sigurno da su se htjeli zaduzivat nebi ovo odplacivali...

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 26 jan 2020, 20:35

Denchi je napisao/la:
26 jan 2020, 20:33
Koja kolicina gluposti i dezinformacija od ovog kengura da se zamisli covjek da li je troll?

I na kraju kae balije koje vodi Gebels

Pa majko draga
Pa on ti vodi neku korporaciju nedje na zapadu, nemres se sa njim tako pricati :kafa:

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 26 jan 2020, 21:37

Jel kupljen onaj autobus sto je Nam dao pare za njega :-)
You are someone else I am still right here

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 26 jan 2020, 21:42

Nije vezano za Sarajevo ali da se i ovdje oda pocast ikoni jednog vremena.
Kobe Bryant RIP !!!

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 26 jan 2020, 21:43

Farci je napisao/la:
26 jan 2020, 20:20
https://www.transfermarkt.com/amar-cati ... ler/450195

Kad bi ovo bila jedna posudba sa opcijom otkupa bilo bi odlicno po mom misljenju :pray: :pray: :pray:
Jel i ti nesto znas ili onako ?

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bosnas_, vedinjo98 i 33 gosta.