bosanskazvijer je napisao/la: ↑26 jan 2020, 19:14
Medvedev vs Wawrinka
Nekako u ovom mecu, bookmakeri jako malo sanse daju Stanu, iako to nije toliko neopravdano.
Njih dvojica su igrali ukupno 2 puta medjusobno i sto je zanimljivo, oba puta na GS i oba puta je dobio Rus 3-1.
Prvi mec 2017 na WB, drugi jesenas na USO.
Ovaj mec je zanimljiv, jer je Wawrinka imao jako los procenat drugog servisa, sto je Medvedev koristio, a BP u kljucnim momentima Stan nije pretvorio u break, dok je Medvedev to uspio 2 puta vise, onda kad je najvise trebalo.
Inace, vrlo lako je taj mec mogao otici u 5 setova.
Medvedev je odigrao ozbiljno ova 3 meca.
Prvo kolo, nezgodni udarac Tiafoe sa servisom i razornim FH, zanimljiv mec, ali i relativno lagana pobjeda Rusa 3-1.
Drugo kolo je bio Martinez, lagan test protiv vec spomenutih "challenger" igraca i onda proslo kolo uvjerljiva pobjeda protiv mlade domace nade Popyrina, koji zna biti jako nezgodan kad ga ide.
Wawrinka se prilicno mucio protiv Damira gdje je ipak dobio 3-1, onda je okrenuo veterana Seppija 3-2 u mecu gdje je mogao izgubiti, jer je Talijan imao 4-3 uz break viska u petom setu.
Zanimljivo Stan je imao 6/16 BP dok je Seppi iskoristio sve svoje i imao 5/5 BP!
Na kraju, proslo kolo mu je Isner predao polovinom drugog seta, tako da to nije mjerilo, iako je Stan imao zabrinjavajuci procenat prvog servisa 46%.
Ono sto je meni upecatljivo, Medvedev je imao sva 3 meca los procenat ubacenog prvog servisa, ali je iskoristenost i prvog i drugog kad ih ubaci, bila jako visoka.
Protiv Stana mora to dignuti na malo visi nivo.
Znamo svi da Stan ima onaj ludjacki mode kad ga upali u glavi, ali nisam bas siguran da ga ima na ovom turniru, prema onom sto sam gledao.
Dosta je jeftinih i neforsiranih gresaka pravio, sto ce Rus svakako koristiti.
Namjerno potenciram procente servisa, jer znamo da je vecini to osnov igre.
Ipak Medo je raznovrsniji igrac u ovom momentu, bolje se krece, bolje udara sa obje strane, mentalno je jaci, moze igrati duze razmjene sto Stanu nikako ne odgovara i mislim da ce Stan imati dosta UO u tom slucaju.
Rus je u formi i naletu, lagano je rijesio sva 3 meca, a jedini mec u ovom pobjednickom nizu je izgubio od Djoke 2-1.
Opet kazem, malo je nerealna kv na Rusa, bezobrazno mala, ali to su klad, jbg.
Iskreno, prema svemu vidjenom od forme, H2H, ali i nacina igre, takve su i realne sanse Stana i mislim da ce ovaj mec Medvedev dobiti, max cini mi se i ovaj put 3-1 za Rusa, nista vise od toga za Stana.
Moja prognoza:
Medvedev 1