Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
robertkosar
-
Kontakt:
Postao/la robertkosar » 26 jan 2020, 18:40
Denchi je napisao/la: ↑26 jan 2020, 18:39
kengur je napisao/la: ↑26 jan 2020, 18:30
Giljotina je napisao/la: ↑26 jan 2020, 18:05
Trivijalno je danonoćno mlatiti priče o Sabrini i njenoj seksualnoj orijentaciji. Za FKS je to nebitno.
U Italijanskom parlamentu je prije par godina na visokoj poziciji bila profesionalna prostitutka. Nikakav problem.
Ja nit znam nit imam dokaze o Sabrini. Jedino sto znam su slike, njen CV i ono sto je uradila kao direktor mog kluba. Mene interesuje samo njena sposobnost kao direktora kao i njen renome jer za funkciju direktora FKS trebas imati i karizmu. Kao recimo pok. Svetozar Vujovic ili Emerik Blum.
Dok je ona izigravala sportskog direktora bili smo jako losi. Zato je dovela Hadziju. U zadnjih 12 mjeseci je imala par velikih odluka koje je samo ona mogla donijeti i lose je uradila. Ona odobrava povecanja plata i to je jako lose uradjeno za klub. Imamo najveci budjet u drzavi a nikakve superiornosti na terenu.
Ali ne treba jos se na silu kaciti ono za sta nije odgovorna, kao sto je tjeranje Husrefa. Cak stavise ja bih je vise cijenio da je ona to skontala, ali nije.
Upravni odbor je odgovoran investitoru, ako je on zadovoljan, sve u redu....jer se radi o njegovim novcima
Navijaci imaju dogadjanja na terenu i performanse fudbalera da prate i komentarisu....
Valjda je sada jasno sve

KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM
-
Vanja8
-
Kontakt:
simidobar je napisao/la: ↑26 jan 2020, 18:37
kengur je napisao/la: ↑26 jan 2020, 18:15
Samozdravlje je napisao/la: ↑26 jan 2020, 17:59
Titule i Akademija ili Akademija i Titule su najkraci put da se dug sanira . Ma neka i kontrolisanog ("zdravog" duga), tipa za igaca(e) zdrav(e)og i neupitnih kvaliteta . No ako dugovi dolaze od nekontrolisano povecanja plata administraciji , to je problem . Protiv treba biti i dovodjenja igraca , koji sluze samo za trening(11protiv 11), e tu se Hadzic ne moze abolirati (pogotovo sad,stekao uvid i neku reputaciju).Dovedes Markovica i Sisica i poslije 6 ili 12 mjeseci kazes nisu kvalitet za FKS . Dobro , ne moze se uvijek pogoditi , ali greske tog tipa svesti na minimum .
Moj jarane, godinu prije nego si se aktivirao na nasem forumu i presao sa teniskog,
sam ovdje spomenuo da bi umjesto pojacanja platio da dodju 2 mladja trenera iz Ajaksove ili Benfikine akademije u nasu akademiju da rade sa nasim trenerima. Svi su skocili i rekli da ne dolazi u obzir. Raja hoce prava pojacanja i to odmah. Jedini put da se ikad izvadimo je Akademija ali to je nemoguce ako uprava na POVECANJE plata potrosi milion. Ne na plate vec povecanja plata. A mi bi kao prava pojacanja za 5 milja mjesecno. A da pokrijes troskove morao bi svake godine prodati 5 Mujakica ili Cimirota. Pa ne mozemo mi toliko godisnje napraviti ni sa stranim trenerima. Troskovi su preveliki.
To da trebamo bitne i vazne promjene u Akademiji Hadzic je izjavio u 7 mjesecu prosle godine zajedno sa bilijem.. Trebalo je bit u Oktobru pa Novembru.. sad se vise ne prica uopste o tom.. Nije rekao tacno za Ajaks ili Benfiku al su najavili "znacajne" promjene...
Ko npr. nebi volio bar Agima zamijenit.. sto Husref nije mogao otic na malo mirnije mjesto ? (ne vjerujem da bi djeci psovao) sigurno bi radio puno bolji posao za nas od Agima..
Mogao je njegov ugovor bit drugaciji, da ga npr. odradi na drugoj poziciji... Bar bi to bilo "nesto" za pocetak.. i Vinku bi vjerujem bilo lakse a i navijaci bi bili sretni..
@Simi zar mislis da bi Musemic prihvatio da radi u Akademiji...Mislim ,Hus trener U-17...
-
kengur
-
Kontakt:
Samozdravlje je napisao/la: ↑26 jan 2020, 18:26
Istina , ali Ti je ovo nisko .

. Zato sam se trudio da stignem druge po br. postova(ali kvalitetnih ).
Sramota je ako su tako povecali plate(+ porez ) . Malo sam se nasalio , izvini,nije mi bila namjera da omalovazim tvoj post . Rekao bih da si i Ti nesvrstan .
Nisam mislio nista ruzno

, ja pratim i tenis i americki NFL i NBA. Uzivao sam u tvojim postovima o tenisu. Htio sam reci da sam i ja za Akademiju itekako jer je to jedini nacin opstanka. Sada su tvoje analize akademaca bile tako kvalitetne da nisam imao nista pametno dodati pa se za tu temu vise i ne javljam.
Za povecanja mislim da je po izvjestaju to bruto oko miliona samo za povecanja. Rado bi svim igracima dao 50% nakon duple da mozemo ali za nas je to previse. Pogotovo bi igrace pripazio ali moras malo i domacinski poslovati. A ovo povecanje je samo za administraciju.
-
Samozdravlje
-
Kontakt:
Postao/la Samozdravlje » 26 jan 2020, 18:50
Vanja8 je napisao/la: ↑26 jan 2020, 18:22
Samozdravlje je napisao/la: ↑26 jan 2020, 18:18
Za Sadikua uzeli 300 necega , za Hodzica i onog drugog isto 300 necega , za Catakovica ?? , za Mustafica 60kKM , mozda ih ima jos (zaboravio,senilam).
Za kojeg smo to igraca uzeli 60 kKM , a da je dosao kao formiran igrac (govorim o zadnje 2 god.). Adukor,Lazic , Stanojevic?? .. ,govorim o neposudjenim igracima .
Prodaj majstore i paralelno trazi zamjenu . Tu treba traziti poboljanje u "poslovanju" .
Selam drug...
Slažem se da je malo, ali ta cifra je samo za pozajmicu od 6 mjeseci,potpuno je drugacija cifra ako Slovan na ljeto odluci potpisati Mustafica...
Selam i Tebi momcino . Nismo mi za njega ulozili puno vise od tih 60 kKM (za 2 godine koliko je bio u klubu). To je ok potez , 6 mj. nece biti na budzetu . Jos ako momak uspije(sto mu od srca zelim) , eto dobre investicije . Ono sto je poenta mog posta je da nismo profitirali , a ni pokrili troskove
Adukor,Lazic,Krepulja (ops) , pa mozda Stanojevic,Oremus ... Nasa orijentacija po meni treba biti dovesti kvalitetnog , ali obavezno ga unovciti , da bar pokrije troskove u FKS , a Bogami i vise . No za takvo treba uloziti vise energije i truda(pripremiti rezervu) . Lahko je nekog spremiti na Zapad 3-4 mj. , ali sa tudjim parama . Ima ona "Lahko je tudjim ****** gloginje mlatiti ".
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
-
MortemHz
- Interni moderator
-
Kontakt:
Teško da će Mustafić potpisati za Slovan ali eto, sretno mu svakako.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
Stroj1946
-
Kontakt:
Samozdravlje je napisao/la: ↑26 jan 2020, 18:18
Za Sadikua uzeli 300 necega , za Hodzica i onog drugog isto 300 necega , za Catakovica ?? , za Mustafica 60kKM , mozda ih ima jos (zaboravio,senilam).
Za kojeg smo to igraca uzeli 60 kKM , a da je dosao kao formiran igrac (govorim o zadnje 2 god.). Adukor,Lazic , Stanojevic?? .. ,govorim o neposudjenim igracima .
Prodaj majstore i paralelno trazi zamjenu . Tu treba traziti poboljanje u "poslovanju" .
Posudiš igrače (Čataković i Mustafić) koji idu u bolju ligu i tamo ima mjesta a kod nas nema

Malo čudno zar ne, to poslovanje?!?
-
Zip
-
Kontakt:
Kad bi se navijavi bavili tribinom, trener taktikom i igracima a uprava oko poslovanja kluba, i da se niko ne mjesa nikome... Tek tad bi mogli koristiti onu frazu da smo napravili napredak.
Ovo mi djelu ko kad Izet Fazlinovic objasnjava kruzni tok u svojoj kuci...
-
RajaBa1983
-
Kontakt:
Postao/la RajaBa1983 » 26 jan 2020, 18:55
MortemHz je napisao/la: ↑26 jan 2020, 18:51
Teško da će Mustafić potpisati za Slovan ali eto, sretno mu svakako.
vazno je da smo dobili za njega 30 000€

nije lose i onako nije igrao kod nas toliko
"Pritisak? Ako ne možete da ga podnesete, otiđite u neki drugi klub i to je to"M.A
-
simidobar
-
Kontakt:
Giljotina je napisao/la: ↑26 jan 2020, 18:05
Trivijalno je danonoćno mlatiti priče o Sabrini i njenoj seksualnoj orijentaciji. Za FKS je to nebitno.
U Italijanskom parlamentu je prije par godina na visokoj poziciji bila profesionalna prostitutka. Nikakav problem.
Ja nit znam nit imam dokaze o Sabrini. Jedino sto znam su slike, njen CV i ono sto je uradila kao direktor mog kluba. Mene interesuje samo njena sposobnost kao direktora kao i njen renome jer za funkciju direktora FKS trebas imati i karizmu. Kao recimo pok. Svetozar Vujovic ili Emerik Blum.
Dok je ona izigravala sportskog direktora bili smo jako losi. Zato je dovela Hadziju. U zadnjih 12 mjeseci je imala par velikih odluka koje je samo ona mogla donijeti i lose je uradila. Ona odobrava povecanja plata i to je jako lose uradjeno za klub. Imamo najveci budjet u drzavi a nikakve superiornosti na terenu.
Ali ne treba jos se na silu kaciti ono za sta nije odgovorna, kao sto je tjeranje Husrefa. Cak stavise ja bih je vise cijenio da je ona to skontala, ali nije.
Upravni odbor je odgovoran investitoru, ako je on zadovoljan, sve u redu....jer se radi o njegovim novcima
Navijaci imaju dogadjanja na terenu i performanse fudbalera da prate i komentarisu....
Dobro sefe !!
Nisu ni taj teren Oni obezbjedili..
Ako volis plastiku podrzi olimpik.. lakse ti je..
Sto nasu ljubav ponizavas i pravis mizeriju od nje ? Zasto si uporan da omalovazavas nesto sto postoji vise od 70 godina.. nesto sto je dalo najvecu legendu grada ? Nesto na sta su ljudi ponosni ? Jesil normalan uopste ?
On (Nam ili Tan) je dobrodosao da dijelimo ljubav prema klubu, da nama a samim tim I sebi napravi nesto na sta mozemo bit SVI zajedno ponosni..
Niti jedan od dvojice vlasnika nije imao ruzan ili uvredljiv nastup prema navijacima, vi pravite taj neki inat u njihovo ime..
Sad se zna i da je Nam to izricito trazio a on sam par dana poslije otkaza izjavio da je PODRZAO odluku uprave..
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...
-
kengur
-
Kontakt:
Pitaristok je napisao/la: ↑26 jan 2020, 18:35
Samozdravlje je napisao/la: ↑26 jan 2020, 18:26
Moj jarane, godinu prije nego si se aktivirao na nasem forumu i presao sa teniskog, sam ovdje spomenuo da bi umjesto pojacanja platio da dodju 2 mladja trenera iz Ajaksove ili Benfikine akademije u nasu akademiju da rade sa nasim trenerima. Svi su skocili i rekli da ne dolazi u obzir. Raja hoce prava pojacanja i to odmah. Jedini put da se ikad izvadimo je Akademija ali to je nemoguce ako uprava na POVECANJE plata potrosi milion. Ne na plate vec povecanja plata. A mi bi kao prava pojacanja za 5 milja mjesecno. A da pokrijes troskove morao bi svake godine prodati 5 Mujakica ili Cimirota. Pa ne mozemo mi toliko godisnje napraviti ni sa stranim trenerima. Troskovi su preveliki.
Istina , ali Ti je ovo nisko .

. Zato sam se trudio da stignem druge po br. postova(ali kvalitetnih ).
Sramota je ako su tako povecali plate(+ porez ) . Malo sam se nasalio , izvini,nije mi bila namjera da omalovazim tvoj post . Rekao bih da si i Ti nesvrstan .
Moras potrositi dodatne pare na plate da bi zadrzao igraca sa produzenjem ugovora, koji naravno mora bit malo jaci u odnosu na prosli ugovor, al to je vama tesko skontati. Svaki dan pitate sto ne produze ugovore a vamo peglate sto je plata skocila.
Sto se daje 4m maraka na plate a hocete da vam se dovode extra igraci, sta mislite doci ce za perece.
Haj vi kake goblene sebi uzmite pa malo uz kafu, opleti po goblenu.
To o goblenima i peglanju reci svojoj mami da joj ja sta drugo ne kazem na kafi.
O cemu ti bulaznis ? Naravno da dobar igrac kosta ali ako ti za ADMINISTRACIJU potrosis 4 miliona godisnje a od toga je 1 milion samo povecanje plata ADMINISTRACIJI onda ne ostane puno za igrace.
Vidi se da imas problem shvatanja procitanog teksta. Procitaj par puta da bi bar nesto shvatio pa onda serendaj i baljezgaj. Suzdrzi se komentara dok ne shvatis bar 50%. Jadna ti majka, nedao Bog nikome.
-
simidobar
-
Kontakt:
Vanja8 je napisao/la: ↑26 jan 2020, 18:43
Moj jarane, godinu prije nego si se aktivirao na nasem forumu i presao sa teniskog,
sam ovdje spomenuo da bi umjesto pojacanja platio da dodju 2 mladja trenera iz Ajaksove ili Benfikine akademije u nasu akademiju da rade sa nasim trenerima. Svi su skocili i rekli da ne dolazi u obzir. Raja hoce prava pojacanja i to odmah. Jedini put da se ikad izvadimo je Akademija ali to je nemoguce ako uprava na POVECANJE plata potrosi milion. Ne na plate vec povecanja plata. A mi bi kao prava pojacanja za 5 milja mjesecno. A da pokrijes troskove morao bi svake godine prodati 5 Mujakica ili Cimirota. Pa ne mozemo mi toliko godisnje napraviti ni sa stranim trenerima. Troskovi su preveliki.
To da trebamo bitne i vazne promjene u Akademiji Hadzic je izjavio u 7 mjesecu prosle godine zajedno sa bilijem.. Trebalo je bit u Oktobru pa Novembru.. sad se vise ne prica uopste o tom.. Nije rekao tacno za Ajaks ili Benfiku al su najavili "znacajne" promjene...
Ko npr. nebi volio bar Agima zamijenit.. sto Husref nije mogao otic na malo mirnije mjesto ? (ne vjerujem da bi djeci psovao) sigurno bi radio puno bolji posao za nas od Agima..
Mogao je njegov ugovor bit drugaciji, da ga npr. odradi na drugoj poziciji... Bar bi to bilo "nesto" za pocetak.. i Vinku bi vjerujem bilo lakse a i navijaci bi bili sretni..
@Simi zar mislis da bi Musemic prihvatio da radi u Akademiji...Mislim ,Hus trener U-17...
Ako je sastavljen takav ugovor zasto ne ?
imao bi priliku da pokaze svoju ljubav i da uziva u svom poslu uz minimalan stres.. nije uopste losa opcija ni sa njegove tacke gledista.. svakako smo pare dali a on bi tesko nasao bolje placen posao u BiH..
I da ne pristane gospodski postupak i razlaz..
Zadnja izmjena:
simidobar, dana/u 26 jan 2020, 19:03, ukupno mijenjano 1 put.
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...
-
fanatikk
-
Kontakt:
Ne gurajte ga bezze u Akademiju. Tamo treba da rade pedagozi, prije svega, a ne ljudi ciji je vokabular u rangu kocijasa.
Procitajte intervju Pidre gdje prica kakav zivot vodi, i gdje na pitanje o Vinku odgovori da je prije svega "skolovan i kultiran"...
K'o te kara nek' ti pise pjesme.
-
Vanja8
-
Kontakt:
simidobar je napisao/la: ↑26 jan 2020, 19:00
imao bi priliku da pokaze svoju ljubav i da uziva u svom poslu uz minimalan stres.. nije uopste losa opcija ni sa njegove tacke gledista.. svakako smo pare dali a on bi tesko nasao bolje placen posao u BiH..
Ma daj Simi matere ti...
Nemas nigdje u ugovoru stavku... Po isteku istog ili otkaza imenovani ce biti postavljen na funkciju u Akademiji...
Druga stvar,pa svi mi znamo kakav je Hus ,tvrdoglav, k.urcevit i ti mislis da bi on sada trenirao djecu dok drugi trener vodi prvi tim...
-
holyman
-
Kontakt:
Denchi je napisao/la: ↑26 jan 2020, 10:12
holyman je napisao/la: ↑26 jan 2020, 00:58
Meni idalje ne ide u glavu kako se mujakic nije probio u kortrijku. Da je odigrao samo nekoliko dobrih meceva vec bi dosegao visemilionsku vrijednost.
Pa ni konkurencija mu nije bog zna sta bila, ali eto valjda forsiraju svoje. Nadam se da ce ispasti, ionako su pri dnu tabele.
Kortrijk je očekivao da će prodati Hines-Ikea u englesku(idalje moguće), a da će Sheriff isto otkupiti Kovačevića gdje je bio na posudbi, nijedno se nije desilo, Kagelmacher urugvajanac se pokazao kao najpouzdaniji stoper uprkos godinama i onda nisu htjeli mjenjati, sad su ga prodali nazad u urugvaj mislim i raskinuli ugovor sa Senegalcem Camarom isto stoper od 20.god. i posudili brazilskog mladog stopera iz Frankfurta, inače vole posudbe, lani im je branio mladi golman Man.Uniteda na posudbi....promjenio se trener takođe u međuvremenu...
Aha, ja ga yebem ako je i jedan taj mladi jaci,spremniji i pametniji od nihada. Bas cu ga ovu polusezonu pratiti u hajduku, vjerujem da ide za velike pare uskoro u league 1 otprilike.
NEMA NAZAD
-
Pantelija
-
Kontakt:
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
-
simidobar
-
Kontakt:
A bili je ova pticica sa ruzom ?
Dobri duh je standardno neprimjetan..
@Vanja8
Braca moj takav su ugovor trebali napravit.. nama fali fudbalskih strucnjaka ko vode.. doslo je daj sta das... ovih lezihljebovica imamo na bacanje...
Nije problem da odbije, je*o predpostavke, ponuda je i vise nego dobra, bilo bi interesantno vidjet odgovor i definitivno nebi imali nikakav problem sa navijacima da su mu ponudili bilo sta a ne U17..
-
robertkosar
-
Kontakt:
Postao/la robertkosar » 26 jan 2020, 19:25
Vanja8 je napisao/la: ↑26 jan 2020, 19:05
simidobar je napisao/la: ↑26 jan 2020, 19:00
Ma daj Simi matere ti...
Nemas nigdje u ugovoru stavku... Po isteku istog ili otkaza imenovani ce biti postavljen na funkciju u Akademiji...
Druga stvar,pa svi mi znamo kakav je Hus ,tvrdoglav, k.urcevit i ti mislis da bi on sada trenirao djecu dok drugi trener vodi prvi tim...
Jarane on sto je zaradzivao u FK Sarajevu zaradjivao je, guzicom zatvorio vrata zauvjiek

KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM
-
MortemHz
- Interni moderator
-
Kontakt:
Tek sad vidim da naš protivnik sa kojim ćemo igrati sutra slavi 100 godina postojanja ove godine, nekad u maju.

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
Denchi
-
Kontakt:
simidobar je napisao/la: ↑26 jan 2020, 18:56
Dobro sefe !!
Nisu ni taj teren Oni obezbjedili..
Ako volis plastiku podrzi olimpik.. lakse ti je..
Sto nasu ljubav ponizavas i pravis mizeriju od nje ? Zasto si uporan da omalovazavas nesto sto postoji vise od 70 godina.. nesto sto je dalo najvecu legendu grada ? Nesto na sta su ljudi ponosni ? Jesil normalan uopste ?
On (Nam ili Tan) je dobrodosao da dijelimo ljubav prema klubu, da nama a samim tim I sebi napravi nesto na sta mozemo bit SVI zajedno ponosni..
Niti jedan od dvojice vlasnika nije imao ruzan ili uvredljiv nastup prema navijacima, vi pravite taj neki inat u njihovo ime..
Sad se zna i da je Nam to izricito trazio a on sam par dana poslije otkaza izjavio da je PODRZAO odluku uprave..
Buncas decko po obicaju....
Isplati Nama biraj upravu
Ili
Podrzi i navijaj za klub
Cijene nisu iste...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače